İş bankası kuruluş sermayesi 1 milyon. A tertip o zamanda bin b tertip o zamanda 29 bin.
Printable View
İş bankası kuruluş sermayesi 1 milyon. A tertip o zamanda bin b tertip o zamanda 29 bin.
Yani normal artsa 4.5 milyon lot olurdu 1 lot işa tertip
Tabi işb de aynı şekilde:)
toplu olan zaten işatr . lot başına en büyük parayı her zaman işatr alır.sanmayınki çok yükselmedi diye değersiz.satılık hisse sayısı bir elin parmakları kadar.onlarda bitti sayılır.
örneğin erbos var....borsaya kote....92 tane A tipi hissesi var karın %10 unu alırlar diye
c tipi hisse sayısı 5 220 000 adet....
bir ara imtiyazları kaldıralım dediler...
genel kurulda reddedildi... 92 hisseye 6 sene kadar evvel teklif edilecek fiyat şirket değerinin %10 idi...yani bugün olsa 330 milyon şirketin ederi desek...33 milyon alır 92 hisseye..
kabaca her a tipi hisse 300-400 bin alır en az...
aslında burada imtiyazın ne olduğu belirleyici oluyor...
i
öyle sanıyorum ki banka kurulurken kuruculara A ve B hisselerinden verdiler...aynı zamanda kurucu olduklarından kendi alacakları meblağı kendileri belirliyordu...zamanla mirastır...satıştır....hisseler el değiştirince birileri A ve B ye operasyon yapmış kuvvetle muhtemel...
ytd
hepsi durur.işatr yükselmeye yükselmeye yükselmeye devam eder.taki son noktaya kadar.ben de orada bekliyorum.... :halay: