https://i.hizliresim.com/c9ouq8e.jpg
Printable View
Ekliyoruz ha bire ya ekledikçe düşüyor namissiz. 😀
sn 101 sizin şu milyonluk takaslar ne alemde? gerçi mery teyze bugün haşat etmiş ortalığı ama
Eveeet piyasa gazıyla fasulye niyetine arada kaynayan şirketimize methiyeler dizilirken döndük eski halimize.
https://i.hizliresim.com/lsiy8me.png
https://i.hizliresim.com/him37n6.png
Üstteki iki günlük harekete yere göğe sığdıramayan alark yatırımcısının gördüğü (hisse.net) bilhassa
Alttaki Leyla hanımın gördüğü
X den alıntıdır.
26 aralıktan bu yana takas... gerçek mi illüzyon mu?
https://i.hizliresim.com/3zcokpa.png
milyon lotlular 1.kısım..
https://i.hizliresim.com/lga26et.png
milyon lotlular 2. kısım...
https://i.hizliresim.com/caadt7p.png
NOT: Perşembe ve cuma günleri yapılan işlemler bunun içinde mi? dışında mı? var mı cevabı olan..?
Yorumsuz....Alıntı:
Şimşek: Bütçede tüm imkanlarımızı emekliler ve çalışanlar için seferber ettik. Bunu etmeye de devam edeceğiz
4.03.2024 09:56:43 Şimşek: Bütçede tüm imkanlarımızı emekliler ve çalışanlar için seferber ettik. Bunu etmeye de devam edeceğiz
4.03.2024 09:56:16 Şimşek: (Kredi kartı konusu) Sonuçlanan, yaptığmız bir çalışma yok
4.03.2024 09:54:21 Şimşek: Kriptoda engellemek yerine düzenlemeyi seçtik
4.03.2024 09:53:55 Şimşek: Kripto düzenlemesinin büyük ihtimalle seçim sonrası Meclis'ten çıkacağına inanıyorum
4.03.2024 09:53:29 Şimşek: Çok büyük ihtimalle Haziran 2024'te Türkiye Gri Liste'den çıkmış olacak
4.03.2024 09:48:33 Şimşek: İhracatçının 'Bize kur sübvansiyonu verin' talebini doğru bulmuyorum
4.03.2024 09:48:06 Şimşek: Sanayide dönüşümü destekleyeceğiz
4.03.2024 09:46:26 Şimşek: Ekonomik programın esas önceliği ihracatçılar
4.03.2024 09:44:29 Şimşek: KKM cazip olmaktan çıkmaya başladı
4.03.2024 09:43:05 Şimşek: KKM'den çıkan ağırlıklı olarak TL mevduata gitti
4.03.2024 09:42:17 Şimşek: KKM'den çıkmayı önemsiyoruz ama kademeli olacak ve piyasayı bozmadan yapacağız
4.03.2024 09:39:49 Şimşek: Borsa İstanbul'u ya da başka bir alanda piyasayı bozacak herhangi bir vergi düzenlemesi gündemde değil
4.03.2024 09:39:28 Şimşek: Piyasaları tedirgin edecek adımlar atmayız
4.03.2024 09:39:01 Şimşek: Vergide adalet üzerine çalışacağız
4.03.2024 09:37:22 Şimşek: TL'nin reel olarak değer kaybetmeyeceğine inanıyorum
4.03.2024 09:36:10 Şimşek: Biz ne aşırı değerlenmiş TL, ne de aşırı değersiz TL'yi isteriz
4.03.2024 09:35:28 Şimşek: TL'yi destekleyen, cazip hale getiren bir politika seti var
4.03.2024 09:34:46 Şimşek: Türkiye'ye döviz girişi artacak, döviz ihtiyacı azalacak
4.03.2024 09:34:03 Şimşek: Çok taraflı bankalar bize ciddi kaynak sağlayacaklar
4.03.2024 09:32:03 Şimşek: DDM'de Merkez Bankası piyasada var. Bunun dışında herhangi bir müdahalemiz yok diyorlar
4.03.2024 09:30:01 Şimşek: Kur hedefimiz yoktur, olmayacaktır
4.03.2024 09:29:43 Şimşek: Maliye ayağında dezenflasyona destek olacağız
