Çin Amerika'dan aldığı hububatı durdurdu. Global Times.
Printable View
Çin Amerika'dan aldığı hububatı durdurdu. Global Times.
Eski Fed Başkanı Yellen: Enflasyon geçici dediğim için pişmanım…
Buca’da telefonda biriyle tartışan bir şahıs, bir anda hiçbir sebep yokken kuzeniyle yolda yürüyen 17 yaşındaki Yusuf Demir’i başından vurarak öldürdü.
Alla Allah...Alıntı:
Atılgan Bayar
@bayar_atilgan
·
14d
Keza onurlu bir solcunun ve alevinin Ekrem’e oy vermesi zaten imkansız…
Montaigne der ki "Hırsızlığın çirkinliği, çalınan şeye göre değişmez."
https://twitter.com/benguturktv/stat...76382720573891
Linkte video var.Alıntı:
#Perspektif
CHP'de parasal mevzular bitmiyor... Skandal görüntüler ile ilgili 3 kişi ifadeye çağrıldı.
Nereden gelip nereye gittiği belli olmayan paralar kime ait?
Sıcak gelişmeyi
@HasanKumkale1
değerlendirdi
Alıntı:
Ekonomist Murat Muratoğlu:
"Hafize Gaye Erkan, faizleri %60'a çıkarmak istediği için görevden alındı. Bu içeriden gelen çok ciddi bir bilgi."
Ferhat İncal (rxpu)
@r_x_p_u
·
5s
Bu iddianın doğruluğunu ispatlamak aslında çok kolay.
21 Mart ppk toplantısında Fatih Karahan faizi %50'ye çıkartıp sonrasında da %60 için kapıyı açık bırakırsa ve görevinde kalırsa iddia çürür.
Tersi olursa iddia doğrulanır.
Bu gece haberler akıyor. Izleyiniz...
Çok acayip...Herşey çok acayip...Boşuna önümüzdeki dönem, Yahudiler için çok kötü olacak diye yazmadım. Dünyayı Yahudiler yönetiyorlarsa, hadi Trump reisin Başkan olmasına engel olsunlar.Alıntı:
Donald Trump: "Hitler bir sürü harika şey yaptı, kendimi onun gibi bir adam olarak hayal ediyorum."
https://twitter.com/cumhuriyetgzt/st...48711399289253
Acayip...Herşey çok acayip. Adam doğruları söylüyor. Tiyatro. Herkeş rol yapıyor. En iyi rol yapan, en iyi kandıran, oy verenleri soyma, pardon nereden geldigi belli olmayan paralari sayma serefine erisiyor.Alıntı:
Cumhuriyet
@cumhuriyetgzt
Murat Kurum'dan canlı yayında bir gaf daha:
"Onlar ne yaparsa yapsın. Biz aynı oyunları, aynı tiyatroları oynamaya devam ediyoruz."
İşte buna da demokrasi diyorlar.
Abi ben en başında yazdım:Alıntı:
CHP’li Levent Gültekin’den Özgür Özel’e ağır sözler
▪️"Özgür Özel, siyaseten akıl baliğ değil."
▪️"Ne yazık ki böyle bir isim CHP gibi köklü bir partinin Genel Başkanlığı koltuğunda oturuyor."
Avarel Dalton.
Aklı başında adamın o partinin başında ne işi var? Aklı başında adamın siyasetle ne işi olur?
Neyse oy verecek olanlar, oylarını Imamoglu'na versinler. Memleket için en hayırlısı budur. Kılıçdaroğlu Chp'nin basından gidince, ben yazdiydim, artik Tayyip Agam da bırakır diye. Görüldüğü gibi analezler hep doğru çıkıyor. Zati bırakmasa tekrar kazanamaz. Imamoglu'na oy verin ki, Cehabe'yi iyice temizlesin. Çünkü Cehabe iktidar olacak. Iktidar oldugunda temizlenmemişse çok kafaniza firursunuz.
