Dünki senet alım emrim hesaba geçmiş.
Şu an nakit sıfır, %100 hisse.
Son 2 alışla Maliyet yükseldiği için kâr miktarı aynı ama kâr oranı hali ile düştü. %19 du, %15,80 e düştü.
Herkese bol şans.
Printable View
Dünki senet alım emrim hesaba geçmiş.
Şu an nakit sıfır, %100 hisse.
Son 2 alışla Maliyet yükseldiği için kâr miktarı aynı ama kâr oranı hali ile düştü. %19 du, %15,80 e düştü.
Herkese bol şans.
abd hisse senetleri haketmedikleri seviyelerde. abd nin geleceği karanlık. Eğer bir dünya savaşı çıkarıp Çin i alt etmezlerse, abd nin sonu çok uzakta değil.
Bunu azcık aklı ve bilgisi olan herkes görüyor.
Ancak dinazor haline gelen abd finans sistemi ise FED den bağlanan hortumlarla ayakta tutuluyor. Bunuda aklı ve bilgisi olan herkes görüyor.
Tamam dow u, S&P yi, nasdaq ı uçurdun, Buralardan kâr realizasyonu yapıp yüzlerce milyar doları cebe indirmek istiyorsun.
abd geleceği karanlıkken, dow dan kim hisse alacakta yüzlerce milyar doları kazanç olarak cebe indirecekler.? Kimin o kadar parası var.?
Tüm avrupa ve asya şirketlerini toplasan, ancak abd hisse borsasındaki satışı bu seviyelerden kaldırabilirsin.
Ama şirketler profesyonel çalıştırıyorlar, aptal değiller geleceği karanlık ülkenin hisselerini alsınlar. Dünyaya yayılmış yahudiler, al sat yaparak abd borsalarını uçurdular. Şimdi kime satacaklar.? Kimde var o kadar para emşerim.?
Hadi varda enayimi bunlar bile bile alsınlar.
Dediğinizi duyar gibiyim.
İşte kurnaz yahudiler çözümü bulmuşlar. TR de sık sık yapılan uygulama, "halka kaktır gitsin."
Altını yükselt kaktır, bitcoini yükselt kaktır. BIST i yükselt kaktır.. TV de ve internette reklam yapman yetiyor. Cahil halk hücum ediyor, yetmiyor "sana para yapacam" diyen, "somalili doyuracam" diyen dolandırıcılarada hücum ediyorlar.
abd li yahudiler bu durumu görmüş ve çözümü bulmuşlar. Şirketlere yeterince satamayacağımıza göre, sadece abd halkına satmakta yetersiz kalacağına göre, "tüm dünyanın cahil halklarına hisseleri bu seviyelerden kaktıralım gitsin."
Uluslararası bir şirket kurmuşlar, reklamı olmasın diye ismini yazmayayım. 5 dolara bile google hissesi alabilirsin diye reklama çıkmışlar.
Tüm dünya ülkelerinde, küçük paralarla bile abd hissesi almayı kolaylaştırmışlar...
Bu konuda Önümüzdeki bir kaç yıl olacakları söyleyeyim. Efsane keçi bunuda demişti dersiniz ama biz odunlar anlayamadık.
Dünya Halklarına yeterince yükleyene kadar, TVler, gazeteler ve internet dünyası, GERÇEK HABERMİŞ GİBİ GÖRÜNEN reklamlarla dolacak. "abd hissesi aldı köşeyi döndü", "100 dolara abd hissesi aldı, sermayesi 10 kata çıktı.."
Bu arada abd borsalarıda yükselmeye devam edecek. İlk girenlerin kazandığını görenler dalacaklar abd hisselerine... bitcoin reklamları hala var, "aldı zengin oldu" ferrari yanında birde resim.
yeterince yüklediklerinde bakmışsınız dow düşmeye başlamış.
Reklamlara devam, "düştü fırsat bu fırsat, ucuza alın..." diyerek bir tur daha kaktır, derken şelale, dow serilmiş yerlere...
O zaman dünya milletleri yedikleri kazığı anlayacaklar...
Tahminim, Çin devleti kendi halkının bu hisseleri almasına engel olacak. yada izin verme karşılığında abd den karşı haklar isteyecekler. Yani abd ile bir olup kendi halkına kazık atmayacak. Bilgisiz halkını devlet koruyacak. Devletin kurulma sebebi budur. Güçsüzü korumak.
Bizim devlet gibi çıkar grupları ile ortak olup kendi halkına kazık atmak değil...
Şirket TR de faaliyete başlasın. Bakın görün üç beş ekonomist ve TV programcısı, ayrıca TV haberleri ve internet haberleri, hep bizim milleti bu hisselerden almaya özendirecekler. reklam yapan köşe yazarlarını ve TV yorumcularını bi kenara yazın. İşte onlar içimizdeki irlandalılardan birkaçıdır. Üç kuruş paraya satılmış ruhlardır. Şu an bitcoin reklamını yapanlarda onlar. TR deki yahudiye bişey demem, onların işi bu, diğer halkları sömürmek, bunuda açıkça yapıyorlar. Onlarla ancak savaşırım, hain demem. Ama yahudi olmayan bizim milletten satıl mış olanlara herşeyi deme hakkım var değilmi.? Bak hakkım yoksa demeyeyim.
aydi hayırlı olsun 5 dolarlık googıl, feysbuuk hisseleriniz.