4.03.2024 09:27:46 Şimşek: Bütçe açığını program hedefinin çok altına çekme gayreti içinde olacağız
4.03.2024 09:24:56 Şimşek: Harcamaları gözden geçirme tartışması başlattık
4.03.2024 09:24:04 Şimşek: Vatandaşa da piyasalara da iş alemine de sürpriz yapmayacağız
4.03.2024 09:22:48 Şimşek: Vergi istisnalarını gözden geçireceğiz, burada KDV, Kurumlar, Gelir, MTV genel oranlarında artış olmayacak
4.03.2024 09:21:38 Şimşek: Maliye politikasında enflasyonu yükseltecek bir adım atmayacağız
4.03.2024 09:21:11 Şimşek: Kurda reel olarak herhangi bir değersizleşme öngörmüyoruz
4.03.2024 09:19:11 Şimşek: Önümüzdeki aylarda iç talepte ılımlı bir seyri net olarak göreceğiz
4.03.2024 09:18:44 Şimşek: Enflasyon Mart'tan itibaren enflasyon çok net bir trende oturacak
4.03.2024 09:17:25 Şimşek: Trend bizim ortaya koyduğumuz hedef patikası ile uyumlu gidiyor
4.03.2024 09:16:57 Şimşek: Ocak-Şubat aylarında enflasyon trend ile uyumlu şekilde
4.03.2024 09:15:25 Şimşek: Cari açık büyük ihtimalle şubat-Mart aylarında 30-35 milyar dolar seviyelerine inecek
4.03.2024 09:14:27 Şimşek: Enflasyonu kalıcı bir şekilde aşağı çekmenin tüm koşulları şu anda hazırlanıyor
4.03.2024 09:13:10 Şimşek: Mayıs'tan bu yana DDM'daki azalmayı izlerseniz. rezerv artışı ile birlikte düşünürseniz 60 milyar dolarlık rezerv artışı var
4.03.2024 09:10:56 Şimşek: Programın güven boyutu çok iyi çalıştı
4.03.2024 09:09:00 Şimşek: Bizim için önemli olan piyasa aktörlerinin programa inanmasıdır. Bunun risk primlerinde özetlendiği kanısındayım
4.03.2024 09:07:32 Şimşek: Hedeflere ulaşmada bize ayak bağı olan KKM'den çıkış hedefimiz var
4.03.2024 09:06:41 Şimşek: Program bazı alanlarda öngördüğümüzden daha güçlü şekilde çalışıyor - Bloomberg HT
4.03.2024 09:03:57 Şimşek: Fiyat istikrarındançok uzağız ama hedefimiz bu - Bloomberg HT
#alark
Takas geçen hafta yabancı alıyor, kurumsal yatırımcılar son dönem alıcı konumunda.
2024/2023 yıldan yila karda
%84 artış #hedefleniyor.
Önümüze bakılmalı.Genel eğilim alıcılar güçlü.
Ne oldu bu defa da torunlar mı hisse satacak da 140 'dan 125'e gelmiş yine.
#alark
Güncel değer 2023/12 bilanço olsun. 2024 yılı %84 karında artış öngörüyor şirket. 12 aylık vadede
126 tl × %84 + 126 tl = 232 tl hedef .
Fark etmek için sağlık 1 numara ise bu konuda devasa yatırım ve dünya ilk 5 hedef 2030.
#alark büyük bir sıçrama gösterebilir mı?
Sağlık 1 , diğer artılar 0 ilave
Sağlık yoksa diğer artılar sıfır.
#eksun 26 , #elite 39 f/k
#alark 3/4 f/k 2023 - 2024
Enerji 25/35/50 f/k
Stratejik alarko holding yüksek değerleri hak ediyor mu ?
#alark birgün değeri ve kıymeti anlaşılınca hisse çok çok kıymetlenecek. Bilanço 232 tl , #fonet gibi değeri iyi anlaşılırsa
300/500/700 tl hayal gibi gerçek olabilir. Vizyon ve strateji.Süreyi kestiremiyorum.Insan sağlığı ve ve organik gıdanın önleyici tıp olarak görülmesi.
https://m.patronlardunyasi.com/haber...al-etti/308218
Tarım da Kazakistan sonuçlarını görmeden gaza gelmemek lazim..
O ülkede en tecrübeli grup ALARKO grubu... geçmişte yaşadıkları bile ne kadar tedbirli olacaklarına delalettir... sanırım ALARKOnun sıkıntısı hala alaton ve Lalianın satışları. yalnız yabancı yavaş yavaş kendini göstermekte. şayet bazılarının iddia ettikleri gibi seçimden sonra imf gibi bir kurumla anlaşma yapılacak ise bir şekilde yabancı gelecektir...
ha bu arada gaza gelmek derken ALARKO henüz 2022 bilançosunun hakkını bile vermedi. 2023 ne olacak. gaza gelmek için benim hesabımı içselleştirmek ve fiyatlandırmak lazım. yani 2 dolar HB kar ve ! dolar temettü...
ALARKO temettü hissesi değil. geçtiğimiz yıl TÜPRAŞ alsaydık muhtemelen aldığımız temettüler şirketin alışlarını ödeyeceklerdi. bakalım bizimkiler nasıl bir yola girecekler. şayet AKSA, AYGAZ, TÜPRAŞ gibi net bir ödeme yaparlar ise ki zannetmiyorum güzel olur. sanırım geçen yılki gibi 3 ayda bir tekaüt maaşı ödeyeceklerdir :)
#alark
2024/12 donemi 2,2 f/k ,
Organik gıda stratejik ürün, çok değerli ve çok hızlı büyüme, 2030 hedef ilk 5 arasında dünya. Devlet 100 jeotermal saha için 15 milyar $ bütçe açıkladı. 12 ay üretim ve sektör f/k 22 ile 26 f/k .
Yeni sektörleri de yakın takip ettiklerini ve bazı şirketlere azınlık ortak olarak girmeyi sağlayacak bir strateji oluşturduklarını ifade eden Yıldız, 2024 yılının ikinci yarısında yatırım ortamında bir iyileşme öngördüklerini belirtti
acaba hangi şirketlerde azınlık ortak olacaklar merak ediyorum.
Hay böyle hissenin ben.....
https://i.hizliresim.com/bw8h1li.jpg
Twiter'da bir ortak şirkete bilanço tarihini sormuş...
https://i.hizliresim.com/q7pr85b.jpg
*Bu arada şimdi farkettim ben de aynı mesajı göndermiştim bana da nisanın ilk haftası diye cevap göndermiş.
Günaydın Vietnam....
pardon kendimi gene savaş ya da mücadele içindeki naralarla vietnam gibi bir ülkede ABD savaşında ABD askeri gibi hissettim...
Durum kötü bunu biliyoruz... bildiğimiz başka şeyler de var...
ABD teknik olarak onlardan çok üstün... kağıt üzerinde üf dese gidiyorlar... vietkonglar her şekilde kendilerini gizlemişler, hatta ABD askerleriyle iş yapanlar onlara bilgi verenler de vietkong olabilir.... ABD askeri korkuyor... savaş hiç de onların beklediği gibi değil...kimileri destanlar yazsa da eğer ülkenizi savunmuyorsanız oradan size destan çıkmaz. gerçek manada ülkenizi savunduğunuzda da destan çıkmaz... önümüzdeki günlerde Çanakkale destanlarını konuşacağız... bir ülkenin bütün yetişmiş insan gücü orada şehit oluyor ise bu destan mıdır acep...evet öyledir öyle olmaya da....
neyse... gelelim borsaya.... ya da borsa yerine gene kur savaşlarına... faiz savaşlarına... imdi ALARK ne yapıyordu nakit yönetimi... bu dönemde para bulmak imkansız mı evet... o zaman kral sizsiniz. piyasada istediğinizi yapmak size kalmış... kredi ihtiyacınız yok. o kadar çok nakitiniz var ki yeni yatırımlar peşindesiniz... bu herk4esin söylediği faizler yüksekmiş... istikrarınız yok ise vietnamda iseniz mantık işlemez... yer altında kalan bir kaç vietkong sizi darmadağın edeceği için normal mantık işlemez... ve sonuç itibariyle siz sadece savaşa odaklanmanız gerekir iken işlemeyecek. yardım lazım yok abi. olsa dükkan senin... aç kaldık. taş kökü yiyin. o zaman siz de savaşmak yerine radyo programı yapacaksınız. aslında yeniliyoruz ben sizin moralinizi yükselteyim demektir..
eğer ortamı okuyamıyorsanız komutanınıza güvenecek ve hayatta kalmaya odaklanacaksınız... ben savaşı kazanmaya değil hayatımı kaybetmemeye odaklandım. elbette kazandığım muharebeleri zafere ulaşmak için kullanmak isterim. ama sonuçta kendi vatanımı kaybetmemek için savaşmalıyım...
biraz karışık oldu ama maalesef aynı duygular içindeyim. zafer için son masaya oturma dönemi gelmedi bu yüzden sadece kaybetmemeye odaklandım. ha bu arada farkettim ki benim komutan yani ALARK hissesi boş işler de yapabilir... komutan emretti diye kendimi ölüme atmalı mıyım? hayır. hisseye aşık olmamalıyım... bakarsınız komutanın hesapları da boş çıkabilir. yatırımlar doğru gibi görünüyor ama kimbilir... ben kendi başıma hayatta kalmayı da bilmek zorundayım...
Acaba tövbekarın hesabı ele mi geçirdiler ? :)
Hay ben böyle patronların da hissenin de.
Ne bu yaw endeks artıda bu ekside ......
!!!!!!!!
Ilk ceyrek icin tahminler nedir arkadaşlar??
Yine de İspartaküs'lü tübekâr abem bir gidip Sandıklı'ya bakıverse mi?
Fitch not artışına gitti.
3 mayıs S&P var.
Moddy's temmuzda galiba..
Japon JCR ne yapar?
Bunların Alarko'ya tesirleri ne ölçüde olur?
Yaşayıp göreceğiz inşallah..
Gerek yok Sandıklı zaten geliyor arayana...Sandıklı seralarında mallar domates ve salatalık Antalyaya göre kaliteli. buralara gelenler ise zaten ihracat dışı olanlar... Arada fırsatını bulduğumda bilgi almaya çalışıyorum ve buralara da yazıyorum. ilgilenmeyen birileri bile şirketin Sandıklıda almadığı bir iki sera kaldığından söz ediyor...
asıl Tatımda önemli olan şeylerden birisi karbon salınımı... eğer bu iş bu kadar önemli ise ALARKın Cenaldeki olumsuz görünümünü debgeleyecek ve artıya geçirecektir. yavaş yavaş ülkedeki süreç belirlenmeye başlasa da şirketin yeni yatırımları gerçekten şirketlerin ufkunun çağının önünde... öyle bir zaman olacak ki enerjide olduğu gibi bu adamlar bu karlılığı sürdüremezler noktasına gene bizi getirecekler...
dün karaladığım saçmalıklar aslında üzerinde ayrıntılı düşünülmesi ve sınıflandırılması gereken şeyler. ALARK bir temettü hissesi değil. sanırım büyüme hissesi oldu yeni yönetim ile. gene de benim gibi ihtiyarlar için acaba Tüpraş alsaydık demek ve iç geçirmek nasıl ise yeni ve genç yatırımcılarımız için fenomen hisseler alıp şöyle takla attırsaydık gibi düşünceler var... farklı bir dönemden geçiyoruz ve bence sakin liman gerek.
not artırımı... henüz bir yatırım notumuz yok... acaba perde arkasından sözler verilmiş mi? bazı hususlarda ön bilgi sahibi olabilirler mi gibi düşünceler içerisinde bakınıyoruz. eğer bu flamingolar gelecek ise şişmiş hisseler yerine gerçek hisseleri almak durumundalar...
bugün sandıklı değil burdur tarfına gitmeliyim. kamyon aldık dert sahibi olmadık inşaAllah diye dua ederek sanayiye geçeceğim. belki ekonomi ile ilgili farklı bilgiler edinirim de ne işe yarayacak :)
bugün için not artırımı ile birlikte biraz daha hızlı bir çıkış beklemiyordum desem yalan olur... zor bir piyasa olmaya başladık. bu fenomenler ve diğer hisseleri bir şekilde elden çıkaracaklar mı bilmem ama sanırım bir kesim bunları sürekli elde tutacak ve oynayacak...
bizim hisse de zaman içinde muhtemelen şu satışlar bittikten sonra gerçek ederine doğru yol alacak... şimdilik dönüp dönüp kuyi yare bakıp ah edeceğiz muhtemelen
Endeks artı , bu eksi....
Yazıklar olsun !!!!
Sayın bulutafeg bu durumdan nasıl memnun kaldığınızı merak ediyorum.
Ağustos 2023'ten beri aynı fiyatta. Tabi alan kişinin nereden aldığına bağlı biraz da. 135 ten 85'e düştüğünde alan adam %50 karda. 7 ay önce alan adam kar edemedi , reel olarak zararda. 85'e düştüğünde 2022 Aralık ayının fiyatına düşmüş olmuştu.
Grafiklere bakınca zaten Alarko 2022 yılından itibaren bayağı bir pozitif ayrışmış.
Ucuz mu ucuz, hikayesi var mı var, ama son 1 yıldır reel olarak bir şey kazandırdığı yok.
Ne oldu en önde bu düşüyor
Endeks mühendisliği için (kontrollü borsa) en çok kullanılan ve en kullanışlı hisselerden birisi, büyük eller hisseyle topaç gibi oynuyor. Şirket bu yıl için 24 milyar kar öngörüyorum (PD 57 milyar) diye sunum yaptı ancak saman alevi kadar etkisi oldu ve başladığı yere geri döndü. Öncelikle 2023 yıl sonu bilançosu ve sonrasında bu yıl bir iki çeyrek güçlü bilanço gelmeden topaç gibi çevirmeye devam ederler gibi geliyor.
doğrudur ne zaman nereden aldığınıza bağlı...
oğlum her ay ( bu üçüncü ay) 25-30 arası alıyor ve çok uzun vadeli... ortalamasını hesaplamıyorum... ama yükseldikçe daha az alınmaya başladı...
birilerinin eline yaklaşık (aralık ayında ) 50 bin geçti. 100 den aldı... düştü 10-15 liralık 85-90 lardan aldı... sonra 75 lota tamamladı, sonuç olarak epey karda...
kendi portföyüm için maliyet epey yükselmiş... son zamanlarda küsürat tamamlama için bile alınanlar maliyetleri yükseltmiş. 7 lirayı aşmış görünüyor... sanırım benim maliyetim gerçekten bunlarla bile 0 ın epey altında...
aldığınız yere veya hedefinize göre kazanacaksınız ya da kaybedeceksiniz ama neye ve ne şekilde yatırım yaptığınızı bileceksiniz... şu sıralar gerçekten yatırım zor iş..
Maşallah çocuklarınıza yatırım yapmaları iyi bir şey onlar için.
Alarko'nun tek eksigi profesyonel, yatırımcı dostu ortakları yok. Hepsi holding dışında başka işlerle de uğraşıp sonra paraya ihtiyaç duyup lotlari satılabilir hale getiriyorlar. Yaptıkları legal ve belki yanlış bir şey değil kendileri için ama sonuçta hisse fiyatı üzerinde 1 yıldır baskı yaratıyor.
Aynı şeyin laciverti DOAS onda da farklı dümen çeviriyorlar. Bu iki şirketin bu kadar kar edip piyasa tarafından düşük rasyolarla değerlendirilmesi bence tamamen yönetimsel.
75 yerine 750 lot olacaktı yanlış olmuş...
DOAŞ ile ilgili husus bence kur farkları... 94 krizini yaşayanlar bunu iyi bilirler... eğer dövizle borçlanıp TL ile satarsanız problem oluşur... bir yerlerde bir problem var işse bir gün ortaya çıkar...
Aileler şirketin varlık sebebi değildir. birileri çıkar ailelerle anlaşır şirketi farklı yollara götürebilirler... uzanlar gibi , her ne kadar farklı saikler de olsa ipek ailesi gibi aileler artuk yoklar ama şirketler devam ediyor. sahi METAŞ ne oldu !!!