6 ay önce böyle yazmıştık. Tacirler iki gündür planlı olarak tahtayı bozuyor. Mal satma amacı ile hareket etmediği belli. Bakalım ne olacak?
Printable View
Bol Şanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonları olsun.:cck:.....:wave:[/SIZE][/B][/COLOR]
şu yazıların üzerine tıklayın linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIŞMA >>> KATILIM LİNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
İZLEME >>> TAKİP LİNKi
TV de alt yazı gordum İzmir ciglide işyerinde yangın : 1 ölü...birden umutla inslhh bokab tır dedim.Basladım iarasırmaya .maalesef hırdavat dukkanı imiş...sevincim kursağımda kaldı.
2018 ın ortası geldi , diğer bluechip kağıtlar temettu dağıttı bizimki daha genel kurul yapacak.tarihini kendileri de bilmiyor...
YTD....YTD
Şirket 2017 yılını 85 milyon euro ciro ile kapattı. Ciro önceki iki yılda 90 milyon euronun üzerindeydi. Bu sene euro bazında %10 artışla 90-95 milyon euro arasında ciro bekliyorum. Bu cironun da 22-23 milyon eurosunu ilk çeyrekte yapacaktır.
Euronun ilk çeyreği 4.69 ortalama ile kapattığını düşünürsek 105 milyon tl civarı ciro beklentim var. Geçen sene ilk üç çeyrekte %22 civarı olan brüt kar son çeyrekte %28 oldu. Bu yıl ise hammadde fiyatları euro bazında geçen sene ile paralel gidiyor. İlk çeyrekte %25 civarı oluşacak brüt kar 10 milyon civarı net kar rakamı getirecektir.Benim olağan beklentim de bu yönde. Olağan akıştan farklı ciro ve karlılık oranları olursa orasını bilemem.
Aslında şirketin yaptığı yatırımlara bakarsak şu anda 100 milyon euroyu geçen ciro elde etmesi lazımdı ama şirket satış kısmında olağan büyümeyi gerçekleştiremedi. Mesela 2012 yılında bile 83 milyon euro ciro elde edilmiş. Geçen sene ciro azalışını (euro olarak) örten konu ise karlılık rakamlarındaki iyileşme oldu. Son üç yılda satışlar ton bazında artarak devam etmiş ancak birim satış fiyatı düşmüştü. 2017 yılında ise şirket satışları bir miktar düşürüp birim satış fiyatını eski seviyeye yükselterek karlı bir yapıya büründü. Şirket satış kısmında bir adım geri atarak karlı müşterilerle devam etme yolunu seçmiş gibi gözüküyor. 2018 yılında ufak bir tonaj artışı ile aynı birim fiyatlarda devam etmesi karlılığı koruyacaktır.
Sektördeki satın almaları da dikkate alırsak şirketin artan rekabette büyümeye yönelebilmesi için ise satın alma veya ortaklık yoluna gitmesi gerekecek gibi.
Bol Şanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonları olsun.:cck:.....:wave:
şu yazıların üzerine tıklayın linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIŞMA >>> KATILIM LİNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
İZLEME >>> TAKİP LİNKi
Herkesin kandılı kutlu olsun
Bu sene Gnl kurul yapılmayacak galiba!
Ünlü işadamının cenazesinde helallik skandalı!
Karabük iş dünyasının önemli isimlerinden KARDEMİR A.Ş. eski yönetim kurulu başkanı Mutullah Yolbulan 11 Nisan'da son yolculuğuna uğurlanmıştı. Cenaze töreninde helallik skandalının yaşandığı ortaya çıktı. Daha önce işten çıkarılan bir gup eski Kardemir çalışanı helallik istendiği sırada 'haklarımızı helal etmiyoruz' diye bağırdı.
cb gibi bi cakalisko aynı zamanda spekulator epey milletin canını yaktı ne oldu sonra...yas 70 de olsa 80 de olsa 90 da olsa bilemedein 100de olsa geri donusume gidecek insanoğlu...topragın ustunde yaptıgının hesabını topragın altında verecek.yok baska caresi...insallah herkes kendi payınca dersını alır....
3 saat boyunca yanan fabrika bu hale geldi
Sakarya'nın Hendek ilçesinde, 10 bin metrekare genişliğindeki mobilya fabrikası çıkan yangında küle döndü. Yangın sırasında yükselen dumanlar şehrin her yanından görülürken pazar tatili nedeniyle fabrikada işçinin bulunmaması faciayı önledi.
YTD
Bakab ın fabrikası mi yandı
Yoh yanmadı...Cb ye mesaj guzelım deme 1 sıvılce yeter zengınım deme 1 kıvılcım yeter mesajı..,Bi ara 2 yılda bir yangın çıkıyordu...,ytd
Tacirler daha önce topladığı malları itina ile patrona (Global) devretmişti. Geçen hafta da bilerek tahtayı bozdu. Son durumda da Garanti ile karşılıklı işlem yapmaya başladı ve malı o tarafa aktarmaya başladı. Tacirler deşifre olduğu için işlemlere muhtemelen Garanti'den devam edecek.
7 üzerine hacimle atmadan bize uyku yok anlaşılan.
Dengesüz g..tü başı oynuyo bide devre yaktı, bu tahtayı ilk defa böyle gördüm.
Itfaiye acil no kaçtı? Biri de fabrıkalara bakabilir mi😬😬😬😬
Ky Can'ından bezdıren patron bozuntusu Allah'ından bulsun...beddua da haktır
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.97 maliyetlı 72 Bn lot var daha once 89 Bn adettı...Bn 2023 E kadar burdayım hisse fiyatı önemsiz 1 TL de olsa 40 TL de olsa....Bn saydırarak Cb ye Mutlu oluyom.para Bnm için önemsız....anlatabıldım mı...,YTD
Mmelket erken secim kararı aldı bunlar gnl kurul tarihini ilan edemediler..temettücük belli değil sonrada niye beddua ediyon diyolar...can yucel ustada sormuslar niye bu kadar cok kufrediyon diye...o da bu kadar cok OÇ nasıl anlatılır tasvir edilir kufursuz demiş...o hesap bizimki de....
egerki hazıran ortası genel kurul olursa , genel secimlere gelmişken bi zahmet genel kurula da gideriz...bi 15 gun daha ertelese super olacak....
6.7-7 bandında baya bi salınmıs yarın asagılara pasiften yazarak bi 50 lot alayım diyorum...
Sn lojik ...sende bu kagıt var mı demiştin ya....yarın ki 31 er lotcuk emirler bnm...altan ver ...bende bu kagttan oldugundan daha bi emin ol....olmamı?
YTD
6.7 lerden versenıze az buçuk.31 er lot fazlada degıl.baska Zaman olsa dalga hareketı yapıyordunuZ...dımı ama....
Yav arkadaş koskoca ülke seçime gidiyor karar alındı, bu adamlar bir genel kurul tarihi bile açıklayamadılar, neyi bekliyorsunuz? EUR 5 TL.yi geçmiş bayram etmeniz gerekiyor, iyi bir temettü vermeniz gerekir, temettümüzü verin kardeşim, oyle yağma yok!
Tacirler 7.15 ten verdi şimdi aşağıdan almaya çalışıyor, alırsın bekle sen, 6,90 kapattı, 18-20 bin lot mal kaptırdı şimdi guzel haberleri bekliyoruz ters köşe ol emi Tacirler, umarım tüm malını elinden alırlar sen de görürsün.. anladın sen onu😜
Ruhu da bedeni de çocuk olan , çocuk gibi tertemız kalmış tum degerlerın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ı kutlu olsun.... Tacırler malı muhtemelen hullecı kuruma kaptırdı...biz büyük resme odaklandığınızdan ufak oyunlar ve hesaplar yolumuzdan sasırtmax
Genel kurul tarihinin hala açıklanmamış olması şirketin ne kadar kurumsallıktan uzak yönetildiğini gösteriyor. Defalarca yazdık bu şirkette öyle akıl almaz şeyler oldu ki bu durum hiç şaşırtıcı değil. Mesela son iki genel kurulda temettü konusunda yaşananları hiçbir şirkette göremezsiniz.
