Grup þirketlerinden Güçbirliði Holding A.Þ., Güçbirliði Tekstil A.Þ., Güç Yapý A.Þ. ile TMSF arasýnda borcun tasfiyesine
iliþkin imzalanan 30.05.2017 tarihli sözleþme; “Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve Ýktisadi Bütünlüðü”nün ihalesini
alan þirketin edimlerini yerine getirmemesi nedeniyle ihalenin iptal edilmesi sonucu hükümsüz kalmýþ ve taþýnmaz tapu
kayýtlarý eski hale getirilerek Güç Yapý A.Þ. ve EGYO adýna yeniden tescil edilmiþtir. Proje akýbeti ile borç tasfiyesine
yönelik Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý, TMSF ve Grup þirketleri çalýþmaya devam etmektedirler.
Binbir Gýda Tarým Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Þ. tarafýndan, Þirket ortaklarýndan Kemal Zorlu’nun þahsi borcundan
Grup Þirketlerinin de sorumlu tutulmasý talebi ile açýlan T.C. Karþýyaka Asliye Ticaret Mahkemesi- 2017/730 Esas Sayýlý
Dava 19.01.2022 tarihinde karara baðlanmýþtýr. Söz konusu karara göre dava konusu 12.000.000 ABD Dolarý tutarýndaki
alacaðýn davalý taraflar Kemal Zorlu, Egeplast Ege Plastik San. ve Tic. A.Þ., Ege Yýldýz Plastik Pazarlama Ticaret ve Sanayi
A.Þ., Mazhar Zorlu Holding A.Þ., Güçbirliði Holding A.Þ., Güçbirliði Tekstil San. ve Tic. A.Þ., Bangüç Bandýrma Elektrik
Üretim A.Þ., Ares Alaçatý Rüzgar Enerji Santrali San. ve Tic. A.Þ. ve Ege Zorlu Plastik San. ve Tic. A.Þ.’den müþtereken ve
müteselsilen tahsil edilmesine hükmedilmiþtir. Grup, gerekçeli kararýn tebliðini müteakip Ýstinaf Mahkemesine
baþvurmuþtur. 25.01.2023 tarihi itibarýyla söz konusu borcun anapara tutarý Kemal Zorlu tarafýndan Binbir Gýda Tarým
Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Þ.’ye ödenmiþ olup, faiz ve ibra görüþmeleri devam etmektedir.
31.03.2023 tarihi itibarýyla söz konusu yükümlülüðün tutarý, faiz ve yargýlama masraflarý dahil edildikten ve bugüne
kadar ödenmiþ 227.860.246 TL düþüldükten sonra yaklaþýk 49.492.985,31 TL’dir. Þirket yönetimi, muhtemel
yükümlülüðün davalý taraflar arasýndan Kemal Zorlu, Egeplast Ege Plastik San. ve Tic. A.Þ., Ege Yýldýz Plastik Pazarlama
Ticaret ve Sanayi A.Þ., Mazhar Zorlu Holding A.Þ., Güçbirliði Tekstil San. ve Tic. A.Þ., ve Güçbirliði Holding A.Þ.’den tahsil
edilebileceðini tahmin etmektedir. Bu tahmine istinaden konsolide finansal tablolarda Þirket ve baðlý ortaklýðý Ege YýldýzPlastik Pazarlama Ticaret ve Sanayi A.Þ.’ye düþen kýsým olarak muhtemel yükümlülüðün %33,33’ü olan 16.497.662 TL
tutarýnda karþýlýk ayrýlmýþtýr.
Ege Yýldýz Plastik Pazarlama Ticaret ve Sanayi A.Þ’nin Güçbirliði Holding A.Þ’den olan alacaklarýna iliþkin olarak bir
ödeme planý hazýrlanmýþ olup, bu kapsamda 6 adet kambiyo senedi düzenlenmiþtir. Düzenlenen kambiyo senetlerine
istinaden 20 Aralýk 2022 tarihinde Güçbirliði Holding A.Þ.’den Ege Yýldýz A.Þ.’ye 15.000.000 TL’lik ödeme yapýlmýþtýr.
Þirket ortaðý ve Yönetim Kurulu Baþkaný-Murahhas Üye Sayýn Kemal Zorlu'ya ait 2.187.388,146 adet payýn satýþý
02.03.2023 tarihinde Kemal Zorlu tarafýnca Borsa dýþýnda gerçekleþtirilmiþtir. Bu iþlemle birlikte Egeplast A.Þ.
sermayesindeki Kemal Zorlu'ya ait paylar / oy haklarý 02.03.2023 tarihi itibarýyla %0,00 oranýna gelmiþ bulunmaktadýr.
Yönetimsel imtiyaza sahip (A) Grubu paylarýn sahipliðinde bir deðiþiklik bulunmamaktadýr.
Þirket’in 17.03.2023 tarihli Yönetim Kurulu toplantýsýnda, 27.825.600,89 TL olan çýkarýlmýþ sermayesinin %761,06173
oranýnda bedelsiz arttýrýlmasýna, artýrýlan 211.769.999,11 TL'lik paylarýn tamamýnýn B tertibi Borsa'da iþlem gören pay
olarak ihraç edilmesine karar verilmiþ olup. 24.03.2023 tarihinde Sermaye Piyasasý Kurulu’na baþvurulmuþtur. Baþvuru,
Sermaye Piyasasý Kurulu’nun incelemesi aþamasýndadýr.
Þirket ortaðý ve Yönetim Kurulu Baþkaný-Murahhas Aza Sayýn Kemal Zorlu 25.03.2023 tarihinde vefat etmiþtir.
27.03.2023 tarihli 2023/04 sayýlý Özel Durum Açýklamasý ile Kamuyu Aydýnlatma Platformu’nda yayýnlanmýþtýr.
Þirketimizin 14.04.2023 tarihinde yapmýþ olduðu Yönetim Kurulu toplantýsýnda 2023/09 sayýlý kararýna istinaden;
Yönetim Kurulu Baþkaný ve Murahhas Aza Sayýn Kemal Zorlu'nun vefatý nedeniyle boþalan üyeliðin seçimi ve yeni
Yönetim Kurulu'nun görev daðýlýmýna iliþkin olarak; Yönetim Kurulu Baþkaný ve Murahhas Azalýða Sayýn Sibel Sinem
Zorlu, Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýlýðý'na Sayýn Semra Zorlu ve Yönetim Kurulu Üyeliði'ne de Türk Ticaret Kanunu
md. 361/f.1 hükmü gereðince, yapýlacak ilk Olaðan Genel Kurul toplantýsýna kadar görev yapmak üzere Sayýn Kamil
Beðen'in seçilmesine ve tescil, ilan vb. gibi gerekli iþ ve iþlemlerin yapýlmasý için Ýlgili Müdürlüklere yetki verilmesine
toplantýya katýlanlarýn oybirliði ile karar verilmiþtir. Söz konusu iþlemlerin tescili gerçekleþtirilmiþ olup, 18.04.2023 tarih
10814 sayýlý Türkiye Ticaret Sicili gazetesinde ilan edilmiþtir.
M2007J3SY cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi