-
Yapı Kredi Bankası, 1,4 milyar TL tahsili gecikmiş alacağını 545,6 milyon TL bedelle satma kararı aldı
16/11/2023 06:20:30
Yapı Kredi Bankası, 1,4 milyar TL tahsili gecikmiş alacağını 545,6 milyon TL bedelle satma kararı aldı.
Banka'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bankamız Yönetim Kurulu'nun 15.11.2023 tarihli kararı ile; tahsili gecikmiş alacak tutarı 30.09.2023 tarihi itibarıyla toplam 1.399.654.530,61 TL olan alacağın, Sümer Varlık Yönetim A.Ş., Efes Varlık Yönetim A.Ş., Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş. ve Dünya Varlık Yönetim A.Ş.'ye toplam 545.550.000,00 TL bedelle satılmasına karar verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Meka Beton ile yurt içi yerleşik bir şirket arasında 2,52 milyon euro bedelli Kırma Eleme Tesisi Satış Sözleşmesi imzalandı
16/11/2023 06:21:30
Meka Beton ile yurt içi yerleşik bir şirket arasında 2,52 milyon euro bedelli Kırma Eleme Tesisi Satış Sözleşmesi imzalandı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz ile yurt içi yerleşik bir şirket arasında bugün (15.11.2023) Kırma Eleme Tesisi Satış Sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme bedeli KDV dahil 2.520.000 (İkiMilyonBeşYüzYirmiBin) EUR'dur.
Sözleşme konusu tesisin dizayn, üretim, sevkiyat ve montaj işlemlerinin Nisan 2024 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
ISBTR.E payları 15 Aralık seans sonuna kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek
16/11/2023 06:22:30
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ISBTR.E payları 16/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ISBTR.E payları 16/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecektir. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi tedbirleri) internet emir yasağı tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.
SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Anatolia Geneworks'un WHO Türkiye Ofisi'nin Solunum Yolu PCR Kit Alımı talebine sunduğu teklif uygun bulundu
16/11/2023 06:22:00
Anatolia Geneworks'un Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Ofisi'nin Solunum Yolu PCR Kit Alımı talebine sunduğu teklif uygun bulundu.
"Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Ofisi'nin Solunum Yolu PCR Kit Alımı talebine şirketimiz teklif sunmuş, ilgili kalemin şirketimizden tedariği uygun bulunmuştur. Bahse konu kitlerin teslimi Kasım 2023 sonu itibarıyla planlanmaktadır. "
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
REEDR.E payları 15 Aralık seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek
16/11/2023 06:23:00
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında REEDR.E payları 16/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında REEDR.E payları 16/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Selçuk Gıda, bağlı ortaklığı Sel Enerji'ye ait gayrimenkulün satışında tapu devrini gerçekleştirdi
16/11/2023 06:23:30
Selçuk Gıda, bağlı ortaklığı Sel Enerji'ye ait gayrimenkulün satışında tapu devrini gerçekleştirdi.
"Şirketimizin Bağlı Ortaklığı Sel Enerji Üretim ve Dağıtım San.ve Tic.A.Ş.'ne ait İzmir İli Konak İlçesi Mersinli Mahallesi 1509 Ada 14 Parsel'inde bulunan yatırım amaçlı gayrimenkulümüzün satışı hakkında, bugün itibarıyla Gazi Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ne tapu devri gerçekleştirilmiştir.
Satış bedeli 15.000.000 TL dır.
01.11.2023 tarihinde 5.000.000 TL ön ödeme alınmıştır.
Kalan bakiye bugün 10.000.000 TL hesaplarımıza alıcı tarafından yatırılmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Hitit Bilgisayar ile THY arasında, "Dağıtım Hizmetleri Sözleşmesi" akdedildi
16/11/2023 06:23:45
Hitit Bilgisayar ile Türk Hava Yolları (THY) arasında, Crane Acente Portalı teknoloji platformu ve dağıtım altyapısının kullanımına istinaden "Dağıtım Hizmetleri Sözleşmesi" akdedildi.
"Şirketimiz ile Türk Hava Yolları AO ("THY") arasında; Şirketimizin Crane Acente Portalı ("Crane APP") teknoloji platformu ve dağıtım altyapısının kullanımına istinaden "Dağıtım Hizmetleri Sözleşmesi" ("Sözleşme") akdedilmiştir. Bu Sözleşme uyarınca, THY uçuşlarının ve diğer ek ürün ve hizmetlerinin ("Havayolu İçeriği") yetkili acenteler tarafından Crane APP kullanarak en güncel IATA standartlarına uygun şekilde satışı ve yönetimi mümkün hale gelmektedir. Sözleşme kapsamındaki Havayolu İçeriği'nin dağıtım ve satışı, THY'nin mevcut dağıtım ve satış kanallarından bağımsız ek bir hizmet olarak gerçekleştirilecektir.
İşbu içsel bilginin kamuya açıklanması 15.02.2023 tarihli Genel Müdür onaylı erteleme kararı ile ertelenmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Kalekim bağlı ortaklığı Kalekim Lyksor, Mersin Şubesi'nde seri üretime başladı
16/11/2023 06:24:15
Kalekim bağlı ortaklığı Kalekim Lyksor, Mersin Şubesi'nde deneme üretiminin tamamlanmasının ardından, 90.000 ton kurulu kapasite ile seri üretime başladı.
"Şirketimizin bağlı ortaklığı Kalekim Lyksor Kimya Sanayi A.Ş.'nin, üretim ve ticari faaliyetlerini geliştirmek amacıyla, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Burhan OSB Mah 2 OSB 8. Cad. N3 120 Ada 3 Parsel, Mersin adresinde kurulan Kalekim Lyksor Kimya Sanayi A.Ş Mersin Şubesi'nde, deneme üretiminin tamamlanmasının ardından, 90.000 ton kurulu kapasite ile seri üretime başlanmıştır.
Mersin şubede üretimin başlaması ile Diyarbakır'daki 65.000 ton kurulu kapasitesi olan tesiste üretime son verilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter