Belki ileride ihraç de ederler....
Printable View
Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 942 milyon dolar azaldı
https://www.bloomberght.com/yurt-ici...azaldi-2230391
06/08/2019 tarihi itibari ile abd'nin kamu borcu 22 trilyon 322 milyar 413 milyon 855 bin 280 dolar 18 sent'e yükselmiş....
Hafta sonunu saymazsak 2 gün içersinde kamu borcu 8 milyar 113 milyon 318 bin 501 dolar 20 sent artmış....
Nasıl olsa 2 yıl boyunca borçlanma tavanı problemi kalmadı. Yelkenler fora.......
Trump fed'e boşuna kızmıyor.....
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'yi yeni ve çok daha büyük bir şahlanış dönemine taşımanın arifesinde olduklarını belirten Oktay "Faiz indirimi, enflasyon rakamlarında düşüş eğilimi, Türk lirasının değerlenmesi, konut piyasasında başlayan canlanma gibi gelişmeler ülkemiz ekonomisinin potansiyelini ve zorluklarla baş etme kapasitesini ortaya koymaktadır." dedi.
Fed’e rahat yok. Başkan Trump fed’e yine laf sokmuş.
“Fed’in yüksek faiz uygulaması doları yüksek tutuyor, bu durum bizim Katerpiller ve boing gibi büyük firmalarımızı zorluyor. Fed’in yanlış adımlarına rağmen kazanıyoruz, bir de doğru adım atsalar hayal edebiliyor musunuz?” demiş...
ABD 10 yıllıkları 1,3x seviyelerine atlamaya hazırlanıyor galiba....
Albayrak: Cari fazladaki başarıyı kalıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz..
nedense ben Türkiye'nin iyi yerlere geleceğine inanıyorum.Geçen seneki kur şoku ders olduğu inancındayım.Yada temennim bu :)
ABD Almanya'yı askerlerini çekmekle tehdit etmiş.
ABD Almanya büyükelçisi Almanya'nın büyük miktarda dış ticaret fazlası verdiğini ama, savunma harcamalarına yeteri kadar katkı yapmadığını söylemiş...
Abd'nin Polanya büyükelçisi de hemen atlayıp "Almanya'daki abd askerleri Polanya'ya gelsin, Polanya Almanya'nın yapamadığını yapıyor ve Nato'ya GSYİH'sinin %2'si kadar miktarı ödeme yükümlülüğünü yerine getiriyor" demiş...
Almanya'da 50 binden fazla abd askeri bulunuyormuş....