Bunların dışında şirketin yakaladığı karlılık oranını devam ettirmesi daha önemli. Son çeyrekte yakaladığı %12 net karlılık oranını devam ettirsin de hiç genel kurul yapmasa da -kanunen mümkün değil ama- olur.
Vereceği temettü oranını da çok önemsemiyorum ama temettü oranı ne kadar düşük olursa yönetim kurulu üyelerinin alacağı para artıyor. O açıdan yine de en azından %20-25 oranında temettü verse iyi olur.
SN MR Mrs Sende anlamışsın bokab çıların ısının sansa kaldığını...rastgele dıyelım bızde barı
Bu sene için takip edeceğim net karlılık rakamı %10 olacak. Euro/tl kısmındaki artış hem ciroya hem de karlılığa olumlu etki yapacaktır. Geçen senenin tümünde %9, son çeyrekte ise %12 net karlılık elde etti. Son çeyrekteki net karlılık rakamı çok sürdürülebilir olmayabilir ama %10'u rahat yakalaması lazım.
Mevcut euro/tl kuru ile cironun yılı 450 milyon seviyesinde kapatması neredeyse kesin gibi. %10 karlılıkta 45 milyon tl net kar oluşur ki bence fena bir kar olmaz.
Not olarak şunu da söyleyeyim şirket genel kurulu bence Ramazan'a denk getirecektir.
İlk gelen bilançolara göre ihracatçı şirketler büyük bir sıçrama yapmış. Bakab'ın esas faaliyet karına bakarsak aslında %12 hatta daha yüksek net karlılık rakamını yakalaması lazım ama bu biraz da finansal gelir gider farkına bağlı. Finansal gelir-gider farkı geçen seneye göre bir miktar azalırsa ki şu andaki gidişata göre azalması lazım karlılık oranı artar. Ancak bu konuda olumsuz bir gelişme olsa dahi net karlılığın %10'un altına inmemesi gerekir.
Ayrıca şirket ciroları yüksek geliyor. UFRS 15'e göre hasılat hesabı değişti gibi bişey okumuştum ama detaylarını bilmiyorum. Onun etkisi de olabilir.
baki baba açıkla temetüyü duysun bist sesini şahlansın bakab
gecmişin wc temizleyıcısı high profile cb de ky lara yuksek temettu versem diye yanıp yanıp tutusuyor snki Sn CIRAK...
adam develete vergi vermekle ky ya temettu vermek arasında bocalıyor....millet 2018 3 aylık karları hazmedyor biz daha gecen yılın temettususndeyiz....vah babam vah...ytd
Bakab neden konsolide bilanço açıklıyor anlamış değilim.sanki holding mübarek.sanayi sektörünün karları süper gelmiş bakalım bakab ne yapacak.bu sene temettü dağıtacağını sanmıyorum...YTD
Hiç aşağı da salmıyor Cem Baba..
İdç bile nerelere düştü..
Kıymetini bilin adamın bu zor günlerinde bile sapasağlam :bravo:
Düşsede alsak dıye beklıyoz jim baba keske düşürse ...,bakab yurtdışında 2 tane home offıce den bıraz büyükcene ofıs açtı birini assagı saksonyadakını kapattı bu nedenle konsolide açıklıyor...SN Sımovıc...kar dağıtım politikasına göre dagıyabılır karın en az %10 nu dağıtım politikası var...jim baba ya her gün dua okuyoz zaten memlekete DV'lete hayırlı evlat kazandırdığı için merak etmeyın
UNUTULMASIN----BASINDAN ESKİ TARİHLİ BİR ALINTIDIR.....NOT
JIM BA-BA NIZIN HAYIRLI VE HATIRLI EVLADI ---- assagıdaki paragrafta belirtilmiştir...
