YATAS bey naapiyorsunuz?? :))
Printable View
YATAS bey naapiyorsunuz?? :))
24 yıl önceki halim olsa yataş alırdım (9 tl den 37 tl ye yükselen hisseyi alıp 72 tl den satmıştım)
Ilk 6 ayda 250milyon TL ciro ve 5milyon TL net kar aciklayan Dogtas'in piyasa deferi 905milyon TL oldu bu aksam itibariyle. Ayni donemde 346milyo TL ciro ve 21milyon TL net kar aciklayan Yatas'in ise piyasa degeri 882milyon TL. Bu basit karsilastirma bile Yatas'in ne kadar ucuz oldugunu ve daha gidecek cok yolu oldugunu gosteriyor.
YATAS yabancı oranı 55.42 , bir önceki 54.76 dün itibariyle
sert bir geri çekilme olmuş. dün kapanış 20,62 iken sabahtan 19,40 a kadar geri çekilmiş. yani 1,22tl (yaklaşık %6) geri geldi. iyi de oldu bence bu çekilme ki, bu sayede dün bıraktığı 19,99-20,14 arasındaki gap kapanmış oldu.
işyatırımın analisti hedef fiyat vermişti: yıl sonu hedef 21 diye.
dün 20,88 gördü en yüksek. 20,88 ile 21 arasında sadece 12 kuruş fark var, yani fark bile denemez. işyatırımın verdiği hedef gerçekleşti demek, bence yanlış olmaz. o, yıl sonu için demişti. en az 3 ay daha erken gerçekleşmiş oldu.
Yataş genel kurulda hisse geri alım üst limiti 20 TL'ydi yanlış hatırlamıyorsam. Bu limitin güncellenmesi gerekiyor olabilir mi? Haberlere baktığımda bir gelişme görmedim.
20 rakamı bence bir psikolojidir. üzerinde olması kağıdı aktif tutacaktır.
Payların Geri Alımı İçin Alt ve Üst Fiyat Limitleri
Geri alım işlemlerinde her bir adet pay için ödenebilecek azami bedel 20,00-TL olarak belirlenmiştir ve bu tutarın altındaki her fiyattan pay alınabilecektir. Sermaye artırımı/azaltımı, kar dağıtımı gibi fiyat düzeltmelerine sebep olacak işlemler neticesinde geri alım için uygulanacak fiyat aralığı sabit kalacaktır.
Kastettiğim kararı yukarıya kopyaladım ortaklar. Bu kararın hisse değerine etkisi ne olur sizce. Akyatırımdan alımlar devam edermi sizce?
sn Mann, 20 tlnin üzerinde geri alım yapılamaz artık. epeydir geri alım zaten yapmıyorlar. en son fiyat 18 civarı mıydı neydi tam emin değilim şimdi, o zaman yapılmıştı bir miktar geri alım. hisse fiyatı buralarda iken gerek var mı geri alıma? bence yok. ikinci husus ise geri alım "her daim iyidir" denemez. çünkü dönem sonunda geri alımlar için kardan karşılık ayrılacak, yani firmanın karı ne ise, o kadar kar azalacak. geri alım "özel hallerde" başvurulacak bir işlem olmalı. yoksa herşey yolunda giderken geri bence saçma olur.
Teşekkürler Sn. cok400. Endeks düşerken, hissenin düşmemesini sağlayan bu alımlardı sanırım. Öte yandan haklısınız, kardan düşecek bir geri alım kimse istemez. Uzun vadede hisse fiyatı gerçeği yansıtmamış olacak, belki de hiç alım yapılmasa daha iyi.
Sabahtan bu yana 20.2TL ortlama ile 120bin lot alis, 116bin satis olmus. Alimdan islemler daha fazla olmasina ragmen hisse %3 asagida simdi. Sanirim asagi sert basip dokulenlerin malini aldilar bugun.
fiyat adımları 1 kuruş ama, sanki 2 kuruş gibi çalışıyor tahta. yoğun bir şekilde 2lik kademeler var. ilginç geldi bana.
