Printable View
devlet yasayı çıkardı çökmelere başladı...
emlağında güvenilir tarafı kalmadı...
İBB'nin Pendik'te kreş yapacağı arazi, AKP'li Pendik Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından rezerv alan ilan edilerek Hazine'ye devredildi.
https://x.com/etkilihaber/status/172...793432193?s=20
Muhalif mahhallelerde yaşanyanlar düşünsün. Kadıköy isminin hakkını vermeye başlayabilir
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Televizyonlarda konut satış rakamları açıklandıktan sonra ertesi sabah takip ettiğim 3 şehirdeki değişik 10 lokasyon ilanlarına baktım. Hiç hatasız , çok belli şekilde tüm ilan fiyatlarında 75 bin tl. indirim yapılmış. Tüm fiyatlar nasıl oluyorsa aynı anda ayarlanabiliyor. Rakamların sonu da hepsi virgülden sonra 999 ile bitmiş.
Hani elektronik ortamdaki ilanlar artık kontrol altındaydı. Bizim insanın '' zekasına '' ket vurmak öyle kolay mı . Utanmadan sıkılmadan her gün ekranlarda inşaat firma yöneticileri, emlakçı dernekleri gayrimenkuller hakkında ahkam kesiyor. Tıpkı asgari ücret görüşmelerinde işçi sendikalarının durumu gibi.
Bu ülkede devlet adına denetim ve düzenleyici olanların çok ağır yaptırımlara maruz kalmadığı sürece hiç bir tedbir ve düzenleme vatandaşın lehine olamaz.
Fiyatı yükseltirsin kabahat, düşürürsün kabahat.
Videoda 5 katlı çürük bir ev görüyorum.
Forumun goygoycularına göre vatandaşın iskansız, projesiz, denetimsiz çürük binada oturmaya hakkı var,
ama başka bir vatandaşın kendi iskanlı ve tüm kurallara uygun evine "içine sinen rakamı" yazmaya hakkı yok.
Canları isteyince özgürlükler ülkesi olalım, canları isteyince kuzey kore.
Rezerv alan yasası Türk Milleti’ni mülksüzleştirme yasasıdır: Süreç nasıl mı işleyecek? Evinizin yıkım bedeli, yeni yapılacak evin yapım bedeli, tüm masrafları size ödetecekler. Hadi yıktılar, paranız yok. Ne olacak? Ev yıkılı, evin arsa payı üzerinden alacaklısınız. Binanın değerini size vermiyorlar aksine yıkmak zorunda kalıyorsunuz, yıkmıyorsanız o gelip yıkıyor ve tüm maliyeti size ödettiriyor. Siz iktidara evinizi işyerinizi yıkıp, al ne yaparsan yap kardeşim deyip, altın tepside sunuyorsunuz. En çok istediği şey buymuş demek.Yol yaptı, köprü yaptı, çoluk çocuğu evden çıkartıp, evi de yıktı. Karşı da koyma savcılık şikayeti yaparız demişler.Eviniz işyeriniz yıkılacak, arsa payı cebinizde kalmayacak, yıkım masraflarına anca denk olur. Yeni yapılan ki o da nerede yapılacağı belli değil. Yeni evin maliyeti kimbilir ne olur düşün Türk Milleti.
https://twitter.com/umitozdag/status...08732989194437
Göçebe bir milletiz,Kıl çadır yabancımız değil.:halay:
her evi kafasına göre kiraya verme devri kapandıgına göre bu yazlık bölgelereki evler sizce ne olur?
İnsanlar amma fırıldak.
Daha düne kadar 2 ve daha fazla evi olana resmen "zulüm edilmesini" isteyen halk, şimdi devletin çürük evlere müdahale etmesine isyan ediyor.
Noldu la?
Benim 40 yıllık emeğime ucuza çökmek için "devlet demir yumruğunu ev sahiplerine vursun" diyordunuz.
"Assınlar kessinler, yüksek vergi koysunlar, evlerine el koysunlar" falan, neler neler..
Gel de küfür etme.
Bazıları da diyordu ki "ev yatırımı yaparken devletin regülasyon yapacağını bilerek bu işe giriyorsun"
Eee? Oturacak ev alan vatandaş, devletin kamulaştırma ihtimalini bilmiyor muydu?
Hiç lamı cimi yok. Başkasına girerken alkışladığınız kazık, sırayla herkese girecek. Kiracılar dahil!
Kentsel dönüşüm...
https://www.youtube.com/watch?v=-sQy...7ukTasal%C4%B1
Rezerv Alan yani Türk Milleti’ni mülksüzleştirme yasasını incelemeye devam edelim. “Ağır Hasar Görme Riski Bulunan Yerler” diye bir tanım var, zemin kayma ihtimali gibi nedenler sayılmış. Bunlar hiçbir sınırlamaya tabi tutulmadan 2 gün içinde tahliye edilsin denebiliyor ve siz hiçbir yere imza atmadan evinizi işyerinizi terk ediyorsunuz. Nereye gideceğiniz, nerede kalacağınız belli değil. Önemli olan İktidarın AVM yapması, Yeni İş Merkezi Açması. Evi işyerini zaten yıkıyorlar ya, binanızın değeri de yıkılıyor, sadece arsa bedeli sizin, o da tapuda gösterilen değer üzerinden olacak. 10 milyonluk evden nasıl 1 milyonluk arsaya düşeceğinizi sonra da yıkım- yapım masraflardan elinizde hiçbir şey kalmadan üstüne kredi alıp hiç bilmediğiniz bir yerden uyduruk bir ev verip nasıl borçlanacağınızı göstermeye niyetliler.
https://twitter.com/umitozdag/status...51420536037798
Ha bir şey daha var.
Ben daha düne kadar "istanbulda deprem olma ihtimali herhangi bir ilde deprem olma ihtimalinden daha fazla değil, medyada gece gündüz istanbul depremi algısı pompalanması MAKSATLIDIR" dediğimde "evlerinin değeri düşecek diye korkuyorsun" gibi saçma salak cevaplar veriyorlardı.
Dün istanbul depremi goygoyunu destekleyenler, şimdi DEPREM YASASI ŞOKU yaşıyorlar.
Noldu hayırdır? Burada sürekli naci görür haberleri paylaşanlar, şimdi hesap hatası yaptığınızı mı fark ettiniz?
MEDYA DOSTUNUZ DEĞİLDİR diye diye dilimde tüy bitti be.
Duvara söylesem duvar anlardı.
Malum , kira kontratlarında depozito bedelinin USD cinsinden yazılması yasak. Şöyle bir çözüm üretmişler ; depozitonun iadesi sırasındaki güncel kira bedeli iade edilir denmiş.
Mülk sahipleri; yeni kontratlarda, %25 kira artış kuralını istismar eden kiracıları bertaraf etmek için 3 sene sonrasına noterden tahliye taahütü istiyorlarmış.
Soru; İyi niyetli kiracı (%25 kuralının arkasına saklanmayan)tahliye taahüdü verirse 3 sene sonra kapının önüne konulma riski ile karşı karşıya...
Kapının önüne koyulma (kötü ev sahibi) riski nasıl bertaraf edilebilir?
--ev sahibi kiracı ilişkilerindeki deneyimlerim...1982 den beri çok defa kiracı, kısa süreli ev sahibi (kendi evimde), kısa-orta süreli kira toplayan ev sahibi olarak 41 yılı bitirdim...
--şu an 13 yıldır ayni evde kiracıyım...ev sahibim ile hiç tanışmadım, bana önceleri tlf ile sonraları whatsapp çıkınca onunla kiranız bu aydan itibaren şu olmuştur diyerek dikte ettirdiğine hiç itiraz etmedim...kabul ettim...
