Full+Full gidiyor IST doluluk oranı %101.68 olmuş :) %100'ü ne kadar geçebiliyorlar acaba merak ettim
Printable View
Ben yarın OBP fonundan alacağım biraz. OKT den zamanında çıkıp buna gecseydim oldukça iyi bir getiri elde edecekmisim. GPG, TCD ve OBP olarak devam etme kararı aldım.
Genellikle hisse ağırlıklı fonlarla ilgileniyorum üstadım, geçen gün de yazdığım gibi yakın gelecekte hisse portföyünü tamamen bu tip bir fon sepetine kaydıracağım.:) İçeriğinde % 51 ve üzeri hisse senedi bulunan değişken fonlar bu kapsamın dışında olacaklar. Fon seçiminde aradığım temel 2 kriter var; bunlardan en önemlisi portföy dağılım raporlarının şeffaf olması. Ay içerisinde neyi, kaçtan alıp kaçtan satmışlar görmem lazım. Benden agresif davranışlar sergiliyorlarsa yatırım tercihime göre o fonu kesinlikle almam. Diğer önemli konu kurumsal bir kimliğe sahip olması. O adını bile bilmediğim bazı kurumların fonlarını noterden tasdikli getiri garantili belge getirseler yine de almam.:)
Naçizane..Fon sepetinin belli bir kısmı ( o sizin risk anlayışınıza göre değişir tabiki) muhakkak valörsüz fonlarda (PPF) tutulmalı. % 15-20 aralığı makul gibi duruyor. Özellikle hisse ağırlıklı değişken fonlarda yaşanması muhtemel -hızlı- geri çekilmelerde fırsat yaratması bakımından. OBP T+1 valörlü gibi gözükse de 13.30 dan önce yaptığınız satışın parası ertesi gün 14.30 da hesabınıza girecek, haliyle yeni fon alımındaki birim pay fiyatı bir sonraki günün kapanışına kalacak.
* Sanırım fon piyasasında saat:13.30 dan sonra fon alışı ya da satışı yapılmaması gerektiğini daha önce yazmıştım.
Vay be neredeyse TCD'siz bir akşam 😃 eksiklik hissediyorum ☺