Koç'um benim:ok:
Printable View
Koç'um benim:ok:
hadı koçum 1881 yazdın,sırada 1938 var.
*hsbc, koç holding için hedef fiyatını 18,60 tl'den 25,90 tl'ye yükseltti, tavsiyesini 'al' olarak sürdürdü
Sermaye 2.535.898.000 TL.
Ilk 3 ceyrek kari 6.736.573.000 TL.
Hisse basina kar 2.65 TL.
2019 3 ceyrek kari 4.391.159.000 TL. imis.
2019 ilk 3 ceyrek sonunda HBK 1.29 TL. imis.
Gecmis 4 yilda, dagittigi kar payi oranlari , sirasiyla -%24 - %18 - %18 - %12 olmustu.
Bu yil ne kadar nakit kar payi tahmin icin, bu son 4 yilin ortalamasini aldik.
%18 cikti.
2.65'in %18 ini alalim, 0.4770 TL.cikiyor.
Simdi bu hesaplamaya gore en az 40 kurus nakit temettu verir desek, abartmis olurmuyuz.?
Aslinda gonlumde 50 kurus var ya, neyse..:)
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/886397
Sayın Tınaz hocam insallah 50 kuruş verir.
KCHOL toplam hisse sayisi (TL)2.535.898.050 lot
Bunun %27 si dolasimda.
Yani 669 Milyon lot.
F/K orani, 6.11 yil. ( bu demek ki, koydugun tum parayi, 6.11 yilda geri alirsin )
Pd/Dd 1.10 ( bu demek ki, 1 TL.lik degeri 1.10 TL. ye aliyorsun.) Bugun ku fiyat 18.92 TL. uzerinden.
Hani artik almak icin cok gec diye dusunenler icin.
https://www.paragaranti.com/borsa-sirket-KCHOL
Bir de dusunulmesi gereken borcluluk konusu var, cunku sirket zarar ederse, o zarari ileriki yillarda kar edip kapatmak zorunda,bu borc odendikten sonra, eger para kalirsa, ortaklarina temettu olarak verebilir.
Bunun sunun icin anlatiyorum, Borsaya son gelen Ankara Martilari, hisse alirken, buna pek dikkat etmiyor olmalilar ki, hissesi 1.5 TL. etmeyen sirketlere 10-12 TL. verebiliyorlar.
Uzun etmeyim, bu hisseyi inceleyenler, KCHOL'in bilancosuna, gecmis yil karlarina ve kanuni yedeklere bir baksinlar.
Biz bu hisse ve emeklilik icin toplanacak en iyi hisse derken, bunlari kastettik.
Yatirim tavsiyesi degildir, yazdiklarim, ozellikle yeni gelenler icin bilgi mahiyetinde degerlendirmelidir.
kar satışı yapalım alttan alırım dedim. Hisse yükselmeye devam ediyor.
13 TL den hisseye bakmayanlar 19 TL den hisseye saldırıyor.
Endeks duzeltme yapmadan duzeltme yapan koçoooooo
son 3 gunde sattıklarımın bır kısmını gerı aldım.. dusmeye devam ederse kalan sattıklarımı da gerı alırım kademe kademe...
Yokmu şuradan döner buradan döner diyecek olan bir üstad, forumun en sıkıcı başlığı sanırım burası. Bende sattıklarımı 17.9 dan yerine koydum ama teknik bilgim sıfır
Tüpraş'ta yangın falan mı çıktı ? Tabakhaneye b*k yetiştirir gibi nasıl düşüyor bu !
Ben burdan dustukce alır cıktıkca satarım, nerden donerse donsun benı ılgılendırmez...
https://www.tradingview.com/x/wU852Pl2/
Grafiği anlaşılması açısından sadeleştirdim. İkili dip gözüküyor, ayrıca W formasyonu oluşabilir. Tek şart 18.24 üzeri aylık kapanış lazım benim gördüğüm.
Satın dümbükler satın. Yabancı alıyor nasılsa. Üstadlara kanmaya devam edin.
Koç, THY hazır düşükken satın alsın Koç Hava Yolları olsun:evil:
Yabancılar akıyor maşşallah
Beni fiyat heyecanlandırmıyor halen komedi ötesi doviz bazlı bakınca çok net görülüyor.
kentuf abi görüşlerine çok değer veriyorum . özel mesajın kapalı burdan bişi sormak istiyorum .
orta-uzun vade güzel bir ralli konusunda hem fikiriz. büyük tahtalarda pozisyon alacak büyük param yok.
yine yan tahtalarda işlem yapıp ,en uzun vadeye kendimce risk alabileceğim bi bist 30 hissesi almak istiyorum .en yüksek kaldıraçlısından.eğer bu stratejimi uygulayabilecek olursam bu 2 holding aklımda.
sahol mü kchol mü sence.. benim görüşüm saholden yana ama senin de görüşünü almak isterim.tabi kısa vadede iyi gittiği için viop risklerini göz önüne alarak öyle bi alım stratejisi uygulamayı düşünüyorum . cevap verirsen sevinirim. hayırlı kazançlar
Bu fiyatlardan almaz, 30 TL.yi gectikten sonra alir..:)
kochol kar ana ortaklık ve azınlık payları dahil toplam kar 8,4 milyar 9 aylıkta.
fiyatı 19 tl.
buna rağmen hisse gitmiyor.
borsamızda kar etmeyen onlarca şirket var.fiyatları uçukmu uçuk.karlılık sıfır.karları yok.zararlarıda var.
.koçholdigten 10-15-20 kat daha yüksek rakamlarda işlem görenler var.
sanayi şirketleri bankalar koçun yarısını dahi kar edemedikleri halde özellikle sanayi şirketlerini koça göre 10-15-20 kat fiyatla işlem görüyorlar.anlamak mümkün değil.
hele sürekli zarar etmiş eden şirketler alt ligde işlem görüpte her hangi bir kar edemeden koçtholden çok çok yüksek fiyatla işlem görüyorlar.
sürekli zarar eden şirketleri özellikle bozuk bilançulu şirketleri spekler sanki çok yüksek kar etmişler gibi bu hisseleri ederlerinin 20-30-40 kat pahalı fiyatlara getiriyorlar.akıl sır ermiyor.
bu borsada spekler ne derse o olur.
kar eden değil kar etmeyen zarar ednlerl değer kazandırılıyor.
en yüksek kar açıklayan koçhol ise ucuz kaldı.alan yok.
koçhol ise yüzde 30-40 en az iskontolu alan yok.
onlarca boş şirket ise akılalmaz fiyatlarda işlem görerek şişirilmiş durumdalar.ettikleri herhangi bir karlarıda yok.
bizim borsamızda alıştık artık speklerin oyunu bitmiyor...ytd
borsa gümleyecek gümleyence bilançolu kagıtlar yukarı sizin dedikleriniz can yakıcak can peşinden koşanlar yanıcak boraya tövbe edecekler çogunda zaten düşü başladı hava iyi fark edilmiyor yıl sonu rallisi onlatrla olmaz içi dolu firmalarla holdin banka imkb 30 ve ya 50 ve 100 le gidicek sabır
Ne kocmussun sen borsada sabah acilisda yesil olmuyan kagit yoktu birtek sen kirmiziydin???
Sen bist 30 zu haketmiyorsun ALT PAZARA GITMEN LAZIM SENINNNN......
Ne verdiniz be kardeşim....
Sanırım Bejekenin Fenere 4 teker takmasının etkisi bu...
Gene başarısız olacak Ali Koç, bu başarısızlık artık KCHOL hissesine yansıöaya başladı:(
Koç holding sayfasına neden pek yorum yapılmıyor, ümitleri kaybettiniz mi yoksa, yabancı 1 ayda toplam 40 milyon lot almış fakat hisse 1 haftadır düşüşte..
https://s12.directupload.net/images/201202/gwe548yt.jpg
üç aylık takas
CAPITAL Dergisi'nin İş dünyasının En Beğenilen Şirketleri 2020 listesi yayınlandı.
Koç Holding 1. sırada
1-Koç Holding
2-Arçelik
3-Unilever
4-Eczacıbaşı Topluluğu
5-Turkcell
6-Türkiye İş Bankası
7-Getir
8-P&G/Coca-Cola
9-Trendyol/Yemeksepeti
10-LC Waikiki
11-Garanti BBVA/THY
12-Google/Borusan Holding
13-Sabancı Holding/Vodafone
14-Şişecam
15-Migros
16-Opet/Aselsan
17-Amazon Türkiye/BSH
18-Microsoft/Tüpraş
19-Apple Türkiye
20-Ford Otosan/Hepsiburada
KOÇOOOOO yaniltma bizi sabah verdiklerimizi bekliyoruz ogleden sonrasi icin.
10 gundur al gulum ver gulum
Boyle devam .
Ytd
Şu kağıdın sıradan bir günde nedensizce öyle çok değil %4 falan arttığını görecek miyiz acaba ?
Üç kuruşluk simsarlara oyuncak ettiğiniz BİST'ten lanet ettirdiniz insanlara, okuması yazması olan amerikan borsasına gitti gelmez bir daha...