39-40 aralığında kademeli almak istiyorum da,,bana da kurt düştü şimdi,,acaba bir şey mi var?
Printable View
39-40 aralığında kademeli almak istiyorum da,,bana da kurt düştü şimdi,,acaba bir şey mi var?
Escomumu takip ediyoru şimdide..ne bu ********lik..Bir operasyonmu çekiyorlar..anlamak mümkün değil sat al ile tek lot vermeden indirdiler ..Bu kadarda olmaz
Rahmetli boşuna dememis "Fiyat şeytandır" diye.Kaliteli hisseyi düşerken aldırmaz.Beş para etmez hisseyi tavanda tepeden aldırabilir:)
Anlik fiyat : 42.06
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
40.64 den kuvvetli tepki verse de hisse yine kırmızıya döndü.
TE de 40.06 gösterdiler.
Escom bilanço beklentinin çok altinda kaldi. Tabanlarin sebebi bu. Y.kredinin raporunda net karin 1 mlr tl yakin beklendigi belirtilmisti 2023 icerisinde. Rapor aşağıda https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f242306b5e.jpg
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
3 aylık bilanço çoktan çıkmıştır,acaba bunlar gördüde onun için mi agresif satış yapıyorlar.
Atatp kfein Miatk ile negatif ayrıştık. Bu hafta içerisinde 30 lu fiyatlamalar yeniden görülmeye başlar diye düşünüyorum. Bilançoyu bekledik, maalesef fayda etmedi. Bi değişiklik lazım, sağlam bir haber ya da yatırımcı sunumu gibi. Aslında bir fon gelse 5-10 milyonluk alım ile toparlayacak biraz ama öncelikle bu negatifliği üzerinden atması lazım.
Çok komplike araştırma ve analizler neticesinde ulaştığım sonucu kamuoyu ile paylaşıyorum. 40 dip fiyat. 39 a değse de kalıcı olmayacak. Sene sonundaki fiyat 69.20.
Kaynak: oturma organım
Nakit üretmenin zor olacağı bir senede sabit gelirleri ile 2024 u garantiye alan ve sürekli nakit akışı sağlayabilen, dijital dönüşüm ve siber güvenliğin öncelikli olduğu Bir konjonktürde bu hissenin böyle davranmasınin altında spesifik bir neden yoksa herkes çıldırmış olmalı...
Hiçbir mantıklı açıklama bulamadım bu düşüşle ilgili. 52 den hiç birgün bile tepki vermezmisin ??Sadece aklıma 3 aylık bilançovzararmı acaba dorusu geldi
Peki mal satılmadan bu kadar düşüşün nedeni acaba bir anda 52 ye çıkmasımı??
Teknikten anlamam, kargadan başka kuş tanımam ama temelde 40 ardyz için dip fiyattır altı kelepirdir.
2 günlük hareketlerine baktığımızda kısa vadeli öyle görünüyor.52 den beri gelen düşüşün şimdilik dipleri olabilir.
Bazen de atmasyon dediğiniz bu tahminler yatırımcı psikolojisine yönelik değerli bir çıkarım oluyor. 40'ın altında ardyz fırsattır diyordu bir yatırımcı analisti twitterda bundan önce.
Ardyz yatırımcısı olmak çelikten sinir gerektiriyor. Bir de finansal tablolara ve geçmiş performansa itimat etmeyi gerektiriyor. Buna benzer bir süreç pilotlarda da eğitim aşamasında simulasyonlarda gösteriliyor. Şöyle ki; pilotun içinde oturduğu kokpit senaryo gereği tamamen karartılıyor(malum her hava şartında pisti veya çevreyi göremiyorlar). Pilot ayrıca gözü kapatılarak uçakta bir o yana bir bu yana sarsılıyor; öyle ki kulaktaki salyangoz sıvısı ona yere doğru çakıldığına dair duyusal mesaj yollayacak şekilde pilotu çalkalıyor makine. Fakat pilotun o anda gözü açılıyor ve camlar karanlık yalnızca teknik göstergelere göre davranıp duyularından gelen konsolu aniden yukarı çekme iç güdüsüne karşı koyarak uçuşu sürdürmesi bekleniyor. Alet edevat, teknik göstergelere güvenmek duyulardan önce gelmeli pilotaj eğitiminde. Diğer türlü simulasyondan geçer not alamıyor adayımız. Sadece adaylar değil lisanslı pilotların da periyodik eğitimlerden geçtiğini hatırlatmakta fayda var.
