Saçma o adamı forumlarda kimse taklit edemez helede şişenin dibini bulmuşsa şimdilik ayık yazıyor
Printable View
https://www.hisse.net/topluluk/showt...81#post4586981
Bu başlıkta nihat nickli arkadaş, piyasayla ilgili inanılmaz bilgiler paylaşıyor... yazıları uzun olduğunda fazla dikkat çekmemiş ama şuana kadar okuduğum faydalı yazıları içeriyor... okumanızı tavsiye ederim..
Alakan için teşekkürler, bundan sonra ben de yazılarını takip etmeye çalışacağım, belki arada bir de soru/cevap yazabilirim.
Ne güzel rüya görüyordum Turkcell'den gelen SMS mesaj ıle uyandım ve hemen unuttum. Türk Alman işbirliği ile sefere konulan tren setini tanıtıyorlardı, lokomotifleri ters koymuşsunuz vs dedim tam açıklıyorlardı mesaj sesi ile rüya kesildi, upuzun olaylar vardı hepsi gitti.
Okul hayatımda hatırlamıyorum rüya nedir, hayal nedir, umut nedir hatta sevgi anlatan olmadı. Benim kendi yeteneğim ile o rüyaları görüyorsam kendimden başka hiç bir şeye hayran olmam mümkün değil, yok dışarıdan birileri ayarlıyor ise nasıl bir zeka, yetenektir insan merak ediyor.
Hayat akıl, mantık ve bilim ile sınırlı değil ama evrensel ortak düzlem olarak bu geçerli. Buradan yaratılan ahlak da ortak bir ahlak düzlemi.
Bu düzlem dışına rahatça çıkabildiğimiz ender yerlerden biri de borsa, mesela yarın ne olacağını bilerek rahat bir hayat geçirmek mümkün iken bunu sağlayabilen ölümlü yokdur, ama bir çok kişi kendi stratejisi ile bir kazanç arayabiliyor.
O yüzden borsacılar arasında sıradan insanlardan farklı düşünen kişilerin olması işin fıtratında var. Zaman zaman sıra dışı fikirlerin olması ya da dil ve anlatım olarak sıra dışı insanların olmasını normal karşılamak lazım.
abi şimci rüya umudun uyku versiyonu
ayakta dahi umud ediyon ya
yada ona da gündüz rüyyası de farkmaz
analitizim ile çok iç içeysen, zihin kaççak yer arıyo
bi yuva
bu her yerde ayni
tabiyat ana
kesinlikli bütünlüklü
en zayıf halka insan ama
ona çok fazla yükleniliyo gibi görünse dahi
mesela
eğimli araziye de ağaç fidanı dik
dibini de beton set ile kökler çıkmasın diye betonla yani
fışkırarak deler geçer betonu
ama azcık hava kalcak şekilde daş diz daş
dışarı ordan hava ortamını gören ağaç kökleri hemen içeri geri gaçar
zarar ziyan vermez
verse etki tepkiden kendide zarar alacağını bilse de düz betonda
bunu göze alır gene zarar hasar verir
sistem böyle işler
yani kapital sistem
insan zihinini fazla yoruyo
olmadık sayıda ruh hastası insanın özellikle giga şeherlerde fink attığını düşünüp
bu ka sosyal yasal düzenleme olsa da
nası bi güvensizlik içinde
hep bu kadan ırahat ve güven içinde (huzur değil , o zate yok)
yaşanılınılınıldığını hep merak eylemişimdir
ama başa gelen 2 sebepten biri de işte bu merak diye, diğer sebebi bilenler lüffen yazmasın ayıb.
fazlacana da umursamıyom tabe
keh keh
pisikoloh moruh
yaşam goçu
imza paraf
not
buna şükret ağbi
biz rüyya faslını geçeli
yıllaaaar var
not2
rüyyalarda bi hakikat belki var ama rüyyaya göre amel edinilinilinilmezzzz
et de gör
not3
üstte yazdım ya
giga şeherde yürüyon omuzladın adama pardon beyfendi deyip devam yoksa yaradılışın hak hukukunu sor deşer valla dedim ya pisikopati bele bişi ya da bağzı semtlerde arabalan giderkene değil el kol hareketi kornaya basma deyil dokunmağa kalksan kazaen bitiriyolar olay toplumsal zuhur ediyo moruh sen ne deyyon ufacık rüyya ki o, oysa gerçek dünya burda burda (eski dönem alaman moda dergisi) pışşık naaber, öte de deyil
hayırlı cumalar
şükredince en büyük acılar dahi geliyo geçiyo
yohardaki
ağaç köklerinin uzaması beton duvar yada delikli hava alıcak şekilde döşenilmiş daşların kıyası, ahlına gelsin arada
hep istiyo olmahla olmaz, herkez hep ister.
Eyvallah,
Meraklı biri olmak çok büyük bir nimet, yoksa diğeri öne çıkardı.
Benim burada iblisler mi cinler mi bir şekilde yönlendirme yapıyor, normalde yemek yaparken vs bir gün kendimi zehirleyebilirim ama ona o katılmaz vs uyarı sesleri geliyor. Borsada tüyo verilmiyor, ama verilmeyecek diye de bir şey yok.