Grafik güzelleşiyor. 200 günlük ortalama 1,60 50 günlük ortalama 1,57 Golden Gross yaklaşıyormu dersiniz. Birazda
Hacim olsa.
Printable View
Grafik güzelleşiyor. 200 günlük ortalama 1,60 50 günlük ortalama 1,57 Golden Gross yaklaşıyormu dersiniz. Birazda
Hacim olsa.
Ostim teknolojide Ostim vakfı da ortak kesinlikle hareket edecektir takas paylaşabilecek yok mu
HUAWEI RIO-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hiç bir ortaklığı yok.
Hacim yok.soyacak ky kalmadı.donumuza kadar aldılar inşallah birbirlerini yerler.bize yar olmayan onlarada yar olmasın.ky sırtından zengin olmaya çalışan vampirler.
54 milyon sermayesi yarıya düşmüş.temettü vermesi için önce borçlarını kapatacak sonra kar edecek.ölme eşeğim ölme.....
10 Gündür hisseyi takip ediyorum. Çok ortaklı koparatif şeklinde bir yapıya sahip. Borsa dışında elinde hisse senetleri bulunduran ufak yatırımcılarında borsayı çok fazla takip ettiklerini zannetmiyorum. Takip etmiş olsalar bizim şirketimizin piyasa değeri neden yerlerde sürünüyor diye üst yönetimi sorgulamaları gerekirdi. Genel Kurulda kimse sormuyor herhalde'' hangi akla hizmet bu kadar euro bazında borçlandınız. Heryıl dünyanın kur farkı giderine katlanıyoruz. Zamanında bizler şu kadar para yatırdık. Ama şu an pul oldu. İyi yönetemiyorsunuz diye''. Bu şirketin yönetim kurulunda bulunan zat ''Orhan Aydın'' beyin şahsi şirketi olsa acaba şirketi bukadar borçlandırırmıydı. Hadi borçlandırdın Elinde irili ufaklı dünya kadar gayri Menkul var Satıp kapatmazmıydı borcunu. Kapatırdı.Borçlanarak yapmış olduğu yatırımlar vs. Katlanılan kur farkını karşılıyormu. Bence hayır. Burası arpalık olmuş. Üst yönetimin umurunda bile değil. Nasıl olsa oturdukları yerden maaşları alıyorlar. Elinde borsaya kote olmamış hisse senedi olan birçok ufak yatırımcı vardır. Onlar zaten fiyat 20 tl olsa da satmaz.0,20 krş olsa da satmaz. Anladığım kadarıyla şirketin yönetimsel bir sorunu var. Bakkal hesabı 300 milyon aktifi var. 120 milyonda borcu olsa 180 milyon net aktif. Piyasa değeri 81 milyon. Bu yönetime rağmen illaki birilerinin dikkatini çekecektir. Elin oğlu gelir 4- 5 milyonlu hisse senedini alır ve o zaman basiretsiz ve işi bilmeyen aslak Orhan Aydın ve ekibinden hesabı sorar. Öyle rahat hareket edemez. Acizhane fikrim.
Yönetimin bu başlıktakiler kadar bile önemsediklerini sanmıyorum şlrketin durumunu. Aslında şirketin ettiği zarardan yönetimin cebi de etkilenecek ki görün bakın nasıl düzeliyor herşey. Umurlarında değil...
Yatırım Tavsiyesi Değildir...
OSTİM aylık takas
http://imageturko.com/?di=TCN4
Ostim çok uyuz b ir kagıtmışın gade utandır bizi
**OSTIM*** OSTİM ENDÜSTRİYEL YATIRIMLAR VE İŞLETME A.Ş.( Sorumluluk Beyanı (Konsolide) )
Finansal Tablo Niteliği Konsolide
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Sorumluluk Beyanı
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Finansal Tablo ve Faaliyet Raporunun Kabulüne İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi ve Sayısı
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
26/02/2018
Karar Sayısı
2018/09
Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği'nin İkinci Bölümünün 9. Maddesi Gereğinde Sorumluluk Beyanı
FİNANSAL TABLO VE FAALİYET RAPORLARININ KABÜLÜNE İLİŞKİN YÖNETİM KURULU'NUN
KARAR TARİHİ : 26.02.2018
KARAR SAYISI : 2018/09
1. Şirketimizin 01.01.2017-31.12.2017 dönemine ait finansal tablolar ve faaliyet raporunun tarafımızdan incelendiğini,
2. Şirketteki görev ve sorumluluk alanımızda sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde, hazırlanan finansal tablolar ve dipnotları ile faaliyet raporunun önemli konularda gerçeğe aykırı bir açıklama içermediğine ya da açıklamanın yapıldığı tarih itibariyle yanıltıcı olması sonucunu doğurabilecek herhangi bir eksiklik içermediğini,
3. Şirketteki görev ve sorumluluk alanımızda sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde, ilgili Tebliğ uyarınca hazırlanmış konsolide finansal tabloların, Şirketin aktifleri, pasifleri, finansal durumu ve kar ve zararı ile ilgili gerçeği dürüst bir şekilde yansıttığını ve faaliyet raporunun işin gelişimi ve performansını ve Şirketimizin konsolide finansal durumunu, karşı karşıya olunan önemli riskler ve belirsizliklerle birlikte dürüstçe yansıttığını,
beyan ederiz.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/662584
BIST
26 Şubat 2018 11:02
***OSTIM*** OSTİM ENDÜSTRİYEL YATIRIMLAR VE İŞLETME A.Ş.( Finansal Rapor
13.563.746 -13.563.746 0 0
Sermaye Arttırımı
9.000.000 -8.998.706 -1.294 0 0
Diğer Değişiklikler Nedeni İle Artış (Azalış)
-16.211 -20.395 8.493.997 8.457.391 -90.947 -8.366.444
Dönem Sonu Bakiyeler
27.000.000 376.005 3.288.423 -48.914 800.362 53.097.691 8.493.997 93.007.564 -353.512 92.654.052
Cari Dönem 01.01.2017 - 31.12.2017
Özkaynaklar Değişim Tablosu
Özkaynaklar Değişim Tablosu
Dönem Başı Bakiyeler
27.000.000 376.005 3.288.423 -48.914 800.362 53.097.691 8.493.997 93.007.564 -353.512 92.654.052
Transferler
997 0
26 Şubat 2018 11:02
Ayda 13 bin lira maaş alacaksın şirkete 13 kuruş faydan dokunmayacak.kan emici sülükler.Allah bin belanızı versin...
Şirketin kapısına kilit vurulsa içinde 5 kuruş malı yok.ayda 13 bin lira bedelliden verdiğimiz paradan maaşını alyor.kimseninde sesi çıkmıyor..
Su akar yatağını bulur sn. emektar.. Umarım beklediğimizin karşılığını alırız.. Saygılarımla
TURKCELL T70 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Normal faliyetlerinden kar yazmış. Hatda karını artırmış. Prestijden gelecek para ile mutlaka borcunu kapatacaktır. Yoksa bu kadar finasman gideri ile yola devam edemez. Borçlanarak yeni yatırım yapma fırsatı da yok
Size inanmayan Hissenet sitesinin 10 binlerce okuyucusu var.itibar kaybına uğradınız.bu damga size yeter.
her alan küçük yatırımcı zarar ederek ayrılmak zorunda kaldı.şirket iyi yönetilseydı şimdi sizi eleştirmek yerine teknikten temelden konuşuyor olacaktık.
Faliyet Raporunda prestijden gelen kaynak ile finansal borçların kapatılmaya çalışıldığı ve Ofim iş merkezinin alımı için Halk Bankasından kullanılan kredinin yeniden yapılandırılması için banka yönetimi ile görüşme yapıldığı yazıyor. Bundan Dolayı Halkbank dan kullanılan kredinin son 3 taksidi ötelenmiş.
ostim prestijden gelen para ertelenmiş gelirler kaleminde tutuluyor(41.275.085 tl)bu paranın kullanılması için faturaların kesilip hasılata yansıması lazım. hasılata yansımadığı için kar olarak da gösterilemiyor.zannımca faturaların kesilmesi için yapı kullanım izni bekleniyor.
bedelliden gelen ve bankada euro olarak tutulan 15 milyon TL var bu paradan niye ödemediler onuda anlamış değilim.
yatırım amaçlı gayrımenkuller hariç şuan için şirketin gelir kaynaklarını şöyle özetleyebiliriz....
ostim prestij + bedelliden gelen para + kira gelirleri
bu gelirleri rakamada dönüştürebilirim...fakat giderlerini hiç anlamış değilim.
eski muhasebe memurun paraları çalıp gidiyor...döviz gelirin yok ama döviz cinsinden borçlanıyorsun.
denetimsizlik ve ciddiyetsizlik nereden baksan göze çarpıyor
100 haberin 99 u hisse satış kaydı...hesap sormak yerine satıp kurtulmayı tercih ediyor.....borsa 60 bin hisse 1.50 borsa 120 bin hisse 1.50. Böyle bir hisse dünyanın neresinde var....borsanın yüz karası...sorsan problem yok derler...
Satacak belki ama bu seviyelerden mi. Birşeyler olabilir bu aralar. Ytd.
LG-K350 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ostim Pretijden satılan mülkler ocak ayında sahiplerine teslim edildi. Bu tarihden sonra yapı kullanım izni almak için başvuru yapıldıysa belediye ve valilik bunu 30 gün içinde sonlandırması gerekir. Yapı izni alındıktan sonra muhasebeliştirme yapılacak ise
3 aylık bilançoda kar görebilirmiyiz. 2017 Bilanço En kötüsü ise En Kötü geri de kaldı diyebilirmiyiz. Yönetim Borsadaki fiyatın en iyi reklam olduğunun farkında değiller. Hissenin pazarı yok. Yönetimin borsadaki piyasa değerine odaklanması gerekiyor. Sonuçta yapılacaklar belli. Kimse şapkadan tavşan çıkarmalarını beklemiyor. Acaba Yatırımcı ilişkilerinde oturan arkadaşlar yukarıya bilgilendirme yapıyorlarmı. Yada Bu arkadaşların piyasanın işleyişi hakkında bilgileri varmıdır.
artık kanaet getirdim. Bu hisse senedinde bişeyler olacak ise temel olarak değil teknik olarak olacaktır.
Uzun vadeli grafiğe bakıldığı zaman sıkışmış vaziyetde. Bu tip grafiklerde mutlaka yukarı-aşagı sert hareketler olurEk 15832
sayın hissesever...
ocak 25 te muracaat yapıldıysa bu günlerde haber düşmesi lazım.
ilk çeyrek bilançoda sermayesi kadar kar görebiliriz.
teslimi yapılan mülk sahipleri , kiracılar ve bizde bu haberi bekliyoruz.
şayet mart sonuna İSKAN izni alınamazsa 2. çeyrek bilançoyu bekliceğiz..en kötüsü de bu olur
Genel beklenti Ostim prestij projesi, ama şuana kadar unite satış oranı düşük. Binyılın içinde unite satışları yükselirse şirket ancak finansal olarak rahatlar.
Şirketin bu yıl içinde ödemesi gereken finans borç 125 milyon, Şuan bunu karşılayacak alacakları ve nakiti yok. Herşey ostim prestijdeki ünite satış performansına bakar..
“Akasya yatırım†satılabilmesi şirketin finansal yapısının güçlenmesine önemli bir katkı sağlar. Ayrıca Irak’taki trafo projelerin bir an önce tamamlanıp hesapların kapatılması ve riskli işlerden uzak durulmadı gerekir.
Şirketin 40 milyon lirasının şüpheli alacak durumuna düşmesi rezalet bir durum
Genelde şirket olumlu, satılan ünitelerin teslimatı ile kar göstermesi olumlu tepki oluşturabilir ama şirkrtin finansal yapısını iyileştirecek ve yüksek flnasal giderleri ortadan kaldıracak kaynak oluşturmadıkta, bilançoda görünen karlara tepki beklendiği gibi olmayabilir
ostim prestijden 115 milyon tl gelir bekleniyor-kasasında 15 milyon nakiti var- ayrıca 150 dolayında işyerinden kira geliri var...bir sürü gayrımenkul stoğu var...
isterse borçlarını kapatabilir. zaten bir kısmını kapatacak.diger boçlarınıda yeniden yapılandırıp kira gelirleri ile ödemeyi planlıyor.
ayrıca ostim prestijin satışları şuanda %41 değil yarıyı bulmuş durumda.satılmayanlar kiraya verilecektir.
nasıl bir yol haritası çizileceği genel kuruldan sonra netlik kazanacaktır...
Sen niye borsaya geldin.seni allayıp pullayıp halka arz edenleri dar ağacında asmak lazım.bu milletin bu soyg unculardan çektiği nedir.o taraftan bakınca ky soyulacak kaz gibi mi görünüyor
Ostim iyice sıkıştı. Mutlaka biryere doğru kırılma yaşıyacaktır. İnsallah aşağı doğru olmaz:):)
bu gün endeks %1 assagidayken hacimli aşağıya vermediyse daha bit şey olmaz..sağlam durdu bu gün..
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ostim alış tarafları kuvetli. Hayırdır insallah. Hangi dağda kurt öldü:):):)
Ostim battı yazmışlar internette. Ya düşmanlar yada ellerinde hisse yok almak için dedikodu çıkartıyorlar
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mynet ostim hisse topiğinde birilri spekülasyon yapmaya çalışmış.
Ne oldu ankara da deprem falan oldu da haberimiz mi yok. Gayri menkulleri bir anda yokmu oldu. Adi adamlar panik yaptırıp ufak yatırımcının elinden hisse alacak. Sonuçta bu şirket Gayrimenkul şirketi. Herkez batsa bu yine batmaz. Düzenli kira geliri var. En fazla kira gelirlerinde azalma olur.
Mynette
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.53 üstü süper olur
LG-K350 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.