:whistling::esn:.................................. ........................................
Printable View
1,5 da mal alıyorlarken dön bak sen neler yazmışsın.Duyanda milyon lotlar havada uçuştu zannedecek.Sen alınır dedin de sanki burada biz uzak durun yazdık!
Allah razı olsun biz uyuşmuşuz sen uyanık kalmışsın bizi hep uyandırdığın için çok saol.
Hele özellikle genel piyasa yorumların var orada insan bazen bişeyler yazarken durup düşünür ben geçmişte ne yazmışım diye.Şimdi koysam buraya bir kaç tanesini biliyorum yine giydireceksin bize.
Ama ben ne yapıcam aynı hatayı 1 kere yaparım.Burada sizinle gereksiz polemikler yapmak yerine işime bakarım.Herkese de bunu tavsiye ederim.Ama bu sefer bir fark var.Hiçkimse ile düşüncelerimi paylaşmam hele bu topicde hiç.
Yazdığınız bazı yazılarda akla hayale bile sığmayacak mesleki yanlışlar var hala tutturmuşsunuz GA.ve
Hadi herşeyi geçtim.Burada vatandaşın birisi kendisini kaybettiği bir anda 'sizi de patronu da tahtada k.bak oyar gibi oyduk' yazdı.Ona bir tek kelime etmediniz.Nasıl ve neden bize bir de onu anlat.Yoksa o sıra tahtada sizde mi onla beraber operasyon yapmakla meşguldünüz?Hadi başkaları neyse bilmem kaç lot mal taşıyormuşsunuz ya buna nasıl tepkisiz kalabildiniz bize bir de bu kısmını anlatıverin hani biz uyuşmuşuz ya o bakımdan sordum.
Bu formu okuyupta 1,50 lerden mal alma cesaretini gosterebilecek ky olabilecegine pek ihtimal vermiyorum.Yazilan olumsuz yazilar ancak baskalarinin degirmenine su tasimaktan ibaret kaldi.Bu yasima ve tecrubeme ragmen sahsen ancak 1.500 lot alma cesareti gosterebildim.Dusunun zarar verdiginiz bu firsati degerlendiremeyen k.y leri.Lutfen birazda bu acidan bakalim.Serzenislerinizde tabiiki haklisiniz.Bunda hemfikiriz.Fakat yanlisa,yanlisla karsilik verilmez.Kalin saglicakla.
Tahta yukarı gitme noktasında pek istekli değil.....Bakalım sonu nasıl olacak......
İmtiyazli .... yoksunlari günaydın.
Hisse haber akisi olmadan gitmez....
Hisse de pozisyon alanlar tasimazsa gitmez.....
Bu fiyatlardan mal toplanmak isteniyorsa gitmez....
Patron hisseye GA yapip guven vermesse gitmez.....
Bilancolar bozuksa da zaten gitmez...
Yapin bir bedelli....odeyin borcunuzu..
Ky da gelsin mal alsin fiyat istikrari saglansin.....saadet zinciri kurulsun.
Ky soguslemeye yonelik hic bir eylem
bu saatten sonra calismaz.
Velevki isler iyice sarpa sardi....borc sirketi bogdu.....
O zaman “50K 2+1.... 80K 3+1”
Hadi kolay gelmesin gari.
Saygilar.[emoji34]
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BATI ANADOLU GRUBU
BİLGİLENDİRME POLİTİKASI
1-AMAÇ
Batı Anadolu Grubu Şirketleri, Sermaye Piyasası Mevzuatı başta olmak üzere yasal düzenlemelerin sınırları içerisinde kamuya hangi bilgilerin açıklanacağını, bu bilgilerin ne şekilde, hangi sıklıkla ve hangi yollardan kamuya duyurulacağını, yönetim kurulunun veya yöneticilerin basına yapacağı açıklamaların usulünü, kamunun bilgilendirilmesi için yapacağı toplantıların usulünü, şirkete yöneltilen soruların yanıtlanmasında nasıl bir yöntem izleneceğini belirten, bunlarla sınırlı olmamak üzere benzeri hususları düzenleyen bilgilendirme politikasını uygulamayı amaç edinmiştir. Rekabetçi piyasa koşulları çerçevesinde, ticari sır kısıtlamaları da gözetilerek, zamanında, güncel, doğru, eksiksiz, anlaşılabilir bilgilerin ilgililer ile paylaşımında bu amaç çerçevesinde hareket edilecektir.
2-YETKİ ve SORUMLULUK
Bilgilendirme Politikasının oluşturulması, güncel ve doğru olarak tutulması, Yönetim Kurulu’nun sorumluluğundadır. Mali İşler ve Muhasebe Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Yatırımcı İlişkileri Birimi Kamuyu Aydınlatma ile ilgili her türlü hususu gözetmek ve izlemek üzere görevlendirilmiştir.
3- KAMUYU AYDINLATMA USULÜ
Kamuya açıklanacak bilgiler, açıklamadan yararlanacak kişi ve kuruluşların karar vermelerine yardımcı olacak şekilde, zamanında, doğru, eksiksiz, anlaşılabilir, yorumlanabilir ve düşük maliyetle kolay erişilebilir biçimde “Kamuyu Aydınlatma Platformu†(www.kap.org.tr) ve şirketin internet sitesinde kamunun kullanımına sunulur. Ayrıca, Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun “e-YÖNET: Kurumsal Yönetim ve Yatırımcı İlişkileri Portalı †da şirket ortaklarının doğrudan ve etkin olarak bilgilendirilmesi için kullanılır.
Bilgilendirmelerde ayrıca, Ticaret Sicil Gazetesi, yazılı ve görsel basın araçları, telefon, elektronik posta yöntem ve araçları kullanılır.
4-MALİ, FİNANSAL TABLOLAR VE FAALİYET RAPORUNUN KAMUYA AÇIKLANMASI
Mali tablolar Sermaye Piyasası Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve diğer ikincil mevzuat ve Türkiye Muhasebe Standartlarına uygun olarak, bağımsız denetimden geçirilerek Yönetim Kurulunun onayını müteakiben, Kamuya Açıklama Platformunda açıklanır ve şirketin internet sitesinde yayınlanır.
Faaliyet raporu Yatırımcı İlişkileri Birimi tarafından hazırlandıktan ve Kurumsal Yönetim Komitesi tarafından da incelenip kabul edildikten sonra, Yönetim Kurulu’nun onayından geçirilir ve finansal tablolar ile birlikte kamuya açıklanır. Internet sitesinden Türkçe ve İngilizce olarak erişilebilen yıllık finansal tablolar ve Türkçe olarak basılmış yıllık faaliyet raporları Yatırımcı İlişkileri Bölümünden temin edilebilir.
5-ÖZEL DURUMLARIN AÇIKLANMA USULÜ
Özel durum açıklama yükümlülüğünün yerine getirilmesinden, Yönetim Kurulu sorumludur. İlke olarak imza sirküsünde bulunan yetkili iki üye tarafından imzalanan açıklamalar, KAP’ a gönderilir ve şirket internet sitesinde de yayınlanır.
6- İÇSEL BİLGİLERİN KORUNMASI
İçsel bilginin, içsel bilgilere erişimi olan kişilerce, Şirkete ilişkin görevlerin ifa edilmesi veya Şirket adına iş ve işlemlerin yürütülmesi sırasında, bilgiyi gizli tutma yükümlülüğü altındaki kişiler haricinde, şirket içinden ya da dışından kişilere açıklanması yasaktır. Açıklandığı takdirde, bu durumun Şirket tarafından öğrenildiği anda, açıklamanın içerdiği bilgilerin özel durum açıklaması yoluyla kamuya duyurulur.
İçsel bilgiye erişebilme yetkisi olan tüm çalışanlara, içsel bilginin niteliği, mevzuata aykırı kullanımı konusunda doğabilecek sonuçlar konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılır. Söz konusu bilgilerin korunması konusunda erişim yetkisi olanlardan ayrıca bu doğrultuda taahhütleri yazılı olarak alınır. Bilgilerin önlemlere rağmen ifşa edilmesi halinde SPK mevzuatı doğrultusunda özel durum açıklaması yapılır.
