Helal olsun hisse taş gibi yerinde.hiç kıpırdamıyor
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Helal olsun hisse taş gibi yerinde.hiç kıpırdamıyor
Bu hisse sabır taşı.Hisse senesinden para kazanmak isteyen yatırımcı için bir imtihan .Sabreden bekleyen hem kazanacak hem de borsada kaybetmemesini öğrenecek.
Biraz çalışma yaptım: Eski koordinatör Burhan E. nin, ne ilginçtir beton şirketinde de memleketlisi müdür varmış (memleket, şehir ayrımı için değil de bağlantılar garip) Bu gibi adam yerleştirmeler ; acaba liyakat,performans gözetiliyor mu acaba? Zaten bildiğim kadarıyla şirket böyle yönetilmiş hep tüm yöneticiler bazı müdürlerin adamları. Gören görmüyor,duyan duymuyor. Müdür şirketiydi zaten, ağır aksak gitmesi bundandır diye düşündüm. Kişi başına düşen müdür sayısı kaç acaba? Daha iyi yönetilemez mi acaba?
Çimento hisseleri yerinde sayıyor.Toplu çıkış yapacaklar herhalde.Bizimkisi en son çıkar😏
bu kadar kötü hisse az bulunur.nerden bulaştık
Her doğumun bir zamanı vardır.9 aylık +10 günlük çocuk isteselerde durmaz ana karnında.
9 yıllık kağıt hiç durmaz.
Hadi bakalım bucim.
Vites küçültüp ivme kazandın.Şimdi gaza basıp diğer hisseleri geçme zamanı.Endeks de gevşiyor korkup malları veren çok olur.Bas gaza😁
Toplamaya devam, Tarman Bey iskontolu satıyor sağ olsun. Kar geçen senenin altında ama bana göre iyi, ikinci yarı 2016 dan daha iyi performans bekliyorum.
BUCIM Konsolide 2017/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 41284244 Yıllık Değ%:-26 Ana Ortaklık Payları: 30891743 Yıllık Değ%:-38
Geçen 2016 6 aylığa göre esas faaliyetlerden diğer giderler 28 milyon artmış aynı kalemin geliri 10 milyon azalmış yani 38 milyonu yiyiyor burası başka sorun yok hasılat da artmış
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu bozulmanın nedenini alt kalemleri bilen varsa paylaşım yapar umarım ben takip edemiyorum
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cimentoda kar erimiş.ciro aynı kar % 50 düşmuş.cemtaş olmasa isler bi hayli kötü gorünüyor.
Orada kar iki kat artmış nispeten tolere etmiş
Bugün yine aynı kurumlar al gülüm ver gülüm fiyatı %4,5 aşağı çektiler. İstanbul da artık kenar mahallerinde bile uyduruk 3+1 daire 500 bin tl ediyor. Biri çıkıp bu hisseden 100 bin lot alamıyor, bu kadar sığ bizim borsamız maalesef.
Bilançoya gelince evet net kar geçen seneye göre azaldı yine de 40 milyon net kar var. 15 Ağustos 2016 kapanış fiyatı 5,88 bugün kapanışı 5,45 TL bazında %6,5 dolar bazında %19 zarar var.
Gelelim şirketin en önemli iştiraki Cemtaş'a , 30 Haziran 2016 kapanışı 2,15 , 30 Haziran 2017 kapanışı ise 4,57 . %57,73ü Bursa çimentoya ait olduğuna göre bir yıllık değer artışı 143 milyon TL ancak özsermayeye göre değerlendiği için bu değer artışı bilançoya yansımıyor. Aslında Çemtaş halka açık bir şirket olduğundan doğrudan borsa fiyatıyla değerlenebilir. Bana göre ilk altı aylık gerçek kar görünenin çok üzerinde. Yılın ikinci yarısı geçen yıl sonu karını yakalayacağını düşünüyorum Cemtaş ın değer artışı olmadan tabii.
Yönetim giderleri çok fazla müdürler resmen alem yapmış Bursa Çimento bunları haketmiyor
Ky olarak şu anki fiyattan ve gerileme den
Elbette ki kimse memnun değildir.
Bide şöyle düşünelim.Bucim sonradan yönetimi ele geçirilen bir hisse.Bu hisse toplamanın bir maliyeti var.Yuksek temettü de vermiyor.Buyuk hissedarlar daha çok zarardalar.Aldiklari temettü kesmez onları.Yani n'olacak akan su elbet bir gün taşacak.
