https://i.hizliresim.com/thap3i3.png
Printable View
Sabırlı olun arkadaşlar.
Akp bi 3-5 yıl daha kalsın orman yangınları görülmeyecek, tarihin tozlu sayfalarında yer alacak.
Sadece x parkında mini yangın çıktı,
yurttaşlar tarafından kısa sürede söndürüldü haberleri görürüz.
Çünkü ortada yanacak orman kalmayacak.
komedyenin biri daha geldi.. birazda bunu sektirelim.
pinpon topi gibiler :he: birini sektiriyon diğer yerden öteki olarak geri sekiyor ..
kıyas anlamında sayı ne anlam ifade eder... sıfatı.
rakam 27 değilde 277 olsa .. ? neyi ifade eder... sadece rakamı.
yeterli olup olmadığında neyi ifade eder.. yetersiz kaldığını.
demekki sayı büyüklüğünün bir anlamı yok. :) :drunk:
grok yetmezz... chatciiipiti ve copilotuda koyun
ahagahahahahah :drunk:
:kahkah:
Sıfır da bir seviye belki de eksidesin.
Inceleyeceğim.
Muhtemeldir ki engelleyeceğim.
Yırtık dondan fırlayıp benim yazılarıma cevap verme.
Beynin yetmez.
Bunların yaptığı benim yaptığım gibi… tahtayı tutacağım diye aldım da aldım ama yetmedi yıkıldı tahta… bu tenekeler de benim gibi… işe yaramıyor işte yanıyor ortalık alüminyum… kiralık çoğu bu arada o uçan şeyler… boyutu da önemli uçağın onu da bilemek lazım. Uçak var uçak var..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
mesela rakam nasıl anlamlı olur..
şu tipten sıralamalara bakabilirsiniz.
eğitim sistemindeki sıralama... adalet sistemindeki dünya sıralaması... rüşvek hakkında sıralama. insan hakları hakkındaki sıralama.
bunlar oradaki rakamların ülkere göre nitelik anlam taşığını gösteren rakamlardır.
mesela marmariste hava sıcaklığı 43 ama ankarada 40 misal.
bu rakamlar size ne anlam ifade eder ..
marmarisin sıcaklığa karşıkoyması ankaraya göre daha güçlü mü..
gahahgsgagahahaha :drunk:
kesinlikle meeeleri sahiplendirme yasası çıklmalı.
bedava online ders veriyoruz arkadaş.
:drunk:
Madara, bilgin, fikrin varsa ortaya konuş.
Kibir şeytandandır.
Her türlü kibirliye boyunun ölçüsü bildirilir.
ilk okul mantık bilgisine bile sahip olmayanlar kibirden bahsediyor.
siz...
google olmadan... münafıklığın ne olduğunu bile şuraya yazamazsınız :)
:drunk::drunk:
gerçekler acıdır... :shh::shh::shh:
gahahahahaha :drunk:
kalanlara iyi eğlenceler..
Uleyn çıtak hissenetin delisi Köln Katedralinin zangoçu ile beni mukayese etme.
Egede seni zehirliyorlar.
Karadenize yerleş.
Bırak bu şarapcı takımını :party:
THY ortadoğu sükunete erdiği zaman zıplar.
Hissenetin delisi de kedinin ta.aklarinı alır.
İstersen thy topiginde bir armada467 vardı.
2021 eylul-ekim aylarındaki yazılarını bul.
Tıpkı onun gibi.
Şarabı bırakmak gerek bunlara vergi gidiyor. Pudra şekerinde vergi yok. Malum kesim orman yangınlarına vergi vermek istemiyor.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...38#post7062838
1 dk lık grafikten aylığa kadar çizgi grafik baktım ..rakamın önemini bulamadım ..
Sana zahmet bir grafik atsan :)
Köln Katedrali, Almanya'nın Köln kentinde bulunan tarihi katedral. Hristiyanlığın Katolik mezhebi için açılmış bir ibadethanedir. 1248 yılında yapımına başlanan katedralin yapımı 632 yıl sürmüş ve 1880 yılında hizmete açılmıştır.
İkinci dünya savaşında satgıdan bombalanmayan inşaatı 600 sene sürmüş katedralin zangocu olmak zordur bre.. alaya almak ta anca bizim hacılara nasip olmuş. müthiş
Madara, gelip sürtünme
Bilginin sıfır olduğunu yazmıştın.
