Bak iyi noktaya değindin. Abka doğru söylemişti. Ben de bir şey hatırlatayım. Trader para kazanır uzun vadeci servet yapar zengin olur. :)
Printable View
yaptıracak ise ralliyi yabancı ile yapar. Bizim vatandaş tatilde orasını burasını yakmaya çalışırken. :)
Fırsat vermez yani.
Ramazan bayramı öncesi ufak bir ralli olmuştu, çoğu yatırımcı ama tatilde bir şey olur satalım dedi.
Bunlar genelde ters köşe yaparlar…
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.tradingview.com/x/LeIZMsyA/
Turuncu trend 33 usd civarıdır.
ENDEKS'te tekniğe, çizgiye, RSİ ye filan bakılmıyor artık.
Milleti SHORT'ta kıstırdılar mı sürüyorlar yukarı,
Milleti LONG'da mı yakaladılar, veriyorlar sopayı,
GARAN , Akbnk, THY, KCHOL dışında endeksin gideri yok gibi..
Froto, toaso ve tupraş, koç şirketlerini de
ilave edebiliriz..
6...7..kağıt..
Hepsi bu.. Endeks vadelide isen bu yeter..
KCHOL ara vermeden sürekli çıkıyor..
400..500 TL ye gidecek gibi bu hızla..
Bu hafta KCHOL 280 görse, şaşırmam!
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rus mahkemesi, Deutsche Bank ve Commerzbank'ın varlığına ihtiyati tedbir koydu
MOSKOVA (AA) - Rusya'da bir mahkeme, Deutsche Bank ve Commerzbank'a ait 332,7 milyon avro değerindeki varlığa ihtiyati tedbir koydu.
St. Petersburg ve Leningrad Bölgesi Tahkim Mahkemesi, Gazprom'a ait RusHimAlyans şirketinin Batılı iki banka aleyhine açtığı davayı gördü.
Deutsche Bank'a ait 239 milyon avro, Commerzbank'a ait 93,7 milyon avro değerindeki varlığa ihtiyati tedbir koyulan mahkeme kararına göre, söz konusu varlıklar, bankaların hesaplarında bulunan menkul kıymetler, gayrimenkuller ve fonlardan oluşuyor.
Rusya'da dün de UniCredit'e ait 463 milyon avro değerindeki varlığa ihtiyati tedbir koyulmuştu.
Üç batılı banka, Almanya'nın Linde firmasıyla birlikte Rusya'da kurulacak doğal gaz işleme tesisi inşaatına ilişkin yaptırımlar nedeniyle feshedilen sözleşmenin garantörleri arasındaydı.
Projede yer alan RusHimAlyans, yaptırımları gerekçe göstererek yükümlülüklerini yerine getirmeyen bankalar aleyhine dava açmıştı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
TR de kaç tane quantum makine var. Bunun kaç tanesi borsa için yani BİSTTe ve bu makineler kimin.
İlk sorduğum cevaplanamayan sorunun üzerine bununda cevabını bilmeyen buralarda hiç BOFA muhabbetine girmesin. Saygılarımla.
Bu yazı burada geneledir. Herkes üzerine alınabilir.
Topiclerde bir BOFA robotu muhabbetidir gidiyor. Bu konuya girenlerin bir tanesinin onun ekürisi olan YKB robotunu dile getirdiğini duymadım.
Bir diğer konu bazı derin olmayan tahtalarda BOFA robotunun nasıl tokatlandığını bu tokatlanma giderilsin diye hangi kurumların fonları dahil nasıl seferber olunduğunu dile getiren tek bir Allah'ın kuluna rastlamadım. Niçin diye hiç soran var mı kendisine?
Herkese iyi hafta sonları dilerim.
Quantum bilgisayar kimde bilmiyorum, umurumda da degil.. bofa robotu da var onun da mk.. Ne yapacagiz ağzımızı açmayacak mıyız? Memleket kurtlar vadisi replikleri doldu.. herkeste bir gizem havası...hayret birşey ya..
Edit: baktım varmış.
