https://i.hizliresim.com/at9m85d.jpg
Printable View
birileri yazıyor biz de buradan aklımız yettiğince cevaplandıralım ya da biz de cevap olmasa da bildiğimiz doğruları yazalım
""Köpeksiz köy bulmuşlar değneksiz geziyorlar"Patron her türlü hırsızlığı yapıyor bu tahtada.Baktı iş çığrından çıkıyor bilançoda kira gelirlerini hiç etmeye başladı.Otel gelirlerini Attaşa peşkeş çektiği biliniyor.
@spkgovtr
rüşvet mi alıyor ki üç maymunu oynuyor? #algyo #alark"
ALGYO ve ATTAŞ ilişkisi mal sahibi ve işleten ilişkisidir. ATTAŞ belli bir meblağ veriri ve eğer ciro belli bir miktarı geçerse cirodan da pay verir diye biliyorum... gerçekten küçük yatı5rımcının bilmesi gereken bir şey var. haddini bilmek... beyler bayanlar artık işletmeyi bu kadar biliyorsanız çıkın sahneye de oyununuzu görelim...
bunu alıntılayan müptezel de muhtemelen beni dalkavuk olarak suçlayarak 2 yıldır holdingde dönenleri ispatları ile sergilediğini iddia ediyor ki artık normalliğinden şüphelenmeye başlamak gerekir diye düşünüyorum... ne ispatı adam 2 yıldır kendi müptezel fantazilerini yazmaktan başka bir şey yazmış değil ki... ne bilanço okumuşluğu var ne de bir kap ( bir ara Leyla Alatonu yönetim kurulu başkanı falan diye ilan etmişti, uyarınca her zamanki çamurlar ... sanırım bir kaç maddelik bir cevap verilmişti kendisine...
ALARKta bir problem var... problem sadece ALARKta değil mesela alanım olmamasına rağmen Anadoluefeste de var. cirosunun 3 te birine fiyatlanan şirket diyor sn trendhound... düşünsenize bırakın coca coladaki payından daha azına fiyatlanmayı muhtemelen yıllık karına ya da yakınına değişim yapılıyor ( bira bana ters olduğu için ayrıntılı bakmadım ve kaynak da verdim ).
başka problemler yok mu var... defalarca yazdım alındığı yıl halka 5 misli fiyatla açılıp oradan da 3-5 misli çıkan şirketlerimiz de var... bir şekilde karları yüksek deyip bankaları paylaşamayanlar Koç holding ve Sabancı Holding bilançolarını göz ardı etmiyorlar mı?
ALARKta temel problem enflasyon muhasebesi. gerçi ondan önce de bir şekilde muhafazakar söylem nedeniyle koşan hisse fiyatını gümbür gümbür düşürdüler... bu nedenle piyasa 2022 karını görmezlikten geldi... Enflasyon muhasebesini tahmin edemediler ve mali işler hala yönetimde devam ediyor... gerçi enflasyon muhasebesini yeni yeni anlamaya başladı piyasa... bir problem de bizim fon yönetimlerinde... garip fiyatlandırmaların peşine takılmak zorunda hissediyorlar kendilerini... Eğer yabancı yoksa ki, yok piyasanın fiyatlandırmasını esas almak zorundayız. biz uzun vadeci olduğumuzu söylüyoruz. becerebilirsek bu olmadığı iddia edilen zombi yatırımların satın alınmasını bekleyeceğiz...benim elim açık. borsadaki bütün yatırımım ALARKta. tek hisse kimseye mal pazarlamak derdim yok ama yatırımımı da korumak zorundayım. gerekirse yönetime rağmen... geçmişte çağdaş aklınızı kiraya mı verdiniz deyip terkedip gitmişti buraları... muhtemelen bazı isimler tweterda nick değiştirp devam ederler. ama adamlar hasta mı yoksa başka amaçları mı var bilmem...
ellerinde hisse yok varsa zaten bunlar gerçekten ne menem şeylerdir bilemem, ama sürekli kötülemede... bazıları kötülüklerini kusmayı alışkanlık ediniyorlar. yatırımcıyı koruyorlarmış... iyi de beyzade sen YYGYO da neden milleti uyarmadın... tavanda SASA, Hektaş seni neden ırgalamadı. kapanan Bimexte kaç yazın var... bunlara cevap verilecek mi hayır... neyse hava soğuk dışarı çıkmak mümkün değil mecburen yazıyoruz istemeyen alsın red listesine okumasın. ha yanlışım var ise düzelteyim ve özür de dileyeyim...
YTD
Ben kendi adıma senin yazıları okumaktan mutluyum tovbekar abi.
Sadece bu adamı neden ciddiye alıyorsun onu anlamıyorum.
Adamın yorumları tiye alan yok. Okuyan yok. Cevap yazan yok. En güzel şekilde cezalandırılıyor çünkü umursayan yok. ( bu mesaj benim bu adam ile ilgili ilk ve tek cevabım). Galiba bir tek sen içerleniyorsun. Ben gülüp geçiyorum yazdıklarına. Bazen güldürmüyor değil.
Sen yatırımcısın abi. Bu adam ile munakaşa seni düşürür, onu yüceltir. Kendisi bile şirketin değerinin bu olmadığını söylüyor. Yarin fiyat artsa ben artacak demiştim diyecek. Yanar döner modu.
Nice güzel bilgi veren insan var. Bu herif ise her gün aynı şeyi saçmalıyor. Mesnetsiz hayali bilgiler. Herif tam olarak zenginin parası züğürtü yorar modunda.
Sanane (Veya banane) patronun para ihtiyacından diyip geçiyorum ben. Benim için şirket önemli. Patrona ortak değil alarkoya ortağım ben..
Saygılar.
sn ekseji,
teşekkür ederim, hiç olmazsa arada bşr okundupunu bilmek güzel geliyor gerçi bazen sn balabanlı gibi bıktık dense de gene de kaale alınmak güzel...
pek Atalarımızın ne dediğine bakmam ama bir şeyi kırk defa söylersen olurmuş deyimi aslında gerçeğe çok yakın... kırk defa yalan yazılsa alışılıyor. sonra o yalanlar gerçeğin yerini alıyor. hele de canları yanan küçük yatırımcılar feryatlarına her tür yalan dolanı ekleyebiliyorlar. bu yüzden Alark hastaginde takip ve cevap önemli. mesela şahsın o iğrenç fantazilerini yazmaması benc3e yeterli. eleştirsin gerçekten eleştirsin. ama eleştiriken bir şey koysun ortaya ve koyduğunun aslı olsun. biz de bir şeyler öğrenelim.
şirketin değeri bu değil dese de çakma holding, içi boşaltılıyor vs demesi aslında manuplasyondur ve suçtur. bu suç için yönetimin ve SPK nın bir şeyler yapması gerekiyor. eski çağdaş epey bir eleştiriden sonra mal alır ve susardı. ne zaman satar o zaman tekrar yerin dibiner geçirmeye çalışırdı. günümüzde hesapları izlemek çok zor değil. asıl açıklayamadığım acaba yönetimden birilerinin de işine geliyor mu bu yazılanlar...
Her şey tamam da bu şirketin 9 ayda 6 milyar gibi bir hasılat üretmesinin izahatını bulabilsem. Zira bu hasılatsa üretilebilinen bu piyasa değeri çok fazla buna