He he ERFOS he, maşallah uçuyor yaw. Hiç bişeye yanmıyorum, boşa geçirdiğim zamana yanıyorum.
Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Printable View
He he ERFOS he, maşallah uçuyor yaw. Hiç bişeye yanmıyorum, boşa geçirdiğim zamana yanıyorum.
Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir.
6 ay önce 0,6 tl olan menderes bile 1,66 daha ben ne diyim. 10 a katlayan yüzlerce hisseyi boşver. hayatında 1,20 üzerini görmemiş frigo 12 tl, desa, derim, pkart ................. istediğin kadar yazabilirsin.
sn Taha öyle.bir noktada top çeviriyor ki satamıyoruz alamıyoruz, hayırlısı deyip bekliyoruz işte
5 iş günüdür aralıksız 27 lerden 25,5 a kadar düşüş.Bilançonun iyi geleceğinin habercisi olsa gerek.
30 yıllık borsa serüvenim'de aldığımız hisseler'den tahtası kapananlar oldu,iyi prim yapanları oldu ama ben bunun kadar şeref yoksunu bir hisse görmedim.
Aynen sn Dandanakan, hisse karlı döviz fazlası var en az 7 mil.dovizi var, 60.5 mil 9 aylık kar var
yıl.sonu 80 üstü bir kar oluşur buda 4 kat demek iyi bir temwttu verse bari...
Sn foton yıllar'dır bu sebepten hep kaybediyoruz zaten.
Portföyün'de 5.000 adet hisse olan biri,1 tl temettüye 5.000 tl para alır bir yıl bekledik'ten sonra.
Oysa hisse fiyatı 1 tl yukarı gittiğin'de zaten 5.000 tl kazanır.
Zaten verdiği temettü oranın'da fiyat aşağı geliyor,ondan sonra daha'da aşağı salıyor biz'de avel avel seyrediyoruz.Olup biten bu.
Bu şirkette bir dümenler dönüyor ama hayırmı'dır,şer'midir Allah bilir.
2019 un 6.ayın 17 sin'de kap'a gelen haber.PAY SENETLERİ BORSA'DA İŞLEM GÖREN ORTAKLIKLA'RIN,KURUL KAYDIN'DA OLAN ANCAK BORSA'DA İŞLEM GÖRMEYEN STATÜ'DE PAY SENETLERİNİN,BORSA'DA SATIŞA KONU EDİLEBİLMESİ AMACI İLE MERKEZİ KAYIT KURULUŞUNA YAPILAN BAŞVURU.Buna göre,MEHMET ARİF BÜYÜKKEÇECİ 1.112,337 TL tutarında'ki hisseyi,borsa'da işlem gören tipe dönüştürmüş.
bence sabırlı olalım erbos 50 leri hedefleyevektir.
bu yıl gelebilecek kar rakamları toplamda 100 civarı olma ihtimali var , bu manada iyi bir liman
sn Dandanakan 1112, xxx hikayeden bir miktar
aslolan 4. çeyrek 25 üstü bir kar gelsede 35 40 arası bir yere gitsek
Erbosan altın hisselerden birisi.Hantal olabilir haklısınız ama sağlam kağıttır.Bakıyorum dandik hisseler 1-5 -10 kazandırmış fakat soruyorum size hangimiz kazandık veya kazanan var mı?Çoğu 2 ye katlayınca kaçıyor.Erbosonı ben Egeen gibi görüyorum.İlerde belki öyle olacak tabi sabırlı olanlara.Karı iyi,temettüsü iyi sermayesi düşük.Sanıyormusunuz ki Erbosan dan çıkınca kat kat kazanacaksınız emin olun giden kağıda girseniz girdiğiniz zaman düşmeye başlayacak.Onbfl 173 kat artmış hani kimde var kim o kadar kazanmış.En sağlıklısı yavaş yavaş verimli bir şekilde gidilmesi her zaman iyidir.Sanmayın ki o 1-10 veren kağıtddan herkes kazanıyor.Sadece yakın bir abim eski müdürüm 1-20 kazandı ama nasıl kazandı 9 yıl bekledi karşılığını aldı.Hangimiz bekleriz söyleyin bana.Sabırlı olmadan kazanmak çok zor.Nasip evet herşey nasip.
Olabilir sn foton çizdiği grafikler'de 45-48-50 değerleri gözüküyor zaten ama alt bandı'da 16-17 gözüküyor.
Körü körüne beklemeyelim diye bir şeyler araştırıyorum.
Bu şirketin halka açıklık oranı %44 seviyesinde idi şimdiler'de%54 te,bunlar habire kurul kaydın'da olup işlem görmeyen hisseleri işlem gören tipe çevirip piyasaya sürüyorlar.
Sn foton 1.112.337 tl nasıl okunuyor değeri ederi nedir abi ben'mi yanlış okuyorum.Mesela o gün'ki hisse fiyatı 14-15 tl aralığı imiş bu paraya kaç adet hisse oluyor.
Sn ank 11 biz'de 10 yıl'dır bu hissede'yiz ama hiç öyle bir rakam göremedik.
Ky çok bu hissede,yeni borsa hesabı actirdigim arkadaşa bile bundan aldık,hem de öyle böyle değil,çıkarsa hayatta satmaz,ancak biraz zarar etmesi lâzım ki korkup satsın....huyu bu.....
Bak şimdi yarama parmak bastın sn ank 11.anlatayım'da gül bu lanet hisseyi almadan önce 2010 yılın'da 19 tl'den 1500 adet egeen aldım.31 tl ortalama ile sattım mutlu akü aldım 6-7 civarın'dan 10 tl den sattım,sonra bunu aldım o zaman'da bir çok kişi 2. egeen olacak bu diyor'du 10 yıl geçti bi bok olmadı.1500 tane egeen dursa idi şimdi borsada olmazdık Dünya turuna çıkardık.
Bunun verdiği temettü ancak kurban parasına yetiyor.
Kendi'me bazı kriterler belirlemiştim,mesela sonu SA olan hisseler'den,ihlas grubun'dan hisselere asla bulaşmam diye.
Bu kriterlere iki madde daha ekliyorum bir daha sahibi Kayserili olan ve bünyesin'de imtiyazlı hisse barındıran hiç bir şirketin hissesi ile işim olmayacak isterse uzaya kadar çıksın fiyatı.
Siz yine iyisiniz.Benim abi dediğim eski müdürüm 12 tl den 12000 lotu varmış Egeen.Onada nasip olmadı ama bir başka aldığı hissede 9 yıl sabretti 1-25 kazandı halada satmadı beklentisi büyük şimdiye kadar kazanan tek kişi onu gördüm.Yakınım olmasa inanmazdım ama şahidim.Bir çok kişiyede aldırdı hepsi kazandı bşr tek ben alıp sabretmedim sattım o yüzden banada nasip olmadı.İnşallah bundan sonra hepimiz kazanırız.Peki bişey soracağım bu halka açıklığın artması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Zanneder'sem HAO nın artması borsa'da işlem gören tipe dönüştürülen hisseler'den kaynaklanıyor.
Bu durum'da iki senaryo var,ya hisse fiyatı iyi artacak(Bu şirket ile ilgili bir haber ile'mi olur,kar rakamlarında'ki artışlamı)bu saye'de bu uyanıklar kote edilen bu hisselerden iyi para kazanacaklar'ki kazansınlar biz'de kazanmış oluruz.
İkinci senaryo'da ise bu fiyatları uygun buldukların'dan buradan yatırımcılara gazlayıp daha düşükten bunları geri almak istemeleri olabilir.Bayağı film senaryosu gibi oldu ama bunlar'dan her şey beklenir.
Ben de birkaç şey eklemek istiyorum.Bu hissede bekleyenler ki biri de benim ve çok şey kaçırdık. Hiç bir verisi bilançosu olmayan hisseler 5 katladı,10 katladı Erbos üç yıl önce gördüğü fiyatlara ancak geldi. Üstelik de sermaye artışı yapmasına rağmen.Her ne kadar sektörleri ayrı da olsa Fmz 9 aylık bilançoya göre sermayesinin 1,5 katı kar elde etmiş hisse 60 lira, Alcar sermayesi kadar karı var hisse 68 lira.Erbos denilen aşağılık hisse ise sermayesinin 3 katı kar etmesine rağmen 26 lira.İzahı nasıl anlatılır bilmiyorum. Şu an için satmak da ,tutmak da sorun.
Hadi abudik gubidik hisseler uçtu onlar bizi ilgilendirmez ama uçanların için'de bir sürü sağlam şirket hisseleri var.Mesela AGHOL 8.8 tl yi gören hisse bugün 21 tl yi gördü,Klimasan var çimentolar var,var oğlu var marshal bile nerelere geldi. Bunlar dandik şirket'mi değil tabi'ki.Şimdi bunları görünce insan üzülüyor sinir oluyor kahrediyor.Ama bu O perasyon Çocuğu her gün beddua almaktan korkmuyor çekinmiyor,halen daha alın terinle para kazanıp biraz değerlendirmek isteyen küçük yatırımcıyı ütmenin peşin'de koşuyor.
Değerli kardeşim bu haysiyet yoksunu hisseden ömür boyu vedalaşacam hemde yemin edeyim bu konuda. ve veda sonrası bırak almayı ekranıma bile giremeyecek. 6 yıl önce bunu değilde 100 kamyon hayvan gübresi alsaydım parayı 10 a katlamıştım. En çok verdiğim zaman üzülüyorum. Kimseyi etkilemek istemem, borsada şu vardır, bir hisse 5 yılda yapması gerekeni 1 ayda yapar bu vardır. Belki ben sattıktan sonra gidecek. Bunu bilemeyiz. Örnek şunu diyim; Bu kağnıya yatırdığım para kadar para ile TTRAKTÖR aldım yaklaşık 7 ay önce ve bu pislikteki 6 yıllık karım % 40, ttrak taki 7 aylık sürede karım % 100 gibi. Sanırım başka söze gerek kalmamıştır.
Asla Yatırım tavsiyesi değildir, amatörce düşüncelerimdir.
Kardeşim sen eskilerde kalmışsın ne egeen i. bir tek egeen mi??
Güncele bak, hubcv, frigo, eplas, tknsa, pkart,rysaş, smart, maalt, bryat.................... 100 tane hisse sayarım en az 5 katlayan son 3 ayda gyo ları saymıyorum bile. Hadi bunları boşver son 15 gündür az çok aynı sektörde olan burçe neler yapıyor bi izle. Bu b.. çukuruda geçen yıl borsa 90 binken 27 ye çıkmış, sonra düşmüş 13 lere ve tekrar gelmiş 25 liraya ve buna verdiğimiz zamanda en az 6 yıl.
https://www.tradingview.com/x/w34ou0mL/
Şimdi şu resme bak 2017 ilk 9 ayda 41 milyon kar, üçe böl çeyrek başı 14 ml diyelim,eee 4.çeyrekte bi 14 ml daha koymuş üzerine 2017 karı olmuş 55 ml.Şimdi sen bu hisseyi neye istinaden 60 tl ye kadar aşağı basıyorsun.
2018 ilk 9 ay 56 ml kar,2017 9 ayından 15 ml daha fazla hissenin gördüğü fiyat 67 tl.utanmadan sıkılmadan birde oradan hisseyi 52 tl ye kadar indiriyor yıl sonu 72 ml kar yapan hisseye 72-73 arasını gösterip tekrar 54 tl seviyelerine düşürüyor.
şimdi 55 ml 2017 karı ile 105 tl yi gören hisse 72 ml 2018 karı ile nasıl 54 tl ye iner. Bunu sorgulayamayan insanlar çıkıp burada ya hisse 13 tl den 26 yaptı daha ne olsun der.
Ben hepsini biliyorum Taha kardeşim,benim sitemim hesap kitap yapmadan buraya gelip hisseyi pırlanta sınıfına sokanlara.
Neyse bu akşam fazla kafa ütüledik.
Tüm bu olumsuz hareketlere ve bıktırma politikalarına karşın kızıp'ta istediğimiz hedefe ulaşmadan bu operasyon çocuğu'na malı teslim edecek değiliz,Hayırlı geceler.
Arkadaşlar,en karanlık an şafak sökmeden önceki an'dır,unutmayın kağıdın her şeyi olumlu,kasasında para bol,her bilanço kâr açıklıyor,daha ne olsun?Eşek gibi gidecek,farkındaysanız spek artık 25 TL nin altına indiremiyor......toplayın ve sabredin......endeksin nerede olduğu önemli değil........
Sn Dandanakan, yazılarınızı eleştirilerinizi keyifle okudum. hele fıkranız tam Erbosa cuk oturmuş, Normal şartlar altında her aklı selim insan birazcık bilgi ve aklını kullanabiliyorsa izmitpiston ,reysas, vs vs yerine Erbos alır. çünkü temel veriler açısından ve geçmişi incelendiğinde hiç bir dönem negatif bilanço göndermemiş ve hiç bir dönem temettü vermemezlik etmemiştir. endeksin tl bazında rekorlar kırdığı bu dönemde tüm yatırımcılarını üzen erbos speğinın yada hisseye hakim herkimse onun da bizlerle aynı şeyleri düşünüp düşünmediğini merak ediyorum, Erbos neden gitmiyor bu verilerle, geçmişte neden 100 tl yi daha az kar ile gördü. demekki spekülasyon yapılmış,
sn Dandanakan , affınıza sığınarak bu rakamlara tekrar baktım 1.112,337 TL ilkinde (.) var ikincisinde (,) var buda 1 112 tl demektir ki; bu da erbos sermayesi içinde ihmal edilebilir bir mebladır.
Sayın foton eğer bu rakam bin tl ise bunu spk ya baş vurup işlem gören tipe dönüştürmenin masrafı o kadar tutar,
Ben bile olsam bu meblağ ile uğraşacağıma o kağıt'la afedersin ama kıçımı silip atarım.
Eğer milyarlık şirket bin tl ile uğraşıyor ise vay bizim halimize o zaman 1 kuruşun bile hesabını yapanlar bize ne kazandırır.
sn Dandanakan, 9 aylık 60.5 mil. karımız cepte
son çeyrekte 25 bekliyorum insaAllah yanılmam toplamda 86 mil kar 4 kattan fazla min ederi 36 eder, beklemekten başka çare yok
Yaw arkadaş 10-15 yıldır bu hissedeyim, şu kar muhabbetinden başka bişey duymadım, farklı bir haber görmedim. Ha bir tek şu haberi hatırlıyorum Atlantis halı mı neydi sattık...... demişlerdi . Sanki ettiği karı sana bana verecek. Nedeceksin ettiği karı. Hikaye lazım hikaye, kıl-tüy ile olmuyor.
Asla Yatırım tavsiyesi Değildir.
Taha kim istemiyor hikayeyi hisse gitmiyor ve hikayede üretmiyor peki bizler ne yapacağız hikayeyi biz mi üreteceğiz :)
Sevgili foton kardeşim,kar var doğru fakat imtiyazlı hisseler'den dolayı kaymağı yiyen yönetim bize kırıntıları düşüyor ancak.
Hikayesi'de yok o zaman hikayesi olan şirketlere geçmek lazım diye düşünüyorum şahsen.
alkım var sn Dandanakan, potasyum.sulfat uretmeknicinb107 mil tl teşvik aldi