--ben aynisini kiracılarımdan (onlarla da yüz yüze hiç tanışıklığım olmadı) isteyemedim; dediğim şu oldu bölgenizde (sarı siteye bakarak sitenizde emsal değerler bugünlerde ortalaması bu; ona göre siz karar veriniz dedim)...bir sorun çıkmadı...
--kiminin parası, kiminin duası...
--ben emsallerimin altında kria ödüyorum, kiracılarım ise hayli hayli altında ödüyor...
https://www.sozcu.com.tr/2023/yazarl...luyor-7865908/
Güzel yazı olmuş
şu anda Türkiye de inşaat ustası ve işçi açığı had safhada....Önemli bir kısmı Deprem bölgesinde çalışıyorlar...Orda işçinin yevmiyesi 2000 TL olmuş..Ustanın yevmiyesi 2500-3000 TL...Yeme içme ve konaklama şirketleren...Bir kısmıda Turizm bölgesindeki inşaatlarında çaılışıyorlar.....ordada yeme, içme ve konaklama şirketten....Bir kısmıda Avrupa ve ABD kaçak sığınmacı olarak gitmiş.....En şansız duruma düşmüş olanlarda bunlar....Türkiyede ki yevmiyelerin bu kadar yükseleceğini bilseydik buralara gelmezdik diyorlar.....Kimisi mülteci kamplarında, kimisi siyasi sığınmacı adı altında başvurmuş....Geri dönmeleride zor...
Şu anda kendim için 4 katlı ve 4 daireli 215 m2 lik oturumlu bir aile apartmanı inşaatı yapiyorum...Usta ve işçilerin maliyeti kaba inşaat maliyetinin 1/3 yaklaşmış durumda.....Şu anda aşağı yukarı Kaba inşaat maliyeti; 1/3 demir, 1/3 işçilik ve 1/3 beton.....Şu anki demir fiyatları makul...Yüksek İşçilik ücretlerinede ittirazım yok....Helali hoş olsun.... ancak fahiş Beton fiyatları çok zoruma gidiyor.... Çimento ve Beton piyasası resmen mafyalaşmış durumda....2021 yılında ithal kömür fiyatı 1500-$ dolardan 4500-$ kadar çıkmıştı...2022 yılı sonuna doğru tekrar 1500-$ doğru geri döndü...Ama bizim çakal çimento firmaları 3 kat artırdıkları çimento fiyatlarını aşağı çekmediler...Sanki lütufmüş gibi bir müddet fiyatı sabit tuttular....Sonra sinsi sinsi çaktırmadan fiyatı tekrar biraz daha yukarı kaldırdılar.....
iktidarın piyasalarda bıraktığı devlet otoritesi boşluğundan dolayı Ülke sektörel mafyacılıktan bir türlü yakasını kurtaramiyor.....Biri bitiyor derken bir başka sektörel mafyacılık başliyor.....Batılı ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye de piyasa bozucu işler, stok ve fahiş fiyatlara kesilen cezalar gülünç seviyelerde....Türkiyede ticari ahlaksızlığın gittikçe artmaya devam etmesinin birinci nedeni bu tür suçların yasalarda belirlenen cezaların çok düşük olmasıdır....
Her sektörde KARTEL olmuş burunlarından kıl aldırmayan şirketler var...
Bir örnek te ceptel ve ev interneti paketleri fiyatları... Nereden nereye geldi görüyorsunuz paket yenileme dönemi gelenler...
3-4 kişilik bir ailenin ceptel ve ev interneti faturaları aylık 1000 TL artık... Böyle bir iletişim gideri olabilir mi bu çağda ?
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oğlanın eve tadilat yaptırıyorum. Birini tuttum. Oda adamları ike yapıyor. Hızlanmalarını istedim oda duvarlara alçı çekecek ek bir usta aldı. Günlük 2.000 e yalvar yakar geldi. 2 gün duvarları alçı çekti. 3. Gün sıra tavanları çekmeye gelince sıvıştı. Neymiş tavana alçı çekmek zormuş. Elektrikçi günlük 2.5000 istiyor. İçerideki molozu 2 adım ötedeki asansöre taşıyıp asansördende 10 adım ötedeki yere istifleywcek adam 1.500 tl istiyor. Harfiyatı taşıyacak traktör 5 km ye 3.000 tl istiyor.