Bir üstteki yazının girişi merak uyandırıcı olmadığından, çoğu kişi yazıyı okumayacak. Ama çok önemli bir yazı. O sebeple merak uyandırıcı, kodumu oturtucu bi girişle yeniden yazmam lazım.
Millet para kazanacağını ilk cümlede zannetsin, soraki cümlelerle, asıl mavzuyu beyinlerine hap gibi oturtayım. Öle bi yazı lazım.
Hadi bakalım.
ABD borsaları tarihi seviyelere yükselmedimi.? Yükseldi.
Peki realizasyon yapıp parayı nasıl cebe koyacaklar.? Trilyon dolarlar seviyesinde işlem hacmi lazım, çok büyük hacimli alıcılar lazım.?
ABD geleceği karanlık olduğundan, trilyon hacim oluşturup bu şirket hisselerini satıp kâr realizasyonu yapamazlar.? Ne yapsınlarda bu seviyelerden senetleri okutsunlar.?
Uluslararası bir şirket kurmuşlar.
Tüm dünyaya abd hisse senetlerini satacaklar.
Reklam cümleleride "5 dolara google, facebook hissesi alın" gibi bişeyler olacakmış.
Bu şirket tam faaliyete geçtiğinde, tüm dünyada hakim yahudi medyasında ve satın alınmış köşe yazarlarında, bu sistemin güzellemelerini göreceksiniz. "ay inanamıyorum, 5 dolara dünyanın en büyük şirketine ortak olacağım." gibi cümleleri bolca duyacaksınız.
Bu arada abd borsaları yükselmeye devam edecek, ilk alanlar kazandıkça reklam olacak ve bu arada mal dağıtımı yapılacak.
Mal tüm dünya halklarına dağıtıldıktan sonrada endeksleri serbest bırakacaklar.
Pazarlamak için "ay inanamıyorum" diyerek hanutçuluk yapan paranın uşağı satılık kalemler kenara çekilecek.
VOB tarafına baktım, biraz canı sıkılanlar var. Kaybettiğine değilde, kaybedene dalga geçene canları sıkılmış.
Dalga geçende aslında bir trend önce kendisiyle dalga geçilenler. İntikam için beklemiş ve KENDİ zamanı gelince çıkış yapmışlar.
Maymunlar dünyasında bu böyledir yapacak bişey yok. Biz keçiler uzaktan seyrederiz olan biteni ve herşeyin doğa kurallarına uygun olduğunu biliriz. Ha rüzgarla bir ağacın dalları sallanıyor. Ha BIST de kazanan grup kaybedenlere sallıyor. Doğa kanunları açısından ikiside aynıdır. Biz keçiler bunu biliriz.
Du yaw, :Sad: bugün hafta sonu değil. Ahkâm kesmeyi haftasonuna saklayayım.:wu:
Geçen sene krizlere rağmen portfoyu emtia ve altın sayesinde hafif artı kapamıştık.
Bu sene krizlere rağmen iyi gidiyoruz. İlk yarı hedge amaçlı tuttuğumuz altınları sattık ve desteği ile BISTi de önümüze kattık.
Haydi hayırlısı... Umarım geçen senenin acısı çıkacak. :p caatsa ya kadar önümüz açık görünüyor. MB nin faiz kararı kalıcı etki yapmaz. Trend dönüşü sağlamaz. İsterse -6 yapsın yine trend dönüşü olmaz. Uzun vadeci için sorun yok. Kısa vadecilerin dikkat etmesi gereken bir durum.
yahudi haberturk ten abdurrahman yıldırım, yine ülkeyi sömüren patronlar adına yazı kaleme almış.
Çalışanların vergilerinden bankalara para verin diyor. Düz yazıyla böyle, o epey süslemiş yazısını yedirebilmek için. Yiyen yer.
Kazancı yüksek göstermek ve prim alabilmek için önüne gelene kredi vermişler. Primleri banka yöneticileri her yıl cebe indirmişler zenginleşmişler. Verdikleri kredilerin ödeme zamanı gelince ödenmemiş. Normalde bu yöneticileri işten atarsın, banka batar, düzgün yönetilen banka yerine gelir, kötü şirketlere değil iyi şirketlere kredi veren bankalar geldiği içinde önce sanayi sonra ülke güçlenir.
Ama bu patron uşağı yıldırım ne diyor. Bankaların batık kredileri var, devlet destek olmalı.
Üç beş ay öncede tohum fabrikalarını korumak amaçlı TR de GDO lu tohum yok demişti. Halbuki ülkede GDOlu olmayan tohum nerdeyse kalmadı. yıldırım şark kurnazlığı yapıp, hibrid tohumu GDO dan saymıyor. Daha önce hibrid üretim yöntemini anlatmıştım, hibrid tohum da GDO ludur. Sadece genetiği labaratuvarda iğne ile değiştirilmiyor hepsi o. Genetiği farklı yöntemle değiştiriliyor.
Dün akşam yine bluumbergde bi sakallı keltoş vardı. Oda otomotiv firmalarına devlet para vermeli dedi.
Bu 2 keltoşun kafalarını yumurta gibi birbirine çarpıp, kırılanı ayıracaksın. Kırılmayanı duvarda deneyeceksin. O kadar sinirliyim.
Otomobil firmaları hem ithal ediyor hemde %100 zam yapıyor. Sonucunda satışları NORMAL olarak düşüyor. Otomobili olmayan çalışanların vergilerini bu firmalara vereceğiz.