Alıntı:
Steve Hanke
@steve_hanke
#TurkeyWatch🇹🇷: Turkey's new CBRT Gov.
@yfatihkarahan
is ASLEEP AT THE WHEEL.
TUR’s money supply (M3) continues to SURGE at ~64%/yr.
As night follows day, I measure inflation in Turkey at a PUNISHING 73%/yr.
Hadi urdan. Endir faizi...Alıntı:
Tunç Şatıroğlu
@TuncSatiroglu
·
18s
Prof. Hanke bir kere daha TCMB başkanı Karahan'ı uçurumdan uçarken direksiyonda uyuyan kamyon şoförüne benzetmiş ve para arzının yıllık %64 artmış olasına dikkat çekmiş.
Politika faizi bu ay 500 puan artmalı. Uçurumdan uçtuktan sonra uyanmak çare olmaz
Ya cennet ya cehennem...500 baz puvan faiz endirecen. Bunu yap, kesin cennet.
Ayvagobekli tarihi bu boru deel.
Ayvagobekli, insanin dunyadaki gecmisini 4,5 milyar yıl önceden başlatır.
Insan maymundan turememistir, maymun insandan türemiştir.
Şeytan cehenneme, insan dünyaya düşmüştür. Cehenneme düşen meleklerden biri de Gabriel'dir. Pışman oldu, af diledi ve cennete geri döndü. Yani cehenneme düşmüs bile olsan cennete geri gitmek mumkun. Dunyadan haydi haydi mumkun.
İste o Gabriel, bu Gabriel:
https://youtu.be/CokYQjQ6x5c?si=yn1EmG_mGeVo6E83
Yeryüzünde oluşan ve canlı mı değil mi diye tartısılan, ilk Mrna virus insandan turemistir. Yeryüzündeki tüm canlilar insandan türedi.
Kutsal ahit sandığı akasya ağacından yapılmıştır. Yüzeyi altınla kaplıdır. Kapağında yüzleri birbirine bakan, yine altından iki melek vardır.Alıntı:
ONS ALTIN JPMorgan Chase & Co. için Altın, Emtia piyasalarında 1 numaralı tercih ve Bankanın küresel
Emtia araştırma başkanına göre fiyat bu yıl ons başına 2.500 dolara ulaşma potansiyeline sahip...
Eskimez, yıpranmaz, bozulmaz. Kul yapisi değildir. Belki de bu dunyadan da degil.
Dolar, bitcoin bunnar şeytan işi.
Özel hayat be ya...Biseksüellik bunnarda vasıftır. Testesteron öfkeyle kaldırir zararla oturtturur.Alıntı:
Cerrah Güner Fuzûlî
@cgfuzuli
·
10s
Söylentilere göre 47 yaşındaki Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bugün 71 yaşında olan karısı Brigitte Macron, 30 yaşından önce bir erkekmiş ve 5 çocuğu varmış. İlişkileri Emmanuel Macron 15 yaşındayken başlamış. Çok akla yatkın veriler ve deliller var.
Alıntı:
Jim Ferguson
@JimFergusonUK
Warning: The annual flu vaccine is being transformed into an mRNA jab…
It's important to note a significant upcoming change: the transition of the annual flu vaccine to an mRNA-based formulation. This adjustment may not be widely publicized, particularly amidst the ongoing debates surrounding mRNA technology.
Furthermore, a study from Japan has raised significant concerns regarding the impact of this technology on cellular immunity. This information is crucial for making informed decisions about your health and vaccination choices.
Dr. Robert Malone, a Maryland licensed physician with over three decades of experience in biotech and biodefense, voiced significant concerns regarding the deployment and regulatory oversight of SARS-CoV-2 mRNA vaccine products. Addressing a panel, Dr. Malone criticized the emergency use authorization of these vaccines, citing a lack of adequate testing and transparency about patient risks and efficacy data.
