Hocam ittifak holding i analiz edebilir misiniz ...bu hafta cok hareketliydi...şimdiden elinize sağlık...
VKİNG
Printable View
Hocam ittifak holding i analiz edebilir misiniz ...bu hafta cok hareketliydi...şimdiden elinize sağlık...
VKİNG
Mohikan hocam musait olunca PRKME sayimi yaparmisiniz
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1295443
haftalık hisse yarışmamıza kurallara uygun 3 hisse seçip katılın
1 hafta yarışalım.
Sayın Mohikan,
Müsait olduğunuzda doas ve vkgyo
Degerlendirebilirmisiniz.
Saygılarımla.
Sayın mohikan burva ve burce sayımını sizin tekniğinizden alabilirmiyiz.teşekürler.
Hemserim...hayirli aksamlar ...servet gyo ......musaitsen tekrar bakabilirmisin tessekkurler
Mohikan abi,
ODAS için 135 milyon sermaye ile Favök 2018'de kabaca 250 milyon TL ile başlayacak ve 2019'dan itibaren yaklaşık 500 milyon TL'ye çıkacak. 1 milyara yaklaşan borcunu 5 yılda sıfırlayacak. Zaten şu açıklama gayet yeterli olsa da merak edenler için biraz daha detay yazacağım.
Bence 4,23 kırılınca başlayan yeni boğa piyasasındayız ve daha ilk zirveyi yaptık. Önümüzdeki sene için hedeflerim 8 ve 11 olmasına rağmen borcunu sıfırladığında 25-30 liraların da mümkün olduğunu düşünüyorum.
Şirketin Çan'da kendine ait kömür madeni var, Türkiye'nin en iyi yerli kömürlerinden biri, termik santral inşaatı 2,5 yıldır devam ediyor ve 3 ay sonra açılışını yapacak. Devlet yerli kömür ile üretilen elektrikte teşvik veriyor, hem piyasa fiyatından daha yüksek fiyattan alacak hem de ithal kömür ile elektrik üreten santrallere yerli kömür kullanmaları için teşvik verecek ya da baskı yapacak, bizim şirket de perakende olarak kömürünü bu santrallere satabilecek. (Çevreciler için dip not: Santralin bacası GE'den alındı, hava kirliliği minimum) Bu santralden 250 milyon ve kömür satışıyla 275 milyon kadar favök gelebilir. İlk sene gecikmeli açılıp tam kapasite kullanılması yıl ortasını bulacağı için bahsettiğim rakamlar 2019 için olacak.
Kütahya-Uşak sınırında Murat Dağı'nda altın ve gümüş buldular. Şirketin kurucusu merhum Korkut Özal'a cumbabanın şahsi sempatisi olduğu için siyanürle altın üretme iznini alacaklarını ve 2019'dan itibaren yılda 100 milyon favök buradan geleceğini düşünüyorum.
Aynı yerde antimuan da üretiyorlar, cam ve deterjan sektörünün hammadelerinden biri, bence buradan da 20-25 milyon favök mümkün.
Bu altın iznini alacaklarını düşünmemdeki sebeplerden biri devletin Çorum Dodurga'da kendine ait bir kömür madenini Odaş'a devretmesi ve Odaş'ın üreteceği yılda şimdilik 200 bin ton kömürü (ki kapasite artışı yapılacak, teşvik alındı) yine devletin geri alması, bu madeni devlet işletirken bazı yolsuzluklar olmuş, özel sektör düzgün üretsin, biz de onlardan alalım demiş olabilir devlet mantığı, ama çat diye Odaş'a verildi, buradan da kapasite artışı sonra 80-100 milyon civarında favök beklenebilir.
Urfa termik ve mevcut hidroelektrik santralleri 30-40 milyon civarında favök şu anda da yaratıyor.
Üstelik şirket Çan'daki santralin üreteceği elektriğin devletin almadığı kısmını perakende satmak için piyasada 7.000 müşterisi olan başka bir elektrik dağıtım şirketini satın aldı, yani kendi üreteceği elektriği ya yüksek fiyattan devlete ya da şimdiden anlaşması yapılmış alıcılara satacak. Ucuza şebekeye satmak zorunda kalmayacak.
Bütün bu yatırımlar Euro kredi ile yapıldığı için şirket bence şu anda 6-7 arasında olması gerekirken kur artış paniğiyle 5'e indi ama en düşük 4,60 görüp 8 hareketine başlar diye düşünüyorum, çünkü üreteceği elektrik fiyatı da kura bağlı olarak artacak, bu da doğal bir hedge yaratıyor, satacakları kömür, altın ve antimuan da dolar ile fiyatlanıyor, üretim başladığı anda yabancı hücum edecek.
Kısaca, 2007-2008'de Koza-İpek nasıl doğduysa şimdi de Odaş bu şekilde ülkenin yeni maden devi olacak.