Çot bi daha kırdım kafalarını sanal olarak ama rahatlatıcı doğrusu...
Yahudi kanal ve medya sürekli patronlara çalışanların parasını istiyor... yahudi ntv dahada rezil. tamamen abd ağzından program yapıyor.
human ın verdiği gazla, gittim Kıbrıs barış harekatının siyasi ayağını okudum.
Anladığım kadarı ile Türkiye Cumhuriyetinin Atatürk ten sonra tek devlet başkanı olmuş. Oda Ecevit.
Düşmanları bile saygı duymuşlar.
Ahlaklı isen, hırsız değilsen, namussuz ve talancı değilsen, katil değilsen, savaştığın düşmanlar bile sana saygı duyuyorlar.
Kıbrıs çıkarması olmasın diye Eceviti iknaya gelen abd elçileri bile harekat başlayınca Ecevit i tebrik etmiş ve onurlandırmışlar.
İlginç olan ise Ecevit in karısı yahudi.
O sayede siyasette bu kadar yükselmiş olmalı. Ancak ülkesini satacak kadar aşağılık yada gerzek değilmiş. Hırsız ve talancıda değildi. Katil hiç değildi.
Siyasete girenler yada büyüme odaklı şirketler, dünyayı yahudilerin yönettiğini bilir ve yahudi bir kızla evlenmeye çalışırlar. Olmadı genel müdür yada CEO larını yahudi den seçerler. Önleri açılır.
Erbakan içinde öyle derler, onun ve partisinin epey yolsuzluk dosyası var, ancak ülkesini satmaya gelince oda dur demiş.
Birde net bilmediğim, Kıbrıs harekatından sonra Aselsan, Tusaş, Havelsan, Roketsan gibi firmaları kuran başbakanlar var. Onlar hakkında iyi veya kötü bir şey diyemiyorum ama kurdukları firmalar bugün bizim yıldızımız oldular.
Geri kalan siyasiler?.
Dünyada gelişmemiş, bizden daha geri bir çok ülke geldi geçti bizi. Biz 3 ileri 2 geri şeklinde çok yavaş ilerledik. akp döneminde geri döndük hızla geri gidiyoruz. 4 geri, 4 geri.
Dün biraz arkeoloji ve tarih okudum.
Benim 3 maymun teorimi bilirsiniz.?
Bugün, dünyada insanları oluşturan tüm insanlar, 3 tür maymun grubundan evrilmişler. Bunu epeydir yazıyorum.
1985 lerde insanların aynı ırktan gelemeyeceğini fark etmiş, 2015 da ise son delili bulup, tamam bu böyledir diyebilmiştim. 2015 de internettede yazmıştım.
İlk yazanda dünyada benim ona göre. 2015. Bu tarihi not edin. 2015 den sonraki insanlar farklı maymun türlerinden evrilmiştir teorisi ortaya çıkmışsa, kaynak benimdir.
Yabancıda olsa fark etmez. Ben nasıl google sayesinde hint sitelerini okuyabiliyorsam, onlarda Türkçe siteleri okurlar.
Bize okullarda avrupanın ürettiği uydurma bilgiler empoze edilir.
Buna göre tüm insanlar hominid maymundan evrilen tek ırktır ve Kenya da insan haline gelmişler, sonra dünyaya yayılmışlar.
Bana göre ise 3 farklı maymun türünden evrilmişiz.
Afrika maymunları, kuzey Asya maymunları ve Güney Asya maymunları.
Buraların insan davranışları, o bölge maymunu ile bire bir uyum sağlıyor.
Tabi bu 3 grup maymun nerden evrilmiş derseniz, yeterince geri gidildiğinde tek maymuna çıkar.
Benim ilgilendiğim kısım, insanların evrildiği maymunlar.
Sonuca geleyim.
Şu an Avrupa sapıtmış gibi görünüyor. Hala çoğunluk Kenya dan tek maymunu savunsada, çok grup maymun olayına girenlerde var. Özellikle Güney Asya ve Endonezyada bir çok yeni insan türü kemiği bulmuşlar.
Tabi buluyorlar ama değerlendirirken taraflı davranıyorlar.
En gelişmiş maymun ırkı hangisi ise, avrupalıyı o maymun türünden evrilmiş olabileceğine inanıyorlar ve hemen uydurma bağlar arıyorlar, yoksa yaratıyorlar.
Örneğin, Avrupada Neandertal insan türünü buldular.
Baktılar ilkel bir maymun türü. Hemen Avrupalı Neandertal değildir, Kenyada çoğalan modern Homo Sapiens tir dediler.
Derken Neandertallerin, Homo Sapiensten daha gelişmiş olabileceğine dair arkeolojik buluşlar ortaya çıkınca, biz Neandertallerden geldik diyen Avrupalı bilim adamları ortaya çıktı.
Derken Denisovanlar kuzey asyada ortaya çıktı, 40 bin yıllık kemik iğne filan bulundu, yakında Avrupalı Denisovan dır filan derlerse şaşırmayın.
Ben biliyorum. Avrupalı afrika maymunlarından türemiş. Davranışları Şempanze, Bonobo gibi afrika maymun türleri ile birebir aynı.
Sabah akşam, 7/24 patronlara devlet destek olsun para aktarsın diyen yahudi medyanın başarılı olduğunun bir göstergesi.
TR de en zengin %20 lik grup, ülke kaynaklarının yaklaşık yarısını lüplüyormuş.
Bunlar, 1950 den beri bu ülkenin kaynaklarını devleti arkalarına alarak lüpleyen grup.
1950 den beridir Medya onlarda, ilk seçimlerde devletide ele geçirdiler, hem medya hem devlet arkalarında. Tüm ülkeyi sömürdüler, kaynakları kendilerine aktardılar. Ülkenin gelişmesine ve eğitilmesine engel oldular. Halkın eğitilmesine engel oldularki gerçekleri göremesinler.
Dürüst insanlar gazete ve TVlerde sesini duyuramıyor. Yükselip meclise giremiyorlar.
Şimdi internet var, seslerini daha kolay duyurabiliyorlar ama internette karşılarında yine milyar dolarlık şirketlerin haber siteleri var.
Yinede eskiye nazaran daha çok sesimizi duyurabiliyoruz... Hesaplamalarıma göre 2bin 322 yıl sonra, bu ülkeyi namuslu, temiz, ahlaklı ve kapasitesi yüksek insanlar yönetecekler.
Sayılı günler çabuk geçer.
VOB tarafına baktım, ulas nikli forumdaş 6 milyon dolarlık soruyu sormuş. :)
"Yaw bir türlü para kazanamıyorum, bana fikir verin.?"
Sorada nasıl oynanması gerektiğine dair maddeler sıralamış. Tamamı nın BIST le dolayısı ile hisse senetleri ile ilgisi yok.
Bi kaç kişi mantıklı cevaplar vermiş,
Bi kaç fikirde ben yazayımmı diye düşündüm ama kim uğraşacak yaw. Neyse, bi kaç ilave yazayım.
* Borsadaki paraya ihtiyacın olmayacakki endeksin kritik hareketlerinde panik yapmayasın. Soğukkanlı olmak şart.
* Borsada az para koyup hızla kazanayım dersen, işin kumar olur. Şanslı isen kısa vadede kazanırsın ama uzun vadede mutlaka geri verirsin. Borsadaki paran, yıllık %30 kazandığında bile seni mutlu edecek kadar olmalı. Daha azı seni HIZ yapmaya sevk eder, hız da sana kaybettirir.
* MAKRO Temel analiz bilmen, TR ekonomisini takip etmen şart. Bu sayede uzun vade trendi tahmin edebilirsin ve endeksin her iniş çıkışında yandım allah diye satış tuşlarına basmazsın. Balinaların tuzağına düşmezsin.
Tabi temel analiz bilmekle, trendi doğru analiz edebilmek aynı anlama gelmiyor. Doğru tahmin için değerli ile değersiz i ayırd etme yeteneği lazım. İnsanların çoğunda bu yok. Hemen küsme kolayı var. UZUN VADE Trendi genelde doğru tahmin eden bir ekonomist bul. O adamın verdiği UZUN VADE TREND'e mutlaka uy. Kısa vade bi kaç tahminin doğru çıkınca kendini ondan akıllı sanma, değilsin. İster kısa vadeci ol ister uzun vadeci, Trend'e uygun hareket et, adamıda sinir etme.
Her neyse, ne yazsak boş. Kazanan yine kazanacak, kaybedende kaybedecek. En çabuk kaybettiren hareket tarzı, kısa vadede çok kazanma isteği.
ege cansen hocada trende uyup patronları çalışan halkın parası ile kurtarın demiş.
Tabi adam duayen olduğundan hakkını vermiş. Hocanınki hepsinden daha inandırıcı. Patronu değil şirketi kurtar demiş. Yani halkın parası ile patronu zengin etme, şirketi kurtarki o şirkette çalışanlar ve ülke fayda görsün.
Doğrumu.? Süper doğru. Peki yöntem olarak ne söylemiş.?
Hiç bişey. Şirketi küçült demiş. İyide o hale getiren patron nerde.? Yine patron.
O zaman patronu kurtardın. 10 yıl sonra halkın parası ile yine kurtarman gerekecek, bu arada 10 yılda kâr aktarımı ile adamdan alamayacağın bir serveti oluşacak, milyoner yada milyarder listesine girecek.
Yine patron kurtarılacak. Kötü yönetenleri ömür boyu sırtımızda taşıyacağız. İstisna olmazmı.? Olur tabiki 10 şirketten 3 tanesi belki düzelir. 3 tane için 7 taneyi halkın sırtında tutacaksın.
Yöntemi ben söyleyeyim. Vicdana uygun.
Kurtarılması gereken şirketse mesela ereğli demir çelik gibi, piyasa fiyatından devlet satın alır. Şirket kurtarılır, geliştirilir, sonrada piyasa fiyatına satılır.
Tabi bunu devlet yaparsa şirketin başına kayyum koyar, o kayyumlar şirketi soyar soğana çevirir, şirkete sürekli devletin parası akar, soy baba soy.
İş yine yargıya geldi.?
Devletin yolsuz ise, hiç bir şey yapamazsın. Önce bu yolsuzluk ve talan sisteminden kurtulacaksın. Yani kanun koyan, yakalayan, ceza veren yargı sistemini düzelteceksin. yargı sistemi devletin tüm tepesini yargılayabilir halde olacak. Yoksa ne yapsan boş...
Öyle bir ülke varmıdır onuda bilmiyorum.
