eyvallah hocam :)
Shorts hocamın paylaşımları bu başlıktaki en faydalı en mantıklı paylaşımlardandır. NOKTA!
Burgan Bank, Türkiye biriminde pay satacak
Burgan Bank Türkiye birimindeki yüzde 52’lik payını satma kararı aldı.
https://www.bloomberght.com/burgan-b...atacak-2341916
DİKKAT...
İHTAL OTO İTHALATI SADECE 9 AYDA yüzde 151 ARTMIŞ. (kaynak: ekonomi)
Doları kontrol altında tutmanın yan etkileri....
Geçen seçimde de aynısı yaşanmadı mı?
Seçime kadar kontrol, sonra dolarda basamak hareketi...
Ancak bu basamak diğerlerinden yüksek de olabilir.
Merhaba,
Vakıf TL mevduata yüzde 44 veriyor. Bilginize
Odeabank 1.000.000 ₺ ye kadar bakiye ve yeni müşteriye 46 gün üzeri vadeye %44 veriyor. Milyon üstü oran düşüyor. (Bilgi için :02122708444)
Merhaba,
Gün sınırlaması yok. 1 aylığa da veriyor yani.
5 M üzerine veriliyor bu rakam diye biliyorum. Ancak yine de Sn Toprak Serdar ın belirttiği ile bu kadar fark olmasını beklemezdim. 1 M civarına 42.5 - 43 civarı alınabilir bence.
akbank 32 güne kadar 40%
90 ve üstü 43%
Ykb size özel 32 gün 39
AKBNK aylığa %40, 3 aylığa %42.5 vadeli mevduat oranı verdi,
HALKB aylığa %43, 3 aylığa %44 vadeli mevduat oranı verdi,
Bu rakamlar 1 milyon tl üzerine verildi!
Bu oranlar hala çok düşük mevduat faizleri 45-50 bandına oturmalı. Hala yılbaşında ki oranlar bunlar.
Garanti 40
Vakıfbank 43
Denizbank 42
Halk 42
Bugün aldığım oranlar
Arkadaşlar...
Pek Bi hareket yok gibi...
bir süre önce başka bankadan transfer edilecek kaydi altından dönüşümlü kkm yapabiliyor ve prim veriyordu bazı bankalar (31 ağustos kuralıyla). vakıf mesela . cuma sordum buna da son vermişler vakıf mt nin dediğine göre. ne kadar güvenilir bilmiyorum. aksi bilgiye sahip olup paylaşan olursa sevinirim.
Goldman Sachs Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek yılın 3. çeyreğinde faiz indirimlerine başlamasını bekliyor.
Banka 2024'ün 3. çeyreğinde faiz indirimlerinin başlayacağı, yıl sonunda faizin yüzde 40'tan yüzde 25'e gerileyeceği tahminine yer verdi.
https://www.bloomberght.com/goldman-...entisi-2341945
Bağladınız bağladınız yoksa bu faizler gidici demiş .
Vakıf 1 puan artmış
Garanti gibi banka 40 veriyorsa yüksek o zaman
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün Halk Bankası 1 milyon tl üzerine 35 günlük de %43 mevduat faiz oranı verdi!
3 aylığa ise oran %44
Şimdi gelelim KKM mi, DDKKM mi, mevduat mı sorusuna.. 10 Ağustos ta vadesi gelen paramı %31 KKM ile bağlamıştım(Kur:27:05).. 10 Kasım daki sonuç.. %31 lik faiz aldım.. Kur ise 28.5370 idi.. Yani dolar üzerinden 92 günlük %2,38 net döviz gelirim oldu.. Bunun yıllık neti %9,46 mevduat karşılığı ise %12,61.. Aynı dönemde mevduat ise en fazla %33 vardı onum da neti yaklaşık %31.. DDKKM de ise zaten %9 un izeri yoktu yanlış hatırlamıyorsam o dönemde.. Sonuç olarak KKM yi seçmiş olmam adına mutluyum en iyi sonucu yakaladım.. %12.61 ile döviz mevduatı aldım.. Bir sonraki vademde bakalım %30 KKM en iyi mi en kötü mü olacak.. Ha seçimden önceki makasların %10 larda gezdiği ve vergi ödeyerek dolara geçiş geçişe kapılmadığım için de ayrıca kardayım ondan bahsetmiyorum bile..
