abi borçlara da bi baksak
onların gözü yaşlı kalmasın
Printable View
abi borçlara da bi baksak
onların gözü yaşlı kalmasın
31 Aralık 2019 31 Aralık 2018
Toplam finansal borçlar (Dipnot 6) 12.782.958 11.279.727
Eksi: Nakit ve nakit benzeri değerler (Dipnot 4) (832.715) (598.576)
Net finansal borç 11.950.243 10.681.151
Toplam özkaynaklar 1.639.539 2.369.117
Net finansal borç/özkaynak çarpanı 7,3 4,5
https://i.hizliresim.com/XywIXM.png
Dipnot 31-Sayfa 95
ZORYEN'in durumu pek iyi değil gibi duruyor.
Zoren vergi dairesi bilançosunda iştirak ve bağlı ortaklıkların hasılat ve karları yoktur,ana şirkette dönen dolar cinsi gelirlerden kambiyo karı-zararı,temettüler,faiz gelir-giderlerini görüyoruz..dikkat edlirse hasılat UFRSnin 1/10 u kadar.
2018/12 vergi dairesi karı 468 milyondan UFRSde 35 milyona düşmüştü, %50 civarı yükselen kurlar nedeniyle yüksek kambiyo karına rağmen büyük kur farkı zararı yazmıştı.Daha sonra şirket kur riskine karşı türev işlemlerle kendini korumaya aldı(2019 finansal raporu syf 88) 2019/12de vergi dairesi zararı 510 milyondan UFRSde 138 milyona geriledi.
2020de rüzgar Zorenden yana esiyor,YEKDEM fiyatları katladı,topikde 26/04/2020 de tabloları yapıştırmıştım(1331-33) kimse dikkate almadı sanırım,bence önemliydi.Şahsen halka arz yılında beklentilerimi güçlendiren unsurlar çok,güvenle alıyorum.
Sayın çiftçi dede
Faizlerin düşük olması
Zorenin karına olumlu yansır diye görüyorum yanlış düşünmüyorum degilmi
Sırf faizlerin düşmesinden bile karı artırabilir bu konuda bizleri aydinlatirsaniz seviniriz
Saygılar
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın çiftçi dede, değerli bilgiler için teşekkürler [emoji172]
Sizden bir isteğim var. Ben kendimce hedef fiyat degerlemesini az çok yapan bir yatirimciyim. Lakin yetmiyor. Bazı şirketler var ki hazine gizli.. yıllarca Zarar Bilanço ve yaptığı yatırımlar defter değerine yansımıyor..
Bu tip şirketleri bulup çıkarmak çiftçi dede gibi yatırımcılar için daha kolay tespit ediliyor.
Çiftçi dede kardeşimiz den ricam bizlere temel analize yönelik birkaç püf noktası verirse veya bizlerin anlama diline uygun bir kitap önerisi varsa sevinirim.. saygılar sizin gibi paylaşımda bulunan herkese [emoji172]
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faizlerin düşmesi fazlasıyla işine geliyor zorenin
Saygılar
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kısmi bölünmeden sonra zoren sermaye bilançolarda 2 milyar olarakmı görünecek?
Yaş yetmemiş ki aşk devam ediyor çiftçi dede abimiz, demek ki elindeki cevher yeterli [emoji4] kısmen bana da yetiyor .. bak kesişmiş yatırımlar.. ya sabır ya nasip.. hayırlı olsun .. teşekkürler [emoji172]
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takip ettiğim kadarıyla bilinçli ve eski borsacılar zoreni adam etmek için toplanmış bulunmaktayız ben deniz 2002 alaylıyım hayırlısı bakalım şöyle çalı dibine bir çökelim
kurthan
ÇiftçiDede emekleriniz ve kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim. İnsan hissettiği yaşta olurmuş, bence çoğumuzdan daha enerjik ve gençsiniz. Sağolun kutpo yu da, rysas ı da, mndrs i de ecilc yi de sayenizde tanıdım, nasiplendim. Sırada zoren var şimdi [emoji5]
Yorumlarınızı ve değerlendirmelerinizi dörtgözle bekliyor olacağım, saygılarımla.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!!
