sebep olanlara bakmak lazım ?
kimden ötürü o hale geldiler ?
Printable View
Halkın bankasına yatırım yapan bu soruyu sormaz...Orada düşük maliyet yapıp da yazı yazan(veya riskleri anlatmaya çalıan ) adam günah keçisi kabul edilir ve linç edilmeye çalışılır....Halkın bankasının adı ilk kez milli olunca ben her yerde devlet kağıtlarından uzak durun özellikle adı kötüye çıkmıştan uzak durun dediğimde kağıt 12 lerde falandı ....Geçen biri burada Halkbank pazarlamaya çalışıyordu fiyat 8 civarıydı galiba.....Neyse benim yeni felsefem siiii...et gitsin
Bir dönem Asya da bazıları yok bilmem kimle birleşecek falan ...Orada o akıllılara inanıp mal alan şimdi buzlu soğuk su içerek içindeki yangını söndürmeye çalışıyordur....
145 binden oralara..? bilemedim. :)
http://finans.mynet.com/borsa/
nedir ki bu.. çakma enflasyondan sonra çakma endeks mi?
edit: ben mesajı yazarken düzeltmişler.. iki saattir 145.900 ken 89.744 e düşmüş:)
blomberg
USD/TRY
4,8452
% 0.13
investing
USD/TRY 4,8452 -0,0098 -0,20%
neden % lik azalış veya artış farklı anlayabilen varmı kaynak aynı değil mi bi gece bri farklı biri farklı mı kapatıyor doalrı
Usd/try 4,8448 -0,0102 -0,21%
gau/try 193,281 -0,550 -0,28%
usd/zar 13,2170 -0,0504 -0,38%
eur/try 5,6775 +0,0012 +0,02%
eur/usd 1,1714 +0,0028 +0,24%
gene kaç gündür yataya bağladık. 81-86 git gel
85'i çok denedi sıra 78'de gibi duruyor.
Hocam merhaba. Bildiğim kadarıyla bloomberg saat 22.00 dan sonraki değişimi dikkate alıyor. İnvesting ise 24.00 dan sonraki. Eskiden böyleydi hatırladığım kadarıyla. Bloomberge bakmıyorum epeydir.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Usd/try 4,8454 +0,0001 +0,00%
gau/try 193,383 -0,083 -0,04%
usd/zar 13,1940 -0,0288 -0,22%
eur/try 5,6812 +0,0068 +0,12%
eur/usd 1,1718 +0,0008 +0,07%
gbp/try 6,4225 +0,0097 +0,15%
Şimdi reiz damadı ekonominin başına geçirdi
ekonomi dahada boka saracağını düşünürsek bu iş damadın başına patlayabilir
reize bişey olmaz o her turlu sıyrılır
peki kotu bi gidişatta reiz damadın harcanmasını göze alırmı
bence almaz
bence birşeyler planlıyorlar
antipatik damadı kahraman gösterecek birşey planlıyolar
planları tutarmı zaman gösterecek
gerçı bunların planları tutsaydı (en azından dille soyledikleri asıl amaçları nedir benim kafam almıyor) faiz %8 dolar 3 tl idi..
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...tkisi-2524546/
Artık ülkede herşey bitti demektir.
DHa yeni başlıyoruz. Bu hikaye bitmesin. En kısa zamanda 7 den 70e herkesin parasina da el koysunlar. Memleket olarak rahatlayalim... Ne de olsa demokratik yollarla seçilmiş halkın adamı reisin her zaman bir bildiği vardır.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancı fon veya ortak bulmanın ise hayal olduğunu düne kadar boy boy benim sırtım sağlam demeçleri veren Ağaoğlu itiraf etti bile: İstanbul Finans Merkezi için yatırımcı bulamıyorum.
https://www.gazeteduvar.com.tr/yazar...yeni-basliyor/
Bi de metreslerinle ara bakalım, belki yatıracak birilerini bulurlar.......
Borçlanmaya itfa sınırı, kamuya harcanabilir varsayılan kamu kaynağı mali alanı oluşturma, TCMB'nın buna destek vermesi haberleri dünya.com'da. Bu haberden çıkardığım sonuç bundan böyle itfa tutarlarıdan fazla borçlanmak yerine TCMB kaynakları tercih edilecektir.
tcmb: Diğer sektörlerin kısa vadeli dış borcu mayıs'ta 55,1 milyar dolar(önceki 54,8m
tcmb: Türkiye'nin kısa vadeli dış borcu mayıs'ta 123,3 milyar dolar(önceki 125,5mlr)
tcmb: Bankaların kısa vadeli dış borcu mayıs'ta 68,1 milyar dolar(önceki 70,7mlr)
kaç gündür bi durgunluk var üzerinde yavrum dolar moralin birşeye mi bozuk:whistling:
şöyle silkin kendine gel çık dışarılara hava al:kahkah:
Bugün dolar borcu ödemesi olan bir şirketimiz daha ,bugünkü dolar kurları yüzünden SAKATLANMIŞTIR...
