Bu topikin en sevdigim yanı anında bana biber gibi gerçekleri hatırlatması....Frene basmam da bir oluyor elbet.Bizim politikacı takımı işi çoktan garibanlik moduna soktu zaten....Millette aç kalırız ama eğilmeyiz diyor....Peki kim eğilin dedi ki ?
Alınan borç paralar yatırıma değil residansa vb. harcadıysa, üretim iç edildiyse, yapılan beton yatırımlarından ala komisyonlar alındıysa biz neden sormayalım ?
Ülkede orta direk can çekişiyor ailelerde neredeyse ergen herkes çalışıyor ama borç arttı...Eskiden tek baba herşeye dağ gibi yeterdi....Çağ değişti ihtiyaçlar arttı tamam....Ama biz kast sistemine neden itiliyoruz ?
35 tane milyar dolarlık vatandaşımız var...Memleketin çok büyük ekserisi %1 için çalışıyor...Evlerimizde smart tvler, son model arabalar (çoğu kredili ve borçla alınmış) yeni çıkmış telefonlar, residans hayatları vb.....Ama çoğu borçla.....Biz de geliştik, kalkındık sanıyoruz.....
Lükse ya da zenginliğe karşı değilim.Lakin birileri ayağını yorganına göre uzatmıyorsa bunu ben neden çekeyim ?
Dolar artarken eriyen TL mevduatları bana bu hikayelerin yanında değersizleștirilen birikimlerin erimesi ve de ciddi sermaye değişimi olacağını gösteriyor....Unutmayın siz zordayken yurtdışında bilmem ne adalarına para parke edenler bu sezonu bekliyor.
Doların ateşini bilerek artıranlar dolarla milleti sadece kast sistemine itmiyor ayrıca attıkları oltalarla sıkıntıya düşecek çok büyük ve değerli şirketleri sahiplenmeyi planlıyorlar....
Gençlere verecekleri zaten kıraathane, kütüphane değil....Acılan butik üniversiteler patlamış durumda, erken emeklilikle beslenen ve hala çalışmaya devam edenler yüzünden gençler işsiz...Kimin umrunda ?
Memleketin beyinleri gitmiş ya da kalanı vize alma derdinde....Kim bunu kendine tasa edinmiş ? Residans mi önemli memleketin yetişmiş insanlarının gitmesi mi ?
Yazık !
Hukuk tesis edilmeden, demokrasi hatırlanmadan, memlekette kast sistemi hayali kuranlar ayılmadan dolar düşmez.
Bakmayın beylik laflara, bastığımız zemin zemin olsaydı 10 günde % 48 (4.8 den 7.13) devalüe olmazdık..Olsun bizim Allahımız var.... 2002 de ateist miydi bu millet ? Ya da 1994 1997'de.