Belekkimi burda olmana sevindim...
Printable View
Aga ne bedelsizleri yedi ne kârlar yedi bir fabrikayı iki yapti inat etti tahkimden b8ze kazik atti kanadali firmaya sıfır fabrikay 4 milyon dolara bir daha keklesme tamiri yaptirdi iki bedelli giydirdi... Yatırımcıya sıra gelemedi bir türlü ... Dilerim sıra bize de gelir... Hep bu ümitle bekiyoruz...
Birde cezayir veya faslilarla ortaklik vardi... Bagfsta hikaye hiç bitmedi...
Ben burada gördüğüm kadarı ile Finansman giderleri 9 aylıkta 95 milyon TL den 151 milyon TL ye yükselmiş zarar büyük ihtimalle buradan kaynaklanıyor gibi geldi bana. Fakat bu hissede son 10 dakikada olanlar midemi bulandırdı. SPK mutlaka burada olanları incelemeye almalı, Bu yazımda onları göreve davet ediyorum. Son 10 dakikada olanlar mutlaka incelenmeli diyorum. YTD.
Siz güzel bir detayı yakalamissiniz.
Tesekkurler ve tebrikler...
Eylül 2019 finansal raporda yurtdışı satışlar 248.408.286...
Bugün açıklanan yılsonu geçici vergi gelir tablosunda ise yurtdışı satışlar 173.726.586...
Satıştan iade de olmadığına ve son üç ay ihracat azalamayacağına göre bugün açıklanan gelir tablosu hem karlılık hem de ciro yönünden BAGFAŞ'in gercek durumunu yansıtmaktan çok uzak...
Bugün ALARKO nun Vergi dairesine sunulan vergi tablosu açıklandı 42 milyon kar gösterilmiş, Halbuki 9 aylık bilançosun da 338 Milyon kar var asıl Borsaya gelecek bilanço esas alınmalı diye düşünüyorum. YTD.
1- 31.12.2019 tarihi itibariyle deyince T gübre ile Bagfaş alışverişin başladığı tarihi mi yoksa artık bilançonun kosolidasyona geçişin başladığı tarihi mi anlıyorsunuz?
2- DAP fertilizer Monthly Price - US Dollars per Metric Ton Jul 2019 - Dec 2019: -69.340 (-22.55 %)
https://www.indexmundi.com/commoditi...dap-fertilizer
Eylül 2019 finansal raporda yurt dışı satışlar 248.408.286.. tonaj anı kalsa fiyatın usd olarak düşümünden dolayı KABACA (düşüşün çoğu son dönemde)192.000.000 TL yapıyor. Kurun aynı kaldığını kabul ediyorum.
Ek 24305
31.12.2019 tarihi itibariyle %100 bağlı iştirakimiz T Gübre Dış Ticaret AŞ ile gerçekleştirdiğimiz ticari ilişki sebebi ile bu tarihten itibaren finansal tablolarımızı konsolide olarak açıklayacağız deniyor.