Sanırım ben dahil hepimiz şunu öğrenmiş olduk; "ÇIPLAK HÖTLE DİKE KARŞI GİDİLMEZ ! "
Yarın toplantı var haberleri bekleyelim.
Bukadar aşağı salma değişik oldu
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
5,29 - 5,35 arası mallar geldi . Hissenin bir yıllık hareketli ortalaması 5,73 , verin bakalım bu seviyeler artık üstüne para veriyor gibi.
Bugün yine malum kurumlar al gülüm ver gülüm bir tane gerçek alıcı yok. Adamlar 5,31 e alıyor 5,33 satıyor , Allah akıl versin.
Bu fiyatlar sanal biliyoruz.Ne kadar aşağı verirse versin.
Şakamı bu.
Dediğimi şaka gibi
Fiyatmı siz takdir edin.
Sanki fabrika batmış.105.000 endekste aşağı basıyor.
şuan bist teki en güvenli limanlardan biri hemen her hissenin düşme potansiyeli var ancak o leş temetülerine rağmen bucim gel beni al diyor resmen. tam zamanında çıkmışım bucim den çıktıktan sonra çok güzel 2-3 hissede al sat yaptım ama bu fiyatlarda görünce bir yanım bütün hisselerden çık al bucim i uzun vade yaslan arkana ayda 1 kontrol et 2-3 senede çok güzel kar yaptıracak diyor. ama bir taraftan da bakıyorsun yıllarca sürünmüş yine süründürür hiç bulaşma diyor bir yanım. ama şu konuda hem fikirim muhtemelen bistteki en güvenli liman bence bucim. daha ne kadar düşebilir ki. valla içim gidiyor şu lanet kağıda bir gün ya bütün takip listelerimden çıkarıcam yada komple portföyün %100 ü gömücem buraya. hisseden çıktım neredeyse 2 ayı geçti hala gıcık oluyorum bucim e :)
ASLINA BAKARSAK !
Cemtaş'dan aldığı karı çıkarsak...
Azınlık paylarını da eklersek,aslında 6 ayda çimentodan elde ettiği kar 26,5 ML TL.Kötü mü? değil..
Neden değil?
İlk 6 ayda petrokok fiyatlarının müthiş artması enerji maliyetlerini müthiş etkiledi.Ayrıca yine ilk 6 ayda çimento fiyatlarının düşük seyretmesi karı oldukça olumsuz etkiledi.
Tüm çimento fabrikalarının 6 aylık çok düşük karları ortada.Üstelik BUCİM ihracat da yapmadı ki,dolardan Eurodan kazansın.
Peki,şimdi bu senedi buralara düşüren ky'ler mi? hiç sanmam.
Tarman gibi birisi senet bu fiyatlara gelecek de almayacak !mümkün mü? mümkün.Zira düşüren kendileri...
Bilanço açıklanınca yatırımcının hayali süküta uğradığını anladılar.
Şimdi açıkça söylemek gerekirse,her ne kadar iştirakleriyle birlikte muazzam bir değer üzerinde oturuyor olsalar da,bana faydası olmayan kilisenin papazını dürtmek anlamında senedi almanın da bir anlamı yok.
Şahsen hep fabrikanın orta ve uzun vadede satılacağı umuduyla yaklaştım bu senede.Bunun için belirgin sebepler de vardı.
Herkesin bildiği gibi hem Bucim hem de Cemtaş'ta Fransız Nadda Gilbert'in ekonomi danışmanı olarak görev alması , Çimento fırın yatırımı ve Roda'nın Bucim'e çok ucuz devredilecek olması akla başkaca bir şey getirmiyor.
Açıkça söylemek gerekirse;İhracat yapmayan BUCİM son yıllarda bunca yapılaşma ve projelere rağmen,sahip olduğu değerlerle ancak bu kadar kar üretiyorsa,tüm bu değerlere yazıktır.Tarman gibi bir profesyonel buna asla katlanmaz.Bir gün gereğini yapar diye düşünüyorum.Ve belki de yapılanlar bunun hazırlığıdır.Ve ayrıca sanki fabrika zarar etmiş gibi bu anlamsız agresif düşüşlerin mutlaka bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum.
