Teşekkürler iso2012
Peki açıklama zamanı anlamsız derken!
Zaten yarından sonraki gün son gün degilmiydi 9. Çeyrek bütçe için.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Teşekkürler iso2012
Peki açıklama zamanı anlamsız derken!
Zaten yarından sonraki gün son gün degilmiydi 9. Çeyrek bütçe için.
Ciro ve faliyet karı fena değil ama finansal giderler geçen seneden daha fazla yemiş dönem karını malesef.
Geçen sene 3.ceyrekteki 53 milyon tl ciro yu yüzde 34 artışla 71 milyon tl 'ye çıkarmış.
Faliyet karı 9.8 milyon tl geçen seneki 9.3 milyon tl 'den %5 fazla gerçekleşmiş. Ama 9 milyon tl finansal giderden dolayı 880 bin tl dönem karı olmuş.
5.4 milyon tl dönem karı geçen seneki 1.7 milyon tl karın 3 katı olması olumlu. Ancak biraz daha düşürmeli finansal giderleri.
Son çeyrek ile birlikte sermayesi kadar faliyet karı açıklayacak şirketin dönem karı 5-6 milyon tl lerde kalmamalı.
Tabi patronumuzda 9 aylık bilançolar denetimsiz olduğu için finansal gideri bilerek şişirmiş de olabilir.
Bundan 3-4 sene önce yataş da iyi faaliyet karlarını finansal giderler ile eritiyordu şimdi 58 milyon tl 9 aylık dönem karı var. Hisse 23 tl lere geldi. Finansal giderleri azaltabilirse uşak da bir sıçrama yapacaktır ama bu çeyrekte gelen bilançoya göre daha zamanı var gibi.
Şimdi söz tahta yapıcı da artan ciro ve faliyet karını mı görecek yoksa finansal giderler ile düşük gelen dönem karını mı?
Bunlar tamamen şahsi yorum ve çıkarımlarımdır.
Ytd
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2017 6 aylık kari 4.6 milyon tl
2017 9 aylık karı 5.3 milyon tl
Yani son çeyrekte kârı gerilemiş bu olumlu bir durum değil.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Hedef 12 Aylık bilanço 😀
Artık yapacak bir şey yok.
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar ben demedim mi çakallık yapacak diye.bak spek misin nesin senin insan olmadığın ortada buna şahitlik edecek çok insan var.bu hisseyi şirketi batırmadığın sürece alamayacaksın.2 ye getir 2,50 ye getir ne halt istersen yap.sen bu kucağa oturdun bir kere ne zaman kalkacağını ben belirleyecem.senin bu bilanço ihracat artışı hikayelerini kuş aklıyla inanmaz.oyna istediğin kadar ama unutma benim kucağımda oynuyorsun.ahlaksız paraya iman eden yaratık.
bütün gün endeks eksideyken hisse can çekişirken kapanıştan sonra açıkladılar,, bence eksi endekste fazla oynayamacakları için böyle yaptılar,, yarın biraz kıpraşıp yoluna devam eder,, ciro artışına rağmen gider fazla ama yatırım yapıldığını düşünüyorum,, yani işi büyütüyorlar,, elimde çok yok ama uzun vadede az az almayı düşünüyorum
2016 9 aylık kari 1.6 milyon tl
2017 9 aylık karı 5.4 milyon tl
Böyle bakınca da çok olumlu görünür.
Bir şirketin bilançosunu incelerken sadece dönem karına bakmanız doğru değil.
Eğer bu mantıkta iseniz gyo lara bakın her sene yeniden değerleme yapıp büyük karlar getirirler ama pek uçan kaçan da olmaz o büyük karlara rağmen[emoji6]
Üstte de detaylı yazdım evet çeyrek karı düşük gelmiş ama bu tamamen finansal giderlerden kaynaklanıyor.
Geçen yıl aynı çeyrekte 7 milyon tl olan finansal gider bu sene 9.3 milyon tl. Yani aynı finansal giderler bu sene de olsaydı şuanda 800 bin değil 3.1 milyon tl dönem karı konuşacaktık.
