https://mevduatlar.com/index.html bu sayfanın en altında hesaplama aracı var.
Günlük Mk 23,29 için aylık 23,48 e denk geliyor
Printable View
https://mevduatlar.com/index.html bu sayfanın en altında hesaplama aracı var.
Günlük Mk 23,29 için aylık 23,48 e denk geliyor
aktiften fona gecmeyi düşünen arkadaslar geçip geçmediklerini nedenleriyle yazarlarsa iyi olur. diğerlerine de ışık tutmus olurlar. bu konuyu biraz tartışsak rakamlarla. aslında geçilse iyi olur. bu aktif de sadaka gibi bir puan artışın üstüne biraz daha koymak zorunda kalır herkes satarsa.
Ben de Nzor bozanlardanım, hemen seçim sonrası, İstanbul uzayınca. %28'den bağladığım para %10 artmıştı yani 100 liram 110 TL olmuştu ama halen 100 TL'nin faizini alıyordum. Bu durumda net getiri %28x.90=%25,2 yerine %25,2x.90=%22,68 net'e gelmeye başlamıştı. Mevcut riskleri düşünerek fon veya repodan net %20,5 hatta biraz daha fazla alabildiğimi de görünce pasifbank riskini daha fazla taşımaya değmeyeceğini düşünerek fon ve repoya geçtim.
% 22 sabit faizin aylık yaklaşık 0.2 puan bileşik faiz fazlası olacağını yıl sonunda da yaklaşık %24.4 gibi getirisi olacağını düşünerek karşılaştırma yapmalısınız. Bir aydan uzun süre tuttuğunuz fonda MK oranları karışıklaşacaktır. Günlük vadelide bir gün sonra, aylık vadelide bir ay sonra bileşik faiz getirisi elde etmeye başlarsınız fakat yıllık bileşik getiri oranlarında çok fark yoktur. 22'den her gün faiz aldığınızda 24.60 gibi bileşik faiz, aylık gittiğinizde de 24.35 gibi bir bileşik oran çıkar. Şu an mevdat ve fon getirileri birbirine yakın gidiyor. Belli bir süre vadeli belli bir süre fon giderek tabi getirileride kontrol ederek belki getiri arttırılabilir. Nzor MK karşılığı 23.29 sanırım. Seçtiğiniz fon 23.29 altında getirdiği gün karınızın bir kısmından feragat etmiş olursunuz. Bir ay sonrasında ise seçtiğiniz fonun kabaca MK olarak 23.60 gibi getiri olması lazım. Bunlar yaklaşık hesaplardır küçük hatalar olabilir.
22'nin yıllık bileşiği 24,35'dir. Yani her ay anaparanıza faiz gelirini eklerseniz yıl sonundaki kazancı gösterir tabi MK karşılığı değil benim söylediğim oranlar. Karışıklık olmasın. Sn.SAW MK karşılığı olarak günlük gitttiğinizde 23.48 demişti ay sonundaki bileşiği zaten.
%27 bononun % 24 mevduat %3 stopajli aralarında kaç puan fark oluşur.
Garanti 503k 40 gün 22.25 temdit
yaşım 50 oldu, üstelikde mühendis olduk ama oldum olası şu faiz hesaplamalarına kafam basmıyor arkadaş yaw :vk::vk::vk:
Muhtemelen zarar etmiyorsunuz ama benim bahsettiğim aslında ne kadar fark için pasifbank bonosunda kalmak tercih edilir sorusuydu.
Kendi portföyünüzün başlangıç değeri ile bugünkü değerini oranlayın. 100 TL yatırdınız ve %27 faiz ile bugün 110 TL oldu ise -banka sitesinde bunu görüyorsunuz- halen 100 TL için %27 faiz almaya devam ettiğiniz için faiz kazancı olan 10 TL hiçbir işe yaramıyor. Yani bugün için aldğınız faiz oranı realitede %27x.9 (stopaj)x.90(100/110)=%22 net. Buna yakın bono ve repo faizi olduğu için ben pasifbankta kalmayı tercih etmedim. Umarım anlatabildim.
19 Nisan Cuma 14:32 TCMB NİSAN BEKLENTİ ANKETİ'NDE YIL SONU TÜFE BEKLENTİSİ %16,23 ÖNCEKİ %15,64
19 Nisan Cuma 14:31 TCMB NİSAN BEKLENTİ ANKETİ'NDE 2019 BÜYÜME BEKLENTİSİ %0,6 ÖNCEKİ %1,2
19 Nisan Cuma 14:31 TCMB NİSAN BEKLENTİ ANKETİ'NDE YIL SONU DOLAR KURU BEKLENTİSİ 6,20 ÖNCEKİ 6,06
19 Nisan Cuma 14:31 TCMB NİSAN BEKLENTİ ANKETİ'NDE 12 AY SONRASI TÜFE BEKLENTİSİ %15,38 ÖNCEKİ %15,24
Nzor 16bin TL ile deneme amaçlı girdim. Allahım sen asrın liderimizi, çalık holdingimizi, bonolarımızı koru. Yamulmuyorsam Denizbank 32 gün vadeliye göre %18 daha fazla net getirisi var
Dinimiz amin :oleyo:
PFF hesaplamada günlük olarak MK oran hesaplama kolay. Fakat mevduatla karşılaştırılınca PFF kalma süreside önemli oluyor. Mevduatın bileşik faiz getirisinide hesaba katmak gerekiyor karmaşıklaşıyor yani :) Ben biraz uğraştım sonra çıkamadım işin içinden Sn. kocaballi
Pasifbankın nzor bonosu, rodeo yaparken burger yemek. Piyasa tabirleri sözlüğü basılmalı kitapçılarda :)
Yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
%27 faizli bonoyu aldığınız tarih önemli hesaplamada. Aynı tarihte alınan % 23,9 faizli Nzor bono hergün alınıp satılırsa, %27 faizli bir yıl sonra satılan Nzor bononun getirisi aynı olur. Süre 1 yıldan kısaysa %23,9 değil daha yüksek faizli bono olması lazım getiriyi eşitlemek için.