Sn.Dudu afiyet olsun.
Yemeden önce diyanete daniştinizmi🤔ne olur ne olmaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu kabul etti.
https://www.memurlar.net/haber/99557...abul-etti.html
Üstadım, diyelim ki ilk 10 seneyi es geçelim.
Son on sene , hele hele Başkanlık sistemine geçtikten sonra yaşananları hatırlamak bile istemiyorum. Bu halk 1967 den beri siyasal islamcıydı. Sağ partiler bunu hep kullandı. Ama onlar bile kurucu değerlerle oynama cesareti gösteremedi. Ve hâlâ siyasal İslam yükselen değer 50 seneden fazladır sağ ve siyasal islam ülke yönetiminde söz sahibi. Bunu farkeden yok. Bizim gibilerden başka .
Yani bu halk siyasal İslamı genlerine kadar işledi. Kafada başka alternatif yok.
En son faiz indirimi akılı başında bir insanın yapacağı iş değildi. Şimdi ayın 21 inde herkes olmaz yahu diyor. Yine inecek o faiz. Kahin olmaya gerek yok. Kafa aynı kafa. Batıncaya kadar durmak yok yola devam.
Saygılar
Ortadoğu kafası.
İyimserlik bozan görüntüler budur.
https://twitter.com/prideveteran1/st...Kkv9DsuWg&s=19
Eğer yola milliyetci islamcı komunist yada cumhuriyetci bakış açısıyla çıkarsan yolda kalırsın. Aslolan liberalizmdir. Özgürlük, adalet ve rekabetin olmadığı yerde hiçbişey olmaz. Eğer zihniyetin belli kalıplara bağlıysa yada yukarda saydığım 4 fikirden birine sıkı sıkıya bağlıysan sende hiçbir zaman adaletli olamazsın özgürlük veremezsin. Kendin gibi düşünenlere torpil geçersin yada herkesin senin gibi düşünmek zorunda olduğunu söylersin. Ülkeyi yöneten kişinin ekonomik bilgisi üzt düzey olmalı. Ekibi teknokratlardan kurulu olmalı. Gönül isterki bu kişi demokrasi yoluyla seçilsin ancak imkansız. Yinede demokrasiden başka çare yok. Birgün böyle bir kişinin gelmesi umuduyla yaşıyoruz bakalım ne olacak. Ben ümitliyim az da olsa.
Bence liberalizm değil. Özal zamanında bitti onlar. 20 sene geçti üstünden.
Yeni bir şey başlıyor sanki Dünyada.
Henüz ismi belli değil, yada ben kaçırdım.
Daha evrensel bir akım.
Ocu, bucu ırk, din, milliyet yok.
Ve dahi ülkeler bile yok.
Tek bir Dünya Devleti .
Bana göre zor, ama gidişat bu.
Keşke dedikleriniz olsa, bende dünya tek bir devlet tüm insanlarında dünya insanı olmasını çok isterim. Bölücü ayrıştırıcı bütün dogmatik düşüncelerden kurtulsak. Elbet birgün olacak ama şuan zamanı değil. Bir düşünürün dedği gibi zamanı gelmiş fikrin önünde hiçbir güç duramaz. Bu fikrin daha zamanı gelmedi
10-15 yıldır en az 3-4 bankada hesapta "imtiyazlı" müşteriyim. açıkçası çok bi b.k avantajını görmedim.
geçen ay bunlardan birinin tavsiyesini dinleseydim bugün en az 80k TL zarardaydım. bugün başka bir bankanın MT sinin bana ezbere (ya da onlara verilen talimatla) verdiği öneriye gelişine muhalefet edince direkt çark etti, haklısınız bence de öyle dedi..
imtiyazlı banka müşterisi falan hikaye. her halukarda keklenip keklenmemek sizin elinizde.