9 aylık toplam bakıldığında giden kar daha fazla.
Geçen sene 9 aylık toplam finansal gider 20 milyon tl iken bu sene 26 milyon tl.
Yani yine aynı finansal gider olsa 5.4 milyon tl 9 aylık kar 11.4 milyon tl olacaktı.
Bu şirketin ciro ve faliyet karı sorunu yok sadece finansal gider sorunu var. Sadece bunu hallederse geleceği iyi olur.
Halledemezse yerinde saymaya devam eder.
Bunlar da benim şahsi görüşlerimdir.
Ytd
Tam tersine bu dönemdeki sıkıntı esas faaliyet karı da dusmus.biri diyor artida açar sonra düşer diye keşke artida acsada satsam
2016 9.ay da endeks 75 bindi şuan da 112 bin bunu da hesaba katmak lazım.
bu 1 yıl içinde yerinde sayan hisse var mı acaba? Ne bidon hisseler 2 3 kat arttı. Hiç olmazsa bunda ciro ve karda net artış olmuş.
Ben şahsen hiçbir aracı kurumun raporuna bakmam kendim incelerim.
Nedense hep denetimli 6 ve 12 aylık karlar iyi gelirken denetimsiz 3 ve 9 aylık karlar düşük geliyor. Bu da patronun bilanço da oynama yaptığını gösteriyor.
Bu arada ben hissenin avukatlığını da yapmıyorum yarın ve hatta sonrasındaki 1 ay da düşebilir bilemem ama sadece dönem karına bakılıp kötü demek doğru değil.
Şirkette iyi yapılan işler de var.
Ytd
O kadar cahilsin ki neden 31 ekimde rapor gelmedi de bugün geldi çünkü bu gelen rapor denetimli rapor olduğu için ilave 1 hafta süresi var yani senin denetimsiz dediğin 30.09.lar denetimden gecmis mali tablolar dır. Mali tablolar in açılış sayfasını oku anlarsın.
Oayakyatırım elindeki hisseleri çıkmak için sanırım yine iyi yemlemiş milleti.Tüm cilalı raporlarına rağmen ellerindeki kağıtları da satamadılar. Millet tahtaya uzak durdu. Böyle hacimsiz bir tahta için hedef fiyatını 4'ün üzerinde vermek art niyetten başka bir şey değildi. Kağıt yükselmeyebili, ama beklentisi olan bir şirketin tahtası bu kadar düşük bir hacime sahip olamaz. Takaslara baktığımda zaten şüphelenmiştim. 3 aydır patinaj yapmış. Alan da, satan da aynı kişiler.
Ağalar şimdi diyorsunuz ki yarın bu hisse eksidemi açılacak yahu...
O kadarmi kötü durum...
Sen çok bilgisin maşaallah.
Birincisi kendi fikrini yazan birine hemen hakaret senin çok alim olduğunu gösterdi.
Ikincisi 30 ekimde bilanço göndermemesi konsolide bilançoya geçmesinden denetim ile hiç alakası yok. Konsolide bilançonun son tarihi de 9 kasım.
Üçüncüsü hem 6 aylık hem 9 aylık finansal tablolara bir daha bak bakalım hangisinde denetim yazıyor.
Hem bilgin az hemde hemen seviyeni bozuyorsun bir daha yazmam ben sana:)
Merhabalar bu düşüşün sebebi hk bilgisi olan var mı acaba ?
Satiş şansı vermicem heralde ... hepimize geçmiş olsun
Bilançonun beklenenden düşük gelmesi.
Minimum 3 milyon tl çeyrek karı bekleniyordu 880 bin tl geldi.
Bunda patronun payı var. Finansal giderleri normalin üzerinde şişirmiş bu sebeple kar düşük görünüyor.
Düşüş eğiliminde olan bir dönem olacak gibi.
