-
SPK, Pınar Entegre Et ve Un'a idari para cezası verdi
15/12/2023 06:26:50
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Pınar Entegre Et ve Un Sanayi AŞ hakkında yapılan inceleme sonucunda, idari para cezasının uygulanmasına karar verdi.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket'e 2023 Yılı İçin Borsa Şirketlerinin II-17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği Uyarınca Dâhil Oldukları Gruplar Hakkında Duyuru uyarınca, ikinci grupta yer alan ve yönetim kurulu üye sayısının üçte birinden az olmayan sayıda bağımsız üye ataması gerekli olan Şirket’in 29.03.2023 tarihli olağan genel kurul toplantısında, yedi üyeden oluşan yönetim kurulunda bağımsız yönetim kurulu üye sayısının iki olarak belirlenmesi nedeniyle II.17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği md. 6 hükmü ve 4.3.4 no’lu ilke uyarınca 155.567 TL idari para cezası verildi.
Açıklamada, "Şirket’in yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir. " denildi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
-
-
SPK, Kervan Gıda'nın kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metnine onay verdi
15/12/2023 06:28:00
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Kervan Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metnine onay verdi.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Kervan Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin, sermayelerinin %100’üne sahip olduğu, halka açık olmayan Dünya93 Dış Ticaret AŞ ile Sistem Pazarlama AŞ’yi devralması suretiyle gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metnine Kurulca onay verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Dinamik Yatırım'ın Kadıköy'de şube açmasına onay verdi
15/12/2023 06:28:30
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Dinamik Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin Kadıköy'de şube açmasına onay verdi.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Dinamik Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin “Fenerbahçe Mahallesi Fener Kalamış Caddesi Tibaş Belvü Sitesi No: 112/1 C Blok No: 2 Kadıköy/İSTANBUL” adresinde şube açılmasına izin verilmesi talepli başvurusunun olumlu karşılanmasına karar verildi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
FOREKS HABER ANKETİ-Borsa'da açılış beklentileri yukarı yönlü oluştu
15/12/2023 09:18:59
Borsa İstanbul'da açılış beklenitleri yukarı yönlü bir seyre işaret ediyor. Ankette BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan tahmin +35,45 puan, ortalama tahmin ise +38,35 puan oldu.
Foreks Haber'in 56 aracı kurum analisti ile düzenlediği ankette, en yüksek beklenti +123,54 puan olurken, en düşük beklenti ise -6,20 puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 56 analistin 55'i pozitif, 1'i ise negatif açılış tahmininde bulundu.
BIST 100 Endeksi, dün günü 284,08 puan artışla 7.813,40 puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber tarafından günlük düzenlenen BIST100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Medyan : +35,45
Ortalama : +38,35
Maksimum : +123,54
Minimum : -6,20
Katılımcı: 56[(+)55(-)1]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Çin'in video oyunları pazarında satışlar 42,6 milyar doları aştı
15/12/2023 09:27:20
Çin'in video oyunları pazarı, yurtiçi gelirin %13 artışla 303 milyar yuana (42,6 milyar $) yükselmesiyle bu yıl büyümeye geri döndü.
Sektör derneği CGIGC, Guangzhou'da düzenlenen bir konferansta sektörün bu yılki yurtiçi gelirinin ilk kez 300 milyar yuanın üzerine çıktığını söyledi. Ayrıca Çin'deki oyuncu sayısının %0,61 artarak 668 milyona ulaştığını ve bu rakamın Kuzey Amerika'nın tüm nüfusundan daha fazla olduğunu söyledi.
Büyümeye dönüş, Pekin'in oyun bağımlılığı endişeleri nedeniyle sektöre yönelik 8 aylık baskısının ardından oyun pazarı için önemli bir geri dönüş oldu.
Yerli oyunlardan elde edilen yıllık gelir bir önceki yıla göre %15 artarak 256 milyar yuana ulaştı. Çin'in denizaşırı oyun gelirleri ise 2023'te %5,65 düşüşle 16,3 milyar dolara geriledi.
Çin'de miHoYo'nun "Genshin Impact" gibi anime tarzı oyunlar popülerlik kazanarak gelirlerini artırırken, akıllı telefonlardaki anime tarzı oyunlar geçen yıla kıyasla bu yıl %31'lik bir büyüme kaydederek 31 milyar yuana ulaştı.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-