7- YAZILI ve GÖRSEL BASIN AÇIKLAMA VE BİLGİLENDİRME USULÜ
Şirketimiz, medya takibi konusunda alanında uzman kişilerden yardım alarak medyada şirketimiz hakkındaki ya da yatırımcıları doğrudan ilgilendiren haberleri takip etmektedir. Yayınlanan haberler şirkette üst düzey yöneticilere ve Yatırımcı İlişkileri birimine iletilmektedir. Söz konusu haberlerdeki bilgilerin nitelendirilmesi yapılıp, mevzuat karşışında ki durumu değerlendirilerek, doğrulama gerekip gerekmediğine yönelik, haber içsel bilgi tanımına girecek nitelikte değil ise, konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmaz. kamuyu aydınlatma araçları ile açıklanır. Açıklamalarda haberin yayınlandığı basın-yayın organının tiraj veya bilinirliği de göz önünde bulundurulur.
8-İNTERNET
Kamunun aydınlatılmasında, şirkete ait internet sitesi aktif olarak kullanılır ve burada yer alan bilgiler sürekli güncellenir. Şirketin internet sitesindeki bilgiler, ilgili mevzuat hükümleri gereğince yapılmış olan açıklamalar ile aynı ve/veya tutarlı olur; çelişkili veya eksik bilgi içermez. Şirket antetli kağıdında internet sitesinin adresi yer alır. Şirketin internet sitesinde; mevzuat uyarınca açıklanması zorunlu bilgilerin yanı sıra; ticaret sicili bilgileri, son durum itibarıyla ortaklık ve yönetim yapısı, imtiyazlı paylar hakkında detaylı bilgi, değişikliklerin yayınlandığı ticaret sicili gazetelerinin tarih ve sayısı ile birlikte şirket esas sözleşmesinin son hali, özel durum açıklamaları, finansal raporlar, faaliyet raporları, izahnameler ve halka arz sirkülerleri, genel kurul toplantılarının gündemleri, katılanlar cetvelleri ve toplantı tutanakları, vekaleten oy kullanma formu, çağrı yoluyla hisse senedi veya vekalet toplanmasında hazırlanan zorunlu bilgi formları ve benzeri formlar, varsa şirketin kendi paylarını geri alımına ilişkin politikası, kar dağıtım politikası, bilgilendirme politikası, ilişkili taraflarla işlemlere ilişkin bilgiler, şirket tarafından oluşturulan etik kurallar ve sıkça sorulan sorular başlığı altında şirkete ulaşan bilgi talepleri, soru ve ihbarlar ile bunlara verilen cevaplar yer alır.
Bu kapsamda, en az son 5 yıllık bilgilere internet sitesinde yer verilir. Şirketin ortaklık yapısı; dolaylı ve karşılıklı iştirak ilişkilerinden arındırılmak sureti ile sadece gerçek kişi pay sahiplerinin isimleri, pay miktarı ve oranları ile hangi imtiyaza sahip oldukları gösterilecek şekilde açıklanır.
9- ORTAKLIK HAKLARININ KULLANILMASI USULÜ
Ortakların, Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, genel kurul sonuçları, yılsonu mali ve finansal tabloları, faaliyet raporu gibi süreklilik arz eden konularda ve özel durum açıklamaları ile bilgilendirilmesi kamuya açıklama araçları ile yerine getirilir. İnternet sitesinden bu bilgilere ortakların ulaşımı sağlanır. İlgili mevzuat çerçevesinde telefon ve e mail yoluyla bilgi istemlerine cevap verilir.
10-GELECEĞE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER
Geleceğe yönelik bilgilerin kamuya açıklanması durumunda, varsayımlar ve varsayımların dayandığı verilerle birlikte kamuya açıklanır. Bilgiler, dayanağı olmayan, abartılı öngörüler içermeyen, yanıltıcı olmayan şekilde sunulur. Ayrıca, varsayımların şirketin finansal durumu ve faaliyet sonuçları ile uyumlu olmasına çalışılır. Kamuya açıklanan geleceğe yönelik bilgilerde yer alan tahminlerin ve dayanakların gerçekleşmemesi veya gerçekleşmeyeceğinin anlaşılması halinde, güncellenen bilgiler derhal gerekçeleri ile birlikte kamuya açıklanır.
“Bu politika Batı Anadolu Grubu Şirketlerinin tamamında uygulanır.â€