[QUOTE=MAHARAJ;3276606]işte bu benimde istediğim topiklerde böyle zıt görüşe sahip arkadaşların tabiki elle tutulur verilere dayanarak kötü yanlarını da söylemesi körü körüne aşık olmaya gerek yok.
Printable View
Kurdan zarar yazmasına rahmen
Yüzde yetmiş ihracat olması kuru heagle ediyor bu yüzden gecen sene yüzde 40 artışına rahmen güzel bilancoydu bakın son iki ceyrekte karlılığına süper böyle devsm ederse ki edicek gibi cok iyi karlar yazacak kur fazla etkilemiyecek sıkıntı yok iyi olacak
Şahsi beklentim bu seviyeye göre 3 sene içinde 3 kat getiri...
Tahtada işlem de yok ama neden bu kadar basıyolar ilginç...
1000 lot çıkış yaptim .Ihtiyacim vardi.100000e yaklaştı.Demekki çıkış yapmayı bekleyenler var.
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşlem haçmi iyice geberdi bu gunlerde...:cool:
Bugunku dolarin bu yuksek cikisi insallah devam etmez...
Çıkış durmayabilir... Ancak sirketin 2018 sene sonu kurundan 160 milyon TL civari ihracat yapması bekleniyor.... Kurdaki bu artış bu miktarı yukari çekebilir ve borc icin doğal bir hedge oluşmuş olur....
Citi abi gecen hafta alım yapmış ...:)
Arkadaşlar herkese selam, hisseye ilgi duyan bi kyyim, inş. Gelecekte ortiniz olmaya adayım, tedavülde ne kadar lotu var bilen varmı?
Herkesin morali bozuk. Piyasada 5.5 milyon lot var dostum.
187.......
Tşkler sn tolga3838
Yok mu mantıklı bir yorumu düşüncesi olan ?
Mantık her zaman işlemiyor dostum.Lakin 1. Çeyrek bilançosunu bekliyor herkes..Bunca lot alanlar, verenleri de aşağıdan almayı tercih ediyorlar.Demek ki onların da beklentileri var. Bu fiyatlar ye ni bir evreye geçen bir hisse için olması gereken fiyatlar.Cift hanelere ilk iki bilanco görüldükten sonra ulaşılabilir Tabi ki ülkenin sosyal ve ekonomik durumunu izlemek gerek.Ayrica sanki seçimlerde iktidarın başarısız olacağı beklentisi oluşturuldu.Onu fiyatliyorlar şu an. Ama ben buna katılmıyorum.Secimden sonra iktidar oy kaybetmezse hisseler tekrar tırmanır diye düşünüyorum.
Dostlar burada yazilamlari spekler okuyor. Size hisse aldırıp beklenti olusturup, sonra satıyorlar. Bana kalırsa kimse aldığını söylememeli .Sattigimizi yazmalıyız.Olmasa da su kadar sattık vb yazalım ki küçükler üzerine oynamasın bu kan emiciler
Herkese selamlar dostlar...durdo aşkıma geri döndüm...:kahkah:
tabi gelirken açıkçası hisselerim 18 500 den 15 250 adete inerek geliyorum...biraz önce 5,80 den deniz yatırımdan yüklü alım yapan bendim...artık hayırlısı olsun...
durdo için tek risk doların aşırı yükselmesi idi..görüldüğü kadarıyla buda pek risk oluşturmuyor...tabi şu anki görüntüye göre söylüyorum...bir çok kişi seçimden önce doların çok daha fazla çıkacağını düşünüyordu...ama şu anda dolar 5,55 te bile zorlanıyor...
durdo için tek risk oydu ...tabi eskiye göre risk daha da azdır...geçmişte 46 milyon açığı vardı ama son çeyrekte zaten ihracatı 55 milyona çıkmış ve açıkta kalan kısmı 25 milyon tl civarı idi...
2018 yılında dolar %40 tan fazla yükselmesine rağmen durdo 14,5 milyon net kar yapmayı başardı...2017 yılı karı ise sadece 11,3 milyon idi..
bilanço olarak en çok içime sinen durdo hissesi olduğu için döndüm dolaştım tekrardan durdoya geldim...normalde hissemin azaldığı bir hisseye kolay kolay geri dönmüyordum...ama durdoya bilanço konusunda her türlü güveniyorum...o yüzden de hisseye geri döndüm..
2019 yılı ilk çeyrekte 15 milyon ve üzeri bir kar getirirse film kopar...o vakit 2018 yılında gelen son iki bilançoyu teyit etmiş olur..o vakit tek çeyrekte sermayesi kadar kar açıklar...temel yönden o kadar iyi olabilecek bir hisseyi şu anda ben tanıyamadım..hangi hisseye bakıyorsun fk sı 5 tir , 7 dir...
bu hissede ne söylemişsem zaten hisse elimde yokken de arkasında olduğunu söylemiştim...şimdilik hisse elimdedir...yine de fikrim değişmemiştir...ne söylemişsem hala da söylediklerimin arkasındayım....
biliyorum bazı arkadaşlar alım için 5,50 desteğini bekliyorlardı...kusura bakmasınlar ben aldığıma göre oraya kolay kolay düşmez...yapacak bir şey yok iş biraz da şans işi..
sn.Keko dayanamadın döndün dimi kurkçü dükkanına....
son çeyrekte 55 milyon tl ihracat ,27 milyon da yurtiçi cirosu oluşmuş idi..bu iki miktarın da artmasını bekliyorum...dolar ise şu anda 5,53 seviyesindedir..5,30 a göre %4,5 luk bir yükseliş olmuş...açıkta zaten 25 milyon tl civarı bir döviz açığı vardı..buda aşağı yukarı 1,250 milyon tl lik bir olumsuz etkisi olur..ama zaten yurtiçi ve yurtdışı satışların artması ile o kadarcık açığı yapacağı kar ile rahatlıkla kapatabilir..
çeyrekte doların bu haliyle durdonun çeyrekte 15 milyon tl kar bırakması yeterdir artar bile....bu kadar kar yapacak bir şirket yıllıkta 60 milyon tl kar yapma potansiyeline ulaşır....fk 5 dahi olsa şirketin olması gereken piyasa değeri 300 milyon tl dir..bunu ödenmiş sermayesi olan 16,5 milyon adet hisseye bölersek ,net hisse başı değeri 18 tl civarı çıkar...
işte bu ihtimali sevdiğim için durdonun düşüşlerine fazla dayanamadım...belki de 5,50 ve altını bekleyebilirdim ama endeks biraz daha düzelseydi buralardan yakalamam olanaksız olacaktı..
biz de yapıştık mecbur...
yeni baskı ve kesim makinaları çok verimli idiler..aynı zamanda çok da hızlı ve kaliteli üretim yapıyordular...daha önce de söylediğimiz gibi yurtiçi ve yurtdışı müşteri pörföyünün giderek artmasını ve müşteri pörföyünün ancak bir yıl sonunda tam anlamı ile oturacağını söylemiştik...bu düşüncemizin ilk işaretlerini 2018 yılı son çeyrekte görmüştük..önceki çeyrekte yurtiçi satışları 19,2 milyona düşmüş iken son çeyrekte 27 milyona çıkmış idi...üstelik de krizin hala çok etkili olduğu bir ortamda bunu gerçekleştirmiş olması taktire şayandı....işte bu miktarın giderek artmasını bekliyorum..
2019 yılı sonlarında yurtiçi satışlarının 35 milyon tl lere ,yurtdışı cironun ise çeyreklerde 65 milyon tl lere varmasını bekliyorum..toplam cironun yıllıkta 400 milyon tl lere ulaşmasını bekliyorum...
tuik verilerine göre mart ayında tüketici güven endeksi artmış..aynı şekilde sanayi üretimi de artmış ( bir ulusal gazeteden okudum) buna göre ekonominin toparlanması demek ambalaj tüketiminin de artması demektir..özelikle krizin etkilerinin hafiflemesi beklenen bu yılın ikinci yarısında bilançolarda güzel olan bilançoların daha da güzelleşmesi beklenebilir..
durdoyu 7,52 zirvesinden beridir devam eden satış baskısı yüzünden 6,45 ten satmıştım ....amacım 5,50 lerden yerine koymaktı ki bir hafta geçmeden oraya indi de...ama akrep tam da o gün devreye girdi ve hisseyi 5,00 ın altında alış için beklediğini söyleyince ben de bir an akrepe inandım ve alımımı erteledim..sonra malumunuz hisse ta 7,00 lara kadar yükseldi...
o moral bozukluğu ile kendimizi sağa sola vurduk...işte görüyorsunuz aşağı yukarı %20 hissem azalmıştır...en büyük darbeyi pek de iyi tanımadığım uluunda bilanço riskini almakla yedim..oradan tam olarak %21 zarar yazdım...güya en fazla %5-10 riski göze almıştım ama hisse kötü bilanço açıklayınca tabanı gördü..sonra da geç satmaya karar verince de bize giren zarar %21 i buldu..
sonrada başka bir hisseden de %5 kadar zarar daha yaptım...en sonunda bu gün durdoya geçtim...
yapacak bir şey yok dostlar...olan oldu....artık önümüze bakmamız lazım....durdo gelecek bilançoda 15 milyon tl civarı kar açıklarsa çok kısa sürede hisseyi çift rakamlarda bulacağız...beklentim ve temenim o yöndedir..
banvitten %3 kadar ,alkadan %1 kadar da kar ettim..ama bu karlar yaptığım zararların yanında devede kulak gibiydiler..biz en iyi hisseyi ararken en kazık hisselere rast geldik...:kahkah:
en iyi hisse en çok tanıdığın hissedir dememiz lazım...:)
ah akrep ah...neler yaptın bana...:kahkah: ben sattıktan sonra topikte benim ile tartışarak moralimi bozdun sonra da tekrardan uygun yerden alma niyetim varken yine beni caydırdın...seni yakalarsam şu iğneni makas ile kesecem...bir daha kimseyi sokmayasın diye...:kahkah:
dostuğun böyleyse , düşmanlığını düşünemiyorum bile akrep...:kahkah:
dolar da düşüyor ,endeks de...çok ilginç bir görüntü var borsada...
doların düşmesi veya yatay kalması olumludur durdo için...ama dediğimiz gibi az miktardaki dolar çıkışları durdonun karını pek de olumsuz etkilemez...zaten tek risk o kalemde var...onun dışında pek risk görünmüyor...ciro ve kar artışı devam edecektir...
seçim sonuçları zaten her türlü satın alınmıştır diye düşünüyorum...seçimlerden sonra beklenti gerçekleşti denilip endeksi tekrardan yukarı çekerler ...belki de seçimden önce de perşembe veya cuma günü de endeksi alabilirler..
durdodan ilk çıktığımda aklımdaki bir seçenek durdoyu 5,50 lerden almaktı..başka bir seçenek de doları o vakit 5,38 lerden alıp seçimden bir iki gün önce yani cuma günü doları bozup hisse almaktı...hatta dolar hesabı bile açtırmıştım...ama nasip olmadı..her iki düşüncem de gerçekleşmedi...bakalım belki de böylesi daha hayırlı olabilir...