Her yazında daha da batıyorsun.
Hakkında karar verebilmem için senin eski yazılarını incelememe
bir fırsat ver.
Bu arada iki mahluktan biri habire yazmakta.
Bir fikri varmış gibi.
Hadi gitsin şarap şişesinin yanına, güneşte kalmasın.
İyilere göstermek icin mostralık bir mal olarak yaşasın...
İncele hacı incele.. epeydir forumlara yazmıyorum burası sardı beni…
Cumhurbaşkanı Sarayının kaç günlük harcamasıyla, bir yangın uçağı almak mümkündür @grok.?????
Evet, itibardan tasarruf mümkündür. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın günlük harcaması yaklaşık 40 milyon TL. Bir yangın söndürme uçağı (örneğin CL-215 tipi) ortalama 13 milyon USD (~442 milyon TL) tutuyor. Yani, 11 günlük saray masrafıyla bir uçak alınabilir.!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...29#post7062729
Kalitatif ve Kantitatif :)
2025 verilerine göre, bir Canadair CL-415 yangın uçağının maliyeti yakl. 1.2 milyar TL (30 milyon USD). Cumhurbaşkanlığı bütçesi yıllık 16.9 milyar TL, günlük ~46 milyon TL. Yani, 26 günlük harcamayla bir uçak alınabilir. Kaynak: Resmi bütçe teklifleri ve havacılık siteleri.!!!
https://pbs.twimg.com/media/Go9cu66a...jpg&name=small
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
“İngiltere neden itibardan tasarruf yapmıyor?” sorusu, aslında siyasi bir eleştiri ya da ironi içeren bir ifadedir ve Türkiye’de sıkça duyulan “İtibardan tasarruf olmaz” söylemine bir gönderme yapar. Bu sorunun cevabı hem tarihsel, hem kültürel, hem de ekonomik açılardan değerlendirilebilir:
⸻
1. İtibar Anlayışı: Gösteriş Değil Kurumsallık
İngiltere’de “itibar”, genellikle kurumsal güven, devlet ciddiyeti ve uzun vadeli güvenilirlik üzerinden tanımlanır.
Gösterişli saraylar, lüks makam araçları, büyük protokol harcamaları yerine;
•İyi işleyen kurumlar (parlamento, yargı, merkez bankası),
•Tutarlılık ve şeffaflık,
•Toplumun güvenini kazanma, esas alınır.
Örneğin: İngiliz Başbakanı’nın sade bir resmi konutu vardır (10 Downing Street), toplu taşımaya binen milletvekilleri sıradan bir görüntü verir.
⸻
2. Tarihsel ve Toplumsal Yapı
İngiltere’de asıl “itibar”, israf etmeyen, mütevazı ama etkin yönetim biçiminden gelir.
•Monarşi semboliktir; giderleri kısmen halka hesap verir.
•Bürokratlar ve siyasiler kamu kaynaklarını savurganca kullanırlarsa medya ve kamuoyu çok sert tepki gösterir.
⸻
3. Ekonomik Gerçekçilik
İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde bütçede verimlilik ve şeffaflık, itibardan daha önceliklidir.
•Harcama yaparken etki analizleri ve vergi mükellefinin çıkarı dikkate alınır.
•Lüks ya da gösteriş amaçlı bir harcama, siyasi kariyeri bitirebilir.
⸻
4. Demokratik Denetim ve Basın Özgürlüğü
İngiltere’de medya güçlüdür ve halkın parasıyla yapılan her harcamayı detaylı şekilde sorgular.
•Gereksiz harcama yapıldığında hükümet kamuoyundan özür dilemek zorunda kalabilir.
•Siyasi sorumluluk anlayışı güçlüdür.
⸻
5. Sade Görünmek Bir Erdemdir
İngiliz kültüründe gösteriş yapmak kibirli ve güvenilmez biri olarak algılanabilir.
Sade, dürüst ve çalışkan biri olmak daha değerlidir.
⸻
Özetle:
İngiltere, itibarı gösterişte değil; dürüstlük, kurumların gücü, ekonomik sorumluluk ve halkla şeffaf ilişki üzerinden inşa eder.
“İtibardan tasarruf yapmıyor” gibi görünmemesinin sebebi, itibarı farklı bir anlayışla tanımlamasıdır.
⸻
İstersen Türkiye’deki “itibardan tasarruf olmaz” anlayışıyla İngiltere’nin tutumunu maddelerle karşılaştırabilirim.
Devam etmeyelim hacılar anlamıyor.
Cuma akşam seansında ... XU030YVADE , 12206 kapattı uzlaşma 12205
Sayın Desidero74 :one: *Bozkurt ,BOSPOROS ve tabiiki çıtak :kahkah:
28.7.25 - 01.08.25 haftasında .. tüm dostlarıma...
Bol şans :)
https://www.youtube.com/watch?v=sGki...83%D0%BD%D1%86
Engellediğim delik prezervatif ürünlerini alıntı yaparak cevaplamazsaniz görmem. 30 sene önceki Ali Poyrazoğlu nün esprisi bu.
Madara
Ingiltere hakkinda bilgin var galiba.
Sorayım; İngiltere'deki araziler niye parçalı değil? 40-50-100 -1000 dönüm gibi büyük?
Her köyde 1.dünya savası kayıplarıyla ilgili anıtlar ve ölenlerin listeleri var. Hiç sordun mu? Ne işiniz vardı Çanakkale'de? Biz gelsek Bristol'u işgale ne düşünürdünüz hakkımızda?
Bir de içtiğiniz şarap şişelerini niye ortalığa atmıyorsunuz? Da cam çöpüne atıyorsunuz? Diye
Hahahhahhaha… bu ne hacı kel alaka? Lordluk var orada.. kişi mülkiyetinde topraklar. biz de sanırım hala yüzde 75 devletimdir topraklar.. bunun yüzde yirmisi de sizin tayfadadır yapı kayıt belgesiyle… zamanında Balkanlarda Macaristan da Fas ta Tunus ta Yemen de ne işimiz varsa ondandır. İmparatorluk böyle bir şeydir birkaç ülkeyi sınırlarına katarsın.
Madara ne oldu?
Durduk yerde Britanya'yı örnek veren sen...
Lordluk, krallık mı favorin?
Alkıslıyor musun?
Ben kimim ki ingiltere nin 1000 seneden fazladır oluşan mekanizmasını alkışlayayım. Reel olayı bu. 1245 manga carta su olyı var ama onu alkışlarım lordlar krala postayı koymuş t demokrasi dünyada emeklemeye başlamış. İnecek tren yapmamışlar devam etmişler.
Madara sen örnek verdin, ne yapayım.
Birazdan 200 yıllık binalarda oturuyorlar.
Sehirleri içinde parkları yok, parklar içinde şehirleri var. Dersin.
Dersin de 1957 yılına kadar orada yaşayan karı koca Ecevitler Turkiye'ye geldiklerinde "toprak isleyenin, su kullanan kisinin" deyip gecekondulaşmayı niye teşvik etmişler? Onu da bir izah edersin herhalde.
Avrupada trafik kurallarina uyup Kapıkuleden girince dislerini çikaran sürücülerimiz gibi.
Şehir bölge peyzaj planlama ile itibardan tasarrufu gölgeleme. Trol diyoruz klasik fahrettin örnekleri bunlar. Senin yaptığın bakkal a peynir var mı diye sorduğumda yok ama deterjan cevabını almak gibi. Köln zangoçluğunun cahillikle suçlanması gibi. Bilmiyorum cahildir belki de sen biliyor musun?
Engellemis olduğum bazı mahlukat var, yazilarinı görmedigim icin cevap yazmiyorum.
Boşuna ciyaklamasınlar
Bu hafta sonu bu kadar nasihat yeter.
İmanlılara allaha ısmarladık, imansızlara allah hidayet versin be yaaa...! :yahoo:
Not: Köln zangocluğu... seninle alakalı değil madara
Borsa kapitalizmin katedralidir.
Hem sosyalist semboller üzerinden yüruyup hem borsada islem pesindd koşan kişi kapitalizmin katedralindeki solcu zangoc gibidir.
Katedral deyince de ya Paristeki, ya Kölndeki, ya da Milanodaki aklıma geliyor.
Çıtakın yazısına cevabımda geçtiğine göre Almanya'dakini yazdim.
Lafın tamamı kime anlatılır madaraaA...!?:rules:
Darılma fakat ilk ateş eden sendin.
Cevapları hakettin.
https://www.beyazperde.com/filmler/film-58911/ ilginç film.... ingiltere konulu....