Aşı oldum diye üzülmeyiniz. Covid olanlar da aşı oldu. Bunun dişinda da herkeş bir sekilde kapsandi. Aşı şeytani, insan Allah yapisi. Şeytan yapisi olan, Allah yapisina tosladi mi, tuzla buz olur.Alıntı:
Prof. Dr. Ayhan Olcay
@drayhanolcay
Yıllık grip aşılarının ve belkide diğerlerinin sessizce mRNA bazlı hale getirilmesi gündemde. Modern zamanın Goliath'ı olan endüstri, bilim ve insanlığa karşı pervasız davranıyor. Pervasız Goliath'a karşı modern zamanların David'i bir tane değil iletişim sayesinde milyonlarca
https://twitter.com/tolqahanerdoqan/...89662574948650
Linkte video var. Şinci Mansur Baskan da Imamoglu gibi golü atar. Millet yiyor bu numaraları.Alıntı:
Tolgahan Erdoğan
@tolqahanerdoqan
💥ÇOK ŞÜKÜR ALEVİ KÖYÜMÜZ YOK💥
📌CHP'nin Ankara Güdül Belediye başkan adayından skandal sözler
📌Çok şükür alevi köyümüz yok diyor. Neyin nefreti lan bu kadar.
Ne yaptı aleviler size.
📌Bu hadsize derhal haddini bildirin
@eczozgurozel
@mansuryavas06
https://resmim.net/cdn/2024/03/14/ff0nvZ.jpg
Tam olarak bilmiyorum. Yüksek ihtimal tartışmalı bir mevzudur. Kadin yapisi geregi, beğenilmek ister, süslenir. Ayrıca erkekler için bile temiz olun, iyi giyinin, guzel kokular sürün diye hadis vardi.Alıntı:
Turan Dursun
@comlekcitanri
Hem türbanlı hem makyajlı kadınlara samimi olarak soruyorum: İnancın gereği erkeklere çekici olmak istemiyorsan neden makyaj yapıyorsun? Çekici olmak istiyorsan neden başına bez sarıyorsun?
Bu ikilemi ben çözemiyorum.
Sana ne diyeceksiniz ama gerçekten öğrenmek istiyorum.
Makyaj yapmayan ve erkeklere cekici olmak istemeyen kadin, bana çok itici gelir. Bu tip kadinlar, kendilerine bir erkegin yaklasmasini istemeyen kadinlar.
Yukaridaki hanimefendi ise bence bir erkegin, Islami sinirlar cercevesinde kendisine yaklasmasini kabul ediyor, bu sinyali veriyor.
Cok da güzel bir hanim.
https://twitter.com/dokuz8haber/stat...75440072884724
Linkte video var.Alıntı:
Bazı Kürt aşiret liderleri ve kanaat önderlerinden İmamoğlu’na destek açıklaması.
İşte buyrun. Aşılatma bakalım aşılatmayabiliyorsan. Gen transferine maruz kaldık, aşı olmadim diyen de aşı oldu.Alıntı:
Tarım Bakanı Yumaklı: - Buzağı kayıplarını azaltmak için, ilk etapta 200 bin gebe sığırı aşılayacağız.
#Putin-
"Batılı elitlerin yüzyıllardır olan alışkanlığı karınlarını insan etiyle doldurmak ve ceplerini parayla doldurmak."
"Vampir Balosu sona eriyor!"
#RussiaUkraineWar
Soldan Bakış
@SoldanBakiss
Kemal Okuyan: Türkiye'nin barajlara, havalimanlarına, yola, altyapı yatırımlarına ihtiyacı var. Türkiye'nin sanayi üretimine ihtiyacı var. Dolayısıyla böyle Türkiye'de yapılan her şeyi küçümsemenin, karşı çıkmanın ya da aşağılamanın devrimcilik olmayacağı çok açık. Buradan bir yere gidemezsiniz. Mesela enerji yatırımları. Şunu dersiniz, işte şu şu şu enerji yatırımları birilerine, holdinglere, patronlara para kazandırmak için yapılıyor. Niye özel sektör yapıyor, devlet yapsın diyebilirsiniz.
Ya da diyebilirsiniz ki böyle bir enerji ihtiyacı yok Türkiye'de, bu gereksiz bir harcama diyebilirsiniz. Doğayı çevreyi tahrip ediyor diyebilirsiniz. Enerji sektöründeki işçilerin çalışma koşulları, ücretleri, bütün bunlara ilişkin eleştiride bulunup bir mücadele örgütleyebilirsiniz, örgütlemelisiniz. Ama enerji yatırımı istemiyorum, santral istemiyorum, hiçbir şey istemiyorum. Rüzgar olmasın, şey olmasın… Bütün enerji kaynaklarına ilişkin… Doğru bütün enerji kaynakları bir çevre problemi yaratıyor. En temiz enerji olan nükleer enerjinin de yarattığı başka şeyler var ki o da bir çevre felaketine dönüşüyor. Dolayısıyla bu “istemezük” tavrından çıkması gerekiyor solun. Bunu çok net söylüyorum.
Ali Ekber Yıldırım
@tarimyazari
Tarımın en zor yılı 2024 olacak
1- En büyük sorun belirsizlik.
2- Tarım planlaması nasıl olacak, destekler ne zaman açıklanacak?
3- Çiftçi üretmekten değil, ürünün elinde kalmasından korkuyor.
4- Dünyada fiyatlar düşerken yeni hasatta fiyatlar ne olacak?
5- TMO’nun depoları dolu yeni ürün nasıl alacak?
6- Hayvancılıkta sıkıntı büyüyor.
Sorunlar ve çözümler yazımda👇👇
Tarımda zorlu bir sürece giriliyor
https://tarimdunyasi.net/2024/03/13/...ece-giriliyor/
https://twitter.com/temmuzhaber/stat...69674954678383
Linkte video var. Şaka yapıyorlar, canli birini kesip yemezler. Hindistan'da cenazeler yakilip, Ganj nehrine atıliyor. Tam yanmamiş cenazeleri yiyorlar bunnar. Hazir pişmiş.Alıntı:
THS Haber
@temmuzhaber
📌 CNN muhabiri Hindistan’daki yamyam kabilesi Agorilerle röportaj yaparken az daha menüye dahil oluyordu.
https://resmim.net/cdn/2024/03/14/ff5wR2.jpg
Alıntı:
ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, New York’talar. 57. sokak ve 6. Avenue köşesinde görülen kaçak anne oğul fotoğrafları çekilirken gülmeleri dikkat çekti.
Dolaşın bakalım, oradaki mafyanın dikkatini cekin, belki de Türkiye'ye dönmek için yalvarirsiniz. Kaçtık, kurtulduk sanıyorlar.
https://resmim.net/cdn/2024/03/14/ff5kAi.jpg
https://resmim.net/cdn/2024/03/14/ff5g8G.jpg
Alıntı:
Özgür Eren Koç
@merEvrenKuzu1
·
19s
thy'de calistigim surece cok rezil, asagilik ve beni utandiran davranis gordum. Ama bu bakaraci egemen'in kizina Thy kabin hizmetleri baskaninin pasta hazirlatip not yollamasi kadar utanc verici cok az sey vardi.
Mehmet Demirkol: "Türkiye’de insanların düşünmesi gereken o kadar çok şey var ki...
• Bir ev alırken inşaat mühendisi kadar binadan anlaman lazım.
• Yolda nereden ne çıkıcak bilmiyorsun, trafik polisi olman lazım.
• Enflasyonist ortamda ekonomist olman lazım.
• Hangi ürün zararlı hangisi değil ayırt edebilmen için gıda mühendisi olman lazım.
Dolayısıyla Türkiye’de uzmanlaşman gereken o kadar çok şey var ki..."
Her alanda analez yapılır...
Alıntı:
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov:
▪️Bizi nükleer bir dünya savaşı başlatmaya zorlamayı bırakın.
Lavrov başlatmayacak. Putin başlatacak. Lavrov demek istiyor ki, başlatır.Alıntı:
Koray Pehlivanoğlu
@korayphlvglu
·
5d
hadi başlat yiyorsa...
