Sayın Zombiborsa23 Elazığlımısınız?
Printable View
Evet ama orada ikamet etmiyorum. Kalbimizin bir yerinde Elazığ sevgisi var.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Captain hoş geldiniz.Son gelinen noktada yorumlarınızı paylaşırsanız seviniriz.
Yine başladın ucuz işler peşinde koşmaya.Bu seni son uyarmam.ALLAH aşkına böyle yaparak mal toplayacağınımı sanıyorsun sen?
Gunaydin Arkadaslar,
Ben ayni beklenti ile beklemeye devam ediyorum. Son zamanlarda portfoyumun bir kismini satmak zorunda kaldim ama % 50 den fazlasi duruyor hala.
Denizli Cam, butce, bilanco, bedelli, bedelsiz umursamiyorum. Bir aksilik olmaz ise bedelli ye de katilmayi planliyorum.
Benim beklentim Pasabahce Cam Sanayi A.S nin Dencm ile birleserek ( devralma yolu ile ) borsa ya girmesi.
Bildiginiz gibi, gecmis yazilarimda da cogu kez belirttigim gibi bunu defalarca dile getirdim. Tek beklentim bu.
Bir de uzerinde durdugum konu Dencm in urettigi urunleri Pasabahce Cam Sanayi A.S ye satmasi, Pasabahce Cam Sanayi A.S nin de bunu ayni fiyattan Pasabahce Magazalari A.S ye satmasi. Pasabahce Magazalari A.S nin ise kendi belirledigi fiyattan son tuketici ye satmasi.
Dencm yetkililerine bu durumun SPK nin "yaygin ve sureklilik arz eden islemler" maddesine aykiri olup olmadigini sordugumda ise, bana Pasabahce Magazalari A.S yi de son tuketici olarak gorduklerini soylediler :)
Tabi bu durum beni tatmin etmedi? Aranizda bu aciklamadan tatmin olan, evet haklilar diyen varsa, beni aydinlatabilirse sevinirim.
Yani kanun diyor ki grup ici sirketler arasi satislar oluyorsa, son satis ilk ureticinin cebine girmeli ki kar transferi olmasin. Diger arada satis a aracilik eden grup ici firmalar kendi satis maliyeti vs komisyonlarini alsinlar.
Ornek: Dencm Pasabahce Cam Sanayi A.S ye bir vazayou 10 TL ye satiyor.
Pasabahce Cam Sanayi A.S de bunu Pasabahce Magazalari A.S ye 10 TL ye satiyor, Dencm a 0.5 TL satis komisyonu kesiyor.
Pasabahce Magazalari A.S ise bunu son tuketici ye 70 TL ye satiyor, ya da 40 ya da 50... ya da 100 TL?
Sizce bu durumun SPK nin "yaygin ve sureklilik arz eden islemler" maddesine aykiri mi degil mi?
Dencm in kendi magazasi yok, yurtici satislar zaten Pasabahce uzerinden yapiliyor, neredeyse tamamina yakini da Magazalarda yapiliyordur. Gectigimiz yillarda magazalarin mudurunun bir aciklamasi bunu ispatliyordu. Satilan urunlerin onemli kismi el- yapimi urunlermis.
Gelelim % 5 in uzerinde hisse toplayan sn hissedarimiza.
Gercekten kendisini tebrik etmek istiyorum.
Boyle bir tahtada azicik lotlu alim ya da satim yaptiginiz zaman kademeler basliyor ahenkle dans etmeye :)
Gercekten buyuk bir yetenek, sabir ve sukunet gostermis olmali bu lotlari biriktirmek icin.
Hayirli olsun. Umarim hayrini gorur.
Kendisini biraz google dan arastirdim, belki email vs bulup biraz dencm hakkinda hos sohbet ederiz diye. Pek bir detaya bulamadim. Sanirim Malatya da yerlesik ve bir site bilgileri cikmisti.
Daha once Dencm genel kurul a gelen 2 arkadas vardi. Birisi ozellikle bedelli yapalim yahu ne gerek var Sise den borc almaya atalim pamuk elleri cebe diyordu. Digeri de Dencm da starbuck potansiyeli var ben Amerika dan geldim, dunya capinda yatirimlarim var diyordu. KAP da genel kurul tutanaklarindan isimlerini yine google lamistim. Arastirmistim, bu iki arkadasa da ulasamamistim.
Ne bir gorsel ne bir email.
Bu arada ben de Elazigliyim. Gerci koken tunceli ama dogma ve 5 yasina kadar buyume Elazig. Sonra Istanbul. Ne yalan soyliyim gidince Elazig a kendimi oraya ait hissediyorum. Sanirim insan dogdugu yere baska turlu baglaniyor :)
sonuc olarak sayin Colombo,
Dencm da tek ilgilendigim konu Pasabahce Cam Sanayi A.S halka arz olacagi zaman Dencm ile birleserek girer mi borsaya.
Boyle olursa ilk islem gunu de serbest marj ( tavan ya da taban limiti olmadan ) ile islem gorecek.
Ben sadece bu ihtimali kovaliyorum.
Tabi yatirim tavsiyesi degildir, 5 yildan fazladir hissedeyim. Pisman miyim? Degilim.
Bu surecte, borsayi, Isbankasi Grubunu, Sisecam Grubunu, Sisecam in degerli yoneticilerini daha iyi tanima firsatim oldu.
Belki gun gelir bu deneyimlerimi diger insanlar ile de paylasabilirim :)
Paylasacagim da
:yes:
Spek seni de seviyorum eger bizi goruyorsan, gordugune de kalpten inaniyorum. Zeki Muren de goruyor :)
"kisilerin en ufagi bile gelecegin akisini degistirebilir". Galadriel.
Uzun bir sure daha forumda olmam. Saglicakla kalin, herkese bol kazanclar :)
Yatirim tavsiyesi degildir.
bimer midir cimer midir nedir oralara şişecam gurubu işbankası iştiraki olarakda belirtirsek
iş bankasına olan allerji nedeni ile bir şeyler tutturabilirmiyiz acaba..
Bende Elazığ.Çok güzel.Gerçi Elazığ Malatya pek anlaşamazlar(Futboldan dolayı).Burda Anlaşırız:)
KAP : BORSA ISTANBUL
Yabancı yatırımcıların Pay Piyasası ve Piyasa Öncesi İşlem Platformunda gerçekleştirdiği 2018 yılı Aralık ayına ilişkin işlemler ekteki tabloda yer almaktadır.
https://i.hizliresim.com/Em8ddZ.jpg
https://i.hizliresim.com/16vWOj.jpg
Yakışıyormu şu yaptığınız şeyler Ayıptır.Ne o yazılan 31 lotlar.Gün ola Harman ola!Daha öncede yazdım Senin Zevalın yakın.Çünkü sen kanatlanmaya başladın.
Merak etmesin ona 62 den tavşan yapacağım..
Abdullah Bey Toplam 500.000 lota ulaşmış.
Şöyle bir kaba taslak hesap yaptım.Dolaşımda çok az lot var.
Paşabahçe. /3.060.000
İş Munzam/ 890.699
Atatürk His/ 475.376
Denizli vakıf/. 400.000
Belediye /. 206.268
Abdullah bey/ 500.000
Toplamda = 5.532.343
Geriye Kalan. 467.657
Neden Bedelli yaptılar ortaya çıktı.467.657 lot var dolaşımda Bu ne demek oluyor Ağanın Ağalığı bitmiştir.467.657 içinde Sayın CAPTAİN ,KEREMC,ALHANDRO,REDD,ASBUZU,TURQUAZ,NİNJA,KÜÇÜK ANDONYANİS,daha ismi aklıma gelmeyen hem bu köyde hemde diğer köyde ortaklarımız var.Bu Ortaklarımızın lotları nerede?????
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR........
Sayın Sard68 neden yeterli olmuyor diye düşünüyorsunuz?
Bu hesaba gore neye dua ediyorum biliyormusunuz Abdullah bey 300 bin lot daha alsin diye dua ediyoru m,,Abdullah bey beni m bu yazımı görüyorsan abi kaldır şu tahtayı yüzümüz gülsün bu kadar lotu alan diğerini de alır,, hadi be abim,,,,,yatırım tavsiyesi değildir,,,denizli cam bi aşktır,,,
SM-A730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gitmiyor tık yok
Bitmiyor kotlar hayali kotlar var bitcoin gibi madencilik mi var bu hissede olmayan şeyler alınıp satılıyor son 6 bin daha alırım fakat gitmeyecek zamanı gelmeden gibi sadece yorumdur
Biraz daha aşağı salmanı bekliyorum.Delikanlı adamsın yukarı sana göre değil ver aşağı depoyu fulleyelim.Aşağı yukarı demişken bir güzel söz geldi aklıma
Ey oğul! unutma ki,
yüksekte yer tutanlar,
aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Haklıysan mücadeleden korkma !…
Şeyh Edabalı
Kendi çalıp Kendi oynuyor.İnfo halay başı.Az daha sabır !
Sayın Glass o Dimyata Pirince gidiyor AMMA evdeki bulgurdan olacak.Sadece Sabır
Anlamadığım bir konu var Kendini Tahtacı sanan zat bu fiatlardan kim mal verecek?Abdullah bey mi?Başka kimsede ciddi mal yok ki Ha Bu Zat Abdullah beyden Mal bekiyorsa 5-10 yıl beklemesi gerekecek sanırım.Tahtacı Zat sana söylüyorum hani o keklediğin yukardan kucağa koyup aşağıdan topladığın adamlarla karıştırmayasın ha!
Yöneticiler bu işlere bulaşmamalı, işlerine maaş aldıkların şirketin başarısı için kafa yormalı diye düşünüyorum.Bu işlerin içinde iseler ki (hiç sanmam) çok yanlış yaparlar.Ben Denizli Cam çalışanlarına inanıyor ve güveniyorum.YTD.
Gün sonu Takas yine aynı 3-5 aracı kurum ile lot çevirip O minnacık aklıyla fiatı aşağı düşürüyor.Erkek adamsan ver aşşağı senin (Elazığ ağzıyla)kadan alayım...Ha verirkende Sağ cenahı kalabalık tutasın ha bize sağ taraf lazım sol ile ilgilenmem.
bu hissede speke değil işbankasına bakın...
işfini takip edenler Tukaşın sahibi ve kardeşinin işfini nasıl topladığını ve devasa kazançlar elde ettiğini bilirler ben orada da malın toplu olduğundan değil işbankasının işin içinde olduğuna inanıyorum. yoksa bu rakamlar denizli cam için bu pyasada uygun
zira yaprak zamanında düşer ve kağıt değerinin zamanında bulur
Spk'ya bedelli için hala başvurmadılar bedelli reddedileceğinden korkuyorlar herhalde Abdullah bey bu kadar kağıdı niçin topladı bakalım kısa zamanda herşey ortaya çıkar.Bekleyip göreceğiz paşabahçe mağazalarında denizli ürünleri uçuk rakamlara satılıyor spk bilançoyu iyi analiz etmeli ürünü yapan değil satan kazanıyor yani paşabahçe kazanıyor birde paşabahçenin halka arz olayı var bu olay denizliye nasıl yansır.Birde dedikodu olarak konuşulan satış dedikodusu olayı var.
Ytd
o dedikodu yıllardır var.
ama sonuç yok
Abdulah beyin 500 bin lot alım yapması bu kadar sığ bir hissede acaba dedikodu gerçekleşiyormu sorusu kafa karıştırıyor
Ytd
Abdullah bey bi hayal ürünü olabilirmi????
Kap haberlerine göre gerçek
Şahsın şu an yaklaşık 1500 milyon zararı var demek ki var dir bi bildiği aldığı lotlari n yerine bankaya koysaydı 1500milyon getirir di denizli cam aşk tir demekki
Belki de faiz hesabi yapmayan sıradan bi yatırımcı
Arkadaşlar bu kadar sığ bir tahtadan 500 bin lot malı 6 ayda anca topladılar bir bildikleri olmasa almazlardı inanın birde bedelli muamması var olursa bukadar lotla onada katılacak dolar bazı ve faiz zararını katarsak ortalama 12 lerden aldığı malın maliyetini siz hesaplayın.2019 yılında paşabahçe halka arzı konuşuluyordu Denizliye etkisi ne olur veya iş bankası iştiraklerinden ayrılma veya satılma söylentileri Denizliyi cazip etmeye devam edecektir
Ytd
Sayın Keremc Spk ya baş vurmadılar mı?
Abdullah beyle Tanışma fırsatım oldu. Gerçekten Kaliteli ve Düzgün iyi Niyetli bir yatırımcı.İş gurubuyla bir bağlantısının olduğunu sanmıyorum.Arsa yatırımı gibi düşünüyor 5-10 yıl bu şirkete gönül vermiş mali durumu çok güçlü.ALLAH gönlüne göre versin inş.
Sayın colombo sor bakalım Abdullah beye daha almayı düşünüyormu
Slm
Sayın Keremc Salı günü Malatya’ya gideceğim.Yüz yüze sorayım.Siz Abdullah beyin yerinde olsanız siz ne yapardınız?
Birde SPK ya başvuru yapılmadı mı?
Satış haberi gözüme hiç takılmadı haberin kaynağı hakkında bilgi verirmisiniz
Ytd