uber ucuyor ne demek?
Printable View
Super ötesi...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu cümlenin altına imza atarım.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Soğuma ahmet hoca
Bu toprakların sana senin bu topraklara ihtiyacın var belkide
1 hafta kuzey Ege de tatil yaptık , döndük.
Hem giderken hem de gelirken Gelibolu-Lapseki feribotu tıklım tıklımdı. Giderken ve dönerken , 4 feribot bekledik , yani 2 saat.
Gittiğimiz butik tarzda otel de doluydu , son 10 yılda 7-8 defa gittiğimiz Sokakağzı , sessiz , sakin bir yer. Denizi güzel , çarşaf gibi. Yemekler Ege ve Yunan mutfağı. Ev yemekleri ağırlıklı, şahane. Fiyatlar da makul , mantıklı. İlk olarak 15 sene önce gittiğim bu yer , sakinliğini kısmen de olsa hala korumakta. Ama bu Suriyeli olayı buraları da ciddi etkilemiş. Midilli çok yakın , kayık kiralasan sanki 1 saate gidebilirsin gibi geldi bana. Ama Suriyelileri Midilli ve dolayısıyla Yunan topraklarına motorlarla taşımanın önemli bir merkezi olmuş burası , her ne kadar son 1 yıldır azaltıldığını söyleselerde. Zaten o meşhur 2-3 yaşlarındaki Suriyeli erkek çocuğun cesedi de buralarda kıyıya vurmuştu yanlış hatırlamıyorsam.
Ülkemizin demokrafik yapısı ciddi kan kaybına uğruyor son yıllarda. Hadi İstanbul da alıştık daha doğrusu alışmak zorunda bırakıldık , veya bir başka bakış açısı ile resmen dayatılıyor bu durum. Böyle söylemek , ülkemizi sevmiyoruz diye anlaşılmamalı. Çok çok üzülüyorum bu duruma. Ülkemizin en naif bölgeleri olarak Trakya ve kuzey Ege yi bilirim , buralarda ki dezenformasyon ülkemizin diğer bölgelerine nazaran daha kısıtlı , ama sıkıntı büyük. Geçen hafta tatildeyken , mesela bir gün 80 km gidip ailemi Edremit te Hasanboğuldu diye yörede tanınmış bir yer var , küçük bir şelalesi var göya , oraya götürdüm. 2005 de gitmiştim en son , o zamanlar çok güzeldi , serin sularına girip , yüzmüştüm. Çarşamba günü olmasına rağmen Allahım nasıl rezil bir yer olmuş anlatamam , Yüzlerce araba , her yer mangal , pislik , duman. Kaz dağları sayılır oralar ve her yerde mangal yapılıyor. Söyleyecek bir şey bulamıyorum , yazıklar olsun buna izin veren kendisini yönetici zanneden insan müsveddelerine. İnsanlarımızın yaptıklarına , konuşmalarına , davranışlarına bakınca üzülmemek elde değil. Saygı sıfır olmuş resmen , geldiğimiz gibi çıktık. En çok da onca yolu getirdiğim 75-80 yaşlarındaki kayınvalide ve kayınpedere üzüldüm. Güzel ülkemle ilgili ümidim her geçen gün azalıyor.
1998-2012 arasi once Altinoluk sonra da Asos'da tatil yaptim.
Son 5 senedir artik gitmez oldum oralara.
Ben de ayni bozulmayi, kirlenmeyi gordum yasadim.
Son 5 senedir Datca Palamutbuku'ne gidiyorum ama malesef oralar da gitgide kotuye gidiyor.
Syg,
Ahmetciğim ,senin gibi sözde eğitimliler için güzel Türkçemiz de bir deyim var,siz Amerikalılar bilmezsiniz:Eğitim cehaleti götürür...:)Canım Türkiyem de yaşayan,her türlü birikimini burada değerlendiren aziz forumdaşlar bu boşluğun devamını getirir,bu mesaja da cevap vermezsen sevinirim,sadece soruma cevap ver yatırımını nerede yapacaksın? cevap verirken de çok değil 8 ay evvel ,3 kuruş birikimini dolarda değerlendirdiği için tu kaka denilen vatandaşlarımızıda düşün,birde ricam seviyeyi düşürme ok?