Türkiye'de üretilen kuantum bilgisayar ASELSAN'ın geliştirdiği yüksek programlı, en başarılı bilgisayar sistem ağına sahip olup simülatör çalıştırma faaliyetleri devam devam etmektedir. Kuantum bilgisayar özellikleri geniş ve kapsamlı olup ilk kez 1982'de fizikçi Richard Feynman tarafından üretilmiştir.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Günlük al-sat işlemlerini not edeceğim uygulama aradım.Türkçe yok..
Trading Journallar var, bana uymadı..
Ancak,NOTION uygulaması ile trade journal oluşturmuş biri youtube da detaylı bilgi vermiş.
meraklısına ilginç gelebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=KWrn2ffzc_U&t=545s
GPT-4o her yerde konuşuluyor.
ücretsiz olduğu da yazılıyor ama ya ben bulamadımi beceremedim ya da yazanlar pas geçiyor.
Standart kullanıcı ücretsiz GPT3.5 ,üst versiyon aylık 20 USD istiyor..Premium özelliklerde GPT-4o açılıyormuş.
Daha yeni versiyonu bing. uygulamasında var ,O da 4.0.
https://www.instagram.com/reel/C43Ks...ljdGI0NzByeg==
Banka hissesi alınca böyle yapan var mı
Bu durum bende olmaz olması mümkün değil. Topiğin genelinde var. Hayır anlamadığım sosyal medyada şehir efsanesi şeklinde yayılan yanlış olan bir şeye buradakileri uyandırmaya çalışmamın nesi yanlış?
Hemde bu yazılara çoğunluğun ayar olduğunu bilerek yazıyorum. Rahat olun 1 yazarım 2 yazarım bu 3 etti bir daha yaz para verelim deseniz yazmam. Herkese iyi hafta sonları dilerim.
Hastaneler...
Nisan Mecburi Hizmet Kurası, Kızım Kars taraflarına gidecek.
Telefonla hastaneyi arayıp, soruyor.. aynı dalda kaç Dr. uzman var, falan filan..Sıralama yapacak
Aynı dalda, telefon açtığı 7 ilde doğu taraflarında bitlis,şırnak,hakkari,bayburt,yozgat,ardahan...dr. yok..1 adet uzman Dr. yok..
Sağlık bakanlığı mezun olan uzmanları doğuya göndermeye çalışıyor.
Batıda kadro açmıyor..(pardon milletvekili yakınları hariç)
Hatta Bursa'da da el cerrahisinde 1 adet uzman Dr.varmış.. Yetişmiyor! Yetişen de durmuyor..
Vahim..
Kendi nüfusuna bakamayan ülkemiz, Yunanistan nüfusu kadar göçmenleri aşkla kabul etti..
Onlarda soframızdaki her şeyi öncelikle silip süpürüyorlar..VErgiler onlara gidiyor..
Sağlık harcamalarında ön sırada olanlar suriyeliler..
Devlet yardımlarında , okul yardımlarında her yerde 1.sınıf muamele..Suriyeli,afgan,afrikalı ne varsa..
Alsancak/İZmir Behçet Uz Çocuk hastanesinde hasta gelen suriyeli oranı %90 deniliyor..(Orada çalışanlar anlattı)
Temel bozuksa, üstüne ne dikersen dik, çürük olur..
Bozuk temel, RTE.. yanlış adam, giden onlarca yıl ve asla düzelemeyecek bir Ülke..
Dolar Kuru için vadeli opsiyon nasıl yapabilirim bir miktar döviz satıp TL borç kapatacam bu arada da döviz riski almak istemiyorum.araci kurum ile bunu nasıl yapabilirim...akıl verirseniz sevinirim
Kimsenin kimseye yazma deme hakkı yok ki… ortaya birşey atıyorsan ve kimse de cevaplamıyorsa konuya açıklık getirirsin. Açıklık getiremiyorsan da konuyu tekrar ısıtıp önümüze sunmazsın. Burası paylaşım forumu.. yazılanların yüzde sekseni yanlış olabiliyor ama herkes filin bir yerini tutuyor açıklık getirmeye çalışıyor. Ben dahil çok boş damacana sesi var ama kimse illüminari Türkiye şubesi gibi davranmıyor
Amerika Çin otolarına %100 vergi koyunca, Çin bugün 40 milyar dolarlık ABD hazine bonosu sattı. Altın aldı.
( Türkiye’s Economy Channel)
slm.
Aracı kurumunun Vadeli birimini ara durumu anlat yardımcı olurlar.
bana sorarsan
fiziki dolarını satıyorsan risk sıfırlamak için
Vadeliden
F_Usdtry en yakın vade alım ( % 4~4,5 faizle ) riskini sıfırlarsın.
O_Usdtry (Sürüyle Kullanım fiyatı var ) sigorta primin azda/çokda olabilir. yanlış seçim riskini azaltmaz. Doğru secim ise F_Usdtry ye göre daha fazla aylık faiz ödetir.
Tokatlı nin seveceği bir haber düştü
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı; ekipler, bölgeye ulaşmaya çalışıyor.
https://t24.com.tr/haber/iran-cumhur...isiyor,1165568
Borsayı Bekleyen En Büyük Tehlike: BBY Kaçışı
�� Borsa İstanbul'da 13 milyar dolarlık bir bakiyeyi şuan 6000 kişi elinde tutuyor.
�� Pandemi döneminden beri borsada ciddî bir servet oluşturulan kesim var.
�� Bu servet birikimi oluşturan insanlar gerçekten uzun vadeli yatırımcı mıdır?
�� Borsamız için en büyük tehlike BBY'lerin paralarını borsadan çıkarmalarıdır.
�� Bu arkadaşların parasının büyük hisselerde olduğunu zannetmiyorum.
�� Bu arkadaşların paraları; yan hisselerde, halka arz, bilişim-yazılım hisselerinde.
�� En az 2500 kişilik bir kesim var ki topladığında milyar dolara yaklaşan bir servet, her an borsadan çıkabilir.
â–ªï¸ Işık Ökte
â–«ï¸ İlgili Yayının Linki: https://youtube.com/watch?v=yxX8WfQNpoo
Geçen arkada kuantum bilgisayar ve bofa muhabbeti dönmüş bakın tartıştığınız muhabbetin hepsinin içinde olduğu zincir yukarda ,eksik olan yukarda kulağı delik kişilerin şirketlerle ilgili haberleri çok önce haberdar olup yeni zenginler oluşması , varlık fonu ,yeni gruplar kurulması bofa nın borsanın içinde nasıl kullanılmasına izin verilmişle o şekilde yönetiliyor piyasada döneni aracı kurumlar görüyormu görüyor ama hiç bir kurum bunu anlatamaz bu yüzden sizde kendinizi yormayan su akarken testiyi doldurun çünkü yukarda sayılan grup ve kişiler , kulağı delik yandaşlar 5-6 senedir bunları yapıyor.
yukardaki analize birde KKM cileri ekleyelim son çıkışlarda oralarda zengin edilenler banka ağırlık ve haber kaynaklı pozisyon aldılar.
defalarca yazdım. en büyük pişmanlıklarım borsadan uzak kaldığım dönemlerde oldu.
6 maliyetli ccola, 5 maliyetli doas, 6 maliyetli gubrf, 27 maliyetli ttrak, 20 maliyetli tuprs daha da bir sürü hisseyi uzun vade düşüncesiyle almıştım ama pandemi, savaş, petrol krizi şu bu derken sattım. yoksa sadece bunlar şimdi servet yapıyor.
şu durumda benim borsa dışında bir alternatifim yok.
Foreks Haber
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarın saat 10:00’da TRT Haber’in yayın konuğu olacak
2020 den öncekilere sorun hele,EN BÜYÜK PİŞMANLIKLARI NEYMİŞ?
Cevap çok netti:BORSAYA BULAŞTIĞIM GÜNE LANET OLSUN,derlerdi...Borsa ile ilgileniyorum dediğinde GARİP GARİP BAKARLARDI...
PANDEMİ ÜSTADLARI ahkam kesiyor.:)SADECE ŞANSLI OLDUKLARINDAN ve 26 sene önce olan bir olay tekrarlandığından(yüksek enf. rallisi),kerameti kendinde arıyorlar.
Sanıyorlar ki O hisseler hep yükselecek.:bravo:...AKIL DOĞRUSAL DÜŞÜNÜR,derler.Aynen bu olay.
2020 den borsa 1.30 dolardı.Eğer hisseniz eşşek değilse, rastgele bile 10 hisse seçilseydi 9 tanesi %600-900 ralli yapmıştır.
Gemi batıya gidiyorsa bağıl hız her şeyi o yöne çeker.Borsada dipten ralli varsa her şey o yola evrilir.
THYOLL-TUPRAŞ ın 2-3 sene öncesine bakalım tam 2-3 yıl yatayda kaldılar.Hatta eksiye geçtiler.
3 dalgalık enflasyon rallisi yaşadık(son 3 yılda).Düzeltmeler %22-17 arası kaldı.Enflasyonun düşmesiyle bu rüya biter.ve bence en derin düzeltmeyi göreceğiz.
Pek çok arguman ifade edebilirim.Ama bende kalsın.
Fırtına geldiğinde MİHENK TAŞI olacak...Ve bazıları borsaya bulaşmadığına pişman olmayacak.
Zirve hakkında düşüncem var(bana kalsın)..Son 2-3 haftadır sadece viob: LONG-SHORT gidiyorum..En son poz. yazmıştım (40 kontrat)..Aynen devam.
Ama zamanı gelince zirveye yakın AGRESİF SHORT açıp,çalı dibine saklanacağım.Diğer düzeltmelerden daha sert ve kısa zamanda bir hareket beklerim.
SİLİNMEMEK ÜZERE YAZALIM..:).19 MAYIS 2024...BIST100: 10643 VE 3.31 DOLAR
THYOLLARI..24 yıllık grafik..Şimdi buradan orta vadeli alım yapana ne dersin?
Buradan alan GLOBAL bir sert düşüş olsa veya ülkede bilinmez riskler olsa ne yapar...
Dolar bazlı tepelerde olan gubrefab,9 taban yedi bu borsada...
https://i.hizliresim.com/npy4ulb.PNG
Buda tüpraş hazretleri...son 26 yıl
BOFA bu 2 hisseyi satmakta ne kadar haklı.Allah bilir alışı kaç dolardır.BOFANIN 7 gün süren satışları kesildi..Bence 2. tur satış için piyasayı serbest bıraktı.Hatta kendisi bile ufak alışlar yaparak o satışları unutturacak..
https://i.hizliresim.com/mljnva9.PNG
Bence 2011 vs. unutmak lazım.Enflasyon %5 ve faiz %4 tü...MB, ağzına kadar dolar doluydu.İngilterden daha iyi göstergelerimiz bile vardı.Kredi notumuz ,25 yıl aradan sonra en yükseklerdeydi.
ve en önemlisi biz RUSYA ile aynı ligde algılanmıyorduk..DEMOKRASİ-UZLAŞI-İNSAN HAKLARI vs. olarak..Mülkiyet hakkı ...
1.3 dolardan 3.31 dolara gelmişiz..Ben buna mükemmel ralli derim..Ama nereye kadar?
Benim düşüncem bu bu doğrultuda poz. alıyorum...BENCE HERKES HAKLI..:)
Abi dayanamıyorum..Adamlar ORTA-UZUN VADELİ froto-traktör öneriyorlar.2 si yüksek faizde olumsuz etkilenecekken ve de dolar bazlı en zirvelerdeyken...
Acaba yapılan ekonomi programlarının amacı, ky.yı ÇUVALA doldurmak mıdır?
Neyse ben kaçar...
Biden güvenlik konseyini acil toplantıya cagirdigina göre İran cumhurbaşkanı ölmüş
Tokatlı duymadı galiba haberi
24 nisan günü hayırdır soykırım lafı hiç geçmedi demiştim.
paşinyan bugün türkler soykırım yapmadı, bu tr-ermenistan ilişkilerini bozmak için sscb'nin yalanıydı demiş.
bugünlere şükürler olsun.
neyse.