24/01/2001
susd 0.675 !!!!!!!!!!
Nerden başlıcaz ?
Printable View
24/01/2001
susd 0.675 !!!!!!!!!!
Nerden başlıcaz ?
İki banka ile ihale faizi belirlendi
https://ugurses.net/2018/11/16/bu-fi...rmus-muydunuz/
Tahvil faizi nasıl düşük çıktı...
Sure yeah my English is better even though I am Azeri Turk!
Even though my wealth is really less than what you guys talk about here! However, I want to have your ideas.
I cannot open bank account in many banks. I have just in ziraat and akbank. I went to akbank to see what can I do to get more even 1 percent. I do not want to change my dollars to lira since I will need it at least after a year Unless I am sure that it will decrease a lot against lira and I can buy in less exchange! Too risky! They said that come next week to see our financial assistant. She talked about fon. I want to know is it better than normal vadeli hesap or they just want to gain themselves!
The question is are they take care about the customer or just using these methods want to gain more?
what should I do?
Thanks
Beyler...
aralık öncesinde herkes uzun baglıyor..aralık ayı geldiğinde dolar 5 tl altına cok rahat cekebileceklerini düşünüyorum. Cünkü günlük ya da kısa vadeli mevduat olmucak.
Plan bu bence..Aralıkta ocakta basabildikleri kadar aşagı basıcaklar..Dolarisizyon kırmak için ellerinden geleni yapıcaklar.
Enflasyon ile mücadele yıl sonuna kadar. Sonra seçim ekonomisi, teşviklerle canlandırılmaya çalışılacak piyasa kredi talep ettiğinde, mevduat faizleri yükselişe geçecek. Dizginlenmesi gereken doları baskılamak için de faiz silahı kullanılacak. Yani gevşek maliye ve sıkı para politikası hikăyesi faiz lobisinin önünü açar naçizane tahminim.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Enflasyon ile mücadeledeki amaç enflasyon farkını düşük ödemek. Gevşek maliye politikası kaçınılmaz. Şu anki yaprak kıpırdmayan piyasa ile seçime girmek intihar demek. Canlanma için bunu yapmak zorundalar. Ya bir kriz çıkartılıp ihale başka ülkelere çıkarılacak ya da merkezi devreye sokup faiz ile dolar baskılanacak.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
hocam gevşek maliye politikası ile doları azdırıyorsun işte. Belki gökten dolar yagarsa olabilir.
Benim tahminim..Eylül ayında uygulamya konulan gizli imf programına göre, yabancılar şubat mart gibi dolar muslugunu secim içim biraz acıcak. Sonra tekrar kemer sıkmaya devam 2019 sonuna kadar.
Gizli anlaşmanın böyle olduğunu düşünüyorum.
Dear my brother nice too see you here .it is strange that we speak eng instead of turkish [emoji56]
İ advice you the fons .But you should first test them www.tefas.gov.tr
There is a huge fons but you must decide which is good or not .as i understand you prefer dolar than you have also chance to find inst. like these .
From my side i dont believe to money managers in the bank .You have to ask and search the best .
Good luck brother [emoji112][emoji109]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
valla arkadaşlar kusura bakmayın ama adam haklı. Tekfen de 3 yıl bekleyebilen parasını 5-6 katına çıkardı hala tutuyorsa tabi 100 TL yi 500 TL ye çıkarmak için %25 bileşikten kaç sene beklememiz gerekir sizin hesaba göre. Ayrıca geçen senelerde istemeye istemeye ne var ne yok satıyorum dediğini de hatırlıyorum topikte vardır sanırım.
Sizlerin de çok değerli bilgi ve deneyimleri olabilir ama bunları Kentuf gibi ustaları yıpratma amaçlı kullanmazsanız daha iyi olacağı düşüncesindeyim
Bence kendin getirisine bakarak yapma derim .Bir kaç bankadan bu işden anlayan insanlardan tavsiye al .
Getirisi yüksek fonlar genellikle riskli olabilir .Buna özellikle dikkat et.
Mevduat bu açıdan daha garantili şu dönem için .
Risk alırım sorun değil diyorsan Öst yani özel sektör tahvil fonları cazip gibi bana göre .
Altın fonu ,dövize dayalı fonlar uzun vade için iyi olabilir .
Az risk olsun dersen karma fonlar var ama bence yinede şu anda tl mevduat daha mantıklı en azından dolartl 5 olana kadar .
Umarım yardımcı olabilmişimdir kardesim ..saygılar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doğru zamanda alınan ve uzun vade elde tutulan hisseden faizin üstünde kar etmek çok normal. Bu yetenekli , büyük görüşlü vs. olduğunuzu göstermez.
Ayı piyasasında hisse alıp aylarca zararda taşımak ise borsaya yeni başlayanların yaptığı hatadır.
Mesela isctr, bugün alan uzun vade de kar edecektir ama kar etmeden yada zararda hisseyi ne kadar taşıdığınız ve bunun size fırsat maliyeti önemlidir.
Ykbnk da uzun vade de kar ettirecek bir hissedir ama aylarca zararda taşımak sizi bilgili, üstün yetenekli, üstün görüşlü kılmaz. Kısa vade de ise piyasa tepkilerine verdiği cevap yanlış hisse olduğunu göstermektedir.
Demek ki ayı piyasasında faiz gibi düşük ama garanti getiride kalmak boğa piyasasında hisse de olmak daha doğru olacaktır. Bunun aksini yapan adamın piyasa uzmanı gibi caka satması doğru olmayacaktır.
Şunu ekleyeyim, 6 ay bir yıl yada 2 yıl sonra zararda taşıdığı hisse yükselince o arkadaş buraya gelip bakın ben bildim diyecek ama aylarca zararda hisseyi taşıdığından bahsetmeyecektir :-) ilk defa okuyanlarda vay be helal olsun adama diyecektir. Twitter da çok var bunlardan:-)
if a banker says that a product is better than the other, know that the reverse is true. therefore you can expect that those funds' yield will be much less than regular time deposit. moreover if you buy those usd correlated funds you have to pay %10 value increase tax when usd/try parity increases.
Baska arkadaslardan bilgisi olan varsa ya bankadan fon alirsa bilgi verirse seviniriz
Berat Albayrak
âÅ“â€
@BeratAlbayrak
GYODER tarafından yapılan çalışma, konut sektörünün ilk 9 ayda yaptığı 1 milyon konut satışı ile 2017 yılındakine yakın bir performans sergilediğini ortaya koyuyor.
167
09:57 - 17 Kas 2018
Bu ve kayınbabası neden konutların satılması için her türlü konut reklamını ve bankalara düşük konut kredi baskısı yapıyorlar acaba.
Kafamda deli sorular.?
Bistte tarihi bir firsat yasiyor olabiliriz.
Guzel guzel hisseleri bedavadan biraz daha pahaliya alma donemi..
Faizden gelen paranin bir kisimi ile hisse alinabilir 2-3 senelik perspektif ile.
Syg,
Ne sizi nede sayın Kentuf' u şahsen tanımam ama ilk defa okuyan biri olarak değl 20 yıldır piyasayı ve hisse net i takip eden biri olarak yazıyorum. Herkesin risk algısı ve yatırım anlayışı farklıdır bana göre hisse yatırımcısı için doğru zamandan ziyade doğru hisse tercihi daha önemlidir yanlış hissede bekliyorsanız istediğiniz kadar doğru zamanda alın hiç kıymeti yok.En tepeden satıp ta en dipten alabilen trader da görmedim.2000 li yıllarda 30-35 bin endekse CNN de bu bir büyüme değil bu bir genleşme bu bir balon ve bir gün patlayacak diye millete kağıt aldırmayan bir yiğit bulut 2008 krizinde 28 binlere gerilemiş endekste 1,65 tl garanti 1,5 tl THY fiyatlara gelmiş hisseler varken TGRT didin dibi var 12 binler göreceğiz diye korku saçarak ky hisse aldırmayan Ziya Osman Açıkel gördüm ben.
potansiyeli olan ucuz kalmış hisseyi bulmak hisse fiyatının piyasa ederinin çok altında olduğunu keşfedebilmek sadece bacası bile şu anki fiyatı eder diyebilmek başka bir öngörüdür.Teknik veya Temel analiz bilgisinin haricinde başka bir birikim gerektirir.Birlikte yurt dışına gittik dediği Sn Stockgeneration u da hisse nette çok uzun zamandır takip ederim ve viop taki .çok başarılı trade lerine şahidim. Anlayacağınız twitter da çok var dediğiniz kişilerden önce bu insanlar daha twitter icat edilmemişken bu alemde yazıyordu.
Benim nazarımda meyve veren ağaç gibiler isteyen koparır yer istemeyen yemez.
Yemiyorsanız taşlamayın bari bir çok değerli insan bu gibi ithamlardan bıkıp bıraktı yazmayı
Keşke ülkemizde de yatırım kulübü şeklinde dernek ya da organizasyonlar olsa da 2-3 yıllık bakış açınızı konuşup sohbet edip yatırıma kulüp olarak dökebilsek. Belki de vardır ben bilmiyorum. Linkte bulunan organizasyonlardan hiç denk geldiniz mi?
https://en.wikipedia.org/wiki/Investment_club
Doğru zaman vurgusu yapmamın nedeni zaten doğru hisse ile işlem yaptığımızı düşünmemden kaynaklanıyor, dikkat ederseniz işctr örneğini verdim. Şirketleri olan tek bankadır:-) Benim işlem yaptığım kağıtlar Oyak grubu (ereğli), İş bankası grubu (banka, soda, camlar), koç grubudur (tüpraş, froto). Uzun vade de bu hisseler ne getirmiş?
Kimsenin gıyabında yazmak istemem ancak size cevap vermek için yazıyorum. Dediğiniz kişileri sadece hisse.net te yazdıkları yazılardan tanırım. Kendilerini takip etmem, söyledikleri, yazdıklarına göre tek işlemim yoktur. Kendi aklım ve bilgimi kullanmayı tercih ederim. Aylık Bist 100 grafiğinde zaten nerelerden riske gireceğiniz, nerelerde karı realize edeceğiniz oldukça açık görülmekte. Başkasının aklına neden ihtiyaç duyayım?
Birisi 3,5 tan tekfen alıp 13-14 tl den satmıştı. Bunu hemen hemen her gün tekfen sayfasında yazıyordu :-) Görmemek ve hafızanızda kalmaması mümkün değil. Meyve veren ağaç tanımınıza katılmıyorum. Yazdıkları yazılara dayanarak bunu savunuyorum.
Hem alçak gönüllü hemde bilgili bir kişi takip etmek istiyorsanız Halk Cafe'de yazan Trendhound 'u tavsiye ederim. Onun yazıları ile savunduğunuz kişinin analizlerini (ve en önemlisi yazım tarzlarını) karşılaştırın, ne demek istediğimi anlarsınız. Ancak kendisi de trader değil UV yatırımcı olduğunu söylemektedir. Hisse net te yazan, günlük işlem hacmi 2 milyon dolara çıkan bir başka kişi var (nick'ini yazmam doğru olmaz). Başarılı Takas analizi yapar. Ağzından bir kere bile "şurdan aldım, şuradan sattım, pehh" tarzında yazısı yoktur. Alçak gönüllülük ayrı bir yetenektir...
Tartışmanın başlangıcı, meyve veren kişinin dünyanın en büyük 8nci ekonomisi olan Brezilya ekonomisi hakkında yazdıkları ve daha sonra ukala tarzdaki cevaplarıdır. Kendisi iş için gittiği Breziya'da tüten baca görmemiş ve alışveriş merkezlerinde silahlı 3 güvenlik görevlisi olduğu için brezilya'yı beğenmemiş :-) Sizden ricam Brezilya ekonomisi ve endüstrisi ile ilgili internetten araştırma yapmanız. Başlangıç olarak şunu yazayım, Türkiye'den çok daha önceleri kendi tankını, uçağını, uydusunu ve savaş gemisini üretmiş bir ülkedir. Tarım ve hayvancılık, tekstil, vb. konulara girmiyorum... Daha sonra bu ağacın meyvelerinin yenip yenmeyeceğini düşünün isterseniz :-)
Son olarak; eğer halka açık bir ortamda yazıyorsanız, eleştiri alabileceğinizi unutmamanız ve tanımadığınız kişileri çok da fazla savunmamanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu ben dahil, herkes için geçerli...
İyi tatiller...
Borsa da artis son 1 senede olur.onun icin son sene alsaniz olur.2028 gibi bu çıkışı ongoruyorum[emoji39]
Burgan bank kendini aşmış.. Mt bugün aradi yani cumartesi.. 300 k 25.5 verdi pazarlik yok
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.