Yazdıklarım yalnızca beni bağlar.Kimseye herhangi bir tavsiyem yoktur.
Kusurabakmayın sayın Behzat sizi bazı konularda eksik gördüm.Şimdi bişeyler yazıcam artık kim ne anlarsa.Birgün gelecek hepimiz toprak olucaz.Yalnız bir de yatacak yer konusu var.Kim neye nasıl katlanmıyor yoksa ............................
Kendin başka yerlerde ele geçirme yaparken kural kanun tanımıcaksın her yol mubah olacak.Kendi tahtanı da bastıkça basacaksın bastıkça basacaksın dilediğin olana kadar sonra birileri de çıkıp alınca ...........................................
Benden size saygılar hürmetler.Dediğim gibi bazılarının işi iş bu dünyada.Ama yalnız bu dünyada.
http://fs5.directupload.net/images/170817/obtn6ixy.jpg
http://fs5.directupload.net/images/170817/hs4skq4u.jpg
http://fs5.directupload.net/images/170817/dvl98qhf.jpg
http://fs5.directupload.net/images/170817/q4fguogd.jpg
http://fs5.directupload.net/images/170817/fqmye47y.jpg
http://fs5.directupload.net/images/170817/wi2n3vwp.jpg
Bir ek açıklama yapayım yazımda belirttiğim şeyler kesinlikle sayın Behzat için sarfedilmiş değil.Yanlış çıkarımlar olmasın.Kimi kastettiğim zaten herkesin malumu ama burada ancak bu kadar olur,olabiliyor.
CMTAS'taki Roda paylarının alınması konusundaki bugünkü toplantının sonuçları haftanın son iki gününde hissede pozitif hareket oluşturabilir.
Umarım öyle olur.
Bol kazançlar...
YUH OLSUN DEMEKTEN BAŞKA NE DİYEYİM?
Kalkmışlar ağlarcasına açıklama yapıyorlar. Böyle sürdürülemez diyorlar. İstanbul dahil bunca büyük alana hitabedebilen bir çimento fabrikası çimento satamıyor.İhracat desen sıfır.
Utanma da yok.Açın bakın Denizli Çimento verilerine.Adamlar 250 km uzaklıktaki İzmir Limanından ürettiklerinin %15'ini ihraç ediyorlar.
Bırakın hepsini bir tarafa; Bursa'da şu birkaç yıl içinde 2 ayrı firma çimento fabrikası kurmak için başvurmuşlar.Ciddi şirketler.Adamlar elbet pazarı çok iyi biliyorlar ki böyle bir işe kalkıştılar.
İşte ! bir ülke de böyle değil midir? örneğin Venezuela...Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip.Halkı eğitimli.Nüfusu çok az ama toprakları hem büyük, hem verimli.Ama gel gör ki, ülkenin burnu moktan çıkamıyor.Neden? baştaki yöneticilerden.Tıpkı BUCİM yönetimi gibi.
Bence şirketin bir sıkıntısı yok.Çokda profösyonel yönetiliyor.Sıkınti çoğunluğu elegeçirme çabası.Sn.Tarman Duran erlerden hisseleri alış tarzı ve yöntemi birçok şeyi anlatıyor.Bucim hisselerinin fiyatı anlaşılmasın diye Duraner turizmi komple aldı.Kaça aldı bir kendi bir de Duraner biliyor.
Neden şikayet etmiyorsunuz SPK ya.SOnuç alamazsanız Cumbabaya yazacaksınız.Devir artık değişti.o dümenleri çevirdiği ortam yok.Bakın neler oluyor.Bende bilmem anlatabildim mi?O yüzden ben kendisinin yerinde olsam insanları çileden çıkarmazdım.Çünkü eskisi gibi at oynatamayabilir.İşin kötüsü bu zamana kadar aklı sıra kulbuna uydurduğu işler bir sökülürse azıcık bir yerden gerisi gelir dikiş falan da tutmaz.Hala 6 üzeri verdiği 100 k civarı malı 5,30 dan alma derdinde olmaya devam etsin.Çok mide bulandırıcı ufak hesaplar bunlar.