Tuhaf tuhaf işler
2021 de 1800 tl ye aldığım ecea tria banyo bataryası ve duş seri koçtqştq 16.000 tl rüzgarlıda satanda 12.000 tl %25 de indirip yapacak nakte 9000 tl
Dahada tuhaf şeyler.
Geçen Şubat Mart aylarında ben de benzer bir baştan başa (aklınıza gelen her şey malzeme + işçilik) tadilat işine girmiştim 400.000-500.000 TL masraf olmuştu...
Herhalde şimdi yapsam 1.000.000 TL isterlerdi en az...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sahibinden sitesinde https://www.sahibinden.com/ilan/emla...12649949/detay
Bu ilan için emlakçıyla buluşarak konutu gezince '' yahu göt kadar yere bu fiyat çok. Bunun sahibi gerçek satıcı mı yoksa piyasa yapıcı mı '' dedim. Emlakçı '' Abi sen beğendiysen gerisi kolay , sen ne teklif ediyorsun '' dedi. En fazla 2800 çalışır buraya dediğimde adam anında sen 3 milyona çık ben şimdi sahibini arıyorum ikna ederim dedi.
Az daha 3 milyona üzerime kalıyordu ! Dur dur hemşerim öyle hemen atlama. Daha parayı hazırlamadım, ben ararım seni diyerek uzaklaştım. Serb
Bana ne ya ben bi adama herşey dahil vermişim. Tek tek fayansöısıyla nakliyecisiyle boyqcısıyla amelesiyle elektrikçisi ile dolapçısı ile mi uğraşacağım. Anahtar teslimi anlaşmışım. Verdiğim adam uğraşıyor. Adam bulana kadar göbeği çatlıyor. Ben sadece dışarıdan izliyorum adamın başına gelenle. Sen ileride yaparsan hamaliye işlerini yaparsın. Sende o potansiyel var gibi.
Uzm. Dr. Dağıstan AYAN
@antihistamink
Kiracıyı evden çıkarmak dünyanın en zor işi olabilir cidden.
20 aydır ihtarlarla, mahkemelerle uğraşıyoruz.
Ben her ay 20 bin lira kira öderken, kiracım İzmir’in göbeğinde havuzlu, güvenlikli, otoparklı sitedeki ev için 2750 lira kira ödüyor bana.
Hak mı bu şimdi Allah aşkına?
https://twitter.com/antihistamink/st...98316220760498
hocam imkanın varsa evi boş tutacaksın, hükümet bu konuda ev sahibinin lehine bir şey yapmaz.
şahsen insanlar ve gündem oyalansın diye 25% konusu uzatıldı diye düşünüyorum.
enflasyon bile bu kadar konuşulmuyor.
halen boş evini kiraya veren çok sayıda beyinsiz olması da zaten halkımızın cahilliğinin onlarca yansımasından biri.
faiz %40 a yükseltildi...
mevduat yarın %50 yi geçer...
ne olacak şimdi emlak piyasası...
yorumları alalım...
Konut piyasası dolar cinsinden düşmeye devam eder. Ben %10-15 daha düşüş bekliyorum
sınırlı etkisi olur, aylık zaten fiilen 5% enflasyon var emlak eskiden 3% artıyorsa artık 1,5% artar.
emlağını ölü fiyata satabilip (alici yok), faiz almayı deneyecek adam sayısı sınırlı (finansal zeka).
fakat seçim sonrası da bu faiz politikası devam ederse o zaman işler değişir.
halkımızın algısı üç ay geriden gelir, o yüzden şu anki artışlar ancak seçim zamanı algılanacak.