Onu bilmiyorum da Eurobond u vadesine kadar tuttuğunda yine de gelir vergisi çıkar mı?
Bu arada 5 yıl sonra dolar en kötü 16 TL olmaz mı diyorsun?
Nominal alti aldiniz diyelim 100 dolarlik kagidi 95 dolardan o 5 dolari anapara odenince beyan edip normal gelir vergisi oduyorsunuz.
Ancak 5 dolarin kur farkini odemiyorsunuz.
5 dolari direk itfa tarihindeki kur ile carpip onun vergisini oduyorsunuz.
Yani atiyorum 20 TL ise 1 dolar 100 TL nin gelir vergisi odeniyor.
Alis tarihinde 5 TL idi itfa tarihinde 20 TL arada kur farki var 15 TL bununla carpip 75 TL olarak beyan edilmiyor.
Syg,
Bu isin sonu para basmaya dogru gidiyor.
Sikistiklari yerde karsiligi olmayan parayi basacaklar ve enflasyonu patlatacaklar.
TL den kacis hizlanacak.
Her ne fayis orani alsaniz da bir anlami kalmayacak.
Vade sonunda bakacaksiniz paranizi alim gucu olarak daha az miktarda teslim alacaksiniz.
Boyle durumlarda gelecekteki ihtiyaclarinizi pahalanmadan bugunden alayim diye cirpinacaksiniz bu da fiyatlari patlatacak, kendi kendini besleyen bir surec olacak.
Herkes nakit paradan kacacak.
Para islevini kaybedecek.
Yeni bir turk lirasi basilacak adi ne olur bilmem.
Tek kurtulus yolu para kuruludur.
Syg,
Dünyada paranın en bol olduğu dönemde parayı yurda çekemeyen yöneticilerin (yöneticinin ) olduğu bir ülkede ve onları (onu) devamlı seçen bir halkın,......... boşver devam etmicem
VOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
piyasada faizler zaten 19 a gitti.sen makul reel faiz desen ne olur.piyasa sopayı atar sana.bosuna debelenme artık MB.
risk pirimi yukseldi.anlamak istemiyorlar ama bocalayarak öğrenecekler.1-kitaptan öğrenirsin 2-deneme yanılmayla
ha TL nin cenaze namazını kıldırmak istiyorsanız.MB başkanı en iyi seçilmiş kişi bence.sonra mevlut okuturlar.mevlut şekerini yeriz.ben encok lokumunu severim.
ben TL de kalmanın karlı olacağını öngörüyorum.neden cozum olacak.nasıl? secım olup gidecekler.2023 ten once secım olur.