benim şu bucim de anlamadığım tek konu şu. tamam çok kötü bir bilanço ihracat yok ama pırlanta gibi parlamasa da en azından altın gibi duruyor çöplüğün içinde. o altını alıp süsleyip püsleyip pırlanta gibi satış yapılmaması için hiç bir neden de yok ortada. geçenlerde bir yazı okumuştum. 12 iş adamının birleşerek holding kurması ile alakalı. adamlar batık şirketleri alıp süsleyip birkaç sene kar artırıp satıyorlar. örnekteki adamlar bu çöplükteki altını alıp pırlanta yapıp satar. satar satmasına da hisseye hemen hemen kimse bulaşmıyor sanki. sadece küçük yatırımcı var sanki. bu durumu inanın hiç anlamıyorum. tarman zaten büyük yatırımcı değil küçük yatırımcı istiyor şuan onun istediği şekilde yürüyor herşey. bu arada bugün dayanamadım ve ufak bir alım yaptım. düşerse (ki düşeceğini hiç sanmıyorum) alımlarım devam edicek. taa ki portföyün %100 ü bucim olana kadar. geçen çok sabredemedik ama şuan ki bist ve piyasanın durumuyla tekrar bucim şahsi görüşüme göre en güvenli yer. 2017 ve 2018 zorlu geçeceğe benziyor. ama bucim in etkilenecek bir hali kalmamış. sabır diyerek geldim. herkese bol kazançlar dilerim.
Ufak bir ayrıntı istediği şekilde gidiyor değil gittiriyor olacak burasını düşünürseniz herşeyi çözersiniz.Gittirtmek için a b c bence c aşamasında şu an.d yapmaya kalkarsa bu konjektür kaldırmaz.Ve emin olun 26 nisanda çok çok çok fazla üzülmüştür kendisi.Ama alışmışlar dur diyen yok nasıl olsa.
ya evet çok ince hesaplar yapıyor kendisi 100 k malın peşine düşüyor da bizde var 3-5k en fazla onda var milyonlarca o kağıtları mezara mı götürecek elbet çıkarıcak. sabır işi ya o pes edicek ya biz. ama şuanlık ben daha sabırlı geldim ve daha emin bir şekilde geldim
Ben şirket değerini hesapladım kendimce.Usd bazında o seviyeye ne zaman gelirse o zaman satarım.
Not;Bu forumda yazdıklarım tamamen şahsi fikirlerimdir.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Bugünki toplantının özeti,
-roda alınsın mı?
-alınsın
-tamam!
Bucim -bedavaya aldık
Cemtas -çok ucuza sattık, keşke şahıs olarak bizler aldaydık.
Bucim -dede kaçar..
Başka birşey Yok
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
eski metin..
Şirketin sermayesi :105.815.808,00 TL. (yüzbeşmilyonsekizyüzonbeşbinsekizyüzsekiztürklira sı) olup, tamamı ödenmiştir.
Sermaye herbiri 1 Kr. nominal değerde hamiline yazılı 10.581.580.800 adet paydan oluşmaktadır.
YENİ METİN..
Şirketin kayıtlı sermayesi: 500.000.000,00 TL.
(BeşyüzmilyonTürkLirası) olup, bu sermaye miktarı her biri 1 (Bir) Kuruş nominal değerde 50.000.000.000 (Ellimilyar) paya bölünmüştür. Sermaye Piyasası Kurulu’nca verilen kayıtlı sermaye tavanı izni, 2017 yılından 2021 yılı sonuna kadar beş yıl süreyle geçerlidir.
2021 yılı sonunda izin verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşmamış olsa dahi, 2021 yılından sonra Yönetim Kurulu’nun sermaye artırım kararı alabilmesi için, daha önce izin verilen tavan ya da yeni bir tavan tutarı için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan izin almak suretiyle, Genel Kuruldan 5 yılı geçmemek üzere yeni bir süre için yetki alınması zorunludur. Söz konusu yetkinin alınmaması durumunda Yönetim Kurulu kararıyla sermaye artırımı yapılamaz
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
17.08.2017
İlgili İşlem
Kayıtlı Sermaye Sistemine Geçiş
Mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
0
Yeni Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
500.000.000
Kayıtlı Sermaye Tavanı İçin Son Geçerlilik Tarihi (Yeni)
31.12.2021
başka hisse de bu teknik olsa çoktan yüzde 10 yapardı.bu kadar tepkisizlik biraz fazla.
Yatırım tavsiyesi degildir
ŞİMDİ teknik olarak destek noldu direnç noldu
Hepsi yalan oldu