Zoren yenilenebilir enerji alanına yaptığı yatırımların dönüşleri uzun zaman alıyor bir güneş enerjisi panelinin maliyetini kurtması yıllar alır ama maliyet çıktımı sadece kemiksiz kar yazar.
1.2 milyar doların üstünde yatırım yapmış şirket çok kısa bir sürede diğer grup şirketleri 7-8 katına çıkarken bu hisse yatırımlardan dolayı %30 düşmüş.
Geçen yıl faizler %25'leri buluyordu.
1 milyar TL borç için yılda sadece 250 milyon TL borç ödeyen bir firma düşünün
Bu yıl ise faizler %10'lara kadar düştü zoren borçlarını yapılandırdı.
1 milyar TL borç için belki 100 milyondan az belki biraz fazla faiz ödeyecek
Aradaki 150 milyon TL kar olarak hisseye yansır her bir milyar TL borç için ne kadar borcu varsa hesaplayıp bulabilirsiniz.
Firma 1,2 milyar dolar belki biraz daha fazla yatırım yapmış artık öyle ciddi yatırımlarıda yok bildiğim kadarıyla
Halka arzı var taze para gelecek yeniden değerlenmesi yapılacak.
Elektrikli otomobil hikayelerini vs. yazmaya bile gerek yok DMO zaten 160 bin adet araç için alım garantisi vermiş durumda orada zarar yok aksine çok büyük bir potansiyel var zoren gibi 30 firmayı ihya edecek kadar.
Ufak bir hesap yapalım Türkiyedeki toplam araç sayısı 23 milyon adet 2025 yılına kadar araçların en az %30 'unun elektrikli olması bekleniyor 7 milyon araç bu araçların günlük 10 TL lik elektrik yaktığını düşünün ki fazla yakar soket parası vs. hariç yılda 25,5 milyar TL para yapıar %70 kar soket vs eklenirse yıllık 40 - 50 milyar TL'yi buluyor 28 milyar TL yıllık gelir sadece buradan ve Zoren tek lisans sahibi firma rakibi yok ve anlaşmaya göre uzun bir sürede olmayacak sanırım hisse şu anda 1 milyar TL etmiyor şaka gibi diğer tüm hesaplar bir anda anlamsız kalıyor.
Buyurun ZES fiyat listesi
AC Tip 2 soketler için
ORTALAMA GÜÇ
7.4 kW'a kadar
7.4 kW ve üstü
FİYAT / BİRİM
0,15 TL/dk
0,35 TL/dk
Bilgi ikonu
Misafir kullanıcılarımız AC soketlerimizden
60 TL karşılığında yararlanacaktır
DC CCS ve CHAdeMO soketler için
ORTALAMA GÜÇ
50 kW’a kadar
50 kW ve üstü
FİYAT / BİRİM
1.00 TL/dk
1.50 TL/dk
Misafir kullanıcılarımız DC soketlerimizden
120 TL karşılığında yararlanacaktır.
Zoren hissedarlarina indirimli olsaydı keşke [emoji4]Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet fiyatlar çok pahalı dakikada 1 TL alıyor saatte 60 TL 7,4 KW 50 KW arası normalde evde yaksan 1 kuruş değil bir istasyon günde 20 saat çalışsa ayda 36 bin TL yılda 432 bin TL para kazanır (soket hariç bir o kadarda soket geliri olur ilk zamanlar) istasyonun maliyeti seri üretimde 1000 TL bile değil yaptığı yatırımları fazlasıyla çıkartacak gibi arkasında devlet teşviğide var tek kalem para makinaları yapıyor yılllık petroll ithalatı 100 milyar TL'den fazla 2030 belki 2040 yılına kadar fosil yakıtlı araç kalmayacak zaten 2040 yılından sonra dünya petrol reervlerinin biteceği söyleniyor o zamana kadar kim ölür kim kalır bilemem ama zoren'in 1 TL'li fiyatlarda olmayacağı kesin.
yine ölü taklidine devam üst kademeler müsait satıcı az
Hayırlı haftalar işiniz rast gelsin
kurthan
meksa alışta
meksa aldıgını kustu
Sizinde rast gelsin
Son 3-4 saattir yok denecek kadar az işlem yapıldı. Hayırdır inşallah?
Tahtanın üstünde ayı var kalkarsa gidecek ama!
tahtayı sabah isteseler çizerlerdi kademeler boştu ama kimdeki mal bekleniyor?yada bilanço yasa spk onayı?velhasıl sinir bozucu bir gün izledik hemde yektem fiyatları zirvelerdeyken..
İlk beklentimiz bilanço. Fiyat sonraki iş.
alıcılar güçlü bekliyor tahtayı 1,51 üstüne taşımaları gerek endekstn oldukça uzagız yükselişe eşlik etmiyor
Bir kıpırdanma var hayır olsun
3,5 milyon net alıcı yapıkredi info 2,3 milyon net alıcı
Evet güzel bir gün sonu sessiz ve derinden kimse uyanmadan akşamı ettik ihtiyarlar
kurthan
yapı kredi oyak info alıcılar
Gayet güzel kapattık. Bilançoyla birlikte rahvan durumları. Sonrada inşallah dörtnal.
Çed raporuda onaylandığına göre fabrikanın ve üretimin önünde hiç bir şey kalmadı Zoren resmen türkiyenin Teslası oldu.
Elbette fiyatlar arasında çok minik farklılıklar var.
Mesela Zoren 5 - 8 dolarken Tesla 20 - 25 Dolarmış
Zoren şu anda 0,27 cent Tesla 881,56 dolar ( TL olarak 1,54 - 5906,5 TL) arada ufak tefek fiyat farkları olsa da şimdiden Turkish Teslamız hayırlı olsun diyebiliriz.
Biraz karışıyor sanırım holding dediğimiz şey üretim yapmaz şirketler topluluğu gibi bir şey diyelim ona yani üretimi birilerinin yapması lazım mesela bataryayı Zoren üretirken şarj istasyonlarını Vestel üretiyor fakat şarj istasyonlarının kurulumunu Zoren altında başka bir firma yaparken işletimi ve tüm geliri ZES'e ait buda Zoren altında.
Sonuç itibarıyla üretilen şey elektrikli otomobil ortaklık olarak baktığınız zaman Zorlu holding %19 ile TOGG'a üyedir ancak üretim pazarlama geliştirme vs. tüm işler ve alt gelirler Zoren altında birleşiyor gibi.
Örneğin
https://www.zorluenerji.com.tr/tr/electrip
Elektrikli araçların satışı ve kiralanması için kurulan bir firma.
https://zes.net/
Elektrikli araçların şarj istasyonlarını işletir.
https://www.zorluenerji.com.tr/tr/ku...tal-ticaret-as
Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, elektrik satışı, elektrikli araç kiralaması, elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu, enerji verimliliği, dağıtık enerji sistemleri ve enerji yönetim sistemleri geliştirilmesi alanlarında faaliyet göstermek üzere kurulmuştur.
Yani başka bir değişle parayı koyan zorlu holding ama ARGE - Üretim - Satış - Kiralama - Satış sonrası hizmet - Satılan araçların şarj istasyonları vs. Zoren'de
Ha parayı koyan düdüğü çalar diyorsan o ayrı ancak pastanın güzel kısmı Zoren'de gibi gözüküyor şimdilik tabi Zoren'inde yarısı Zorlu Holding'te tabi o şekilde bakmak istersen buda yanlış olmaz.
bugün hacim düşük yapı kredi satım tarafında oyak ve info eşlik ederse alıma tahta bugün 1,57 üstü güzelleşir