20 den sonra 2 kuruş adımlar yanlış bilmiyorsam
SM-N7500Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
doğru hatırlıyorsunuz sn neonebu. 20den sonra 50ye kadar 2 kuruş adımlar. neden böyle şaşkınlık geçirdim bir an diye düşününce, 3 sebep bulabildim kendimce:
1) yeni fiyat adımlarına tam alışamadım hala
2) yataş ın 2X.XX li fiyatlarına alışamadım hala. hep X.XXli ve 1X.XX fiyatlara gidiyor aklım. 2X.XXli fiyatlar yataş için dün 1, bügun 2. yani son 2 gündür görüyoruz. inşallah 1X.XXli fiyatlara dönmeyiz de, artık 2X.XXli fiyatlara aşınalığımız pekişir.
3) anlık izlediğim site aralarda 1li adımlar gösteriyor nedense. bu da şaşırmama sebeptir ayrıca. örneğin aşağıda alış kademelerinde 19,95 ve 19,93 bir de taban 16,15 gösteriyor.
https://i.hizliresim.com/XEqLLk.jpg
Hareketler çok hoş degil gibi
yataş kız gözün hep 19 larda dur şu 20 li rakamlarda motormu soğutuyon,lastikmi değiştiriyon yoksa şanzumanmı yağlıyon
her ne yapıyorsan yap ama 20 üzerinde yap
19,90 üzerinde kalmaya devam edip, bir süre (2-3 hafta belki de 3-4 hafta) yataya sarsa iyi olacak gibi.
Son 1 ayda Yatas %29 prim yapti, biraz 20'lerde dinlenmesi, arada 19'lari gosterip stress yapanlarin dokulmesi yeni hedefler icin iyidir. Yakinda patron TV'lere cikip ilk 9 ayda ne kadar muthis buyudugumuzu ve 2017&2018 sene sonu hedeflerini ballandira ballandira anlatmaya baslar:)
Son 1 ayda en buyuk alici Emeklilik fonlari (net 492bin lot alim) idi, satici ise 395bin net lot ile Deutsche Bank'ti. Son 1 haftada ise emeklilik fonlarinin alimi durmus gorunuyor (net 44bin lot satmislar). Citibank ise son 1 haftada 242bin lot net alim yapmis.
Patronun 9 aylik sonuclarla ilgili beyan vermeye baslamasi ile 9 aylik bilanco gelme tarihi olan Kasim ortasina kadar tekrar bir yukselis bekliyorum. Sanirim bu sene sonuna 25-30TL arasi bir fiyatla gireririz.
Yukarda yazdigim lot alim/satimlari 2 gun gecikmeli, transferler sonrasi lot tutarlari bu arada.
21 e gidiyordu ellediler.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
alıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=5RB4
satıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=NEBO
ilk 5 kurum genel durum
http://imageturko.com/?di=GK7H
şu yukardaki tabloların yataşla ilgisini kuramayan tek bed-baht, bir ben miyim acaba :)
eğer böyleyse kendimi çok yanlız kalmış hissederim :)
şakası bir yana, galiba kazara yapıştırılıyor bu bilgiler bu sayfaya. ya da moderatörlerden biriyse o arkadaş, bir script ile tüm forum sayfalarına otomatik olarak atıyor böyle bilgileri. bilemedim şimdi hangisi acaba...
https://i.hizliresim.com/4Gq6Z4.jpg
geçen ay içinde 17 takvim günü boyunca 18 tl civarı (birazcık 18 altı ve birazcık 18 üstü şekilde) yataya sarmıştı. bu kez de 20tl civarı yataya saracak mı acaba? dün "yataya sarsa iyi olacak gibi görünüyor" görüşümü hala sürdüyorum. bu yataya sarma durumu, bu ayın sonuna kadar da sürse, kendi adıma "sorun yok" diye düşünüyorum.
3. çeyrek beklentisi ile ancak bir yere kadar.Yeni hikayeler lazım artık. O yüzden yakında yeni hikayeler yavaştan gündeme düşer diye düşünüyorum.
Maşallah 20 lerde halen...
yavaşş yavaşşş yataşşşş
an itibariyle bu günkü alım satımda +44.000 net alım yapılmış
KDV İndirimi şimdi de Yataşâ€™tan!
Yataş yataklarda NET %30 indirimle birlikte %10 KDV indirimi Ağustos fiyatlarıyla devam ediyor!
Üstelik belirli ürünlerde yorgan hediye!
Ayrıca baza ve başlıklarda ise NET %35 indirim sizleri bekliyor.
Son gün 31 Ekim. Kaçırmayın!
Detaylı bilgi için tıklayın: https://www.yatasbedding.com.tr/…/...imdi-yatast…
anlaşılan yataş KDV indirimini çok beğenmiş reklama baksana
Nuri Öztaşkın KDV indiriminin mutlaka uzatılması gerektiğini, yoksa sektörün zora girebileceğini söylemişti geçen ay. Demek ki KDV indiriminin etkisi yüksek düzeyde gerçekleşti. 9 aylıklarda göreceğimizi umuyorum.
bu abd ile yaşanan kriz kolay geçeceğe benziyor mu?
bugün başbakan da cumhurbaşkanı da tonu hiç te düşük olmayan açıklamalar yaparak abd ye yüklenmiş. henüz abd hükmetinden bir açıklama gelmedi. ama geldiğinde onun tonu düşük mü yüksek mi olacak? yüksek olursa abd ile sorun derinleşecek mecburen. düşük olursa türkiyeye karşı geri adım atmış mı sayacak kendini? en baştaki soru tekrar akla geliyor: bu iş kolayca çözüleceğe benziyor mu? çözümü aslında basit ama... aması derin konular. bence 2 seçenek var: (a) ya batı ile ilişkilerimiz mevcut düzleminden yepyeni bir düzleme oturacak, (b) ya da bir daha dikiş tutmayacak. en az problem çıkartacak seçenek (a) seçeneği elbette. ama bunu tesis etmek zorlu bir süreç ve epey bir süre (yıllar) gerektiriyor. batının türkiyeyeyi eşit bir paydaş olarak görmesi ve buna alışması kolay olacak mı bilemiyorum. karmaşık bir süreç olacak... her işte bir hayır vardır diyelim.
Mobilya satışıyla ne alakasi var vize krizinin ? Bize ne endeksten. Endeksi ne zaman ipledi yataş.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yataaaşşş hadi bakam...
3'üncü çeyrek kârının açıklanmasına 1 ay mı var? Arkadaşlar.
Habibe Altop, Yataş hisseleri ilgili olarak MKK'ya basvurdu - KAP
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamaya göre;
Habibe Altop Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde
680 bin 400 TL nominal tutarlı Yataş pay senetlerinin Borsada satışa konu
edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvurdu.
Vermeye başladı mı ne
Klasik uyuz hareketlerini yapmaya basladi.. tum hisseler yukseliyor, yatas neden dusuyor diye gazi alip oltaya gelmeyin. 18’lerdeki hareketinin aynisini yapiyor, 18’de oltaya gelip satanlar, simdi 19’lari mumla arar oldu. 18’den 20,80’lere yaptigi hareket gibi bi hareket yapar, 24’lere cikar sonra 20’leri mumla ararsiniz. Hissenize sahip cikin, nacizane dusuncemdir.
680bin lot tahtaya gelecek demekki. aslında çok ta ciddi bir miktar değil. ama yine de hisse fiyatını biraz baskılayacağı açık. ne derece baskılar bilemiyorum.
680 bin tl olacak sanırım