Ben artırayım, bizim gibi ( eğitim seviyesi, pisa skorları, genel toplum karakteri acelecilik Akdeniz iklimi kadercilik devrecilik kellecilik adam sendecilik bana dokunmayan yılancılık vb... ) toplumlarda demokrasi ile seçilen herhangi bir lider veya parti herhangi bir şeyi çözemez / daha iyiye götüremez. Çünkü bir sonraki seçim için halkın isteklerini yapmak zorunda ve bu zorunluluğu yerine getirmeyip uzun vadeli plan / işlere giriştiği an seçilemez, kimse de secilemeyecegini bile bile uv plan ve yapı kurmaz siyasetçiler çok zekidir bakmayın. Bin tane örnek sayarım. Dolayısıyla kemal Atatürk gibi ekstrem örnek olmamış olsa ( öncesindeki savaş, imparatorluğun kaybı, ülkenin işgali vb... ) rahatlıkla söyleyebiliriz ki halk kısa vadeli refahı her zaman için uzun vadeli gelişime tercih edecektir bu toprakların kaderi budur. Yani herhangi bir partiye / kişiye kızarken aslında kendi toplumsal karakterimize kızıyoruz. 10 sene sonra çok da farklı bir ülke hayal etmiyorum malesef bu nedenle.
What can change the nature of a man? Soru bu aslında ama cevap tabi bende yok.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.