Ytd
Peki tahmininiz nedir 2.20 ler ri göreceğiz heralde...
Bir seans izlememekte fayda var. Dökülen dökülür .
2.57 ye hisse vermek nedir yaa.
70 milyonu gecen ciro 9 milyon faal.karı var.
Şahsen ben 80 üzeri ciro 14-15 faaliyet karı umuyordum.
Olmadı diye de satmam yani.
Yıl sonu faal.karı muhtemelen 40 milyonu geçecek. Sermayesi kadar faal.karı üreten firma 3 TL nın altinda.
Araştırın bakalım başka şirket var mı? Varsa hep beraber ona girelim.
Görür yada görmez demek zor. Patron ve spek in planlarını tahmin edebilmek lazım.
Ilk destek 2.77 sabah kırıldı. 2.69 ikinci desteğinin altında şuanda. Bu da kırılırsa 2.49 lar hedefe girer. Ondan da sonra 2.20 ler gündeme gelir.
Ama 2.69 üzerinde kapanıp dinlenebilirde. Hissenin tepeden ve dipten döneceği yerleri tahmin etmek hakikaten çok zor bir iş. Yapabilene helal olsun.
Ben nacizhane ky olarak kendime alış ve satış hedefleri koyup ona göre oynarım. Dibi tepeyi bulmaya çalışmam.
Ytd
Düşür o..... cocuğu düşür bu yetmez.sana bir lot verenin ........ kucaktasın unutma.2,00 de olsa kucaktasın.şimdi ne b.. yersen ye
Benim gücüm %1 lik kısmına yetiyor kardeş önemli olan dayanmak.bak bir halt alamıyor.atıp tutnuyorum.malımı alamıyor.sende varsa yürek sende tut boşa salla
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Oyak Yatırım, Uşak Seramik için 4,7 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu
Oyak Yatırım, Uşak Seramik için 4,7 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu.
Oyak Yatırım'ın ( http://www.oyakyatirim.com.tr ) konu ile ilgili değerlendirmesinde şöyle denildi:
"Uşak Seramik yılın 3. çeyreğinde beklentimiz olan 3mn TL’nin altında 0,9mn TL net kar açıkladı. Şirketin 3. çeyrek karı geçen yıla göre aynı seviyede kaldı. Gelirlerdeki %33’lük büyümeye rağmen faaliyet kar marjındaki (FAVÖK) 6 puanlık gerileme (yüksek baz etkisi nedeniyle) ve artan finansman giderleri 3. çeyrekte net kar büyümesini engelleyen faktörler oldu. Gelirler 3. çeyrekte %33 artışla 71mn TL olurken ilk dokuz aylık dönemde büyüme %25 olarak gerçekleşti. Geçen senenin sonunda devreye alınan ve 3. çeyrekte %51 artan granit seramik satışları büyümeyi destekleyen en önemli faktör oldu. Şirketin, tüm yıl için büyüme beklentimiz olan %25’e ulaşması için ihracat ve kamu yatırımları destekli iç talebin yardımıyla 4. çeyrekte de %25 büyüyebileceğini düşünüyoruz. Uşak Seramik’in faaliyet karı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre sabit kalarak 12.1mn TL olarak gerçekleşti. FAVÖK marjı ise ilk yarıda kaydedilen %20,3’ün altında %17 oldu. Şirketin yüksek seyreden borçluluğu 3. çeyrekte 9mn TL net finansman giderine yol açtı. Uşak Seramik için 2017 gelir büyümesi beklentimizi %25’te tutarken FAVÖK marjı beklentimizi 1 puan aşağı çekerek %20’ye düşürüyoruz. Beklenenden yüksek seyreden borçluluğun yol açtığı yüksek finansman giderleri nedeniyle 2017 net kar beklentimizi 15mn TL’den 9mn TL’ye düşürüyoruz. Şirket için Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyesi ve 4,7TL hedef fiyatımızı koruyoruz. "
https://www.oyakyatirim.com.tr/Repor...n_20171109.pdf
Bir S..... git oyak patron uşağı
Dibi yok galiba salıncak aşağı herhalde...
Tabi kolayına geliyor aşağiya gitmek.
Ben bu arada şu oyak yatırıma şaşırıyorum nasıl olurda halen 4.70 hedef fiyatı veriyor vallahi billahi birileri büyük oyuncu ama kim, tahta yapıcı mı yoksa oyak yatırım mı bilemedim.
Çok iyi yaa 15 milyon olan kar beklentisini 9 milyona düşürmüş yani 3.çeyrekte 800 bin kâr eden şirket uçuşa geçip son çeyrekte 4.5 milyon kâr edecek.
Ne hikmetse favok düşmüş kar beklentisi düşmüş ancak 4.70 olan hisse hedefi düşmemiş tabi ellerinde 4 milyon adet üzerinde hisse var nasıl nasıl düşürsün, aşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyık...
Ama gerçekler acıdır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ilgilendikleriniz nelerdir sadece bilgi olsun diye soruyorum size saygilar...
Bu tahtada çok pis bir oyunun döndüğüne dair bir his var içimde. Şirketin bilançosu gerçek mali tabloyu yansıtıyor ise fiyat buralarda tutunur ve yataya dönüşür. Ama eğer piyasanın beklediği bilançonun altında bir kar kasıtlı olarak servis edildiyse, o zaman işler değişir. Bu durumda 2 haftaya kalmaz bu tahtada yukarı doğru agressif hareketler başlar. Amaçları kepçeyi kazanın dibine daldırıp, karıştırarak doldurmak olabilir.
uşak seramik benimde ilgilendiğim bir hisse değildi ,, bilanço öncesi gözüme takıldı öylesine bir kaç lot aldım ama kar açıklamasına rağmen düşüşe anlam veremedim sonra araştırınca baktımki beklenti yüksekmiş kar az gelince düşmüş,,aldığım hiçbir hisseyi zararına satmadığım için anlaşılan uzun vadeci olduk,,,bu nedenle araştırmalarım sonucu fabrikanın yeni eleman alımları alt yapı gibi finansal giderlerinin olduğunu düşünüyorum yani amatör ligden profösyenel lige atlama aşamasında,,, zamanı gelince yükselecektir portföyümün yüzde 1 ni oluşturuyor ama 2.80 den itibaren tekrar alım düşünüp yüzde 10 a yükseltebilirim nede olsa patron hissesi daha fazla olmaz
O çocuğu çok korktum.2,00 tl yapmazsan senin sülalelini
Ne mal düşürdü o çocuğu😂geri zekalı 👊yine bunu aldı
Ancak hacim yaparak ort düşürüyor o çocuğu.yaptığın her hareket sana 💪🏻
Justjust ve oğuz çetin nickli arkadaşlar. Sırf size cevap yazmak adına foruma üye oldum. Yorumlarınız anormal derecede speğe ya da patrona çalışıyorsunuz havası veriyor. Kimsiniz siz arkadaş. Hisse düşüş trendine girmiş, belki satıp zararını azaltmak niyetinde olanlar var ve siz dolaylı psikolojik yoldan insanları yönlendiriyorsunuz. Peki milletin zararı artarsa... patron yada spek (her ne karın ağrısı ise) tabiri caizse mal basmaya devam ederse, insanların zararını siz mi karşılayacaksınız.
Ben küçük bi yatırımcıyım, kimseye al -sat demiyorum, dememde... Yönlendirme yaparak kimsenin vebaline de girmem.
Ne zaman foruma girsem, sizin küfür-hakaretlerinizden başka bi nane yok. ''Biliyorsan konuş, alim desinler, Ya da sus adam sansınlar'' lafını doğrularcasına akşama kadar dır-dır-dır, küfür etmenin bi alemi yok.
Varsa kayda değer bir bilgi ve öngörün onu yaz arkadaş, bi işe yarasın.
Yılbaşından bugüne
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e832a436fc.jpg