errübadi novs dı days ar loğdıd
errübadi novs, dı gud gays lost.
Haymanada ingilizcem de bozuldu dayı dünya dereceli idim ingilizcede onu da unutduk, türkçemiz de bozuldu, saçma sapan bişey olduk idare etçen
Printable View
Üçün cü ğün, 10 12 bine yapıştürün bir kıvırcık koç, sonra sı malum:he:
Tek çiçekle bahar mı olur yahu? Ne rallisi?
Memur, Emekli, Ücretli çalışanın maaşından TUIK aracılığı ile tırtıkladığını piyasaya veriyor bayram öncesi.
Arada dökülenlere de yukarıdan alma "fırsatı"...
Bayramdan sonra mokokoya devam :evil:
Piyasa pörtleyince...
Yılların "çanak, çömlekçisi" Ahmet MERGEN bile coin piyasasına yorum yapar olmuş.
Yakında referanslı coin borsası linki de verirse şaşırmam :rules:
https://x.com/ahmet_mergen/status/1929791223771890070
sene sonuna kadar gımılgımıl. titrem titrem. ittir gaktır
white bankı da verdim riyıl taym
https://i.hizliresim.com/a3rorbb.png
şunu koyalım vakti saati geldiğinde konuşuruz:)MAYIS oyun sahası
badem dünyasını çok hafife alanlar var onlar kazanmadan siz kazanamazsınız bulut sözü:rules:
bir kahve molası ülkede herşey düzeldi bir veri ile nasıl olsa :)ınsıder oyununu oynasın
"Temsili" temkinli BİST yatırımcısı: :kahkah:
https://x.com/bosunatiklama/status/1929574162709848438
Herif yarın da bi yüzde 2 alırsa algılar birden değişir, go go go tar tar tar gelsin paralar :he:
Takım kur taraftarın olalım.:)
Yalnız ALPER dün pc açılmadı.(her seferinde açılır gibi yapıp borsa gibi devre kesiyordu sürekli.)
İlk defa gittiğim bir işletme idi.
Bitlisliyim deyince ceviz sohbetini açayım dedim.
Nerelisin ttavanlıyım içinden mi hayır köyünden .sizin oraların Adilcevaz cevizi meşhurdur.İnce kabuklu oluyormuş ama çok para istiyorlar vs diye başladık sohbete.
Ceviz fidanı istersen getireyim dedi.Ama Adanada cevizi haziran s dedinmi toplaman lazım oldu oldu olmadı yoksa yanar dedi.
Birşey daha öğrendim.
İthal cevizlerin gümüş oranı azmış .
Birisi güzel işaret etmiş...
6 ayda bir oluşan, TUIK veri setindeki periyodik anomali:
https://pbs.twimg.com/media/GsgInQuX...name=4096x4096
https://x.com/cem__24/status/1929801913236693012
sorun enflasyon ya da faiz değilki..sorun GÜVEN MESELESİ..bunu enflasyona indirgemek yatırımcıya küfürdür
Suriye borsası daha yaşıyorsa ordan mal almak daha mantıklı..çünkü daha ucuzdur..
GÜVEN i saymazsak büle yani..haa demekki sorunların üstünü örten bir akıl var..daha doğrusu örtmeye çalışan diyelim..boş çaba..
badem kazanmazsa kimse kazanmaz ha dayucum..bunlar bitti bitti..şu anda bademlerden başka borsada parası olan yok..onlarında niye borsada olduğu açık..
yani şu anda bademler senet verse bile borsada şu kadar kazanç verem dese sisteme girecek yerli bulamazlar..bunu ne zaman erken anlarsanız o kadar vakitiniz boşa gitmez..
benim için Suriye borsasından hiç bir farkı yok şuan..hatta daha tehlikeli..niye çünkü orda hiç olmazsa dibe vurdu..algı derdi de yok..neyse o..gizli saklısı yok..
boşkuş pazara uğradın nı? kırnızı turup neyin var mı? yoksa sadecen yeşillik mi vardı?
halkın oy vereceği chp yi bitirecez böyle bir parti olmayacak, Türkiyenin %60 ı istediği kadar bağırsın deseler, açık açık yani..ve bunu toplumun iki kesmi de duysa bu iki kesimden hangisi borsaya yatırım yapar sizce..bence hiçbiri..iki tarafta korkar yatırımdan..gerçekler bu..bu gerçekler dururken siz gerçek dışı verilerle yatırımcı çekemezsinizki.. iki tarfta kendini güvende hissetmez..