Sakatlanan şirket sayımız her geçen gün artmaktadır...
Saygılar/başarılar
Bu arada faiz topiğinde okudum birisi ,memleketi batırdınız ha , aslında toptan ve perakende satışlarda sorun yok , kamyon kamyon mal gönderiyoruz sorun ödemelerde ********ler parayı ödemiyor demiş. Ulan sorun yoksa bizde bu işe girelim madem kamyon kamyon mal alıp ödeme yapmayacağız yani tek CENT sisteme sokmayacağız eee ! daha ne olsun bundan iyisi Şamda kayısı. Hey allahım ortalığı toz pembe göstermek için ne saçma sapan şeyler söylüyorlar, kulak ve ağız koordinasyonu diye bir şeyleri kalmamış adamların. :kahkah:
Piyasa faizi %20.46
Gösterge tahvi kaç ?
%17,75
Fark=20,46-17,75=2,71
Piyasa 271 baz puana kadar faiz artışı istiyor...
Belli bir miktarda faizi alacakları kanaatindeyim...
Asıl ondan sonrası ne olur onun üzerine tartışmak lazım...
Baz senaryolar geliştirmek lazım....
saygılar/başarılar
Bu arada cabbar borsamız da artılarda dolaşıyor, bence orada da sorun yok, nasıl olsa para vermeden işler dönüyormuş alırız ucuzundan Garanti, Akbank falan parasını ödemeyiz olur biter. Önemli olan memlekette işler yürüsün , dostlar alış verişte görsün , pembe hayallere zeval gelmesin. :party:
1 NOLU SENARYOM.....
Veriler..
a)Merkez Bankası Faizi 150 baz puan arttırır...
b)24 ünden önce dolar 4,90-5.00 görür veya burada yatay kalır...
Bu veriler ışığında hareket planım aşağıdaki gibi olur
M.B 150 baz puan arttırırsa mevduata %22 faiz alırım...
Doları da 24 ünde karar açıklanmasından 10 dk önce bozdururum...
Faiz artışından eminiz...
Elimde 4,85-4,90-5,00 dan bozdurulmuş bir dolar ve bir kaç gün sonra alacağım %22 mevduat faizi var...
5 den dolarları bozdurup %22 mevduata yatırırsak 1 yıl sonra dolar 6,1 tl olmalı ki mevduattan zarar edeyim...
1 yıl sonra dolar 6,1 tl olur mu?
Bilinmeyenler
A)Reisin çenesi ve politikaları faktörü (aslında bilinen...)
B)Yerel seçim faktörü
C)Dışsal şoklar faktörü...(Fed 3 yada 4 faiz artışı yapacak bu sürede...)
Çok zor soru çokkkkk
Kafam duman oldu....
saygılar/başarılar
Benim bir türlü kafamın basmadığı bir şey var, daha 4-5 ay öncesine kadar MB faiz artıramaz arttırırsa tüm şirketler batar falan deniyordu , bunun üstüne 500 baz puan faiz arttı ayrıca Dolar düşmedi o da arttı , işlerde devam ediyormuş, parasızda olsa vatan millet adına kamyon kamyon mal gönderiyorlarmış . Şimdi de faiz lobisi :evil:diyorki faizler daha da artmalı, arkadaş birileri yalan söylüyor da kim söylüyor ben hala anlayamadım.
Ülkede sendika mı kalmıştı?
Hangi uluslararası yasa ve demokrasiyi tanıyor ki saray?
Adam taa Venezuelladan gelmiş tayyibin törenine, gelen kim Maduro!
Ülkesine bak!
Yüzde bilmem kaç enflasyon! (13000 di sanırım )
Çocuk ölümleri (açlıktan)
Komşu ülkelere kaçmaya çalışan 5 milyon Venezuella vatandaşı.
*** olan asgari ücret vs.
Ulan ne suç işledik de böyle bir döneme denk geldik!!!
Haziranda dış ticaret açığı 25.6 milyar dolar olmuş hayırlı olsun 😊
Dolar hareketsiz olunca can sıkıntısı kenef çukurunu takip ediyorum, bankalar önemli bakalım şimdilik ufak artıya geçmiş banka hisselerinde sonrası kamyon damperini açıp mal boşaltmaya devam edecekler mi ! Zaten piyasadaki alıcı ********ler para neyin vermiyormuş demek ki gavurlarda kamyon kamyon banka hissesi satıyor sevabına. :dvr: