Iyice issiz adaya döndü burasi. Sessizce takibe devam. Yatirimlarin sonuc vermesini bekliyorum.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Printable View
Iyice issiz adaya döndü burasi. Sessizce takibe devam. Yatirimlarin sonuc vermesini bekliyorum.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
2 yıl önce endeks 1400 lerde iken 8,80 den aldığım smart hissesinin yöneticileri,%96 sı halka açık bir şirketi yönetiyorsunuz ve benim gibi binlerce kişi var.Aldığınız ahı ve bedduayı da arasıra analiz edin.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düzeltiyorum,%93,33 imiş halk açıklık oranı
Smart ismi ile akıllı olduğunu belirtmeye çalışıyorsun ama şu komik hareketler bununla hiç örtüşmüyor.. 3 gündür alıyorum daha da almayı düşünyorum..istediğin kadar aşağı indir yukarı çıkar.. kaybeden Sen olursun.. sektörün belli yaptığın iş belli..
Sonunda sabrımız tükendi kolu kestik, yaklaşık 150 kişinin çalıştığı şirket son çeyrekte 5 milyon civarı kar etmiş, yazılım yerine hamallık da yapsalar yaklaşık aynı parayı kazanırlardı. Değerlensin diye sizin hisse senedinizi alarak emanet ettiğimiz paramızı,çöpe çevirdiniz. Nasıl olsa şirketin %93 küsürü halka, çoğunlukla da küçük yatırımcıya ait. Ayrıca katılım endeksine de dahilsiniz bu da hak ve hukuku konusunda ne kadar hassas olduğunuzu gösteriyor:) Sürün sefasını.
Senide es geçmeyelim .
SMART da kar artışı görünüyor,
Smartiks Yazılım'ın 2023 yılı 9 aylık konsolide net karı 45.671.429 TL (2022/9 aylık: 5.801.452 TL)
Son gelen kap stratejik ve finansal ortakliklarin degerlendirilmesi hususunda yerli ve yabanci yatirimcilarla gorusmelere başlanmıştır..
Bazi haber sitelerinde 2024 karinin 400milyon TL beklentisi de yer almakta..
Farklı bir hikaye neden olmasin..
SM-S918B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şükür tavan olduk..
Çeşitli kaynaklarda,
Hollanda merkezli TSS firmasiyla yatirim gorusmelerine başlandığı yazilmis..
Zaten sirkette son attigi kapta bu durumdan bahsetmis.
Sirketten kap geldi..
TSS firmasiyla görüşmelere baslamislar..
Cok cok buyuk bkr firma hayirli olsun.SM-S918B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Smartiks , 6 mly dolar cirolu(9/2023) küresel yazılımcı CSI 'nın bir parçası olan TSS ile görüşmelere başladığını duyurdu.
TSS 'nin bir vizyonuda '' Harika şirketleri bulmak ,satın almak ve büyütmek'' olarak açıklanmış.
Smartiks şu andaki durumu itibariyle bizim içinde harika bir şirkettir.
Bir anlaşma olursa Smartiks hızlı büyür, şirket bundan olumlu etkilenir.
Bir anlaşma olmadığında ise Smartiks bize göre yine hizlı büyüyecektir.
Avrupa'da 2023 te 14 şirket satın alan TSS 26 ülkede faaliyet gösteriyor ve Avrupa'da yönetimi altında bulunan 160 tan fazla bağımsız yazılım şirketinde 8 binden fazla kişiyi istihdam ediyor.
Hollanda merkezli TSS, Avrupa ofisleri ile 494 milyon euro konsolide gelire sahip .
Farklı bir iş modeliyle çalışan TSS ile bir anlaşma sağlanabilir. Bu ihtimal biraz kuvvetlidir.Ve gerçekleşirse yatırımcılar açısından kısa vadede bir talep yaratacaktır.
Smart Yazılım yeni sahibi ile kısa dönemde epey mesafe kaydetmiş. Hem ciro ve kâr anlamında ve hemde yoğun olarak yeni yazılımlara başlaması ve bunların içerikleriyle alakalı olarak. Bu değişimi farkettiğimde oldukça şaşırdım. Çok önceden ekrana koymama ve anlaşma haberine rağmen açıp bakmadığm için de kendime kızdım.
Smart Yazılımın bu hızlı gelişimi bundan sonrası içinde bir fikir vermektedir. Çıkışı ise yatırımcıların değer vermesine yani geleceği ne kadar sürede satın almak istemelerine bağlı olarak gerçekleşecektir.
https://www.yandex.com.tr/video/prev...62652688728851
''Robot mühendise saldırdı ve onu yaraladı''
Çeşitli görüşler içinden biride,mühendis ve ekibinin yazılımlarını programlarken bu robotu açık unuttukları ya da bana göre tehlikesini düşünmeden tepkisini izlemek için bilerek açık
bıraktıkları ve bu yüzden robotun harekete geçtiği. 2 yıl önceki olayda anlatılana göre, robotun saldırıya devam ettiği mühendisin kurtulması diğer çalışanların acil durum butonuna basması sayesinde oluyor.
Her ne kadar saklansada , yaralama basit ve sabit bir mekanik robot kolun çarpması gibi görünmüyor.
Bu şekilde çarpma ile ölen işçiler olduğu gibi daha önce de bir işçinin bir robot tarafından öldürüldüğü söyleniyor.
Burada pekâlâ bir savaş robotu çalışmasıda yapılmış olabilir .
Neticede yazılım çalışmış, robot karşısında gördüğü ilk kişi olan ve kendisine komut veren mühendise saldırmıştır.Mühendis eğer ölseydi son derece ibretlik bir trajedi olurdu. Kendi yarattıkları canavar ilk onları yoketmiş olacaktı.Yinede enteresan bir olay. Mühendis ve ekibinin iyi bir iş çıkardıkları görülüyor ve ürünlerini ilk kendi üzerierinde denemiş olduklarıda.
Çalışanlar müdahale ile yapay zekâ yüklü robot saldırısını önlemişlerdir.
Saldırı amaçlı kullanımlar yapay zekânın istismarıdır keza borsadaki yapay zekâ yazılımlarıda aynı şekilde kötü amaçlı kullanımlardır. Ve insanların zararınadır.
Bakalım yeni yılda göreceğiz. Bİzim yetkili çalışanlarımızda yeni yasa çalışmalarında , yeni kararlar alarak borsada yatırımcılarını robot yazılım saldırılarından koruyacaklarmı.
Kariyer.net te 11 is ilani girmisler..
Is ilanlarında bolca Ankara da var..
Sirket yeni ofis falan mi açacak?
Smartiks, 3 günlük bir çıkışın sonunda en yüksek tepe direncine geldi dayandı. Elbette burayı da bir şekilde aşacaktır. Smartiks, öncede söylediğimiz gibi geleceği olan bir şirket.
O sebeple yükselişinin spekülatif ve teknoloji hisseleri furyasıyla değilde, gerçek değerini bulma arayışında gerçekleşmesi dileğimiz ve beklentimizdir. Bunun içinde yine beklentimiz dahilinde 2024 için ümit veren bir bilanço gelmelidir.
O zaman geleceği satın alma süresi çok daha kısalacaktır.
Düşüncelerimiz büyük ölçüde gerçekleşiyor. Smartiks yazılım ,teknoloji hisseleri çıkış furyasından ayrılarak ,kendi değerlemesini yapmak üzere çıkışına devam ediyor. Bu aşamada yatırımcıların bu hissenin bu yılki geleceğini geç satın aldıklarını yani fiyatlamasının geciktiğini söyleyebiliriz. Ancak önümüzdeki birkaç yılın fiyatlaması da yapılacaksa bundan sonraki fiyatlamalarda yüksek gerçekleşecektir.
Borsayı allak bullak eden bankof , diğer tahtalarda yaptığını smartiks'te yapmaya çalışıyor. Tahtayı bozup yüklü satışla çıkışı durdurmaya çalışıyor. Bakalım başarabilecekmi.
Başarabilirse ancak duraklatabilir. Yapamazsa kendide çıkışa katılacaktır.
Bankof başardı, bir süre dinlenelim .Grafik rahatlasın, sonra yeniden devam ederiz.
Evet maalesef mal kapmak için son raddesine kadar aşağı çekiyorlar. Ama grafikte böylece süper hale geldi. Normalde enf.muhasebesi çarpıtması olmazsa iyi bir bilanço ve şirket büyümesini görürüz. Bunlar şirketin itici gücü olup bu yıl teknoloji yıldız adayları arasında smartiks öne çıkanlardan olacaktır.
Smart Güneş hücreyi üretti, sırada wafer ve ingot var
Kaynak:Youtube de röportaj vedeosu.
Yatırım tavsiyesi değildir.
*SMART-Smartiks Yazılım 2024 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 12.316.347 TL (Önceki 64.937.446 TL)
Smartiks Yazılım yatırımcılarına selamlar. Bilançoda favök te ciddi bir düşüş yaşanmasına rağmen hissede gözle görünür bir düşüş yaşanmamış Bu sağlam duruşun sebebi nedir acaba. Bu hissenin beklentileri nelerdir. Teşekkürler...
25.30 şimdilik çalışmış görünüyor.. 28.22 üzerinde kalmak zorunda...28.22 üzeri güzel ama altı üzer... güvenli bölge 30.50..malsız çulsuz, takipte..
Daha önce defalarca alıp her seferinde kar ile sattığım Smart hissesini bu hafta yeniden aldım.
Daha önce 70 li rakamları görmüş idi şimdi 26 liralarda.
İlk çeyrek bilanço kötü de gelebilir ama zaten kötü beklentiler satılmış. Zirvesinin 1/3 üne gelmiş
Ya bilanço beklentilerden iyi gelirse ne olacak.
Bir de 10 Şubat tarihli KAP haberi vardı birleşme ile ilgili
'' IT Servis Teknoloji Hizmetleri ve Yazılım A.Ş.'nin şirketimiz Smartiks Yazılım A.Ş.'ye devrolmak suretiyle birleşmesi amacıyla bağlayıcı olmayan görüşmelere başlanmasına karar verilmiştir.''
Bu haberle ilgili bir gelişme de olabili belki
ŞİRKETE MAİL İLE SORDUM AMA HENÜZ YANIT ALAMADIM
Benim sormak istediğim soru ; 0.02.2025 Tarihli KAP duyurunuzda '' IT Servis Teknoloji Hizmetleri ve Yazılım A.Ş.'nin şirketimiz Smartiks Yazılım A.Ş.'ye devrolmak suretiyle birleşmesi amacıyla bağlayıcı olmayan görüşmelere başlanmasına karar verilmiştir.'' denilmişti
O Tarihten bugüne 3 ayı geçen zaman olmasına rağmen konu hakkında olumlu veya olumsuz bir bildirim olmadığını gördüm. Konu hakkında bilgilendirme yapacak mısınız?
İlgili şirket ile birleşme konusu hala gündemde mi? Gündemde değil ise konu hakkında bildirimde bulunacak mısınız?
Yanıt alamadım ama 10 gün bekledikten sonra şirket bu konu halkında şirket bir KAP bilgilendirmesi attı bile. Hisse fiyatı dipteyken attı KAP ı.
Hisse fiyatı iyice dipledi
26 altına düşünce stop olmak zorunda kaldım.
Halka açıklık oranı Yüzde 90 larda olması da korkuttu beni