Senin bu açiklamandan sonra hiçbir şey değişmezse istifa edecen mi? Etkisiz eleman.Alıntı:
Ateist TV
@Ateist_TV
Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençlerde deizm ve ateizmin yaygınlaşmasına karşı inanılmaz iddialarda bulundu:
“Hiçbir şeye karışmayan tanrı anlayışıdır deizm.
Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, böyle batıl bir anlayışa asla prim vermez. Ve milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın. Benim bu tanımımdan sonra hiçbir gencimizin ve insanımızın sapık ve batıl felsefi bir düşüncenin peşinden gidecek kadar buna itibar edeceğini zannetmiyorum.”
Hi ho ho......Alıntı:
Hakan Bayrakçı:
"İstanbul'da yarış Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçecek."
Bu adamı iyice çıldırttılar.Alıntı:
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
·
37d
Küreselcilerin hiçbir bok yapmaya güçleri yetmez içimizdeki çok az ******** oğlu ******** ve kifayetsiz ahmak emir eri takımı olmasa.
:)))))))) Alt tarafı ölecez be ya...Alıntı:
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
·
11s
MRNAspirin versus Bisıktırol
Randomize çalışma yapacağım!
Ali Koç: Galatasaray, ülke için beka problemi.
Hu ha ha ha hi ho ho....
Ulla sen daha kurabiyesin.
İrfan Fidan....Alıntı:
Avukat Hakları Grubu ⚖️
@AvukatHG
Anayasa Mahkemesi önümüzdeki hafta yeni başkanını seçecek.
Görev süresi dolan Zühtü Arslan aday olamayacak ancak oy kullanabilecek. 15 üyeden en az 8'inin oyunu alarak salt çoğunluğu sağlayan isim 4 yıllığına yeni Anayasa Mahkemesi Başkanı olacak.
Hiç bir şey olmayacak. Korku ve yalan imparatorluğunun iki parametresi var: Korku ve yalan. Korkuyu nasıl bilecek? Duygulari hissedemez, duygular anlatilanlardan bilinemez. Duygulari hissedemezse gerçekle yalanı nasıl ayiracak.Alıntı:
Elon Musk:"Yapay zeka muhtemelen gelecek yıl herhangi bir insandan daha akıllı olacak. 2029 yılına gelindiğinde yapay zeka muhtemelen tüm insanların toplamından daha akıllı olacak."
Kayitli herseyin %80'i yalan.
Sorun covid mevzuunu bakalim ne diyecek?
Ya da sorun Ermeni meselesini?
Ya da Kürt sorunu nasil cozulur deyin bakalim?
Masal...
Bu gece yarısı benzine 1.53 TL, motorine ise 1.10 TL zam bekleniyor. (NTV)
https://twitter.com/eha_medya/status...97471799320756
Linkte video var. Yapay zeka; demokrasi ve insan haklarini savunuyor.Alıntı:
Hukuk Profesörü/Anwar Abu Eisheh:
▪️"Dünyada tüm insanlık Gazze’de Filistin halkına yapılan soykırımda aslında demokrasi ve insan haklarının koca bir saçmalık olduğunu gördü."
Endir faizi....Alıntı:
Hayri Kozanoğlu
@HayriKozanoglu
·
14d
2024’e stagflasyon kelimesi damgasını vuracak!
Stagflasyon durgunluk içinde enflasyon anlamına geliyor.
Özellikle yaz sonundan itibaren ekonomide yavaşlama daha belirgin hissedilecek,buna karşın enflasyon %45-50’nin altına düşmeyecek.
Yoksulluk ve işsizlik tırmanacak.
Millet seni dinlemiyorsa, basar estifayi gidersin.Alıntı:
Mehmet Şimşek:
"Ben anlamıyorum ki niye hala döviz veya altın alınıyor? Açıkça da söyledik TL bu süreçte değerlenecek diye..."
(10 Haber - Erdal Sağlam)
Neyi anlamıyon?