Bi tek yahudi derin örgütlerce yönetilen devletlerde var. Yönetenler arka planda yahudi olduğundan, devlet yöneticileri kukla olduğundan, devlet yöneticileri suç işlemişse(yahudinin zararına iş çevirmişse) hemen yargılanıyorlar. Avrupa ve kuzey abd de sistem bu.
yıllarca kendi halkına kültürüne inancına düşmanca bakan aşağılayan insanlar yetiştiren bir eğitim sisteminiz varsa problemlere çözüm ararken de 3 maymundan biri olur öyle bakarsınız meselelere...
hayta nın yazdığını 3 kere okudum. Anladımmı emin değilim.
Tek cümlede 2 yada 3 şey anlatmaya çalışmış. İlk cümle hap gibi kolay ve güzel anlaşılır, zaten o konuya katıldığım gibi sebeplerini geçmişte açıklamışım. Cümlenin devamı benim kafayı çorba yaptı,
Anlayamadım o sebeple bişey yazmayayım diyorum. İkinci yazdığı 3 maymunda doğru. Benim yazdıklarıma ters değil bilakis tamamlıyor. Ancak bitirişte arıza yapmış yada benim kafa basmadı. Sanki yazdıklarıma karşı bişey yazmış gibi bi izlenim uyandırmış ama yazdıklarımı tamamlamış gibi geldi.
Her neyse beni aşan şeylere vakit harcamayayım. Bugün hiç işe bakmadım. Sıcak yüzünden kaytardıkça kaytarmaya çalışıyorum.
yaw hayta bana maymun demeyemi çalışmış acaba.? Aydınlanır gibi oldum. :)
Bravo güzel yaklaşım. Keçiye maymun deyince her şey yerli yerine oturdu. Stresi attık, nasıl geçirdik diye diğer bebelerle çak yaptık...
her neyse bebe lerle uğraşma bırak ne derse desin.:whistling:
bende "bebe" diyerek işin içinden çıktım değilmi.? Evet.. Rahatlatıcıymış doğrusu haytayı takdir ettim.:p
USD hala düşmedi.
Bunun pek çok sebebi var. Bir kısmı geçmiş alışkanlıklara dayanıyor. Bir kısmı halkın bozuk karakterine dayanıyor. Bir kısmıda yöneticilerin kötü karakterine dayanıyor.
Dolar alacak kadar kötü karakterli yada kafam akp ye değil, ülkeye, kendi gelecek kuşaklarıma zarar verdiğimi anlayamayacak kadar çalışmıyor ise, MB kararı yada caatsa kararları ile yükselecek USD seviyesinden hemen satardım.
Diceksinizki "olm zibidi, kafan çalışmıyor USD almışsın. Kafan mucize olup çalışmaya başlayacakmıki azcık yükselişte satacaksın.?"
Eğer bu ktipiyoz tayyip bizi herhangi bir savaşa sokmaz ise, herhangi bir batı ülkesine kuyruğu kaldıracak kadar kafayı üşütmez ise, 2020 dahil USD, faizden daha fazla kazandırmayacak. BELKİ 2021 i bile dahil edebiliriz.
Bu arada matesis in koyduğu ne idüğü belirsiz linke girmedim. Tek bişey yazıp gidenleri muhatap almayacağım. Hele akıl vermeye kalkanları görmeyeceğim bile. Geçmişte Biri altın konusunda biyerden alıntıyı buraya asıp akıl vermeye kalkmıştı.
Bu tür densizleri, saygısızları, cebinde az yada çok para olunca dünyayı kendi çevresinde dönüyor sananları, 2 tahmini tutunca kendini akıllı sananlaları, artık görmemezlikten geleceğim.
Bana bişey vermeyipte, benden kendisini zengin etmemi bekleyen kendini bilmezleride görmemezlikten geleceğim.
Dünyaaa, efsane keçinin çevresinde döner.
Alicemal abi
Çok görmüş geçirmiş biri olarak hele bu soruya cevap ver bir zahmet
Kocaeli makine mühendisliği
Balıkesir veterinerlik
Çanakkale ilköğretim matematik öğretmenliği
Oğluma tercih yapacağız kaldık kapandik [emoji4]
Çocuk rahatına düşkün amma ticaret işini seviyor
Gelde tercih yap
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O spor loto ya kimse yardım edemez
Elde var 5 benzemez
Böylece iddaa ettiğin
reno Türkiye elektrikli motor yatırımıninda balon olduğu belli oldu
Bu görmüş geçirmiş lafından biraz huylandım ama bi kenara koyayım şimdilik.
Abicim çocuğu heba etmişsiniz. 2 yaşında iken bana verecektiniz, şimdi çocuğun peşinde MIT, harvard, odtü felan koşturuyor olacaktı.
Bu işin yolu yöntemi, çocuk anne yada babaya çeker yada ikisinden bi şeylaer alır.
En doğru olan şey, çocuğun sevdiği iş ne ise o konuda sınırsız ve koşulsuz sonuna kadar destek olmak. Çöpçü olacam dese bile sınırsız ve koşulsuz destek olacaksın.
İmdi, çocuk büyür ve gelişirken neye meyli olacağını anlarsınız, ona göre orta ve lisede yetiştirir yön verirsiniz. İş üniversiteye kalmaz.
İş işten geçmiş, keçi abi bi yardım. Olmaz öyle.
