Ben sahip olduğum hisseyi satmayacağım.Çağrı yapsada katılmayacağım.Elbet birleşecekler.İngilterede tesco, ortağını kandıramaz.Ben kendi adıma bekleyeceğim.
Printable View
Ben sahip olduğum hisseyi satmayacağım.Çağrı yapsada katılmayacağım.Elbet birleşecekler.İngilterede tesco, ortağını kandıramaz.Ben kendi adıma bekleyeceğim.
Kanunlar zayıf insanları ağına yakalanır. Güçlü insanlar ağı delip geçer. Ben devletin mahkemelerine güvenemiyorum. Hep güçlüden yana
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zaten dünyanın hiçbir yerinde de böyle bir hisse alımı göremezsiniz.
Bakın açın KİPA ve Migros'un en son bilançolarını yanyana .. orantılayın sonra dönün hisse fiyatlarına bakın.. 2 ye 25
Ne hisseyi alan ahlaklı - belki yırtarız diye muafiyete başvuruyor.. ne güzel hisse başı 19 kuruşa alsın piyasadaki 60 milyon hisseyi.
Ne spk görevini zamanında ve doğru dürüst yapıyor.. hani işlemler karşılıklı bakan yok .. hani değerlemedeki rakkamı Migros kar yazmış hala bildirim yok muafiyet için..
Sonuçta bu iş bir şeklide düzelecek katılan olursa KİPA genel kuruluna hazırlanıp gelsin biraz adamları terleteceğiz ..
Özet:
Migros Kipa yı aldı mi aldı...
Varlıklar yeniden değerlendi mi değerlendi..Mİgros bilançosuna kar bile yazdı...
Şimdi beklenen SPK dan muafiyet reddi
Son aşama birleşme oranı
Sanırım en kolayı son aşama çünkü bu noktaya gelince hesap basit koy yanyana bul oranı zaten bunu yapacak firmalarda böyle yapacaklar..
Lütfen artık ortamı bulandırmayın yok borsadan çekilecekmiş yok şöyle yok böyle. Zaten burada bir avuç yatırımcı kaldık.
Merak eden SPK nin tebliğlerini okuyabilir..
Benim katıldığım konu ise Kipa ve Migros konsolide olurken bazı kipa lar yada migros lar kapanacak yada satılacak zira aynı çevrede olan bir çok örnekte olduğu gibi. Buda KİPA hanesine kar yazacaktır.
Uzun vadede tek firma kalacağını tahmin etmekteyim.
>Herkese bol kazançlar dilerim.
Bende hepsi Migros olacak diye duydum.Zaten o müthiş karı nasıl hop diye kendi kasasına koyar.Kısaca Migros değerlenmiş halı ile Kipa ortaklarını mağdur etmeden hisseleri almalıdır.Ama mağdur etmeden!
Hissenin sahibi Migros niye bilançosunda koymasın ki .
Bunun ne mağsuru var ki
Bu arada geri kalan paylarda halka arz edilmeden Migros la birleşme olmaz .
Fon geri kalanı satacak ama ne zaman
Önceden dediğim gibi yine 3 yıl gibi benzer anlaşmaları vardır belki o konu hakkında net bilgi Yok
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bekliyoruz sabırla ky olarak gelişmeleri izliyoruz
GM Discovery II+ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatay seyretmeyecegi kesin ya aşağı ya yukarı
Malın sahibi Migros ondan kimsenin tereddütü yok.Kipacılar olarak sorun batan gemi fiyatımı gerçek eder fiyatımı bunun belirlenmesini istiyoruz.Migros hangi anlaşma ile o fiyata aldı bu hisseleri.Değerleme öncesi sonrası Kipa çının hakkı yenmesin tek sorun burda bunuda spk yada hak hukuk yemeyeceğine inandığımız sorumlu yöneticiler çözer...
Gene aynı numara ile basladık gune
LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alıcı kademeleri yogun işlem fazla...
