Originally Posted by
cigerci
Evet eski nikiyle MANTIKLI yeni nikiyle TRADERİX kardeş
dediklerin sonun kadar doğru aynen senin gibi düşünüyorum. ama ikimizin böyle düşünmesi yetmiyor. Bugün gördüğün gibi bilanço dönemi sona ermesine ve A grubuna geçmesine rağmen tavan bile olamayan bir hisseden bahsediyoruz.
bir zamanlar babam senin yaptığın mesleği yapıyordu. o zamanlar ellerinde çek çek bavullarda dükkana kadar kimse sipariş almaya veya teslimine gelmiyordu. Onun için o zamanlar -belki şimdi de öyledir- babamın ve senin yaptığın işin merkezi olan Kapalıçarşı'ya gidiyorduk. Orada çok sevdiğim bir söz vardı: Söz, senetten üstündür. düşünebiliyor musunuz söz, matbu evraktan daha güçlü. şimdi öylemi bilmiyorum ama temelinde ne var dersen GÜVEN var. İşte bu hissede olmayan o. Nisan 2010'dan beri burada yaşamadığımız hayal kırıklığı yemediğimiz tokat kalmadı. Mesela Avrupalı 2 euroya aldı burada 1.23 tl ye düştü. Şimdi 2019 ikinci 3 aylık[Nisan-mayıs-haziran] cirosunu şahsım 80 ile 90 milyon bekliyorum. Ama 2019 ilk üç aylık gibi 50 milyon gelirse de şaşmam. alıştık bunlara. işte bundan dolayı senin gördüğünü ve benim de kabul ettiğimi başkaları inanmıyor.
evet haklısın bu şirket krizde büyüyor
evet haklısın bu şirket krizde yatırım yapıyor
belki yeni binalar alır
belki yeni makinalar alır [ama haber vermezler-keski makinaları gibi]
belki iki fabrikayı tek fabrika yaparlar ve maliyet azalır.
ama o muhasebecileri ve patronları varken şahsım adına bende güven dersen sıfır.
ondan dolayı şahsım varlığımın sadece %40 ile bu hissedeyim.
şimdi belki de birileri burada şirketin geleceğinin parlak olduğunu gördüler ve
mal almak için kendilerini parçalıyorlar
alıyor veriyor ama beklediği mal gelmiyor
gelmez de çünkü
elinde malı olanların maliyeti çok yüksek
belki de piyasada birilerinin akıl yürüttüğü kadar çok mal yoktur
yukarı çekerlerse bir miktar mal gelir diye tahmin ediyorum.
patinaj yapmakla mal alınmaz.
burada pek kimse kaldığına da inanmıyorum
neyse ya bize ne
yatırım filan tavsiyesi değil
hayal gördüm sadece bu yazdıklarım doğru ve ciddi değil
sakın inanıp da yatırım filan yapmayın
uyurken kıçım açık kalmış rüya görmüşüm