Yerlinin gözü açıldı artık borsaya gelmez diyorsun yani :kahkah:
Ama itiraf edelim soygun müthişti dayucuğum, herkesi yukardan mallandurdular, endekis 9 bin ama hisselerin çoğusu pert, en iyisinin bile yüzde 50 zararı mevcut
Yani haklı olarak yerliyi şu konjunktürde borsaya çekmemiz çok zor, ama bistti 10 bin üstüne atarsak dayanamaz gelürler, gel naz etme sende 1 omuz atta yeni müşteri bulalım :cheers:
bizim halk özgürlüğüne düşkündür..fikrine ipotek koyduğun an, yutkunur düşünür..ben iddia ediyorum değil 10.000, 11.000 ler geçse bile yatırımcı gelmeyecek..
bileşik faizle %60 civarı faizi kimse bırakmaz..
reis aksama altinci dalgayı başlatmaz ise nefes alinacak gibi. Rahat durur belki.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Fazlada şee etmemek lazım, değilmi dayı:)
bu yeni ifade ..
ne demek OBO..açıklayalım..
nerdeyse tüm kağıtlarda geniş açıdan bakarsak OBO nun sağ omuzu çalışıyor..
Karaduman kardeş buradaki insanlar okuma yazma biliyor aynı şeyleri günde 100 kere yazmanın anlamı yok.
uzun vade OBO görüntüsü var mı..var..özellikle ağır kaıtlarda..
nedir OBO..bir önceki en büyük zirveden önceki zirvenin destek bölgesi test edilir ve orda zaman geçirir..OBO nun resmi çekilir yani..çektik şuan..
ve bakılır trend bitti mi diye..baktık ve gördük; bitmiş..
eee ne olacak şimdi, devamını yazmayak mı..:oleyo:
susak mı yani bizde..hayal mi kurak..
neyse, OBO çalışırsa 3 tepeden önceki tepe değerine bakılır hedef orası çünkü, denir..
her ne kadar bu bist100 için farklı gibi gözüksede bist için eş değer fiyat 5.500 dür..
buraya kadar formasyon hedefini yazdık..yorum yapmadık..
Eyyyy Vicente nerdesin , sadece 100 baz puan indirim gelebilir diye bankalar tavan olacak nerdeyse , Akepem yine saçma sapan uçurdu borsayı , seneledir böyle kıytırık olumlu haberlerde %3 yükselen borsa , olumsuz haberlerde %1,5 zar zor düşen borsa...
aha palagöz geldi. herkes çalıdibine. :he:
Bu muhabbetlerin aynısını 2002 yılında yeni yetme bir dealer ım CHP li ekonomist bir duayenden aylarca dinledim.1 e 1 kredi taşıdım sürekli. Çok değil seçimin peşine 6 ay sonra bir memur çocuğu olarak 24 yaşında hayatımın parasını kazandım. O gün bugündür bu işlere siyasi düşünceler karıştırmam.
Bir de Anayasa kitapçığı atıldığı hafta broker kursundaydım seansa giremicem diye full nakit. İlk dersten bir çıktım hisseler % 2-3 yukarıda şansıma edeyim dedim.2. dersten sonra bir çıktım tüm tahtalar taban. Sonra bir hafta broker kursu bitti pazartesi ekrana oturdum çalışan arkadaşlarım hepsi pert hiç kimsede almak gibi bir aksiyon yoktu çevremde. Full mal aldım bir de 1 e 1 kredi kullandım.O zaman gençtik. Endeks 6500 lerde 4000 hatta 2000 olacağı konuşuluyordu. Bunu hayatımda en az 3 kez yaşadım.Biri de lehman krizinden sonra.2013 yılından bu yana endeks 12 sene geçmiş 500 USD hedefini görememiş. Risk var mı var ama olumsuz konuşanları cidden anlamıyorum böyle zamanlarda.
Geçen topiğinde yazdığımda 2022 hazirandan bu yana taşıdığım ASELS leri satıp 0,58 USD den bir hisse aldım yerine. Olmadı çocuğuma kalır. Bazen ufak resme bakmak büyük ıskalamalara sebep olur.
vallahi olumsuz olan ben değilim sedece, OBO çizmiş dev kağıtlar..aç bak formasyon hedefine..OBO ya bakarken şunu öğrenmen lazım emme..OBO ne zaman çalışır..formasyon koşulları nedir..ben önce koşula bakarım sonra formasyona bakarım..