Çocuğun rahatına düşkün olması önemli değil. Neyi severek yapacağı önemli.
Yukardaki 3 meslekte güzel meslek. Hangisini seviyorsa onu yapsın.
Üçündede eğer üniversitede iyi çalışırsa, başarılı bir öğrenci olursa, kendisine ve ailesine yetecek parayı kazanır. Yeterki siz sınırsız koşulsuz destek olun.
Tabi destekten kastım cebine para doldurun değil. Bu yapacağınız en büyük kötülük olur.
Hangi mesleği seçmişse, o konuda diyelim master yapacak para lazım verin, doktora yapacak, özel ders alacak verin. Tabi eline değil ders verecek kurum yada kişiye verin. Sakın kolay paraya alıştırmayın.
Her türlü fedakarlığı yapın.
Anneyi kontrol altına al. Sakın çocuğu bu saatten sonra aşırı korumasın. Hayvanlar çocuğa ne yapar, ergenlik çağına geldiğinde dehler. Ancak anneler bunu erkek çocuğa yapmıyor. Çocuk eşek kadar olsada yapmıyor. baba olarak senin görevin. Çocuğu ağaçtan aşağı atacaksın. Yani sorumluluğu ona yükleyeceksin. Okulu okudun okudun yoksa açsın, kendine ayrı ev tutacaksın gibi gerçekleri söyleyeceksin. Çocuğun iyiliği için kötü adam olacaksın. Sora arka odaya geçer ağlarsın.
Baktın anne yapışmış çocuğa. İkisinide ağaçtan aşağı atacaksın.
Yaw en iyisi baştan anne ve çocuğu dehle gitsin. Ne uğraşacan abicim. Tonla dert demek.
Benim neden bekar kaldığımda anlaşılmıştır herhalde.
Bu arada moruk kime yazmış, anlayamadığımdan, cevap yazamıyorum tabiki.
Oyle bes benzemezden kastim
Ya biyolog olursun ya veteriner
Ya makine muh ya elektrik
Ya ilkokul ortmeni ya baska sey ortmeni
Adamin tercihleri mana siz
Demekki verdigi bilgilerde gecmise yonelik tutarsiz
Onu kast ettim
Yani seni degil macar i
Alicemal abi biz sistemli ganyanciyiz. Loto cu toto cu degil. biliyosun
Doğru konuş .
Reno da Elektrikli motoru burda üretçek. işin icindeyim diyen sen degilmiydin
büyük iş adamı
...........
Özel mesajdan sor abine sorularını o zaman
Ortaya yazılana herkes istediği gibi yazar.
Forum anonim.
......
Bi daha edepsizligini görmüyim...
Hadi naş
Şu renoyu bi araştırayım.
Eğer elektrikli reno üretiyorum diye parçaları getirip monte ederse, faydası ndan çok zararı olur.
Mevcut sıvı yakıtlı arabaları öyle üretiyorlar çünki. Devlet ve medyada arkalarında olunca, Bu yüzden gerçek yerli fabrikalar gelişmedi.
Yok eğer elektrikli motoru ve pilide burada üretirlerse, o zaman reno savunucusu olurum. Buna imkan ve ihtimal vermek zor.
Ekli dosya açılmıyor cep telefondan
Bi görüym onu önce sonra cevabı bekle sen hacı abinden
Yaw çocukça tartışmalara girmeyin. Benim ülkeyi kurtaracak yazılarım geride kalıyor.
Dün gece yine yahudi kanalı bluumbergde birileri patronlara destek olun hikayeleri anlatıyordu. Sanayiyi kurtarmazsak, bankalar a sıra gelirmişmiş.
Lan kaç krizde kurtardın bankaları sanayiyi. peki aynı firmalar neden sürekli krize giriyor.? Niye hep çalışan kurtarıyor. Firmalar çok kazandığı dönemde çalışanla paylaşıyormu ki, şimdi çalışandan yardım istiyorsun.?
Kötü yönetenler batacak. İyi yönetenler ayakta kalacak. Zaten bu teşvik işini siyasiler devletten kendi çevrelerine para aktarmak için kullanıyorlar. Her taraftan hatalı.
Neyse bu yazıyı isteksiz yazdım. Haber okuyayım...
USD 5.69 olmuş. Sabah açılışta hafif yükseltmiş bizim finans kurumları.
Bizimkilerin yükseltmesi Ne anlama geliyor.?
MB kararına kadar BISTi yerinde yada aşağıda tutacaklar, USD yide yerinde yada yukarıda tutacaklar. MB den aşırı bir karar gelirse, sürüyü sağma hazırlığı yapıyorlar. USD satanlardan yukarda alacaklar, BIST satanlardan aşağıda alacaklar. Maliyet hesabı yapıyorlar.
Her sürpriz olabilecek beklentide bu davranışı uyguluyorlar. Ana trendi değiştirmiyorlar ama beklenti bitene kadar ana trendin tersine hareket ederek, sürüden alabildiğince faydalanmaya çalışıyorlar.
Niye bizde böylede gelişmiş ülke borsalarında böyle değil.?
Çünki bizim kötü karakterli YASAL soyguncu borsa yöneticileri, geçmişte KY ve dürüst yatırımcıları korumadı. Spekülatör ve patronları korudu. Hali ile zamanla para piyasalarında çakallardan başka kimse kalmadı. Birde 1 milyon, bişeyler yapmaya çalışan ky var.
Hali ile BIST ve para piyasaları sağlıklı çalışmadığı için, piyasada taze para girişi yeterli olmadığı için, sürekli sinekten yağ çıkarmaya çalışan büyük oyuncular var.
Tabi bitek BIST de değil tüm devlet kurumları aynı. Soygun ve talan.
Dünki haberle bir TALAN gerçeği daha ortaya çıktı. Belediye başkanları, belediyeye bağlı şirketler kuruyormuş. O şirketlere kendilerini ya müdür yapıyorlarmış, yada yönetim kurulu üyesi. Ekstra maaş da ordan alıyorlarmış. Tabi maaşları kendileri belirliyorlar. Yapın hesabı.
YETMEMİŞ, bu şirketlerden birde huzur hakkı adı altında sürekli prim alıyorlarmış.
Bunu yapanda chp belediyesi. chp bunu yapıyorsa, diğer parti belediyelerini siz düşünün artık.
Du yaw, düşünmenize gerek yok zaten herşeyi açık yapıyorlar. Bi tek chp kılıfına uydurmaya çalışıyor. Ceplerini doldurma yöntemleri Nitelikli. Diğerlerinin yöntemi adi. Hukukta böyle geçer.
Tabi adi iş yapan partilerin savunmaları sağlam. "çalıyoruz ama çalışıyoruz" diyorlar. Suçlamalar şak diye düşüyor.
Ne ülke ama... Hepinizi kıtır kıtır kessem yetmez sorada orta doğuya dalarım. Bu parti denen hırsız şebekelerinizi başımıza oy atarak getiren sizlersiniz... tamam bende 5 yıl öncesine kadar oy attım, ama bi sor neden.?
Sorana darılırım.
Bugün ilginç olmuş. Hem USD hemde BIST biraz yükselmiş.
USD yi anladımda BIST?.
Demekki artık bekleyecek takatları kalmadı. :)
Direk BISTi uçurmak istiyorlar ancak tayyipin MB sindende korkuyorlar. Ya -1500 point indirirse. Muz cumhuriyetinde normal böyle şeyler.
Bu arada tüm yıl için -800 ve -900 filan dillendirilmeye başlanmış... BIST de MB nin hükmünün pekde kalmadığının resmidir. Tabi çok anormal bir indirime gitmezse. Şimdi tayyip istiyor diye devletin enflasyonunun da altına indirir belli olmaz.
Çünki adam enflasyonu faizin belirlediğini sanıyor.
Kim bu adam.? İmam eğitimli, "her evde ceset yıkamayı bilen 1 kişi olması şart" diyen kişi... Bu adam bizi yönetiyor ve enflasyonla faiz dersi veriyor.
Unutmayın %100 BIST hissedeyim... Pozisyonum beni az veya çok yönlendiriyor olabilir. :wu::plc::p
MB hallolmuş gibi, geriye caaatsa mıydı o kaldı... oda fos çıkarsaki öyle gibi bi izlenim oluştu, kemerleri bağlayıp hostesten ejder suyu isteyin, direk 106 bin. :oleyo:
Yaw o kadar bekledin 106 içinmiydi.? Az olsun benim olsun. :)
faizsiz bir dünyayı hayal bile edemiyoruz belli ki iliklerimize kadar işlemiş meret...
faiz i kim ortaya çıkarmış henüz bilmiyorum ancak bunu sistem haline getirip kolay yoldan zenginleşmek amaçlı kullananlar siyonist yahudiler.
Kısaca tarihine girersek. Bunlara 500 yıl kadar önce avrupada pek çok mesleği yapmama zorunluluğu getiriliyor. Bunlarda ticaret tefecilik gibi işlere girmek zorunda kalıyor. Adamlar hiç bir bin yılda rahat durmamışlar. Nasıl bir arızalarsa artk.
Tefecilikten malı götürüyorlar. Derken zenginlerin parasınıda alıp faizle başkalarına vermeye başlıyorlar. Siyonist bankacılığın temeli. Derken devletlere borç verebilecek kadar güçleniyorlar. Bunda alman bir prensin büyük payı olduğu söyleniyor. Servetini rotchild e mevduat olarak vermiş.
Derken bir savaşta bir tarafa maddi destek olup kazandırıyorlar. Savaş sonucu çok büyük para yapıyorlar. Savaşın para kazandırdığını görünce, avrupada savaşan tarafların ikisine birden para veriyorlar, savaşı kazanandan para, kaybedenden toprak ganimet ülkede ayrıcalıklar filan alıyorlar. Derken krallardan daha zengin hale gelip çok büyüyorlar.
Savaş olmayınca savaş çıkarmaya başlıyorlar. Ülkelerdeki grupları besleyip ayaklandırma. Soylu grupları destekleyip kral yapma ve onlara savaş çıkartma gibi yollarda uzmanlaşıyorlar.
Son 500 yıldaki tüm soygun ve soykırımların, son 300 yıldaki tüm savaşların arkasında bunlar olabilir.
Avrupa yönetimlerine geçince demokrasi altında liberal sistemi kendi işlerine gelecek şekilde geliştiriyorlar. Devlet sömürme sektörleri olarak medya ve finans sistemlerini kullanıyorlar. Bazı sektörlerdede hakim rolu üstlenip dünyaya hakim olmaya çalışıyorlar. Şu an karşılarında tek engel var ÇİN. Rusyada engel gibi ama orası çok karanlık. Rusyanın tüm dev özel şirketleri yahudilerin, Her yıl batıdaki yahudilere 10milyarlarca dolar para akıyor, ama putin yahudilere düşman görünüyor. karışık bir iş...
her neyse... boşa bir yazı oldu, bilen biliyor...
abd ve dünya hala kapışıyor.
abd, bu kapışmanın kendi aleyhlerine olduğunu ne zaman fark edecek acaba.?
AB alternatif finans ağı sistemi kuracağım demişti. İsmi neydi ya? instex gibi bişeydi.
Hala tam olarak devreye almamışlar.
Rusya ve Çin de takas sistemi kurmuşlardı, onlarınki çalışıyor diye biliyorum.
AB nin sistemi de devreye girerse, abd etkinliği dünya finans sisteminde biraz daha azalacak. USD doviz rezerv miktarı olarak %62 lere kadar düşmüş. %30 lara düştüğünde abd ağlamaya başlayacak.
Çok fazla dünya savaşı çıkarma heveslisi olacak.
Şimdi çıkardı çıkardı. 20 sene sonra ÇİN ve Rusya'nın gücü silah sanayiinde abd yi geçmiş olacak. Şu an kazanma şansı var, yarın olmayacak.
Ekonomide batının asyayı geçme şansı yok çünki hantallaştı ve obezleştiler.
Dünyada geçerli olan kağıt paraları sayesinde dünya şirketlerini satın aldılar. oralardan gelen paralarla krallıkları devam ediyor ve çüküşleri halı altında kalıyor. Her yıl batıya akan dünyanın emeği ve parası, hem bunlara krallık yaşatıyor, hemde hantallaştırıp obezleştiriyor.
Tarihe bakarsanız, aşırı cinselliğe ve yemeğe düşmüş olan imparatorlukların leşlerini görürsünüz.
İngilterede trumpdan daha çok, yahudi uşağı soytarı boris yeltsin kafasında bir adam başa geçti. Kendisi osmanlı paşalalrının torunu imiş. Yok vezir torunumuydu.? Osmanlıda kaymak tabakadan birinin torunuda unuttum.
Oda ingilterenin yeltsini olabilir... bakalım görecez.
Her yeni gelen yönetici eskisinden daha kapasitesiz oluyor. Bizdeki gibi.
Halk seçiyorsa başka şans olmuyor. Naş kanunu.
eyvah eyvah moruk yine gaza geldi. :28:
üstelik bana benzemeye başlamış.:wu: en iyi benim diyor... rakip çıktı.
Vay canınaaa, Alamanyada imalat PMI 44 ünde altına indi. Bi ara düzelir gibi oluyordu.
Alamanyanın bu kadar ihracata bağımlı olduğunu, hatta abd ye yaptığı ihracata bu kadar bağımlı olduğunu bilmiyordum. Netçede detay bilgi ama önemli bilgi.
abd, merkez bankasında odunları boyayıp yeşil kağıtlara çeviriyor. Alamanya mal üretip, bu yeşil kağıtlar karşılığı abd ye bolca mal satıyor. abd emeksiz, üretimsiz yeşil kağıtlar karşılığı, dünyadan ve Alamanya'dan bedava mala gark oluyor.
Uyduruk bir ticaret ilişkisi.
Derken bu ilişkiye delinin teki çomak sokuyor, Alamanya güm. Bi tarafta deli, diğer tarafta çalışkan ve zeki alamanya... ikiside tokuştu- alamanya çatladı, abd ise kırılacak ama bekleyelim.? Ülkelerin doğuşuda batışıda uzun olur.
BIST ve USD bugün gelişmelere uygun davranıyor. Dün BIST normal değildi. Belkide günlükçüleri tokatladılar.
Bu arada mevduat faizinin %3 ü vergiye gidiyormuş. Devletin Enflasyonu %17, %3 de vergi eder %20.
MB nin -400 puan faiz indirimi normal gibi duruyor. Devletin Enflasyonu indikçe indirsin.
Ama dediğim gibi, ne açıklarsa açıklasın uzun vade trend değişmez. Kısa vadede çok şelaleler olabilir ama uzun vade MB sebebi ile değişmez. Garantisi yok o ayrı.
abd ilede karşılıklı iyi niyet gösterileri devam ediyor. Heyetler gelip gidiyor. halkbankın adamı serbest filan...?
İsin sakasi o ya
yaw moruk, piyasa ve bizi yönetenler, bide bizim geleceğimizi etkileyen medya gibi sektörler harici yazdığım herşey benimde şaka.
Geriye bişey kaldımı.?
Her neyse...
moruğu dolaba kaldıralım, benim gibi çenesi düşük, doldurur topiki şimdi.
VOB tarafına bakmasam iyiydi, kerem birader yarım kaşık dondurma hikayesini yazmış, gözlerim doldu...
Aklıma "sen ne yaşadınki" diyen süzme zibidi geldi... o dondurmanın kaşıkları ile kulağının arkasında 24 saat ses yapacaksın. 3 güne sıyırır benim ruh dünyama gelir. Ama kim uğraşacak şimdi.?
Neyse kaytarmayı bırakıp tükkanı kapatayım... alamanya PMI dışında ciddi bi haber göremedim.
arada bakarım...
Yok abi ben cok konusmam
Senin fikirler degerli
Kactim ben