bla bla bala
olmak yada olmamak
fesih davasını açanlar ve açmayanlar
elbette fesih davasının geri çekilmesi dava açmayan yatırımcıyıda ilgilendiriyor
ve birçok açıdan kafada soru işaretleri bırakıyor
yeni yönetim eski yönetim......................
arada hiç bir fark yok ta diyebilirsiniz ama şu ana kadar eylül ayında yeni yönetim neler yapmış
yazalım kapta eylül ayından itibaren neler yapmışlar özetle:
1-Areal bankla muzakerelere başlamışlar, anlaştıkları zaman heralde kap açıklaması yaparlar
2-vergi borçlarını ödemişler
3-gözaltından çıkmak için yani yakın izleme pazarından çıkmak için gerekli adımları atacaklarını beyan etmişler
4- holding çalışanlarının borcu ödenmiş
bu bağlamda eleştiri yapan arkadaşların eski yönetim de ki özellikle S.S ın şirkete 200 milyonu aşan zarara uğratması hususu; SPK ÇAĞRI KONUSUNDA KAYBETTİ...BU KONUDAKİ İDDİALARI ŞİRKET AVUKATLARI YENİ YÖNETİMDEKİ Z.T YE GEREKLİ HUKUKSAL DURUMU BEYAN EDEREK yapılması gerekeni yapacaktır diye dusunuyorum.En azından holding bünyesinden katakulle ile dışarı çıkartılan mal varlıkları konusunda KAP AÇIKLAMALARINA BAKARSANIZ BİR TAKIM ADIMLAR ATTIKLARINI GÖRÜRSÜNÜZ.Bununla birlikte ÖNEMLİ OLAN AREAL BANAK BORCUNUN YAPILANDIRILMASIDIR...bununla ilgili kap açıklaması geldiğinde umarım yapılandırılmanın içeriğini hepberaber göreceğiz.
gelelim fesih neden geri çekildi? değişik spekulasyonlar var vesaire vesaire......bazı yanlış anlaşılmalar var. bende işin içinde olduğum halde ilk duyduğumda böyle bir karara şüphe ile bakmakla birlikte; gerekli görüşmeleri yaptığımda atılan adımın İSABETLİ olduğunu tam 1 HAFTA sonra İNANDIM:
şimdi....şirketin bu kadar önemli adımlar attığını görüyorsunuz ..... dava en az 3 yıl sürer...en az 3 yıl kaybetme durumuda olabilir. Fakat birçok açıdan fesih davasının şirketin olumlu ilerlemesine KET VURDUĞU SET OLDUĞU düşünüldüğünden geri çekilme kararı alan yatırımcıya yönelik asılsız iddialarda bulunmamak gerekir.
gözünüzle görmediğimiz bir konuda forumlarda yazmak
elinizde DELİL olmadan yazmak bence MANTIKLI değil..
bununla birlikte ; önümüzdeki süreçte olumlu kap haberleri ile birlikte hisse hareketinde yaşanacak yukarı hareketlerle birlikte atılan adımın doğruluğunun ispatı sağlanmış olacaktır. ki şirket kendi kap açıklaması yaptı AREAL bankla anlaşacam, gözaltından çıkacam, varlık satışı yapıcam vesaire vesaire
bu yüzden atılan olumlu adımlara karşılık dava açanlarda davalarını geri çekmişler... bu durum günlük hayatın içinde her davada görülebilecek tabii bir olaydır.
bakın örneğin MEMSA dava açanlar 4 yıl olmuş 5 yıl olmuş hala bişey elde edemediler...mesele üzüm mü yemek bağcıyımı dövmek..
memsa da faaliyet yok TAHTASI KAPALI , memsada devalar devam ediyor...
kervan ın iyi kötü ticari faaliyeti var; karını artırmış geçen yıla göre; gözaltından çıkacak adımları atacak ve nihayetinde areal bakla anlaşması olumlu gidişatın bir başlangıcı olacak...
benim amacım tartışma yapmak falan değil...
insanların düşünmeye sevk etmek... eylülden beri kapta açıklanan açıklamaları okuyun... memsanın son 5 yıldır kap açıklamalarını okuyun dava açanların durumuna bakın?????????????? malesef memsada insanlar davalar açtı hala bekliyolar. bizde 4 yıl davamızın peşinde koşucaz bide sonucunda İFA davası gibi kaybetmekte var. Bizim davamızdan ötürü şirket olumlu adımlar atamayacak..ve zararı yine biz 4 yıl boyunca cekicez... AYNI MEMSA DA olduğu gibi...
BİST ve SPK nın yeni yönetimin olumlu adımlarını görmediğini düşünemeyiz. Bir şekilde olumlu icraat ler ine yönelik onlarda şirketin geleceğine dönük önemli adımlar atacaktır.
yatırım tavsiyesi değildir