2.05 yoklanacak gene
Ne kadar yoğun
Acaba yine aynı hareketlerimi izliycez
SM-A500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Suana kadar alıcı satıcı tipler aynı
Hahaa 203 e fe 260 bin datış yıgdılar
alan satanı gören var mı ?
Gedik gene tahtayı p.ç etmekle mesgul
ortalığı karıştıran gedik yine... pozitif hareket birtek garanti den geldi 475.000 lot alımla dua edelim satışa geçmesin ....
Garanti is ykb aynı ekip
Spk nın olası kararları en çok iş yatırım etkilenecek. Diyelim muhafiyet çıktı. İş yatırım zararsız kurtulabilirmi?
SM-A500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun 205 i bile fazla gordu gene birilerine malı verdi
burda bilgili bir arkadaşımız vardı sn. efendi ... o nereye kayboldu ?
Y[IMG]https://i.hizliresim.com/qbza5Q.png[/IMG]
ÇOk güzel haber kimsenin tepkisi olmasada...
Migros 10 larca gayrimenkule konuyor 199 milyona..
4 tanesine 500 milyona müşteri çıktı diye beyan veriyor utanmadan he bir de muafiyeti başvurusunun sonucunu bekliyorlarmış yuh yani
Kipa tahtası 2 lerde sürünüyor..
Neyse bugünlerde satış kademesindeki lotlar kalınlaştı umarım iyiye delalettir.
Herkese bol kazançlar dilerim.
Maalesef bazı kendini bilmez kişiler foruma her nedense üşüşüp anlamsız yazılarla herhangi bir dayanağı olmayan fikirlerle sanırım kendisini soğuttular.
Sonuçta amaç burada bilgileri , teknik ve / veya temel analizlerle destekli projeksiyonları paylaşmak olsa gerek.
At yarışı bile oynarken atların ana babalarını inceleyen, kahvelerde saatlerce ganyan bültenlerindeki son yarışları ve koşularının derecesini yazıp çizen , kumdaki çimdeki performanslarını ezbere bilen kişiler varken..
Gelip bir foruma yok ben tahtayı beğenmedim.. yok ya öyle olmazsa ya kottan çıkarsa diye desteksiz karalama , ense karatma amaçlı yazılara karşı burada gerçekten direnmek zor.
Yazıyorsanız bir şeyler mutlaka arkasında ya bir analiz ya bir duyum yada spk tebliği olmalı..
Bende şunu diyeyim o zaman ya migros batarsa nolacak kipa ortaklarına ......Saçma geldi değil mi kulağa yazmayın böyle şeyler..
İşkembe den uflemeseler nasıl sattiracaklar ky a hisselerini
Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Adama sormazlar mi be aq. Evladi bedavadan sirketi aldin dolaşımdaki hissen yuzde 4.5 neyin hesabindasin sana güvenip para yatiran ky na hakkını versene
Değişim oranini 0.280 fiyati da 6.72 tl buldum
Devralma yoluyla birleşeceğini açıklamasımı var ykb Özilhan ın sürekli gündeme getiriliyor bu konu anlamadım gitti
Her ne kadar sn efendi bu tahta da daha dogrusu bu forumda kusturulmuş olsa da yazdiklarinin hatirlatilmasinda fayda goruyorum
Eger ki gunluk trade ediyorsaniz elbetteki 3-5 kurus dususun lafini etmekte haklisiniz
Ama burada "uzuncuyum" diyorsaniz durum farkli
Kendimce sn efendi'nin dediklerine katiliyorum ve sinir stress yapmadan beklemenizi oneriyorum ki
6,72 gibi bir rakamdan bahsediliyor..
3-5 kurusun hesabini yapip kimse sinirlenmemeli der sevgiyle ve saygiyla iyi kazanclar dilerim
Üfleme üzerine bi üflemede siz yazıyorsunuz..şu fiyat bu fiyat olacak bu fiyatları sadece aracı kurum araştırma bölümleri yazabilir.
İnsanları yanıltmak büyük vebal ve spk göre suçtur.
Düşüşe geçti yine yarın en az 2 kademe daha geri ytd
SPK yarın yada p.tesisatı toplanabilir.Bi zahmet el atın su dosyaya...
Efendi arkadaşımızın yazdıkları Şer odaklarını çok rahatsız etti.şer diyorum çünkü bu forumu okuyup ağa babalarına aktardıklarını biliyorum.
Aracı kurumların araştırma bölümlerinden bahsetmiş arkadaşımız aracı kurumlar neyi araştırıyor sormak lazım.şu zamana kadar Kipa ile ilgili ne yazdılar kocaman hiç Kipa'nın gayrimenkullerini küçük yatırımcıdan saklanan değeri bile hesap edemeyen 0'24 kuruş palavrasına eşlik eden kurumlaramı itibar edilecek.
Kipa nın 4 ilde mülklerini satılacağını değeride 500 milyon gibi telaffuz et.30 küsür mülkü 199 al.aradan 1ay geçsin 4 tanesi 500 milyon de.Bizde yedik.😜
Bütün bu spekülasyonların olmasına sebeb SPK nın bir anönce karar vermemesi.Adam bilançosuna alıyor(Migros) süper kar açıklıyor buna sebeb olan Kıpa da melun melun bakıyor.Bilerek bu ortamı hazırlayan herkimselerde birşeylere melun melun baksınlar insallah
devil bey bunlar iyi şeyler aslında hisse için eğer muafiyet alırsa hisseye yaptıgı değerlemelerle uçması lazım en iyisi beklemek migrosa açıklanan karda yanlış yorumlandı sonuçta 200 e aldı değerleyince hem kipanın değeri arttı hemde migros un bugün satsa 900 milyon gibi karı olur kipa migrosun oldugu için karda bilançosuna yansıtılır ama birleşmeden 500 milyonluk arsa satarsa bu kipanın yükselmesine işaret olur hisseyi yükseltmek için doğru olan şeyler batırsa daha mı iyi
Spk nın çağrı muafiyetini kabul etmemesi gerekir. (Kanımca migrosun muafiyet için öne sürdüğü sebebler yeniden değerlendirme ile ortadan kalkmıştır.) Migros kipanın mallarını (4 tane mülkü 500 milyona satmak örnek) satarak, derenin taşı ile derenin kuşunu avlamaya çalışacaktır. Ben migros yönetiminin kipa yatırımcılarına iyi niyetle yaklaşacaklarına ihtimal vermiyorum. Aslında migros yönetimi kanımca çağrı muafiyeti isteyerek yanlış strateji izlediler. Eğer çağrı yapsalardı çoğunluk lanet olsun der elindeki malı verirdi.
Bakın borsadaki hareketlere hala kipa seneti anormal derecede baskılanmakta ve mal yediriliyor görüntüsü verilmektedir. Bu şu dönemde yapılan bir olayda değildir. Yıllardır aynı strateji uygulanmakta ve yatırımcının sabrı sonuna kadar zorlanmaktadır. Kipanın Tesco döneminde yüksek zaralar açıklamasının en önemli sebebi anormal yüksek yönetimsel giderler diye uydurulan şeylerdi. Bunların ne olduğu anlaşılamamıştı. Kanımca vergi, temettü vs. vermemek için Tesconun ülkemizde yaptığı hesap oyunları idi. Aslında bu yolla devletimiz ciddi kayba da uğramıştır ancak malesef yapanın yanına kaldı yaptıkları. Sonuç olarak Kipa Türkiyenin en zengin şirketlerinden biridir. Yatırımcı uzun süreli yatırımcıdır. Başta spk olmak üzere devletin kipanın %4.5 sahip yatırımcılarını koruması gerekir. Aksi takdirde migros, kipa ve Tesconun hukuksal olarak başlarının ağrıyacağı söylemek kehanet olmasa gerek.