İSDEMİR de üçüncü 3 aylık gelir tablosu beklentilerim;
Hasılat: 16,4 milyar TL
Maliyetler: 13 milyar TL
Brüt kar: 3,4 milyar TL
Esas faal karı: 3 milyar TL
Vergi öncesi Kar 2,8 milyar TL
Dönem karı 2 milyar TL
Kendimce tabi...
Printable View
İSDEMİR de üçüncü 3 aylık gelir tablosu beklentilerim;
Hasılat: 16,4 milyar TL
Maliyetler: 13 milyar TL
Brüt kar: 3,4 milyar TL
Esas faal karı: 3 milyar TL
Vergi öncesi Kar 2,8 milyar TL
Dönem karı 2 milyar TL
Kendimce tabi...
Muzafrer abi ben isdemir forumda yazıyorum.
Gesancılar yatsın kalksın 2022 borsadalar bu sene ALTIN değil Pırlanta BİST YILI ne alsan 3 misli gitti gesan hu seneyi de ZİRVEDE kapar inşallah.
Seneye dikkatli olsunlar 50-350 bölgesine giderse realizeler yavaş yavaş başlar . YTD .
GESANı araştırdım büyüme odaklı firmaları severim ama 5 sene sonrası için fiyatlama oluşumu gözleniyor da...
YENİLENEBİLİRDE lisans başvuru dosyalarında ne hedefleri var Gübeş mi rüzgar mı, jeotermal , toprak ısı ponpa , bio gaz veya hibrid gazlı güneş kulesi sistemleri mi hedefliyor bu firma amaçları var , bunları şahsen patronlara sormak isterdim.
Geçen gün steelorbis videosu paylaşılmış yeni izleme fırsatım oldu.İzlemeyen varsa sadece 50-55 dk arasını izlesin.Sezgin hocamın yaptığı kar hesabı doğru çıkar gibi.Ekstra farklı durum sözkonusu değilse.
Panelistler sipariş-termin-fiyat konuşurken, Erdemir yetkilisine termin ve fiyat ilişkisini sorunca ki söyle diyor "1000 dolardan aldığınız sipariş 600 e düşünce ne yapıyorsunuz.bizim müşterilerimiz ödemez bunu biliyorum deyince " Erdemir yetkilisi "fiyat ne konuşulduysa odur bizim müşterimiz basiretlidir.inse de çıksa da ne konuşulduysa odur" dedi.
Yani anlayacağınız 1200 dolardan da mal satılmış hemde indirim yapılmadan
Batan firmaların iş ilişkileri malum batırılan paralar facia boyutunda ..
Demir çelik en prestijli müşterilerin alacaklı olduğu tüccar ve 2. Firmalar batmış ise Kesinlikle indirim talebi olabilir. Ytd.
Ahlaken bu durumlar sözleşme şartlarında yoksa ne tür bir uzlaşma olur bilemem siz haklıs iseniz de 3- 4 milyar tl üstü bilanço kutlanır umarım burada.
Terse bir patlama olursa hiç şaşırmam, Eğer dökmeye niyetli iseler, kötü bilançoyu aşağı doğru fiyatlamaları lazım. Ama kimin nasıl pozisyon aldığına göre de bunun tersi de olabilir tabii... Yine eğer patlayacaksa ve doğal akışında patlayacaksa :) Bilanço beklenenden iyi gelir ve o patlama için bahane olur bu sefer de...
Yani 3 ihtimal var, ya aşağı, ya sabit ya da yukarı :)
Goldman Sachs raporu, ingilizce. Yorumlarsanız tüm ortaklara faydalı olur umarım. https://twitter.com/ensonbu/status/1584133104142163970 paylaşan arkadaşada teşekkürler.
Burada çelikle ilgili de bilgi var. Qnb raporu... Gelirlerin düşüşünü favök falan..
https://www.instagram.com/p/Cj-rGmxq...YmMyMTA2M2Y%3D
Cemal demirtaş ın ayın 17 sindeki maillerine göre hemen borsadan çıkmak lazım... yeni bir 17 aralık bekliyor...