o sapma ya aşağı yönlü olursa
Printable View
- aktur ve enerji takasında santrallerin değerlemesi adam gibi yapılmamış.. ve de üzerinde santral değerlemeleri son enerji kriziyle getirilen auf sınırlamalarıyla ciddi oranda arttı..
yenilenebilirde 1540tl auf var mevcut kurla 83 dolar yapar..
baklacı 118 usd
tosunlar 105 usd
akça 83 usd
aliağa 73 usd
üzerinden satış yapıyor.. 7/24 çalışan baklacıya bakınca diğer santrallerden de iyi fiyatlama lazım :) enerji krizi bitse ptf ler düşse bile satışlarımız bu tarafta garanti :)
- önümüzdeki aylarda Bornova projesi de teslim ediliyor.. 58m ile taşınıyordu o arsa.. ordan da ciddi bir değer gelecek.. 40m usd ye yakın borç azaltımı olur mu?
- çatıya gesi de kurdu.. iç tüketime güzel bir destek.. rekabetçi konumunu güçlendiriyor şirketin..
- gıda desek zaten bu yılın ven 2023ün hikayesi :) satılan ürünler de akmaz kokmaz.. kuru gıda :)
- tekstil tarafındaki stokların hızla eridiğini düşünüyorum.. avrupada bu kadar insan hareketliliği ev textiline olan ihticayı artırmıştır, zaten yaz sezonundan çıktık.. otellere ciddi satış da olmuştur içerde.. 3:45 yakından takipte konişmentoları :)
- textilde yeni ürünlerde güzel olacak.. bebek ürünleri gibi.. stok devir hızı yüksektir onların..
- seranın büyümesi yüksek ihtimalle gerçekleşecek.. minik domatesler gibi katma değerli ürünler de gelir diye tahmin ediyorum..
- ges kurulum maliyetinin düşmesi, yeni jes kurulumlarını sınırladı.. maliyet avantajı nedeniyle.. o yüzden elimizdeki lisanslar nedeniyle extra borçlanıp yeni jes kurmayız diye umuyorum en azından 2023 için :)
- aktur gayrimenkulde tuvturk arsaları mevcut.. aydın denizli izmir manisa muğla.. %48 ortağız orda.. ordaki arsalar da fi tarihindeki değerle taşınıyor bilançolarında.. ilerde yine arsa stoğumuz mevcut :)
- hayalim 2023 sonunda esas faaliyet karı kadar net kar yazması şirketin :) onu da şimdiden fiyatlamaya başladı..
Bir şeyler karaladım ufaktan.
https://twitter.com/LRDR_ekofut/stat...37897144905729
Gıda tarafındaki kar marjları devamlılık arz ederse şu an ki esas faaliyet kadar net kar yazar;bu şekilde devam etmesi Bornova gym satmasa dahi borcu bitirecektir…Yani şu fiyatlardan Menderes alan 1 yıllık karı ile almış olacak neredeyse•••
Eline sağlık, ben de özellikle tekstilde yeni ürünler konusunda yol alınmasını çok istiyorum, santrallerin verimliliğinin arttılması ve fizibılsa sera işinin biraz daha büyümesi iyi olur. Carbon sertifikalandırılmaları süreçleri de biterse güzel olur. İlişkili taraf alacaklarının tahsili sene sonunda zaten. Gayrimenkul konusunda teslim olunca bakarız ne var elde dediğiniz oranda borç azalması çağ atlatır zaten.
Trademark - Pi 29 Ekim 2023 teslim tarihi ( videoda dakika 2:10
https://www.youtube.com/watch?v=Frw9...4%B0n%C5%9Faat