E o zaman sizde maldaydınız demektir üstad, Yanlış yorumlamadım heralde...
Birde şunu sorayım üstad eski nickimi imzam yapsam banlanırmıyım ?
Printable View
finansman olayını çözse diyorum.bu şirket yıllık 70 milyon kar yapacak, piyasa değeri burda mı kalacak. yani kar 70 şirket 60 olmaz.
finansman olayını çözmeli, oteli elden çıkarmalı, ama yapmıyor.
ben sözün arkasındayım, finasman olayı çözülse iyi piyasada 10 tl olur. bu piyasada 7 olur karın 70 milyon gelmesi şartıyla hesap basit.
45x7 tl=315 piyasa değeri 70 kar fk= 315/70=4,5
ama oteli satmadan finansman olayını çözemez.
prestij nedeniyle satamıyorlar...
ben her şekilde yarın en az %15 bekliyorum. çünkü çok iyi tanıdığım oyuncular hisseye girdi.
onları takip edeceğim. bir gelişme görürsem seans içi yazarım.
oyuncuları şahsen tanımıyorum, tahta hareketlerinden ve takaslardan tanıyorum.
Bilanço akşam açıklanmıştı. Ertesi günün sabahından bahsediyorum. 1.74-1.75 i görünce 1.78 e aktif alış gönderdim. (5 K.)
1.78 alışa geldi, Hemen tekrar 1.74-1.75 oldu. Yine 1.78 e aktif alış gönderdim ve (5 K.) sonuçta yine 1.78 alışa getirdim. Tekrar birkaç kere daha denedim. Aldıkça veriyorlardı. Bıraktım almayı sonra. Sonraki günlerde aşağılardan verdim. Biraz zarar yazdı.
ilç çeyrekte olanları ben biliyorumda ne buraya yazsam olur, ne anlatmaya kalksam anlatabilirim.
ama çok kısa yazayım: anahtarları alındı bazı çakalların ellerinden onlarda yabancıları devreye sokarak satış yaptırdı ve hisse düştü.
ve euro artıyor zarar gelecek diyede herkes düşününce hisse buralara kadar geldi.
Ciro yaklaşımınız harika. Çok beğendim. Ancak İşaretlediğim kısma katılmıyorum.
Çünkü elimde bunu olumsuzlayan çok yakın tarihli bir veri var.
İlk çeyrek brüt kar marjı %35,9, Euro %10 arttığına göre brüt kar marjının da aynı oranda artmasını beklemeliyiz yani %40-45 olmalı Ç2'de desek yanlış olmaz sizin yaklaşımınıza göre (yanlış anlamadıysam). Ancak maalesef Ç2 brüt kar marjı artmak yerine bir puandan az fazla düşerek %34,7 olmuş. Brüt kar marjını %35 kabul etmek güvenli tarafta kalmak açısından benim için daha makul olur.
Siz geçen seneyle bu seneyi kıyas yaptığınızda brüt kar marjındaki iyileşmeyi
Euro artışı ile ilişkilendiriyorsunuz. Ancak bana göre marjdaki bu düzelme verimlilik kaynaklı.
Öyle olmasaydı Ç1 ile Ç2 arasında brüt kar marjlarında pozitif yönde bir fark görmeliydik.
Bu yok maalesef. Şirket brüt kar marjını %35'lere çekmeyi başarmış gibi görünüyor yine de.
Hatalı gördüğünüz yerleri söylemenizden büyük keyif alırım.
Teşekkür ederim. Saygılar sunarım.