Yani burda endekis 9200 lerde mal almayan Karaduman dayu 1 lot mal almadı diye mahkemeye verecek halimiz yok.
Yani burda endekis 9200 lerde mal almayan Karaduman dayu 1 lot mal almadı diye mahkemeye verecek halimiz yok.
Yarın enflasyon verisi biraz daha coşku ,ama 24 temmuz piyasa kuruluna 21 gun mevcut ortalama 10.500 denedi aşağıda nereye baksak düzeltme 9.750 uygunmudur ..tşk..:):)
Okyanus varken su damlası ile uğraşmak olmaz. Sörf yapıyorsan da büyük dalgada yapacaksın. Bana kızılderili haberleşme aracı dayudan hiç bahsetme makale yazarım Oxford da okutulur. Onun suçu kabahati çook böyük benim gözümde. :)
Belediyenin kafeteryasına ucuz çay olduğu için bir arkadaşımla oturduk. Yan masa kalabalık ve harıl harıl borsa konuşuyor beş kişi. Orta yaş üzeri hepsi. Hepsi borsa üzerine yorum yapıyor ve kimse birbirini dinlemiyor (Biri ıchimoku indikatörüne kafayı takmış durumdaydı.) Diyeceğim, herkes kendine inanıyor abi borsada.
Senin dediğin gibi tek abi enazından yüzde 50 şansın var.
Trade edersen o şansın yüzde 20 ye düşüyor
Ben dinleyeceğim adamı bulduğumda tüm seans boyunca susabilirim. O ayarda en az 4-5 adam tanıdım bu topiclerde hala da varlar.
Yalnız öyleleri Viop topiğine gelse Akşama kadar okusa o topiğe bir daha uğramaz. Mesela 4 yeşil gün nerede bosporusun batan titanic resimleri gibi.
iyi geceler.
Tamam üüleyse annaştık
Enflasyon verisi ile birlikte verelim müziği
bu mevsim ayı avı mevsimi bozkurt. ayılar hızlı ve atik olmalı avını yakalar yakalamaz ortamdan uzaklaşmalı. yoksa avcının acıması yok. postta deliği açıverir. dün saat 16 dan sonra ufak bir şort denemesi yaptım 30-40 puan arası karla verip kaçtım. şuan denemiyorum bile.
Bizde konu komşu tüm mahalleli olarak delik deşik olduk pit abi, malüm boğalar çok sert daldı.
Ben gördüğümü yazarım, tutar tutmaz bilemem.
Sağ kalan ayu varsa diye şeyttürdüm :)
Bu seferde çalıdibine saklanmayan boğayı telef ederler ayular sahneye çıkarsa, bu riskte mevcut hali hazırda
Herkes riskini hesaplasın
Uzun zamandır vobda tepe işaretlemediydik :he:
Günün tepesini işaretleyelim 12305
Damlaya damlaya göl olur sanal sepetimize ekleme vakti yine geldi.
Zaman ne çabuk geçiyor değil mi :yahoo:
Yarın pamuk elleri cebe atmayı unutmuyalım
İlk birikime başladığımız 25 nisandan bu yana bakalım getiri profili nasıl şekillenmiş
Altıns1 den 290 adet biriktirmişiz, kapanış fiyatı baz alınarak 290*46.82= 13577 tl
Dolarda 343 dolar olmuş, kapanış fiyatı baz alınarak 343*39.84 = 13665 tl
Petkm den 832 adet biriktirmişiz, kapanış fiyatı baz alınarak 832*17.53= 14584 tl
Viob nema getirisi ile birlikte = 14180 tl
En son getiri sıralaması yaptığımızda faiz ilk sırada yer alırken 2.sırada döviz 3.sırada altın ve son sırada hisse vardı hatırlarsak.
Şimdi sıralamanın değiştiğini görüyoruz.
İlk sıraya hisse yerleşti
2.sıraya faiz
3.sıraya doviz
Ve son sıraya altın geldi.
Bu seferde keşke tüm parayı o zaman hisseye yatırsaydık diyoruz. Ama işte o zaman bu zaman gibi düşünülmüyor.
Ben bunu neden anlatıyorum, bu piyasalarda profesyonel değiliz, hangi enstrüman hangi zaman yükselir hangi zaman düşer bilemeyiz, acemi olduğumuz için eşit ağırlıklı sepet yaptık, ileriki zamamlarda daha çoook sıralamanın değiştiğini göreceğiz.
Piyasada yeterli tecrübe seviyesine ulaşınca portföyün içeriğindeki enstrümanların ağırlığını azaltıp çoğaltma işlemleri yapılabilir daha fazla getiri için
Yani burda zamanlama önemli bir eşik o yüzden herkes beceremez, çarşıdaki pirince giderken eldeki bulgurdan da olmak var
Burada asıl olan düzenli birikimi muhafaza edebilmek
Sen profesyonel olduğun için tek hisse
Biz acemi çaylak modda olduğumuz için eşit ağırlıklı sepete devam
Trade ederek asla kazanamazsınız.
Birikim candır gerisi heyecan
Ben ayda bir 5800 ayiracagim o halde.
Gecen ayi patron gec odedi . :he:
Bu ayi erken oderse belki erken hisse alirım.
Profesyonellik yok.
Ne zaman 5-10 hisse tasidiysam hep rahatsiz oldum..
Canim yandi.
Dikkatim dagildı.
Biri giderken oteki gitmedi.
Hayıflandım.
Reelde 4-5 hissem var.
1-2 hisseye dusurmek icin firsat kolluyorum.
Benim o konuda sıkıntım olmuyor, 500 senet içinde düşecek hisseyi şakkadanak bulurum :he:
Yaz kendini bayağı hissettirdi, dışarısı çok sıcak hatta kavurucu sıcak, 10 dk yürüyüş yapamadım
Heralde bugünkü tepemiz 12195 herif yataya sardı ondan dolayı olabilü ama Bist100 geçenki tepeyi geçti
Bazan vobda mutlak kazanmalısınız dayucuğum yohusa paralar döner dolaşır bana gelir diye uyarıyorum ama Ayasofya dayu inanmıyor sen üfürükçüsün diyor :kahkah:
Yarın büyük gün, unutmayalım
Zaman çok çabuk geçiyor
Asla trade yok, kattiyyen
İhtiyacın olmuyan parayı getir bana :drunk:
Leyleğin ömrü lak lak ile geçermiş.
Bu sözün analizini yapıcaz.
Şair burda ne demek istemiş :he:
Bizim hisselere sıra ne zaman gelir..tşk:):)
SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güzel soru
Belki bugün belki yarın belki de yarından da yakın.
Çıkmaz demeyin, şansınızı deneyin
Bist100 mart ayı tepesine aradan 4 ay geçtikten sonra tekrar gelebilmesi güzel.
Bir soru da ben sorayım
Sevgili tek
Senin hisse de mart ayı tepesine gelebildi mi :notr: