Fakat bu yan başlık sahibi çok ilginç (USD/TL'nin geleceği)
batıracak abd yi tek başına :plc:
''azimle .ıçan taşı deler'' için büyük örnek olur sanırım
Printable View
Fakat bu yan başlık sahibi çok ilginç (USD/TL'nin geleceği)
batıracak abd yi tek başına :plc:
''azimle .ıçan taşı deler'' için büyük örnek olur sanırım
O zat, bizden önce ABD yi batırarak bizim onlardan daha güçlü olduğumuzu ispat etmeye çalışıyor.
Başka tür bir yandaşlık örneği. :)
Abd nin future endex leri aynalı çöküşte ortalama %1,5-2 arası.Alıntı:
Originally Posted by enki
Aha Beyaz Saray'dan açıklama geldi..1300 ürün-%25 vergi-50 milyar dolar..
Piyasalar hala memnunlarsa bir şey diyemeyeceğim ama bu seferki ciddi sıkıntı..
Sözlerinde dururlarsa Çin'de ABD ürünlerine 50 milyar dolarlık vergi koyacak mecburen..
Cohen'in istifasından belliydi..
dün enki nin diğer başlıkta işaret ettiği çin'in getireceği abd yaptırımlarının meyvaları sanırım :)
Taa 1 yıl öncesinden niyetlerinin ne olduğunu söyleyip durdum . Sayın ciddi forumdaşlardan bazıları mümkün değil diye sebepleri ile açıkladılar. Ama o forumdaşlar sadece MANTIK olarak olamayacakları söyleyip duruyorlar. Mantığın işlemediği , din dogmalarına bağlı ve egosu tavan yapmış bir lider ve politikacının yapamayacağı hiç bir şeyin olmadığını hala göremeyenler bence en şansız insanlar olacak.
bu tip haberlere fazla takılmamak lazım. sonuçta ekonominin başındakiler bu işleri bilmeyen adamlar değiller. medyadan faiz lobisi muhabbeti yapıp yıllardır küresel piyasalara en yüksek faizi veren de bunlar..
mesela bankalara faizleri indirin deyip sonra GLP yi 100 baz puan daha yukarıya çek al sana faiz lobisiyle mücadele..
zaten sıradan vatandaşta finansal okuryazarlık yerlerde. medya da işlerine geldiği gibi haberleştriyor bu işleri...
usd nin fiyatladığı daha farklı bir konu olabilir. ABD den gelecek yeni haberler veya seçim anketleriyle ilgili beklenmedik bir gelişme gibi..ama kokusu çıkana kadar usd 5 i de görebilir...
küresel tarafta da DXY güç topluyor.. orta vadede yukarıya gidecek gibi...
yatırım tavsiyesi değildir. :)
Sn derinlikler ...
Kusuruma bakmayın.
Sizin grafikler bana bir şey anlatmıyor.
Modern resimler gibi bakıyorum rengarenk paylaşımlarınıza.
Altına bir de analiz ekleseniz bari...:)
TL de asıl felaket vatandaşın doların yükselişine yönelik algı oluşması ve bu eksende yatırımlarını korumaya yönelik dolara hücüm etmesi ile yaşanabilir.
Yerlilerin döviz üzerindeki etkilerinin yabancılar kadar olacağını sanmıyorum..o yüzden diyelim yerlinin parasına bir takım tedbirler getirdiniz..yabacının parasını ne yapacaksınız..en son bildiğim içeride 130 milyar dolar civarında sıcak para stokları vardı adamların..bunların yada diğer yabancılara ait dövizlerin çıkmaya kalktığını bir an için düşünsek, iş başka boyutlara varır..burası Türki cumhuriyetleri değil..beğensekte beğenmesekte yapımız onlardan çok farklı..ancak cahilliğin pirim yaptığı bir ortamda, olur olmaz bilemem tabiki..
Ya "kötü haber den sonra iyi haber" kurgusuyla gazını almaya çalışıyorlar.
Ya da saraydan emirle faiz indirimi hazırlıklarıyla belacıklarını bulacaklar...
Göreceğiz.
Ben hala bu kadar da piyasadan habersiz ve de aptal olacaklarına inanmıyorum.
Umarım tüm bu kurgu iyi polis kötü polis kurgusu değildir.
Zira böyle bir kurguyu piyasa yemez.
Doları alımına yönelik yapılacak her türlü hamle ters tepebilir. Ekonominin kuralı gereği ekonomiye ancak ekonominin doğası olan uygulamalarla müdahale ederseniz yönetebilirsiniz. Ekonomiye öyle yasaklama şeklinde doğası dışı uygulamada bulunursanız size öyle bir EŞEK ÇİFTESİ atar ki kendinize gelemezsiniz.
iyi polis kötü polisin ötesinde bunların konuşulması bile piyasa için yeterince tedirgin edici
Herşeyi kontrol edebileceklerini düşünüyor olmalılar.
Bakalım edebilecek ler mi ......aşırı bir kendine güven var.
faiz mi...indiririz
abd mi..kim o yaa..
suriye..gireriz
AB..git işine gelmim oraya
dolar...boşverin bunları yaaa
Sanırım anlatamıyorum. Bu bankalar yurt içindeki sülükler gibi "ödeme koçum sonra kol böreği olarak 10 yılda ödersin" tipindeki bankalardan değil. Yurt dışı bankalar bunlar. Kredi verilirken buradaki gibi KGF vs. teminatları ile kredi alınmamış. Kredinin temini esnasında alınan teminatlar işleme konur. Ödemiyorum iflas ettim şeklindeki bir "ortadoğu" tipi açıklama oralarda geçerli değil. Ha alınan teminatlar boştur diyebilirsin ki o da doğru değil yurt dışındaki banka boş teminatlara kredi vermez. BENCE.
büyük şirketler harici döviz kredi kullananların %99'u yurtiçi bankalardan kullandı.buradaki bankalar tabiiki bu parayı dışarıdan borç aldı.bu olay her türlü TR bankalarına patlar.şu OHAL bitse ne biçim iflaslar olacak göreceksiniz. şu an iflas etmek bile yasak.
89,69 -0,16 -0,18% dolar endeksi bu iken
4,0116 +0,0236 +0,59% dolar böyle..
parası olan her türlü ortamda her haltı yer. 1979 da ülkede 1 cent bulunamazken kaçak doları olanlar sefa sürüyordu. onlar için yokluk diye bir şey yoktu. yurtdışına çıkış sınırınıda kendilerini sözde yönetim kuruluna aldırarak çözdüler hatta işi ilerletip hanımlarıda YK'na aldılar. parası olan için çözüm tükenmez. dışarı çıktıklarında dövizi mutemetlerden alıyorlardı.
Türkiye CDS'leri 220 geçerse seyreyleyin gümbürtüyü.:halay:
Su anda yapilmasi gereken hukumetin MB nin faiz politikasi aleyhinde degil, tam tersine yapici olarak "GEREKIRSE MB FAIZ ARTIRMALI" ve benzeri soylemler yapmasidir. Bu sayede onumuzde ki PPK toplantisina kadar MB nin faizleri artiracagi beklentisi satin alinir ve kur gevser. Iste o PPK toplantisindan oncesinde tekrar dolar posizyonu alinir. Cunku TCMB faizleri artirmaz.
Bu hukumetin ekonomiden hic anladigi yok. Blof yapmayi bile beceremiyor. Oysaki politika POKER oynamak gibidir. Bizim dis politikamizin neden berbat oldugu, kimsenin bizi iplemedigi buradan da belli oluyor. Hukumet ne blof yapabiliyor, ne de kozlarini iyi oynayabilir.
"Rusya ile ikili iş birliğimiz tıpkı su verilmiş demir gibi çelikleşti,."
Şimdi batıya doğru sıradaki söylem şu :
"Komşularımızla iyi ilişkilerde olmamız batılı müttefiklerimizle aramızdaki ilişkiyi bozmaz"...
Alıştık ezberledik.....
Bekliyorum...:)
Bankalardan yastık altına giren dovizin hiç bir getirisi olmayacağı için sıcağı görmüş buz misali erimeye başlayacaktır.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
On numero yorum, bravo...
Dışarıdan para girişi sürerse evet, sürmez ise hayır, takır takır buz gibi durur yastık altında. Hatta etrafı dahi dondurur. Ekonomi buz keser. Herkes bilir Dante'nin cehennemi 9 katlıdır.
İlk katlar sıcaktır, cehennem sıcağı ama
9. ve en derin kat olan asıl cehennem , sanılanın aksine buz gibi soğuktur.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...bab95d05a0.png
logaritmik grafik. Acaba üssele mi dönecek ? Bunun anlamı kontrollü devalüasyonun kontrolsuze evrilmesi mi ?
%4 faizden feragat etmek çözüm değil.
Bu şartlarda yastık altında beklemek stop loss yapmış gibi olacak.
Zamanla eriyecek.