.................................................. .................................................. ...........................................
Ersu'nun hisselerini yükseltmek için, eski Derborsa'nın sahibi Mehmet Temel ve Ersu'nun sahibi Ali Akman'la görüştük. Firma sahibi Akman'la anlaştıktan sonra Sertaç Bakioğlu, Davut Eskinazi, Mahmut Kiraz, Mehmet Körpeoğlu, Engin İpekoğlu, Sinan Engin, ve milli halterci Naim Süleymanoğlu ile birlikte kağıdı kademeli olarak 11 bin liradan 80 bin liraya kadar yükselttik. Bilmediğimiz bir nedenle kağıt hızla düşmeye başladı. Bu düşüşe rağmen 35 bin liradan topladığımız bu kağıdı elden çıkartarak kar ettik." Keriz silkeleme nedir? Mecnur Çolak'ın ifadesinde "keriz silkelemek" olarak yer alan operasyon, büyük oyuncuların kağıtları düşük fiyatlardan toplamasıyla başlıyor. Özellikle işlem hacmi az, yani alım-satımın düşük olduğu kağıtlarda, üç-beş büyük oyuncunun bir araya gelerek yaptıkları bu operasyona "keriz silkelemek" adı veriliyor. ..........................
bugun tum gun avuclarım kasındı ---mermer tezagahın tersine sure sure nerdeysen avuc ıcım kanadı.Allahtan hayırlısı yarın da Berat kandili---Yuce Yaradan her kulunun 1 yıllık rızkını - olum kalımını bu gece yazarmıs...Allah husnuyet sahıbı kullarının hepsinin yardımıcıs olsun....
Yarın 30 Nisan, bunlar hala genel kurul yapacakları tarihi açıklamadılar, genel kurul en az 14 gün öncesinden açıklanmak zorunda, genel kurullar Mayıs ayı sonuna kadar yapılıyor bu gelenek olmuş artık, yarın veya Mayıs ayının ilk haftasına kadar açıklayacaktır, bir numarasını görmedik şimdiye kadar, bir sermaye artırımı, bir yabancı ortaklık, Yeni bir is iliskisi vs hiçbir olumlu haber gelmiyor yıllardan beridir, yap artık güzel bir açıklama
Genel kuruldan once bunlar hisselerin kimde ve ne kadar oldugunu genel kurula mahsus olmak üzere! senede 1 kez görüyorlar, geçen seneki liste ile bu seneki listeyi karşılaştıracaklar ve görecekler ki bazıları mallarını satmadığı gibi malları epeyce bir artmış😂 CB nin yüz ifadesini merak ediyorum☺
Nereye kadar CB? Mezara kadar mı? Mezarlık son durak, CB sen bence umreye falan git, namaza falan başla, yarın Berat kandili, git dua et, hayır işle, yatırımcının ahini almayı bırak, dünya malı dünyada kalıyor merak etme, biz bunun kendisinde biliyoruz, acısınıda biliyoruz ancak sen bilmiyorsun herhalde? Sadece bir kefen ile gitti rahmetli anacığım, ne oldu? ahirete hiçbir şey götüremezsin CB efendi, götürebildigin nedir bilirmisin? güzel ahlakın, ibadetlerin, sevapların hayır ve dualarindir sadece, geride kalacakların aç kalmazlar merak etme, biz aç kalmadık, kimse aç kalmaz, sen yeterki aç gözlü olma, bırak artık yatırımcını süründürmeyi, biraz sevap işle, sevap işlemeye de yatırımcını yerlerde süründürmekten kurtararak başla bence, işte herkes sana dua eder o zaman, bende dahil, hem şimdi hemde sonra,