Ortalama spk onayı 45-90 gün arasında netleşiyor tamamen.
Tkuruyla merkoyu aynı kefeye koyamayız
Şöyle anlatayım tkuruda toplam 20-25 kişi arasında çalışıyor.merkoda bu sayı ise 250 kişi.
Merko 1982 de kurulan 1994 den bu yana halka açık bir şirket.
Sadece geçmiş dönemlerde pazarın zayıflamasından dolayı ve yatırım yapamamaktan dolayı zarar etmiş bir şirket.
Onun harici anapazar işlem görmekte.
Şirket ceosu parayı nerede kullanacağını Herseyi noktası noktasına açıkladı. Onun harici ortalama 14₺ den 3 milyon hisse satışı yapıp ordan kazanılan para olan 43 milyon₺ kasaya koydu. Ve dün de 2022 vadesi olan 10 milyon tutarındaki banka kredisini kapattı o parayla. Yani demem o ki şirket ben büyüyeceğim hisse sattım kasaya para koydum banka borcum vardı onu kapattım 10 milyon₺ alacağım vardı onun icin de takip başlattım diyor. Bu durumda spk onay vermeme diye bi durumu olacağını kesinlikle düşünmüyorum.
Tkuru gelecek olursak son zamanların en büyük dolandırıcıgına şahit olduk ne yazık ki orda ki arkadaşlara da çok üzülüyorum umarım düzelir. Tkuru da çok farklı dümen döndü çok uzun bi mevzu anlatmakla bitmez. Sonrasında şirket sermaye artışından vazgeçti zaten onay gelmeyince. Ama merko öyle değil adam illa ki ben sermayemi arttırıp büyüyeceğim o parayı da hem şirkete yatırım yapacağım hem de geçmiş dönem zararlarımı kapatıp sermayemi artıya geçiregim diyor