körler sağırlar, birbirini ağırlar dewamkeee
Yıl sonuna doğru mevduat oranları görebileceği en yüksek seviyeyi görür ( % 50 oran veren banka çıkacak mı bakalım ) Ocak ayı itibarıyla oranlarda düşüş olur Şubat,Mart seçimlere kadar yatay gidebilir.
Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem sadece benim tahmin ve beklentim bu yönde.
Trendyol eski siparişlerimi arada sırada kontrol ederim enflasyonun seyri açısından önemli buluyorum enflasyon tam gaz devam bir kaç örnek vereyim yataş yatak 1.5 sene önce 1000 liraya almışım şimdi 5000 philips su ısıtıcısı 1 sene önce 500 şimdi 1500 ! Enflasyonda en ufak bir durulma yok! Faiz artıyor ancak piyasada dolaşan para miktarı da artıyor gerçek bir sıkılaşma yapılmıyor
kkm dönüşü kalan bir miktar paraya, akbank 32 güne 40%, 90 üzerine 43% verdi
35 gün 40% ile tl mevduata geçtim, yılsonu oluşabilecek fırsatlardan yararlanma niyetindeyim, bakalım.
23 kasım
21 aralık toplantıları sonrası 40% ları göreceğiz belli ki.bu aşamada aylıkta yıl sonu beklentisi 49-52 ler civarı bir yer olacaktır.
Şurada yazılan oranları okudukça içim acıyor !!
Şu ülkede apaçık vatandaşın parası iç ediliyor. İsmi konulmamış KAST sistemi çalışıyor. Mevduatçı insan ; parayı çok zor kazandığından riske giremez. Kara para, sarı para anlamaz. Tamamen kendi harcamalarından kısarak biriktirdiği helal paradır. Bankalar , organize olmamış olan bu sade vatandaşı adeta yakaladığı her yerde öpüyor.
Enflasyon ortada. ( Hem de TUİK ' e göre 70 ) Güya merkez faiz artırıyor. Peki mevduata neden yok, neden geri geri faiz düşüyor. Neymiş efendim ; bankalar kredi veremeyince mevduatı ne yapacakmış. KKM ile toplanan paralara faiz nereden nasıl ödendiyse aynı yöntemi uygulayın.
Kimse yanlış anlamasın ama bir tane de benim başımda mevduatçı var. Son 2 yıldır mevduat yapılmaz dedikçe inadına yaparak parasını eritti. Halen '' döviz bana yaramıyor ( sanki ilaç ) , altını sevmem, ev zaten var vb...) mazeretlerle diretiyor. Artık acımıyorum fakat her vade dolduğunda beni arayarak en iyi oranı sorar.
Vakıfta e-vadelide parası. Yarın doluyor. Vakıfı aradım. 2 gün valörlü olursa 43, aynı gün olursa 42 dedi. Valöründe bokunu çıkartmışlar. Sanki borsa gibi T+2 olmuş. Halk mırın kırın. Yarın için bugün oran veremezlermiş, yarın bakarız diyor. Kendi param olsa hiç bunlarla muhatap olmam. Netekim olmuyorum da. Tam 2 yıl oldu yatırım işini banalar dışına taşıdım.
Akbank ve Vakıfbank tanışma faizlerini arttırmış.
Akbank 32 gün %42 olmus, dün %40 dı.
https://www.akbank.com/tr-tr/kampany...-oranlari.aspx
Vakifbank 32 gün %43 olmus, dün %42 di.
https://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=4003
Vakıfbank saat 2 ye kadar vadeli mevduatı halledersen aynı gün başlar 42,90 faiz
Ertesi gün başlasın dersen 43 faiz
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.