Şu halde tüm paydaşlara iyi uçuşlar dilerim :)
bahsettiğiniz analistten etkilendiğimi mi söylüyorsunuz anlamadım :) ben de öyle olmadı. bilançodan önce 37 ve aşağısı kelepirdir diyordum şimdi ise 40 a yükselttim. bilanço kötü gelseydi 30 derdim :) evet yaptığım atmasyon ama tamamen atmasyon değil :) sene sonu gelmesi muhtemel kara göre 40'ın altına düşerse vereceği kar marjının faiz getirisinden daha çok olacağını düşünerek böyle dedim. dün de dedim, yarın da diyeceğim. ilk çeyrek gelsin sonrasında başka bir dip noktası belirleyecem. belki düşer belki yükselir bu dip nokta
hiçbir analistin fiyat tahminine güvenmem, geçmişe gidip sağlamasını yaparsanız %70-80 oranında yanıldıklarını görürsünüz.
Düşüşlerde çok iştahlı, yükselişlerde çok nazlı.:vk:
Işık öktenin yatırım finansman YouTube kanalındaki son videosunu izlemenizi öneririm. Linki aşağıda.
Teknolojilerdeki düşüşü bireysel büyük yatırımcının çıkmasına bağlıyor. Bununla beraber yine aynı sebepten yan tahtalarda risklerin olduğundan bahsediyor.
https://youtu.be/yxX8WfQNpoo?si=DqvuwDtPKT6fTJAS
Işık ökte çok doğru bir tesbit yapmış.. Balinalar yan kağıtlardan çıkıyor.. Ama ARDYZ yan kağıt veya pahalı bir hisse değilki..
İyi bilanço getiren cazip fiyatlaması olan Ardyz. Tavan yapan Mia ve reedr. Olacak iş değil
Hergün kap gönderiyorlar,onu yapıcaz bunu yapıcaz diye,,,,,ard den ses var mı? Ağzını sanki bantla kapatmışlar,ya da kilit vurmuşlar.
Millet "hikayeye" bayılıyor,sessiz kalan geride kalır.:)
Ardyz tahtacısı kimseye kolay para kazandırmıyor. Kademeleri genelde boş bırakıyor. Bunda fon pozisyonlarının yüksek olması da etkili olabilir. Adam tahtayı sürse biliyor ki fonlar kusacak ellerindeki malı. Nitekim 65'lere gelince hedef portföy başta olmak üzere fon çıkışları oldu. Önemli miktarda hisse bulunduran Hedef, iş Bankası Ak yatırım ve Yapı Kredi Fonlarının maliyetleri oldukça düşük. O yüzden iyi bilançolar ve yeni haberlere muhtacız bence.
Mia ve reedr konusuna gelince buraya gelmeden önce ikisinde de işlem yaptım. Mia'da fazla durmadım ama 5 ay beklediğim reedr'dan iyi para yaptım. 22 ortalama ile alıp 69 ortalama ile sattım. Mia'da tahtacı ve patronlar el ele durmadan hisse satıyorlar. Orada alan nikah kıyar gibi geliyor bana. Reedr'da ise en başından beri tahtanın büyük bir kısmına hakim güçlü bir grup işlem yapıyor istedikleri gibi at oynatıyorlar. Elektrikli otomobil konusundaki gelişmeler orda gidişatı belirleyecek. Ben en güvenli ve potansiyelli olarak gördüğüm Ardyz'de kalmayı tercih ettim. Umarım yanılmam. Yatırım tavsiyesi değildir. Hissede yatırımım var duygusal düşünüyor olabilirim.
ARDYZ nin tahtacısı filan yok.. Arada Yat fin ve İş yatırım al sat yapıyor o kadar..Merrilinch bir çok çöp hissede %5.5 hisse taşıyor ardyz de tek lot taşımıyor.... Buranın sıkıntısı tahtacısı yok ve fonlarda çok kağıt var.. Tahtacıda patronla anlaşmadan gelmyor.. Burada sanki ARDA ödemiş tahtanın gitmesini istemiyor gibi bir algı var..Kontrolmatik le ortak oldukları şirket var ..Kontrolmatiğin fk sı 103 tahta bu fiatlarda adam hergün kap gönderiyor..Sami bı işi çok iyi biliyor..bizimkide biliyor ama hissesi az olduğu için kağıdın gitmesi onu fazla ilgilendirmiyor..
Evet bunu ben de sürekli düşünüyorum acaba tahtacı yok mu diye. Fakat bir gün alıp ertesi gün satan sonraki gün tam tersini yapan kurumlar var.
aynen katılıyorum size bu hissede tahtacı yok. bu saatten sonra da olması zaten fizik kurallarına aykırı.ortalık o...su gibiolmuş hisse. biri veya birkaçı alıyor,yüzde10 hatta 5 i görünce satıyor. 2 ileri 1.90 geri. bu hissede en az 3-4 hatta 5 yıl beklemeyen para kazanamaz. kazansa da senede birebir o kadar. ama 4 yılda ben bu hissenin 1000 olacağına inananlarındayım. bu tabi bir beklenti garantisi yok