Tahmin ne olur bilanço
Printable View
Tahmin ne olur bilanço
Bekliyoruz sayın neva
Ne haddime. Bugüne kadar sadece 1-2 bilançoda kar beklentilerim yakın çıktı :). Diğerleri hep karavana. Hep bazı kalemlerde sürprizler çıkıyor. Ama 420-440 arası kumulatif FAVÖK bekliyorum şahsen. Min. Net kar beklentimi de özelden biriyle paylaşmıstım. Burada net karda kritik olan özbekistan yatırımı için 100 mn dolar civarı kredi çekildi mi çekilmedi mi henüz.Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu tahminler gelirse 13 TL kirilirmi?
Ben de haddim olmayarak ilk çeyrek 500 üzeri, yıl sonu 2 milyar üzerinde bir favök beklentisi içerisindeyim. Bu aralar fiyatla değil şirketin kendisiyle ilgilenmek daha rahatlatıcı olabilir. Şuan Libya hariç gündemde ki yatırımlar bitirildiğinde (firmaya göre 2021 son çeyrek) piyasa değeri rahatlıkla 15-20 milyarlara gelebilecek bir potansiyele sahip bana göre. Şirketin yurtdışında agresif büyüme stratejisine bayılıyorum...
Ağustosta başlayacak devlet elektrik alımlarında ki yeni standartları elektrik şirketleri için olumsuz buluyorum. Ama dış yatırımlar tamamlanırsa bunu fazlasıyla giderir sanırım!
Sahsım adına, TR'deki arz güvenliği adına Antalya yurtdışına çıkamayabilir. Yeni yatırımları TR'deki verimsiz gaz santrallerini satın alıp kuracaktır(Nitekim buharadaki santral burada 270MW lik santralin satın alınıp oraya taşınmasıyla gerçekleşiyor). Şu an 2000MW civarı atıl gaz santrali var. Çok da ucuz:). Ama "maalesef kuraklık"(buna sevinen cahiller var başka topiclerde:)) ve döviz artışı ile cüzi favökler üretecektir. Yeni zamla birlikte çeyreklik 350 PTF ile 40-45 mn TL favök üretebiliyor. Yaza PTF 400 rahat olur. Bu da eh işte dememize yeter. Antalya'da Karadeniz gazını bekleyeceğiz bence, tabi Akdeniz'de de büyük bir servet var galiba bizi çok mutlu edebilecek. YTD.Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.