Yakinda olmasini bekledigim global krize kendimi hazirladim.
Ilk basta malta da ki evi sattik. 4 yil once aldigimiz fiyatin iki katina ustelik. Ederini buldumu satacaksin
.........
Peki burada evimiz olmayacak mi. Elbet olacak ama cok dusuk maliyetle ve ustelik 10 ya da 20 yillik banka kredisi ile. Faizler burada yillik yuzde 3 civari konutta. Aylik degil bak yillik. Yani aylik ortalama 0.25 gibi bir sey.
.......
Arabalari da sattim. Biraz birikimde vardi. Simdi bu parayi fona yatiracagim ama risksiz. Yillik kazanci yuzde 4 ya da 5 olacak.
......
Biraz Turkiye dedik. Aile ozlemi, malum 2 yasinda da bir cocuk var. Oda biraz ailemi tanisin, turkceyi ogrensin. Ne calismanin sonu var ne de kazanmanin. Simdi yasamayacaksak ne zaman yasayacagiz. Biz zaten siradan bir evli cift gibi olmadik. Gezdik dolastik. Insanlar bize cocuk olunca gezemezsiniz dedi ams benim oglan 21 ayda 30 dan fazla ucak yolculugu yapti. Haftada ingiltere ye gidiyor.
......
Bu yil kismetse Turkiye de bir ev almak istiyorum. 10 15 yillik bir ev alip icini kendim dekore etmek istiyorum. Bu ev benim omurlu evim olacak. Oyle satmayi falan dusunmeyecegim
.....
Daha genciz, elbet Turkiye de calisacagiz. Insallah hayalini kurdugumuz sirketi de acacagiz ve avrupaya hizmet vermeye devam edecegiz
.....
Demem o ki hayat kisa ve boktan seylerin sizleri uzmesine izin vermeyin. Para pul bunlar kazanilir. Onemli olan bu hayattan ne istedigini bilmek, ac gozlu olmamak. Hayat senin istedigin kadardir
.....
Ben babami ani bir kalp krizi ile 63 yasinda kaybettim. Adam tam rahata erecekken obur dunyaya goctu. Bir anda, aniden oluverdi.
Hayati yasayin, zaman zaten cok hizli geciyor. Cok sey istemeyin. Bol bol anilar biriktirin, paraniz varsa da harcayin.
Ve cocuklariniz icin kendi hayatinizdan odun vermeyin, ona dogruyu ogretin o zaten kendi yolunu cizer, aksi taktirde simarik, baba parasina guvenen bir velet olur.
Biraz uzun bir yazi oldu.
SM-C5010 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.